venividivici43946
Διάσημο μέλος
Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.

07-02-12

02:26
Τα γαλλικά πανεπιστήμια δεν τα έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη. Βρίσκονται σε κάμψη. Αν μιλάμε οπωσδήποτε για Γαλλία, Θα πρότεινα Σορβόνη και Στρασβούργο.Ας πάρουμε την Γαλλία αρχικά. Ευχαριστώ για την απάντηση![]()
Το σύστημα στα πανεπιστήμια είναι παραπλήσιο με τη δική μας δευτεροβάθμια. Φυσικά είναι ζόρικα τα πράγματα, πόσω μάλλον για τους ξένους. Η Γαλλία άξιζε σε συγκεκριμένους τομείς. Πλέον, κατά τη γνώμη μου, όχι πια καθώς τα νομικά συστήματα άλλων χωρών έχουν πάρει το προβάδισμα.
Για τα επαγγελματικά δικαιώματα κάνεις κανονικά άσκηση κτλ, συνήθως στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού σου. Από θέμα δουλειάς- αμοιβής αυτή τη στιγμή παίζει δικηγόρος επί πάγια αντιμισθία με μισθό 1200 περίπου. Υπ' όψιν η ζωή είναι πανάκριβη και χάρη στον παραδοσιακό ρατσισμό των Γάλλων δε βρίσκεις εύκολα θέση. Επιπροσθέτως ζητούν της Παναγιάς τα μάτια.
Κοινώς δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορες από τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα.
Εγώ θα προτείνω Βέλγιο. Μπορεί να μην έχουν το όνομα, όμως έχουν τη χάρη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.