dimitris19
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
trelospektis
Εκκολαπτόμενο μέλος
πφφ εμείς αύριο δίνουμε εξετάσεις..
τεσπα..
αν ξέρεις καλά αγγλικά (πολύ καλά όμως) ώστε να κατανοήσεις όλα όσα λένε τότε γιατί όχι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Κανενα κολλεγιο δεν υπαρχει στην Ελλαδα για νομικα;;;
Sofia Tsa
Νεοφερμένος
Sofia Tsa
Νεοφερμένος
lola_rennt
Νεοφερμένος
Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο!
Sofia Tsa
Νεοφερμένος
grigoris91
Πολύ δραστήριο μέλος
λογικα και στο εξωτερικο
αν εχετε την οικονομικη ανεση[διοτι δεν την εχουν ολοι] μπορεισ κατα την αποψη μου να πασ σε μια απο τισ δυο χωρεσ που προανεφερεσ για να γνωρισεισ και κατι καινουργιο
οτι και να κανεισ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
lola_rennt
Νεοφερμένος
Ευχομαι κ σε σένα το καλύτερο πάντως!
σευχαριστω πολυ!ελπιζω να περασω!αν και μου φαινετε πολυ δυσκολο ακομα...!!
θα δουμε!
Sofia Tsa
Νεοφερμένος
stefa_1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Καλα ολα αυτα,αλλα ας μην ξεχναμε οτι τα καλα ξενα πανεπιστημια δεν ειναι οπως τα περισσοτερα στη χωρα μας.(στα bold αναφερομαι.)Κοιταξε...παιρνω το θαρρος να σου απαντησω καθως την ιδια απορια εχω και και εγω.Απλα νομιζω πως βρηκα την απαντηση.Εγω στη θεση σου θα εφευγα στο εξωτερικο.Δεν υποτιμω τις σπουδες στην Ελλαδα,υποτιμω το ελληνικο συστημα παιδειας.Εκει εξω εχουν αλλη νοοτροπια,αλλο συστημα,πιο σωστο απο το ελληνικο και ενα πτυχιο που θα παρεις εξω,εχει μαγαλυτερο κυρος για τη μετεπειτα πορεια σου.Συγκεκριμενα για τη νομικη δεν ξερω γιατι εγω παω για μαθηματικο αλλα εχω ακουσει για πολυ καλα πανεπιστημια στο Παρισι.Για Αγγλια και Αμερικη δεν ξερω,αλλα μπορεις ευκολα να βρεις ενα καλο πανεπιστημιο.Οτι και να αποφασισεις παντως σου ευχομαι καλη επιτυχια!
Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο!
Υπαρχει μεγαλη δυσκολια στο να συνηθισει καποιος τη γλωσσα καταρχας,αν δεν την γνωριζει.
Πολλες φορες ακομα θα χρειαστει να κανει και καποιο ετος παραπανω για να μαθει καλα τη γλωσσα και να συνεχισει τις σπουδες του μετεπειτα.
Ειμαι της αποψης οτι ειναι καλυτερα στο εξωτερικο,απλα τα μαθηματα ειναι μεγαλυτερης δυσκολιας και χρειαζεται συνεχες διαβασμα.
Με λιγα λογια οσα ξερετε για τα δικα μας πανεπιστημια εδω,ξεχαστε τα για εξω.
Δεν ειναι μονο το γεγονος οτι εισαι μακρυα απο φιλους και συγγενεις αλλα και οι δυσκολιες που θα αντιμετωπισεις εκει,θελει κοτσια κακα τα ψεματα.
Αν θελεις να σπουδασεις σε ενα καλο πανεπιστημιο στο εξωτερικο,το τονιζω.
Τωρα απο οτι καταλαβα η Νομικη σου αρεσει αλλα αυτα που σε φοβιζουν ειναι τα μορια και η ανεργια.
Το οτι μπορει καποιος να μεινει ανεργος στην Ελλαδα ακομα και με πτυχιο απο το εξωτερικο το γνωριζεις,εκτος αν εχεις ηδη 'ετοιμη δουλεια' απο τον πατερα σου για παραδειγμα.
Οποτε πηγαινω στο θεμα των μοριων..
Αναρωτιεμαι λοιπον αν καποιος που δεν μπορει να βγαλει τα μορια για μια τετοια σχολη στην Ελλαδα,πως μπορει να βγει να σπουδασει στο εξωτερικο?
Δηλαδη μεσα σε 1 χρονο,θα εχουν αλλαξει τα παντα?
Ο τροπος διαβασματος σου,η γενικη προσεγγιση ολων των μαθηματων απο εσενα την ιδια?
Οπως και να εχει,παιζουν πολλα σε αυτο το θεμα.
Πιστευω πως αρχικα αξιζει να το προσπαθησεις για εδω και μετα σκεψου για εξωτερικο.
Η τελικη αποφαση θα ειναι δικη σου.
Sofia Tsa
Νεοφερμένος
Θέλω όμως να δοκιμάσω τις αντοχές μου,τα όρια μου.
Και με την γλώσσα πιστεύω θα τα καταφέρω αν μελέτήσω και την ορολογία.
Όσον αφορά τα μόρια και την ανεργία,η βάση της Νομικής έχει φτάσει στα αστέρια!Δεν είναι εύκολο να την πιάσεις.Θέλει διάβασμα,προσπάθεια,θυσίες και τύχη!Δηλαδή αν εγώ βγάλω 18.000 και η Νομική έχει 19.000 σημαίνει ότι είμαι αποτυχημένη,δεν πιάνω μια και δεν μπορώ να τα καταφέρω αν αποφασίσω να σπουδάσω έξω.Ας μην δίνουμε τόση σημασία στα μόρια και κυρίως ας μην τ αφήσουμε να καθορίσουν την αξία και τις γνώσεις ενός ανθρώπου.
Και η ανεργία,ναι,είναι μεγάλη.Αλλά αν αποφασίσω να εξασκήσω αυτό το επάγγελμα έξω,ξέρω ότι θα έχω περισσότερες ευκαιρίες.
skeirin19
Νεοφερμένος
flo0ra
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορεισ να κοιταξεις εδω για βοηθεια https://www.spoudes-agglia.gr/index.aspx
ειναι γ τν αγγλια μονο αλλα βοηθαει
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Φυσικα και ετσι ειναι,δεν διαφωνω με αυτο που λες,απλα διαβασμα,προσπαθεια,θυσιες και τυχη (αν και δεν πιστευω και πολυ σε αυτη την εννοια),θελει και στο εξωτερικο.Σιγουρα οι δυσκολίες ξεπερνιούνται κάποια στιγμή,συνηθίζεις.Αλλά είμαι άνθρωπος που δεν μπορώ μακριά από τα άτομα που αγαπάω.
Θέλω όμως να δοκιμάσω τις αντοχές μου,τα όρια μου.
Και με την γλώσσα πιστεύω θα τα καταφέρω αν μελέτήσω και την ορολογία.
Όσον αφορά τα μόρια και την ανεργία,η βάση της Νομικής έχει φτάσει στα αστέρια!Δεν είναι εύκολο να την πιάσεις.Θέλει διάβασμα,προσπάθεια,θυσίες και τύχη!Δηλαδή αν εγώ βγάλω 18.000 και η Νομική έχει 19.000 σημαίνει ότι είμαι αποτυχημένη,δεν πιάνω μια και δεν μπορώ να τα καταφέρω αν αποφασίσω να σπουδάσω έξω.Ας μην δίνουμε τόση σημασία στα μόρια και κυρίως ας μην τ αφήσουμε να καθορίσουν την αξία και τις γνώσεις ενός ανθρώπου.
Και η ανεργία,ναι,είναι μεγάλη.Αλλά αν αποφασίσω να εξασκήσω αυτό το επάγγελμα έξω,ξέρω ότι θα έχω περισσότερες ευκαιρίες.
Απλα εχω την αισθηση οτι πολλα ατομα θεωρουν το εξωτερικο ως μια "διεξοδο" απο τις Πανελληνιες,μια ευκολη λυση ας το πω.
Και μετα φτανουν σε ενα σημειο να ειναι στο εξωτερικο και να μην μπορουν να περασουν τα μαθηματα και να δυσκολευονται.
Οι Πανελληνιες σιγουρα δεν δειχνουν σε απολυτο βαθμο την αξια του καθενα μας,τις ικανοτητες του,ιδιαιτερα στην κατευθυνση μας που τα παντα στηριζονται στην αποστηθιση.
Πιστευω ομως οτι ειναι ενα "δειγμα" αν θελεις, για το τι μπορει να καταφερει καποιος.
Οπως και να εχει,σου ευχομαι καλη επιτυχια απο εδω και περα,συζητησε με διαφορα ατομα,ψαξε για αυτο που σε ενδιαφερει παραπανω πληροφοριες και αποφασισε για το τι θελεις να κανεις τελικα.
Sofia Tsa
Νεοφερμένος
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχεις απόλυτο δίκιο . Εγώ ήθελα οδοντιατρική και έβγαλα 18743 , πέρυσι η χαμηλότερη βάση ήταν 18811 . Υπάρχουν και άτομα που δεν περνάνε στη σχολή που θέλουν για 1 και 2 μόρια . Εγώ το σκέφτομαι πάντως σοβαρά για έξω . Υπάρχει λίστα αξιολόγησης των καλών πανεπιστημίων και κανένα ελληνικό δεν είναι μέσα πάντως :no1:
nPb
Επιφανές μέλος
Γενικά, μην υποτιμάτε το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Μπορεί να υστερούν σε βιτρίνες, φιέστες, καλά εργαστήρια, πανάκριβα χαλιά,...κ.α. αλλά η ποιότητα σπουδών είναι πολύ υψηλή. Ας μην τα απαξιώνουμε όλα. Είμαστε μια μικρή χώρα με πενιχρή οικονομία, μεγάλη διαφθορά και...23 δημόσια Πανεπιστήμια. Ας μην συγκρίνουμε την χώρα μας με την ιδιωτικοποιημένη Δ.Ευρώπη και ΗΠΑ (όπου εκεί η ανώτατη παιδεία και η έρευνα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις βαριές βιομηχανίες...και τους δήμους).
* Τμήμα Μαθηματικών Πανεπ.Πατρών
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.