_Morticia_
Επιφανές μέλος
Ως εκμετάλλευση νοείται η επιχείρηση.
Αντιγράφω τη συνοπτική περιγραφή του μαθήματος από την ιστοσελίδα της σχολής:
Δίκαιο Εκμεταλλεύσεως (Ζ΄ Εξάμηνο)
Ι. Γενικά περί συμμετοχής των εργαζομένων στις επιχειρήσεις. Συμβούλια εργαζομένων.
ΙΙ. Το διευθυντικό δικαίωμα: Έννοια και νομική θεμελίωση, περιεχόμενο του διευθυντικού δικαιώματος και διάκριση από άλλες πηγές κανόνων (ρυθμίσεων) της εργασιακής σχέσης. Όρια επιτρεπτής άσκησης του διευθυντικού δικαιώματος
ΙII. Ο κανονισμός εργασίας: Έννοια και περιεχόμενο κανονισμών εργασίας? νομοθετικό πλαίσιο? είδη και διαδικασία κατάρτισης, νομική ενέργεια κανονισμών εργασίας. Αρμοδιότητα κατάρτισης νέου και τροποποίησης υφισταμένου κανονισμού εργασίας. Η πρόβλεψη ορίου ηλικίας στον κανονισμό εργασίας και η επίδρασή του στο δικαίωμα καταγγελίας. Το πειθαρχικό δίκαιο της εκμετάλλευσης (αρχές, διαδικασία, ποινές), η σχέση της πειθαρχικής εξουσίας με το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.
ΙV. Η πρακτική της εκμετάλλευσης: Έννοια και προϋποθέσεις δημιουργίας πρακτικής της εκμετάλλευσης, νομική φύση. Το αντικείμενο της πρακτικής της εκμετάλλευσης (οι οικειοθελείς παροχές του εργοδότη). Μεταβολή και κατάργηση της πρακτικής της εκμετάλλευσης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Balthazor, δε βιάζομαι. Ο τίτλος, μόνο, με εξέπληξε.
Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος
Παντως στον οδηγο σπουδων θα βρεις μια υοπτυπωδη περιγραφη για καθε μαθημα!
PS ΤΕΛΟΣ η εξεταστικη!!!!!
Διακοπες τωρα και παλι απο Σεπτεμβρη στην επαναληπτικη εξεταστικη
_Morticia_
Επιφανές μέλος
Καλά αποτελέσματα.
Αλίμονο σε μας "τους παλιούς" που θα τα λάβουμε από τους τελευταίους..
danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλο Αυγουστο κ βαλε τα αποτελεσματα, παντως τελειωσαμε κ αυτο μετραει τωραΚαλά αποτελέσματα.
Αλίμονο σε μας "τους παλιούς" που θα τα λάβουμε από τους τελευταίους..
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Με παρεξηγησες! Μια χαρα εισαι και καλα κανεις που ψαχνεσαι σιγα σιγα!
Παντως στον οδηγο σπουδων θα βρεις μια υοπτυπωδη περιγραφη για καθε μαθημα!
Tον κοίταξα τον οδηγό - στο σημείο μόνο που αναφέρει τα μαθήματα.
Άντε, καλές διακοπές τώρα.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι καλά
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
σε καταλαβαινω..εγω απο βδομαδα θα παρω τα βιβλια του πρωτου εξαμηνου να τα διαβασωη αληθεια ειναι οτι βιαζομαι αλλα κουραστηκα πολυ φετος για να βγαλω 19.135 μορια κ ανυπομονω να δω γιατι παλεψα...(αφου βεβαια ξεκουραστω λιγο ακομα) ... ευχαριστω πολυ παντως!
Σημείωση : Το μήνυμα προήλθε από το θέμα " Γενικές φοιτητικές απορίες".
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
σε καταλαβαινω..εγω απο βδομαδα θα παρω τα βιβλια του πρωτου εξαμηνου να τα διαβασω
Θα σ'τα δανείσει κάποιος φοιτητής, ή θα τα αγοράσεις; Ξέρεις πόσο κοστίζουν συνολικά;
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Θα μου τα δωσει ενα παιδι που ειναι σε μεγαλυτερο ετος, σιγα μη τα αγορασωΘα σ'τα δανείσει κάποιος φοιτητής, ή θα τα αγοράσεις; Ξέρεις πόσο κοστίζουν συνολικά;
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
σε καταλαβαινω..εγω απο βδομαδα θα παρω τα βιβλια του πρωτου εξαμηνου να τα διαβασω
Ποια βιβλία θα πάρεις ακριβώς?
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Ιστορια, γενικες αρχες και συνταγματικο. γιατι?Ποια βιβλία θα πάρεις ακριβώς?
οχι μωρε απλα εχω απλετο χρονο και ειπα να τον αξιοποιησω.Το θεωρώ περιττό κόπο, εκτος κι αν αισθάνεσαι πως το εξάμηνο δεν θα σου είναι αρκετό για να κατανοήσεις τα μαθήματα.
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Απλώς το έχω απορία, εφόσον απο Σεπτέμβρη θα κάνεις μαθήματα σε παιδιά, δεν θα πρέπει να προετοιμάσεις κάποιο υλικό; Δεν το λέω καθόλου ειρωνικά, απλή περιέργεια.οχι μωρε απλα εχω απλετο χρονο και ειπα να τον αξιοποιησω.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Ιστορια, γενικες αρχες και συνταγματικο. γιατι?
Ιστορία πες εντάξει, θεωρητικό είναι και εύκολο.
Αλλά γενικές αρχές και συνταγματικό καλύτερα να τα ακούσεις εκεί πρώτη φορά, δε νομίζω πως θα σε βοηθήσει να τα δεις από πριν, γιατί έχουν άλλον τρόπο μελέτης και άλλες έννοιες.
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
οντως οπως το λες εχει λογικη. Θα μου προτεινες να παρω καποιο μεγαλυτερου εξαμηνου? Δε ξερω εχω πορωθει κ θελω να διαβασωΙστορία πες εντάξει, θεωρητικό είναι και εύκολο.
Αλλά γενικές αρχές και συνταγματικό καλύτερα να τα ακούσεις εκεί πρώτη φορά, δε νομίζω πως θα σε βοηθήσει να τα δεις από πριν, γιατί έχουν άλλον τρόπο μελέτης και άλλες έννοιες.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
οντως οπως το λες εχει λογικη. Θα μου προτεινες να παρω καποιο μεγαλυτερου εξαμηνου? Δε ξερω εχω πορωθει κ θελω να διαβασω
Απλά στο λέω γιατί αυτά τα μαθήματα διαβάζονται παράλληλα με αστικό κώδικα και σύνταγμα. Δε γίνεται δουλειά χωρίς αυτά. Και πρέπει να έχεις πάρει μια ιδέα πρώτα απ' τις παραδόσεις, και οι γενικές αρχές είναι και λίγο ιδιότροπο μάθημα, γιατί δεν περιορίζεται στο ένα βιβλίο του αστικού κώδικα. Θα χαθείς αν ξεκινήσεις στα τυφλά.
Αν το θες τόσο πάρε την ιστορία, πάρε και την φιλοσοφία που είναι 4ου έτους και την παίρνουν οι περισσότεροι πρωτοετείς επειδή σχετίζεται με την περσινή ύλη των αρχαίων. Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται, αν διαβάζεις όλο το εξάμηνο συστηματικά θα είσαι οκ.
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Καλα γι αυτο ειμαι σιγουρος, απλα ελεγα να κανω καποια και απο τωρα ετσι, για να μπω στο κλιμα. Φιλοσοφια ειναι ελευθερης επιλογης?Απλά στο λέω γιατί αυτά τα μαθήματα διαβάζονται παράλληλα με αστικό κώδικα και σύνταγμα. Δε γίνεται δουλειά χωρίς αυτά. Και πρέπει να έχεις πάρει μια ιδέα πρώτα απ' τις παραδόσεις, και οι γενικές αρχές είναι και λίγο ιδιότροπο μάθημα, γιατί δεν περιορίζεται στο ένα βιβλίο του αστικού κώδικα. Θα χαθείς αν ξεκινήσεις στα τυφλά.
Αν το θες τόσο πάρε την ιστορία, πάρε και την φιλοσοφία που είναι 4ου έτους και την παίρνουν οι περισσότεροι πρωτοετείς επειδή σχετίζεται με την περσινή ύλη των αρχαίων. Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται, αν διαβάζεις όλο το εξάμηνο συστηματικά θα είσαι οκ.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλα γι αυτο ειμαι σιγουρος, απλα ελεγα να κανω καποια και απο τωρα ετσι, για να μπω στο κλιμα. Φιλοσοφια ειναι ελευθερης επιλογης?
Υποχρεωτικό 7ου εξαμήνου είναι. Κατ' ουσίαν αυτά που έκανες πέρσι στα αρχαία κατεύθυνσης.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 183 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- yenev
- marikakitsou16
- Libertus
- Ria.
- SlimShady
- Claire05
- milianis
- Billprs
- giorgos78
- Nyx
- Praxis
- P.Dam.
- paul
- nearos
- SoyN
- angies
- tfghp
- brizoulis
- Alexecon1991
- το κοριτσι του μαη
- lepipini
- Mammy Nun
- tsiobieman
- Τρελας123
- Hased Babis
- Helen06
- kiyoshi
- ggl
- Than003
- johnsala
- thenutritionist
- constansn
- Philologist
- Αναστασία197
- Joji
- Johnman97
- Ryuzaki
- Giii
- shadow
- Ροβερτα
- redarrow
- nobody8
- augustine
- jj!
- Mar2002
- Vask
- theodoraooo
- nicole1982
- Έμμα
- KingOfPop
- katia.m
- ougka pougka
- george777
- oups
- margik
- emilyfan85
- Schlimazel
- Paragontas7000
- Athens2002
- J.Cameron
- Νομάρχης
- kost28
- Kostas568
- katerinavld
- Nala
- KingPoul
- GeorgePap2003
- Panagiotis849
- Viedo
- Evelynne
- Meow
- Ioanna98
- Stelios725
- Pharmacist01
- New member
- eukleidhs1821
- Marple
- Sherlockina
- korlef
- charmander
- Scandal
- χημεια4λαιφ
- Drglitterstar
- snowy
- Miranda32
- TheLittleBookworm
- Katerina_99
- Pierre Bezukhov
- Magigi
- BloodyFairy
- Dimitris2001
- Specon
- Nocommingback
- Kitana
- mhtsos-4
- Mukumbura
- Christosgeorgo
- xakounaamatata
- Nikos05
- Marifei
- jims
- lnesb
- Tina02
- igeorgeoikonomo
- Annu
- TakSimeon
- anastasis06
- Kemi
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Panos_02
- ag97
- Γιωργος15773
- οθεσσαλονικιος
- Petros.21
- Jocaste
- aekaras 21
- SMK
- Jimmy20
- Darkking
- Natassa02
- giorgosp97
- abbyrob
- Anas02
- Κλημεντίνη
- wannabelawyer
- Ifigenia
- ChristosV21
- Christ_8
- anna333
- Vasilina93
- andreas2002
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.