yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
εδω κι καποια χρονια εχω παψει να νηστευω..Θα νηστέψετε;Μαζί με τη μεγάλη εβδομάδα ξεπερνά τις 40 ημέρες.
οποτε ουτε κι φετος προκειται να μπω σε αυτην την διαδικασια..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
angekon
Εκκολαπτόμενο μέλος
εδω κι καποια χρονια εχω παψει να νηστευω..
οποτε ουτε κι φετος προκειται να μπω σε αυτην την διαδικασια..
μια απ τα ιδια
koka
Νεοφερμένος
μια απ τα ιδια
δυσκολοι καιροι για νηστειες; μπα μαλλον δυσκολη η νηστεια ε;
:thanks::thanks:
kotsis1
Δραστήριο μέλος
Orestes
Δραστήριο μέλος
Guest 392017
Δραστήριο μέλος
Η νηστεια γενικα αφορα την εγκρατεια του ανθρωπου απο τις απολαυσεις της ζωης.
DimiMoli
Νεοφερμένος
Αυτή η άποψη ότι δεν λέει πουθενά για νηστεία, ή ότι η νηστεία είναι μόνο από άλλα πράγματα είναι λάθος. Πρώτιστα είναι νηστεία από τροφές, η οποία θα φέρει την εγκράτεια και την αντίσταση στους πειρασμούς. Επίσης, στον Όρθρο της Κυριακής της Τυρινής (πριν την Κ. Δευτέρα) αναφέρει ότι απαραίτητη "θωράκιση" για την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής είναι η νηστεία από τροφές. Ακόμη, στο σημερινό όρθρο, εξαίρεται η νηστεία με την οποία ο Μωυσής παρέλαβε το Νόμο, ο Ηλίας "νίκησε" τους ιερείς του Βάαλ και οι Τρεις Παίδες έκαναν την κάμινο δροσιά.Παιδια η νηστεια αναφερεται κυριως στην νηστεια απο καθε ειδους αμαρτιες οσο το δυνατον περισσοτερο,και μαζι με την συγκεκριμενη διαιτα ολοκληρωνεται...Στο τροπαριο δεν αναφερεται θρησκεια απο κρεας ή γαλα,μα απο αμαρτιες,εξαρσεις θυμου κτλπ...Τωρα ειναι στ χερι του καθενος αν θα κανει ή οχι δε θα μας φανε κιολα...Ουτε γω κανω
Όμως και η άποψη ότι η νηστεία είναι κάτι που "επέβαλλαν οι παπάδες σήμερα", δηλαδή ότι δεν είναι παράδοση της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας, είναι λάθος. Αν θέλετε "ιστορικές αποδείξεις" ο Χριστός έζησε στην έρημο με νηστεία σαράντα μέρες. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος τρεφόταν με μέλι και ακρίδες, και αν αυτό δεν είναι νηστεία, τότε πείτε μου τι είναι.
Εν πάση περιπτώσει, για να απαντήσω στο ερώτημα της αρχής, θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια του Θεού, να νηστέψω ολόκληρη τη Σαρακοστή και από γάλακτοκομικά και αυγά. Δοκιμάστε το, δεν είναι δύσκολο!!!
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Αυτή η άποψη ότι δεν λέει πουθενά για νηστεία, ή ότι η νηστεία είναι μόνο από άλλα πράγματα είναι λάθος. Πρώτιστα είναι νηστεία από τροφές, η οποία θα φέρει την εγκράτεια και την αντίσταση στους πειρασμούς. Επίσης, στον Όρθρο της Κυριακής της Τυρινής (πριν την Κ. Δευτέρα) αναφέρει ότι απαραίτητη "θωράκιση" για την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής είναι η νηστεία από τροφές. Ακόμη, στο σημερινό όρθρο, εξαίρεται η νηστεία με την οποία ο Μωυσής παρέλαβε το Νόμο, ο Ηλίας "νίκησε" τους ιερείς του Βάαλ και οι Τρεις Παίδες έκαναν την κάμινο δροσιά.
Όμως και η άποψη ότι η νηστεία είναι κάτι που "επέβαλλαν οι παπάδες σήμερα", δηλαδή ότι δεν είναι παράδοση της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας, είναι λάθος. Αν θέλετε "ιστορικές αποδείξεις" ο Χριστός έζησε στην έρημο με νηστεία σαράντα μέρες. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος τρεφόταν με μέλι και ακρίδες, και αν αυτό δεν είναι νηστεία, τότε πείτε μου τι είναι.
Εν πάση περιπτώσει, για να απαντήσω στο ερώτημα της αρχής, θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια του Θεού, να νηστέψω ολόκληρη τη Σαρακοστή και από γάλακτοκομικά και αυγά. Δοκιμάστε το, δεν είναι δύσκολο!!!
Είναι! Εγώ αν σταματήσω να τρώω για 40 μέρες κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά θα έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου.
Orestes
Δραστήριο μέλος
Είναι! Εγώ αν σταματήσω να τρώω για 40 μέρες κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά θα έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου.
Μην φοβάσαι δεν παθαίνεις τίποτα για 40 μέρες... Εκτός αν έχεις κάποια ανίατη ασθένεια που σου επιβάλλει να τρώς κρέας και γαλακτοκομικά..
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Μην φοβάσαι δεν παθαίνεις τίποτα για 40 μέρες... Εκτός αν έχεις κάποια ανίατη ασθένεια που σου επιβάλλει να τρώς κρέας και γαλακτοκομικά..
Για 40 μέρες; Είμαι 1.70κατι και πριν χτυπήσω το πόδι μου σχεδόν 50kg. Και επί ήδη 20 μέρες απ'τον πόνο και τις ενοχλήσεις δεν τρέφομαι καλά, οπότε ίσως να έχω χάσει κι άλλο, δεν έχω όρεξη για περισσότερα προβλήματα υγείας.
Anarki
Διάσημο μέλος
Για να απαντήσω και στην ερώτηση του thread, ποτέ δε νήστεψα οπότε δεν νομίζω να αρχίσω φέτος.
έδιτ: με πρόλαβε
Orestes
Δραστήριο μέλος
Για 40 μέρες; Είμαι 1.70κατι και πριν χτυπήσω το πόδι μου σχεδόν 50kg. Και επί ήδη 20 μέρες απ'τον πόνο και τις ενοχλήσεις δεν τρέφομαι καλά, οπότε ίσως να έχω χάσει κι άλλο, δεν έχω όρεξη για περισσότερα προβλήματα υγείας.
Νηστεία δεν σημαίνει απαραίτητα "δεν τρέφομαι καλά"... Οι καλόγεροι στο Άγιο Όρος νηστεύουν όλο το χρόνο και δεν έχουν προβλήματα υγείας.. Ίσα ίσα είναι υπεραιωνόβιοι...
Anarki
Διάσημο μέλος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Νηστεία δεν σημαίνει απαραίτητα "δεν τρέφομαι καλά"... Οι καλόγεροι στο Άγιο Όρος νηστεύουν όλο το χρόνο και δεν έχουν προβλήματα υγείας.. Ίσα ίσα είναι υπεραιωνόβιοι...
Επειδή ακριβώς τρέφονται σχεδόν όλη τους την ζωή έτσι, στην ουσία δεν στερούνται κάτι. Όπως και οι χορτοφάγοι δεν νιώθουν στέρηση επειδή δεν τρώνε κρέας. Εγώ όμως πίνω γάλα κάθε πρωί και βράδυ, τρώω κρέας 3-4 φορές την εβδομάδα. Αν μου πεις επί 40 μέρες να τα κόψω με τι θα τα αντικαταστήσω; Δεν λέω πως δεν υπάρχουν άλλες τροφές, αλλά για μένα και τον οργανισμό μου δεν θα είναι το ίδιο. Νηστεύω την Μ.Εβδομάδα πάντα και παρατηρώ την αδυναμία μου και τις ζαλάδες, εάν το τηρούσα όλη την Σαρακοστή θα με έβλαπτε.
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολλοί άνθρωποι και ιδίως νέα παιδιά έχουν πρόβλημα με το σίδηρό τους.
Όταν λοιπόν η φερριτίνη και ο σίδηρός σου έχουν φτάσει στα τάρταρα, τότε επιβάλλεται να τρως κόκκινο κρέας.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι καλόγεροι στο Άγιο Όρος δεν είναι στην ανάπτυξη.
Orestes
Δραστήριο μέλος
Οι καλόγεροι στο Άγιο Όρος δεν είναι στην ανάπτυξη.
Και θα διαταραχθεί η ανάπτυξη απο τις 40 μέρες που δεν θα φάς κρέας ??!!
Δεν λέω αυστηρή νηστεία οκ.. Αλλά απο μερικά πράγματα μπορούμε να απέχουμε και μια φορά το χρόνο...
xman
Νεοφερμένος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.