Νεό ΦΕΚ για Πρακτική Άσκηση ΑΕΙ

Belphegor._.

Νεοφερμένος

Ο Belphegor._. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Φοιτητές: Αποζημίωση 175-300€ το μήνα για όσους κάνουν πρακτική άσκηση - ΦΕΚ, Alfavita Newsroom

Σε κάθε περίπτωση η πρακτική άσκηση πλήρους διάρκειας δεν υπολείπεται των είκοσι (20) ωρών και δεν υπερβαίνει τις σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως
Αποζημίωση 175-300 ευρώ το μήνα θα λαμβάνουν οι φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση το τρε΄χον ακαδημαϊκό έτος, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, η Πρακτική Άσκηση φοιτητών αποζημιώνεται με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας της Πρακτικής Άσκησης, όπως αυτή ορίζεται με τον εσωτερικό κανονισμό πρακτικής άσκησης του Τμήματος ή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.).

Για τις περιπτώσεις Πρακτικής Άσκησης φοιτητών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), των οποίων η εβδομαδιαία διάρκεια είναι μεγαλύτερη από είκοσι (20) ώρες, λογίζεται ως πλήρους διάρκειας σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 7 του άρθρου 69 του ν. 4957/2022, και το ύψος της μηνιαίας αποζημίωσης των ασκούμενων φοιτητών ανέρχεται στα τριακόσια πενήντα ευρώ (350,00 €), συμπεριλαμβανομένων των εισφορών της παρ. 6 του άρθρου 69 του ν. 4957/2022.
Για τις περιπτώσεις Πρακτικής Άσκησης φοιτητών Α.Ε.Ι., των οποίων η εβδομαδιαία διάρκεια ισούται με είκοσι (20) ώρες, λογίζεται ως μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 7 του άρθρου 69 του ν. 4957/2022, και το ύψος της μηνιαίας αποζημίωσης των ασκούμενων φοιτητών ανέρχεται στα εκατόν εβδομήντα πέντε ευρώ (175,00 €), συμπεριλαμβανομένων των εισφορών της παρ. 6 του άρθρου 69 του ν. 4957/2022. Υπόχρεος υποβολής αναλυτικής περιοδικής δήλωσης ορίζεται ο φορέας που είναι υπόχρεος για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 69 του ν. 4957/2022.
Σε κάθε περίπτωση η πρακτική άσκηση πλήρους διάρκειας δεν υπολείπεται των είκοσι (20) ωρών και δεν υπερβαίνει τις σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως.
Τί καταλαβαίνετε εσείς από αυτό; Ισχύει αποκλειστικά για όσους κάνουν χρηματοδοτούμενη πρακτική μέσω ΕΣΠΑ/ ΔΥΠΑ;;

Απ' το γραφέιο πρακτικής του τμήματος μου δε ασχολούνται και που τους το είπα ότι βγήκε νεό φεκ (δε είχαν εξασφαλίσει κονδύλι απ το ΕΣΠΑ για τις πρακτικές αυτου του εξαμήνου έτσι και αλλιως..).

Στον ένα Δημοσίο Φορεα υποδοχής που απευθύνθηκα για τη πρακτική, μου είπανε οτι δε έχει αλλάξει τίποτα απο το προηγούμενο ΦΕΚ και ότι δε έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν τίποτα (πέρα απο ένα μέρος της ασφάλειας που το έκαναν και πριν από το νέο ΦΕΚ) και σε έναν αλλόν επίσης δημόσιο φορέα, μου είπαν ότι πλέον είναι υποχρεωμένοι να δίνουν εκείνοι την αμοιβή και την ασφάλιση (δυστυχώς απο άποψη μισθού τουλάχιστον, έχω ήδη συμφωνήσει με τον πρώτο φορέα).

Γίνεται να υπάρχει τόση διαφορά στη κατανόηση των ΦΕΚ γενικότερα και ιδίως σε φορεις του δημοσίου που θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν την ίδια ισχύ εκέι;;
 

Συνημμένα

  • 20240205473.pdf
    491.8 KB · Εμφανίσεις: 2
Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,502 μηνύματα.
Καλά δεν περίμενα κάτι περισσότερο είτε από το γραφείο πρακτικής άσκησης είτε από τον δημόσιο φορέα
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,773 μηνύματα.
Ψίχουλα όπως και να το θεωρήσει κανείς.

Πρακτική ποτέ. Λυπάμαι τα παιδιά που για να αποκτήσουν πτυχίο πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν πρακτική.
 

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,542 μηνύματα.
Ψίχουλα όπως και να το θεωρήσει κανείς.

Πρακτική ποτέ. Λυπάμαι τα παιδιά που για να αποκτήσουν πτυχίο πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν πρακτική.

Διαφωνώ. Αν η πρακτική γίνει σωστά και όχι φωτοτυπίες σε καμια δημόσια υπηρεσία, τότε ένας φοιτητής μπορεί να αποκομίσει πάρα πολλά από την πρακτική του. Να δει στην πράξη αυτά που σπούδαζε.
Στην εταιρία που είμαι έρχονται πολλοί φοιτητές πληροφορικής για πρακτική και τους περισσότερους, σχεδόν όλους, τους κανουν offer για μονιμη δουλειά μετά την πρακτική (και ας μην εχουν παει ακόμα στρατό). Βλέπεις παιδιά 22 χρονών να ξεκινάνε δουλειά κατευθείαν μετά την πρακτική και να παίρνουν 1200 καθαρά. Άσχημα είναι;
Βέβαια είναι και ανάλογα την εταιρία. Το ΕΣΠΑ δίνει ψίχουλα, αλλά κάποιες εταιρίες δίνουν τη διαφορά ώστε ο μισθός να φτάσει στα 800 ευρώ καθαρά το μήνα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top