Prokopis22
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cacofonix
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mr K.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dragonver
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mr K.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επένδυσε σε αυτήν και δε θα χάσεις!Είμαι σίγουρη!
Mr K.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
dragonver
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ αν ήταν άλλες εποχές δεν θα το σκεφτόμουν.Όσο περισσότερες πόρτες ανοίγεις τόσο καλύτερα είναι.Για το C2 άκουσα ότι είναι πολύ δύσκολο.εσύ σε ποιο επίπεδο είσαι?όταν ξεκίνησες μετά από 5 χρόνια τα θυμόσουν?γιατί εγώ τα χω ξεχάσει...
Ναι είναι πολύ δύσκολο το C2 από όσο έχω ρωτήσει. Εγώ έχω το Β1 και θα ξαναξεκινήσω αργότερα για τα C1-C2. Σε ένα φροντιστήριο που είχα ρωτήσει για το Β2 μου είχαν πει 980€ τον πρώτο χρόνο και μετά ανεβαίνει το κασε! Σκέψου ότι και τα εξέταστρα για το C2 είναι 325€! Πολύ καλό το να μάθουμε γερμανικά αλλά όχι και να ξεπαραδιαστούμε σε δύσκολους καιρούς... Εγώ θα κάνω λίγο υπομονή...
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dante ravenclaw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σου προτείνω να κάνεις μόνο σου μια επανάληψη όλη την ύλη που είχες κάνει πριν 6 χρόνια και να δώσεις ΚΠγ Διαβαθμισμένο Β1&Β2. Στην καλύτερη περίπτωση να πάρεις Β2 χωρίς καθόλου περιττά έξοδα και στην χειρότερη να μείνεις με Β1 χωρίς πάλι περιττά έξοδα και μην ξεχνάμε ότι το ΚΠγ είναι αναγνωρισμένο εντός Ε.Ε σε όλες τις χώρες της ένωσης ανεξαιρέτως, το ίδιο με άλλα πτυχία (αν όχι περισσότερο)
Σόρρυ κιόλας αλλά αυτό που λες δεν ισχύει,το ΚΠγ δεν αναγνωρίζεται στη Γερμανία τουλάχιστον.Εμένα που είχα το Γ1 του ΚΠγ όταν είχα κάνει αιτήσεις σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας,με δέχτηκαν αλλά δεν αναγνώριζαν το πτυχίο και έπρεπε να δώσω κάτι εξετάσεις για τη γλώσσα.Και όσο για τον φίλο που είπε για το C2,δεν είναι απαραίτητο για να βρεις δουλειά.Δουλειά βρίσκεις αν έχεις καλό πτυχίο και αναφορικά με την γλώσσα και το Β2 μπορεί να γίνει δεκτό,ενώ με το C1 είσαι καλυμμένος.εγώ θα σου πρότεινα να τα ξαναρχίσεις και να πας για το Β2.Και στη συνέχεια αν θες συνέχισε.Πάντως να προτιμάς του Γκαίτε τα πτυχία γιατί είναι πολύ πιο ισχυρά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι είναι πολύ δύσκολο το C2 από όσο έχω ρωτήσει. Εγώ έχω το Β1 και θα ξαναξεκινήσω αργότερα για τα C1-C2. Σε ένα φροντιστήριο που είχα ρωτήσει για το Β2 μου είχαν πει 980€ τον πρώτο χρόνο και μετά ανεβαίνει το κασε! Σκέψου ότι και τα εξέταστρα για το C2 είναι 325€! Πολύ καλό το να μάθουμε γερμανικά αλλά όχι και να ξεπαραδιαστούμε σε δύσκολους καιρούς... Εγώ θα κάνω λίγο υπομονή...
Βλεπω πως ολοι ειστε φοιτητες εδω μεσα αλλα δεν πειραζει.
Το C2 χωριζεται στο kleines και το grosses. Το δευτερο ξερω πως εχει 8% επιτυχια. Προσωπικα δινω Β2 και ο μονος λογος που το κανω ειναι επειδη υπαρχει ζητηση και ανοιγει πορτες. Επειδη ο καθηγητης που εχω, εχει παρει το grosses ενα απο τα πολλα που μου ειπε ηταν:
"Αμα θες να πας για μεγαλα πτυχια να ξερεις πως πρεπει να εχεις ορεξη,αλλιως τζαμπα τα λεφτα". Νομιζω πως στην Ελλαδα λιγοι εχουμε αυτη τη ορεξη γιατι τα γερμανικα ειναι δυσκολη γλωσσα(και σε προφορα και σε γραμματικη). Απο εκει και περα ο καθενας εχει την γνωμη του και τη δικη του κριση και ξερει καλυτερα απο τον καθενα τι μπορει και ΘΕΛΕΙ να κανει.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Τo C2 πλέον δεν έχει kleines και grosses, από το 2012 υπάρχει μόνο ένα C2.
Eυχαριστω για την διορθωση...
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
dante ravenclaw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βλεπω πως ολοι ειστε φοιτητες εδω μεσα αλλα δεν πειραζει.
Το C2 χωριζεται στο kleines και το grosses. Το δευτερο ξερω πως εχει 8% επιτυχια. Προσωπικα δινω Β2 και ο μονος λογος που το κανω ειναι επειδη υπαρχει ζητηση και ανοιγει πορτες. Επειδη ο καθηγητης που εχω, εχει παρει το grosses ενα απο τα πολλα που μου ειπε ηταν:
"Αμα θες να πας για μεγαλα πτυχια να ξερεις πως πρεπει να εχεις ορεξη,αλλιως τζαμπα τα λεφτα". Νομιζω πως στην Ελλαδα λιγοι εχουμε αυτη τη ορεξη γιατι τα γερμανικα ειναι δυσκολη γλωσσα(και σε προφορα και σε γραμματικη). Απο εκει και περα ο καθενας εχει την γνωμη του και τη δικη του κριση και ξερει καλυτερα απο τον καθενα τι μπορει και ΘΕΛΕΙ να κανει.
Δεν υπάρχει πλέον αυτός ο διαχωρισμός που παρέθεσες.Και καλύτερα γιατί δεν είχε καμία σκοπιμότητα.σίγουρα ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.Απλά καλό είναι να είναι καλά πληροφορημένος.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
καλά με το διαχωρισμό των πτυχίων τα έχω μπερδέψει
Mr K.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έτσι όπως βλέπω να πάει η σχολή αν τα συνεχίσω θα ναι αφού τελειώσω, μέχρι τότε δεν θα χω χρόνο ν' ασχοληθώ σοβαρά και μόνο πασαλείματα θα κάνω.Μέχρι το C1 πάντως σκοπεύω να το φτάσω.Το C2 είναι δύσκολη υπόθεση το λένε όλοι.
Pupilloscope
Πολύ δραστήριο μέλος
_Morticia_
Επιφανές μέλος
Απλά θα χρειαστείς οπωσδήποτε μία μεταβατική περίοδο για να ανακαλέσεις τις γνώσεις σου αλλά και χρόνο να διαβάσεις γιατί το c2 είναι το πλέον απαιτητικό.
Αν τα έχεις αυτά δε σου μένει παρά να το προσπαθήσεις.
Α!Και μεγάλη προσοχή στην επιλογή του καθηγητή αφού σκέφτεσαι τα ιδιαίτερα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.