Arkana1900
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelo27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όπως λέει ο τίτλος έχω εισαχθεί σε μια σχολή που δεν ήταν αυτή που ήθελα λόγω χαμηλών μορίων.Θα ήθελα να μπω στην σχολή 1ης μου προτίμησης αλλά δεν ξέρω ποιός είναι ο καλύτερος/ευκολότερος τρόπος για να το κάνω.Να δώσω πανελλήνιες ξανά ή να δώσω κατατακτήριες;
Θα βοηθούσε αν μας ελεγες ποια ειναι η σχολη που θες να μπεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος
Angelo27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Arkana1900
Νεοφερμένος
jims
Πολύ δραστήριο μέλος
Arkana1900
Νεοφερμένος
Δεν νομίζω να προλάβω σε τρεις μήνες να δώσω πανελλήνιες αυτόν τον Ιούνιο.Εκτος αυτού με εκνευρίζει η πιθανή γκρίνια των δικών μου που με είχαν προτρέψει να ξαναδώσω κατευθείαν και να κάνω μια απλή εγγραφή στη σχολή που πέρασα χωρίς όμως να πάω.Όμως τότε δε σκεφτόμουν λογικά καθόλου αφού ήμουν εξαντλημένος από 1 χρόνο σκληρής δουλειάς και κουρασμένος και δεν ήθελα να το επαναλάβω αυτό χώρια που το σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι κτλ ήταν εκτός από εξουθενωτικό(βέβαια όλο το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι τριτοκοσμικό και κουραστικό στο σύνολο του και όχι μόνο οι πανελλήνιες εδικά για εμένα που περνώντας τρια χρόνια στην Κύπρο και στο εκεί εκπαιδευτικό σύστημα όπου η λέξη φροντιστήριο κτλ είναι άγνωστη και που ήταν πολύ πιο ευρωπαικό,απλό και χαλαρό και κυρίως ευρωπαικό-είναι αλήθεια εκνευριστικό το ότι ακόμα και οι χώρες εξ ανατολής όπως η Κύπρος ή ακόμα και ο Λίβανος να έχουν ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα χωρίς φροντιστήρια κτλ και στην Ελλάδα να χρειάζεται να τρέχεις σε φροντιστήρια για να τα βγάλεις πέρα και πάλι ΑΝ-.Να σημειώσω ότι το ίδιο έπαθαν πολλοί συμμαθητές μου μερικοί εξ αυτών μάλιστα άριστοι μαθητές οι οποίοι κατέληξαν με άσχημες επιδόσεις για τα δεδομένα τους και αρκέστηκαν σε μέτριες σχολές επειδή δεν άντεχαν να ξαναδώσουν.Όμως αυτοί φαίνεται ότι έχουν συμβιβαστεί με τις σχολές τους ενώ εγώ φαίνεται πως απέχω από αυτό αφου ούτε τη φοιτητική μου ζωή απολαμβάνω σπουδάζοντας σε μια σχολή που δεν διάλεξα αλλά μάλλον με διάλεξε, ούτε αποδίδω στο μέγιστο(χρωστώ ήδη κάμποσα μαθήματα αφού δεν με τραβούσε τίποτα να τα διαβάσω).Ύπαρχουν ευτυχώς η δυστυχώς άτομα που πάνε σε μια σχολή χωρίς να σπουδάζουν κάτι που τους αρέσει για τη φοιτητική ζωή αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε μια σχολή που δεν επέλεξα όπως είπα.Δεν έχω βγει ούτε καν για ένα καφέ μέχρι τώρα αφού δεν με τραβά ούτε η σχολή ούτε οι τωρινές σπουδές μου τουναντίον τον καιρό μου τον περνώ στο διαμέρισμα μου το φοιτητικό χωρίς διάθεση για κάτι παραπάνω.Στη σχολή ήρθα με την ελπίδα ότι όπως τόσος κόσμος που άκουσα ότι πήγε σε σχολές που δεν ήθελε και συνήθισε έτσι θα συνήθιζα κι εγώ και θα μου άρεσε τελικά αλλά δε συνέβη κι έχασα τσάμπα μάλλον τόσους μήνες.Και αφού δεν προλαβαίνω να μελετήσω μέχρι τον Ιούνιο(3 μήνες) μάλλον θα χάσω το 10% και την ευκαιρία μιας ζωής για την ρεβάνς.Αφού είσαι 18 γιατί δεν δίνει πανελλήνιες; Για να δώσεις κατατακτήριες πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 4 χρόνια.
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος
ΥΓ... Η απορία μ είναι... μπορείς να δώσεις κατακτήριες χωρίς ένα ήδη πτυχίο... ;; διαφωτίστε την αόματη...
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
ΥΓ... Η απορία μ είναι... μπορείς να δώσεις κατακτήριες χωρίς ένα ήδη πτυχίο... ;; διαφωτίστε την αόματη...
Όχι.
jims
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν νομίζω να προλάβω σε τρεις μήνες να δώσω πανελλήνιες αυτόν τον Ιούνιο.Εκτος αυτού με εκνευρίζει η πιθανή γκρίνια των δικών μου που με είχαν προτρέψει να ξαναδώσω κατευθείαν και να κάνω μια απλή εγγραφή στη σχολή που πέρασα χωρίς όμως να πάω.Όμως τότε δε σκεφτόμουν λογικά καθόλου αφού ήμουν εξαντλημένος από 1 χρόνο σκληρής δουλειάς και κουρασμένος και δεν ήθελα να το επαναλάβω αυτό χώρια που το σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι κτλ ήταν εκτός από εξουθενωτικό(βέβαια όλο το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι τριτοκοσμικό και κουραστικό στο σύνολο του και όχι μόνο οι πανελλήνιες εδικά για εμένα που περνώντας τρια χρόνια στην Κύπρο και στο εκεί εκπαιδευτικό σύστημα όπου η λέξη φροντιστήριο κτλ είναι άγνωστη και που ήταν πολύ πιο ευρωπαικό,απλό και χαλαρό και κυρίως ευρωπαικό-είναι αλήθεια εκνευριστικό το ότι ακόμα και οι χώρες εξ ανατολής όπως η Κύπρος ή ακόμα και ο Λίβανος να έχουν ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα χωρίς φροντιστήρια κτλ και στην Ελλάδα να χρειάζεται να τρέχεις σε φροντιστήρια για να τα βγάλεις πέρα και πάλι ΑΝ-.Να σημειώσω ότι το ίδιο έπαθαν πολλοί συμμαθητές μου μερικοί εξ αυτών μάλιστα άριστοι μαθητές οι οποίοι κατέληξαν με άσχημες επιδόσεις για τα δεδομένα τους και αρκέστηκαν σε μέτριες σχολές επειδή δεν άντεχαν να ξαναδώσουν.Όμως αυτοί φαίνεται ότι έχουν συμβιβαστεί με τις σχολές τους ενώ εγώ φαίνεται πως απέχω από αυτό αφου ούτε τη φοιτητική μου ζωή απολαμβάνω σπουδάζοντας σε μια σχολή που δεν διάλεξα αλλά μάλλον με διάλεξε, ούτε αποδίδω στο μέγιστο(χρωστώ ήδη κάμποσα μαθήματα αφού δεν με τραβούσε τίποτα να τα διαβάσω).Ύπαρχουν ευτυχώς η δυστυχώς άτομα που πάνε σε μια σχολή χωρίς να σπουδάζουν κάτι που τους αρέσει για τη φοιτητική ζωή αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε μια σχολή που δεν επέλεξα όπως είπα.Δεν έχω βγει ούτε καν για ένα καφέ μέχρι τώρα αφού δεν με τραβά ούτε η σχολή ούτε οι τωρινές σπουδές μου τουναντίον τον καιρό μου τον περνώ στο διαμέρισμα μου το φοιτητικό χωρίς διάθεση για κάτι παραπάνω.Στη σχολή ήρθα με την ελπίδα ότι όπως τόσος κόσμος που άκουσα ότι πήγε σε σχολές που δεν ήθελε και συνήθισε έτσι θα συνήθιζα κι εγώ και θα μου άρεσε τελικά αλλά δε συνέβη κι έχασα τσάμπα μάλλον τόσους μήνες.Και αφού δεν προλαβαίνω να μελετήσω μέχρι τον Ιούνιο(3 μήνες) μάλλον θα χάσω το 10% και την ευκαιρία μιας ζωής για την ρεβάνς.
Αν η σχολή που είσαι δε σου αρέσει, τότε ξεκίνα προετοιμασία για να δώσεις το 2019, κάνοντας όμως φέτος το 10% και περιμένοντας μέχρι τον Αύγουστο να βγουν οι βάσεις. Από το αποτέλεσμα πράττεις αναλόγως.Και μην τα βλέπεις τα πράγματα τόσο απαισιόδοξα! Εγώ, σκέψου, δίνω 3η φορά για να περάσω νομική. Αναφορικά με τους γονείς σου, λογικά θα σε καταλάβουν και δεν θα σου πουν κάτι. Και να σου πουν δηλαδή τι έγινε; Το ζήτημα είναι να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο.
Όσον αφορά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, δυστυχώς δε πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Arkana1900
Νεοφερμένος
Το 10% μέχρι ποτε ισχύει; Ισχύει για δύο χρόνια ή όχι;Αν η σχολή που είσαι δε σου αρέσει, τότε ξεκίνα προετοιμασία για να δώσεις το 2019, κάνοντας όμως φέτος το 10% και περιμένοντας μέχρι τον Αύγουστο να βγουν οι βάσεις. Από το αποτέλεσμα πράττεις αναλόγως.Και μην τα βλέπεις τα πράγματα τόσο απαισιόδοξα! Εγώ, σκέψου, δίνω 3η φορά για να περάσω νομική. Αναφορικά με τους γονείς σου, λογικά θα σε καταλάβουν και δεν θα σου πουν κάτι. Και να σου πουν δηλαδή τι έγινε; Το ζήτημα είναι να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο.
Όσον αφορά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, δυστυχώς δε πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Guest 699855
Επισκέπτης
jims
Πολύ δραστήριο μέλος
Το 10% μέχρι ποτε ισχύει; Ισχύει για δύο χρόνια ή όχι;
Νομίζω τον Ιούνιο το κάνεις, αλλά, επειδή δεν είμαι βέβαιος, πάρε τηλέφωνο στο σχολείο σου και ρώτα για τη διαδικασία.
Για δύο χρόνια κρατάει, νομίζω.
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
Arkana1900
Νεοφερμένος
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
αν θες ιστορικο και φιλοσοφικο πρεπει να γραψεις 17000 και για αθηνα . σε 3μηνες ειναι λιγο δυσκολοο .το εχεις γενικα με τα αρχχαια ?
jims
Πολύ δραστήριο μέλος
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
ναι αν ειχε γραψει 14000 θα ειχε σιγουρα τη δυνατοτητα να παει αλλα με τα μορια που εγραψε ειναι μεγαλο ρισκο.....Υπάρχει και χαμηλόβαθμο ιστορικό-αρχαιολογικό στη Κρήτη (αν δεν απατώμαι κυμαίνεται στο 12-13.000 μόρια) και νομίζω στα ίδια επίπεδα είναι και η φιλολογία.
Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ σκέφτομαι για κατατακτήριες ψυχολoγίας έχοντας ένα πτυχίο ήδη.... ξέρω δεν είσαι στην ίδια φάση αλλά πίστεψέ με μέχρι και πανελλήνιες σκεφτηκα να δώσω ... τώρα στα γεράματα...
Καλησπέρα! Επειδή είμαι κι εγώ στην ίδια φάση... Βρίσκομαι τώρα στα γεράματα σε δίλημμα μεταξύ πανελληνίων και κατατακτηρίων για ψυχολογία. Μπορείς μήπως να με βοηθήσεις; Με ποια κριτήρια αποφάσισες ποιες εξετάσεις να δώσεις; Πώς σου έχει φανεί η μελέτη για τις κατατακτήριες; Κάνεις φροντιστήριο ή προσπαθείς μόνη σου;; Αχ προσπαθώ να καταλήξω σχετικά με το ποια ιδέα είναι καλύτερη και δεν ξέρω!! Νομίζω πως μια δεύτερη γνώμη ίσως με βοηθούσε λίγο!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 71 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Τρελας123
- EllieKal
- Giannis_19
- nucomer
- Χάρις
- kalhkardia
- Billprs
- usgr
- brizoulis
- Steve9393
- xr.gini
- Philologist
- vasilikiant
- evelina23
- spring day
- Ksn
- Ksenia. Ksenia77
- JohnL20
- panspil
- Τρογκμπα
- jimmam
- konnamar
- eytyxia
- sophiex97
- penelopet
- clevercat
- Georgepe
- imyrcarn
- emy1
- Jocaste
- Backpacker97
- chochoru
- Ρέινα
- Αριάνα123
- tsiobieman
- JungLawyer
- neo_melos
- VforVendetta
- Drglitterstar
- DrsKatia
- Stella30
- Dimitris2001
- george pol
- kkko
- Enso
- ag97
- DonaeB
- fay-19
- cel123
- Elama On Peli
- CELTICS FAN
- giota94
- sofia!
- Κλημεντίνη
- Μαρία2222
- marinelachr1
- Dreamer_SW
- NikosGer
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.