tasos_manager
Νεοφερμένος
Και για τα λεφτα οταν αποφοιτησεις?
Εχω διαβασει το site της σχολης, αλλα θελω να μαθω περισσοτερα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SifM
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος
μεταθεσεις κια τετοια παιζουν αφου αποφοιτησεις?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
agiostimotheos
Δραστήριο μέλος
Προσωπικά ήθελα να παραιτηθώ στην αρχή αλλά αποφάσισα να μείνω για να δω πως ειναι η σχολη μετα την προπαίδευση και μετά ως αξιωματικός.Κατέληξα στο συμπαίρασμα ότι αξίζουν οι όχι και λίγες θυσίες που έχω κάνει.
Θες να μας πείς τι ακριβώς σε έκανε να θες να τα παρατήσεις και τι εννοείς "θυσίες"?
Οι πληροφορίες σου θα είναι πολύτιμες για πολλούς που σκέφτονται να επιλέξουν Στρατιωτικές σχολές.
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
o τυπος παινεψε την σχολη του και σταματησε...καθολου καλη πληροφορησηΕίμαι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως Μηχανικός..Σαν πρώτη επιλογή είχα την ΣΜΑ αλλά δεν έβγαλα τοση υψηλή βαθμολογία..Σαν 2η ειχα την ΣΝΔ-Μηχανικούς.Η ζωή στη σχολή είναι ενδιαφέρουσα με ποικίλες δραστηριότητες.Συνδυάζει την Ακαδημαική,την Αθλητική και την Ναυτική Εκπαίδευση.Οι φοιτητές κάθε 2 μήνες περίπου συμμετέχουν σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού χωρισμένοι σε διάφορα πλοία ανάλογα με την διαθεσιμότητα των πολεμικών πλοίων.Το καλοκαίρι εχει το ΘΕΠ δηλαδή θερινός εκπαιδευτικός πλους σε χώρες κυρίως της Μεσογείο και σε μέρη της Ελλάδος.Η σχολή είναι σχετικά δύσκολη και αρκετα απαιτητικη.Θέλει ελληνική ψυχή για να αντέξεις στην πίεση.Προσωπικά ήθελα να παραιτηθώ στην αρχή αλλά αποφάσισα να μείνω για να δω πως ειναι η σχολη μετα την προπαίδευση και μετά ως αξιωματικός.Κατέληξα στο συμπαίρασμα ότι αξίζουν οι όχι και λίγες θυσίες που έχω κάνει.Απότι ακουω και βλέπω φαίνεται να αξίζει πραγματικά.Από μισθό παίρνουμε περίπου 145? το μήνα, συν τα πλεύσιμα σε εκπαιδευτικά ταξίδια.Ως Σημαιοφόρος ο μισθός κυμαίνεται απο 1200-1400?.Δεν είμαι σίγουρος αλλά πανω κάτω εκεί είναι.Σου προτείνω να μπείς στη σχολή αρκει να είσαι Έλληνας με όλη την συμμασία και να έχεις ψυχή γιατι μόνο η σωματική διάπλαση δεν αρκει..
epsilon
Δραστήριο μέλος
Καλύτερα να μην προβαίνεις σε τέτοια σχόλια αν δεν γνωρίζεις τον άλλον.Το παιδί είναι εσώκλειστο σε στρατιωτική σχολή.Βγαίνει μόνο τα σαβ/κυρ.Προφανώς δεν έχει τον άπλετο χρόνο να μπαίνει σε φόρουμ και να απαντάει σε ερωτήσεις.Λίγη υπομονή δεν βλάπτει.o τυπος παινεψε την σχολη του και σταματησε...καθολου καλη πληροφορηση
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
σκοπός μου δεν ήταν ο αρνητικός σχολιασμος λογω του χρονου που κανει να απαντήσει αλλα για τις πληροφοριες που δίνει...του τυπου <<ειναι δυσκολη η σχηολη σκετο παλουκι αλλα εγω την κατέχω>>Καλύτερα να μην προβαίνεις σε τέτοια σχόλια αν δεν γνωρίζεις τον άλλον.Το παιδί είναι εσώκλειστο σε στρατιωτική σχολή.Βγαίνει μόνο τα σαβ/κυρ.Προφανώς δεν έχει τον άπλετο χρόνο να μπαίνει σε φόρουμ και να απαντάει σε ερωτήσεις.Λίγη υπομονή δεν βλάπτει.
SifM
Νεοφερμένος
agiostimotheos
Δραστήριο μέλος
Όταν μπαίνεις σε μια στρατιωτική σχολή πρέπει να βγεις από την ψυχολογία του πολίτη και να γίνεις στρατιωτικός..Αυτός είναι ο σκοπός των σχολών αυτών αρχικά.Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού υπάρχει η "προπαίδευση" από τη μέρα που μπαίνεις μες στη σχολή μέχρι να ορκιστείς πρωτοετής.Εκεί για να σας το πω έτσι απλά δεν υπάρχει πατέρας ή μητέρα.Θέλει να ξεπεράσεις κατά πολύ τα όρια σου είτε αυτά είναι ψυχικά είτε σωματικά.
Δεν πειράζει φίλε για την καθυστέρηση.
Περιφραστικά εννοείς δηλαδή καψώνια?
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
1-σκοπος μου φιλε μου δεν ηταν να στην πω (απλος ειμαι λιγο επιθετικος απο τη φυση μου)Συγγνώμη παιδιά για την καθυστέρηση..Ειχα την προπροηγούμενη βδομάδα Χειμερινό Πλου, την προηγούμενη βδομάδα δοκιμαστικά παρέλασης και αυτή τη βδομάδα την παρέλαση φυσικά.Ήθελα να παραιτηθώ όπως και πολλοί συμμαθητές μου για τον εξής απλό λόγο.Όταν μπαίνεις σε μια στρατιωτική σχολή πρέπει να βγεις από την ψυχολογία του πολίτη και να γίνεις στρατιωτικός..Αυτός είναι ο σκοπός των σχολών αυτών αρχικά.Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού υπάρχει η "προπαίδευση" από τη μέρα που μπαίνεις μες στη σχολή μέχρι να ορκιστείς πρωτοετής.Εκεί για να σας το πω έτσι απλά δεν υπάρχει πατέρας ή μητέρα.Θέλει να ξεπεράσεις κατά πολύ τα όρια σου είτε αυτά είναι ψυχικά είτε σωματικά.Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα υπομονη.Τωρα όμως βλέπω τα θετικά της σχολής.Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.Έχεις πειθαρχία...Πολύ σημαντικό χάρισμα που δυστυχώς δεν υπάρχει στην κοινωνία!!----όριο μυωπίας υπάρχει μονο για τους μαχιμους.Οι μάχιμοι είναι οι υπεύθυνοι για την ας το πούμε μεταφορά του πλοίου.Είναι κυβερνητες.Οι μηχανικοι είναι υπευθυνοι για τις τυχον βλαβες στα μηχανοστασια, για την αντιμετωπιση πυρκαιων,κτλ.Εμείς οι μηχανικοι ειμαστε αυτοι που εγγυωμαστε τον ασφαλη πλου!!Αγαπητέ φίλε Βασίλη μην λες κουβέντες όταν δεν ξερεις κατι..Καταρχην δεν υπαρχει σχολη που να μην εχει κατι το αρνητικο.Σε οποια σχολη με το καλο περασεις θα το καταλαβεις αυτο που σου λεω.Αν θες θα πω οτι η σχολη ναυτικων δοκιμων ειναι τελεια,ευκολη,καθολου απαιτητικη,κτλ.Αν ομως περασεις στη σχολη αυτη και δεις την πρωτη δυσκολια μετα θα με βριζεις στο ιντερνετ.Αρα πιστευω πως σας εχω δωσει μια γενικη αποψη της σχολης..
2-να εισαι σιγουρος πως θα σε καταλαβω γιατι για στρατο παω
3-δεν μας ειπες α)μεταθεσεις β)αν ταξιδευσεις πανω απο μιας μερας ταξιδια (μετα την απο φοιτηση)
4- η διαμονη στο καραβι πως ειναι? δηλαδη σε προπονουν για αξιωματικο ή σε εχουν για μουτσο να σφουγκαριζεις το πλοιο ?
επαναλαμβανω σκοπος μου δεν ηταν να σε προσβαλλω
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
agiostimotheos
Δραστήριο μέλος
who
Πολύ δραστήριο μέλος
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
ρε ψηλε τι αντρα θελουμε τωρα τον εθελουμε...πανω απο 2 βδομαδες περιμενουμε (σημειωση: δεν ηταν σποντα αυτοΆντρα θέλετε, τώρα τον εθέλετε.
who
Πολύ δραστήριο μέλος
SifM
Νεοφερμένος
Οσον αφορα τα καψωνια που ειπες..Ξερεις οτι απαγορευονται..Αυτο δεν σημαινει οτι δεν σε ζοριζουν.Αλλωστε γιατι θες να μπεις στην σχολη?Για να καθεσαι και να σου φαιρονται καλα?Πηγαινε τοτε ΣΣΑΣ ή ΣΑΝ..Πως θα γινεις στρατιωτης?Η σχολη δεν σε προπονει για μουτσο!!Για αξιωματικο εννοειται.Ομως πρεπει να περασεις και απο την θεση των κατωτερων για να δεις πως ειναι και να ξερεις πως να τους διοικεις αυριο μεθαυριο..[/FONT]
Vanesa
Νεοφερμένος
και τα λεφτά είναι ποοοολύ καλα!κ ειδικα σ αυτη η σχολή απο την οποία βγαίνεις αμέσως αξιωματικός!!
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
στρατο δεν παμε για τα χρηματα (εγω τουλαχιστον)οι μεταθεσεις σιγουρα υπαρχουν...όπως φυσικά και τα ταξίδια με το πλοιο..ο μπαμπας μου ειναι στο πολεμικο ναυτικό και μ λεει οτι η σχολη αυτη ειναι πολύ καλή..!
και τα λεφτά είναι ποοοολύ καλα!κ ειδικα σ αυτη η σχολή απο την οποία βγαίνεις αμέσως αξιωματικός!!
Vanesa
Νεοφερμένος
τα πραγματα δεν εκει οπως ειναι οταν κανεις τη θητεια σου(δηλαδη απο αυτα που ακουγονται)..
και ειναι πολλα ατομα που θελουν το επαγγελμα τους να εχει σιγουρη επαγγελματικη αποκατασταση και εναν σιγουρο κ μεγαλο(γιατι οχι)μισθο..!
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.