SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Υ.Γ. ΕΠΑΛ δε θεωρείται το ναυτικό λύκειο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fata_Morgana
Νεοφερμένος
Ναι επάλ θεωρούνται. Γενικά πάντως για να καταφέρει κάποιος όχι απλά να πάρει το "χαρτί" αλλά να κάνει κάτι μετά το Επαλ, οποιοδήποτε Επάλ, προυπόθεση είναι να πηγαίνει συνειδητοποιημένα και έχοντας ξεκαθαρίσει τι δουλειά επιθυμεί να κάνει και ποιες είναι οι προοπτικές της. Τώρα το Ναυτικό Λύκειο χρειάζεται ένα παραπάνω επίπεδο ωριμότητας στην απόφαση να πας γιατί πολύ απλά η θάλασσα είναι μεγάλη δέσμευση. Σκέψου το σαν γάμο ένα πράγμα Αλλά σαφώς το Ναυτικό Λύκειο θα σου προσφέρει πολύ πιο σίγουρη και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση από οποιοδήποτε άλλο Επάλ.Δεν έχω ιδέα από ΕΠΑΛ, αλλά αρχικά θα σκεφτείς τι σου αρέσει και τι επαγγελματική πορία θέλεις να ακολουθήσεις. Αν αναφέρεις και αυτά, ίσως να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε αποτελεσματικότερα.
Υ.Γ. ΕΠΑΛ δε θεωρείται το ναυτικό λύκειο;
Αν κατάλαβα καλά είσαι σε δίλημμα αν πρέπει να πας Επάλ (Ναυτικό) ή Γελ, κατάλαβα καλά; Λοιπόν και οι δύο επιλογές έχουν τα υπέρ και τα κατά τους ανάλογα με την περίπτωση. Προσωπικά είμαι της άποψης πως δεν υπάρχει λόγος να μπουκώνουνε τα Γενικά Λύκεια από μαθητές που δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να γίνουν επιστήμονες κάποια μέρα, ή με πιο απλά λόγια να περάσουν σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο όμως θα το διαλέξουν συνειδητά και να είναι ικανοί να το βγάλουν. Η τεχνική εκπαίδευση είναι εξίσου χρήσιμη για την κοινωνία και μπορεί να έχει εξίσου καλές απολαβές, δεν πρέπει να την σνομπάρουμε. Οπότε Γενικό Λύκειο σου προτείνω να πας αν πραγματικά θέλεις και έχεις τις δυνατότητες όχι μόνο να το τελειώσεις αλλά και να πας σε ένα πανεπιστήμιο που γουστάρεις. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση σκέψου την επιλογή του Επάλ, που επίσης δίνει κανονικό απολυτήριο Λυκείου και έχεις και μια κάποια επαγγελματική κατάρτιση για να συνεχίσεις την τεχνική σου εκπαίδευση.Γεια σας παιδια ειμαι 15 χρονων και θα ηθελα να παω και εγω στο ναυτικο λυκειο...δεν ξερω ομως και πολλα πραγματα θα ηθελα να μαθω πως ειναι απο εξω το σχολειο τις εγκαταστασεις δηλαδη και θα ηθελα να μου πειτε ,τι διαφορα υπαρχει αν περασω απο το γενικο και παω σε μια σχολη ... και ποια το να παω εκει λυκειο δηλαδη εκει που πατε και εσεις ....Επισης μου ειπανε οτι πρεπει να διαλεξω στην δευτερα λυκειου κατι αλλα δεν καταλαβα ..... μπορειτε να μου απαντησετε??? βιαζομαι ..... ειμαι σε διλιμα η να παω γενικο η να παω ναυτικο λυκειο και αν ειναι να παω ναυτικο λυκειο ειναι καλυτερο απο το να παω γενικο και μετα να μπω σε μια σχολη ???? help me !!!!!!
Το θέμα με το Επάλ είναι πως και αυτό θέλε να είσαι πολύ συνειδητοποιημένος με το τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου , δεν πας εκεί απλά γιατί το σχολείο είναι "πιο εύκολο" αλλά για να μάθεις και μια τέχνη. Τώρα για να πάμε στο Θέμα σου, το Ναυτικό Λύκειο κατά την γνώμη μου είναι μια καλή επιλογή αλλά ταυτόχρονα μεγάλη δεύσμεση γιατί επί της ουσίας σε "σπρώχνει" στο επάγγελμα του ναυτικού το οποίο είναι από τα πιο δύσκολα αλλά ταυτόχρονα έχει καλές απολαβές και μικρή ανεργία σε σχέση με τα άλλα. Άμα δεν είσαι σε θέση, ή εκτιμάς πως δεν θα είσαι στο άμεσο μέλλον, σε θέση να ζήσεις την ζωή του ναυτικού απόφυγε το.
Και ναι όπως σε όλα τα Επάλ έτσι και σε αυτό θα επιλέξεις την κατεύθυνση σου, ή Πλοίαρχος ή Μηχανικός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
syranidis
Νεοφερμένος
Plus Minus
Νεοφερμένος
Ονομάζομαι χάρης Μαντζουράνης και είμαι 30 ετών
Εργάζομαι σαν αρχιτέκτονας και είμαι κάτοικος Νέου Φαλήρου
Θα ήθελα να σας εκφράσω την πρόθεση μου αλλά και την δράση μου για την διοργάνωση ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που έχει σαν θέμα την Επαναχρησιμοποίηση του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργία Γαβριήλ στο Νέο Φάληρο σε Πανευρωπαϊκό πρότυπο Ναυτικό Λύκειο.
Πριν 4 περίπου χρόνια είχα επισπευτεί το ναυτικό λύκειο του Πειραιά και γνωρίζω την κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο και ο εξοπλισμός.
Γι’ αυτό το λόγο δραστηριοποιήθηκα έτσι ώστε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, που ελπίζω να γίνει με την συνεργασία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, το Υπουργείο Παιδείας, την Λέσχη Αρχιπλοιάρχων, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και άλλα Ιδρύματα που ενδιαφέρονται για την Ναυτική Εκπαίδευση, να είναι η αρχή της υλοποίησης του έργου αυτού και να δημιουργηθεί στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Γαβριήλ ένα πανευρωπαϊκό πρότυπο Ναυτικό Λύκειο με πρωτοπόρες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.
Θα ήθελα από εσάς όσους φοιτούν ή φοίτησαν σε ναυτικά λύκεια και πιο συγκεκριμένα στου Πειραιά να επικοινωνήσουν μαζί μου για να οργανώσουμε μία ομάδα που θα βοηθήσει στην διοργάνωση αυτή αλλά και στην δημιουργία - υλοποίηση πρωτοπόρων εγκαταστάσεων για την Ελληνική Ναυτική εκπαίδευση.
[/INDENT]
Συνημμένα
Αντώνης1997
Νεοφερμένος
Athanasia1
Νεοφερμένος
Θα ήθελα να ρωτήσω την διεύθυνση του Ναυτικού σχολείου και επίσης, μπορείτε να μου πείτε ποιά σχολεία βρίσκονται μεταξύ της Μικράς Ασίας (στάση λεωφορείων: Εστία Ναυτικών) και της Διστόμου ή Τζαβέλας (στάση λεωφορείων: 17η στάση) ;
Ευχαριστώ πολύ
MixalisGr
Νεοφερμένος
ερωτήσεις.
1) Αν πάω ναυτικό λύκειο θα μπορούσα να ακολουθούσα την επαγγελματική κατεύθυνση που
θέλω Λιμενικό Σώμα;
2) Διάβασα ότι το σχολείο είναι χαλιά μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες;
3) Ακόμα μένω Σεπόλια πως θα μπορούσα να ερχόμουν πιο γρήγορα με λεωφορείο η ηλεκτρικό;
(αν είναι με λεωφορείο μπορείτε να μου πείτε και το δρομολόγιο)
4) Κάτι τελευταίο με τα μαθήματα μπορείτε να μου πείτε τις ώρες των μαθημάτων;
Ευχαριστώ πολύ
στελλα ζ'
Νεοφερμένος
8λω αν μπω στο ναυτικο λυκειο αλλα δν 3ρω τι να πρωτιμισω.. γενικο η ναυτικο?
επισης καποιος να μου πει τα μα8ηματα που ειναι για α, β και γ λυκειου..
Εχω ακουσει πως χρειαζεσαι μεγαλο βαθμο στις πανελινιες για να περασεις.. ισχυει?
Sans-culotte
Εκκολαπτόμενο μέλος
γεια σαςς!
8λω αν μπω στο ναυτικο λυκειο αλλα δν 3ρω τι να πρωτιμισω.. γενικο η ναυτικο?
επισης καποιος να μου πει τα μα8ηματα που ειναι για α, β και γ λυκειου..
Εχω ακουσει πως χρειαζεσαι μεγαλο βαθμο στις πανελινιες για να περασεις.. ισχυει?
Γεια σου Στέλλα. Καλώς σε βρήκαμε
Αν θέλεις να ασχοληθείς με την θάλασσα, πες μας πρώτα θα ήθελες στο πολεμικό ναυτικό ή στο εμπορικό ναυτικό;;
Τα ναυτικά λύκεια είναι ΕΠΑΛ ναυτικης κατευθυνσης σε κατευθύνουν στο εμπορικό ναυτικό με μικρές δυνατότητες να ανέβεις τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας.
Οσον αφορά τα μαθήματα, κοίταξε όλο το θέμα και τα μηνύματα που δημοσίευσαν τα παιδιά.
Για να γίνεις αξιωματικός στο Εμπορικό Ναυτικό, χρείαζεται να μπείς στην Ακαδημία εμπορικού ναυτικού. Είναι πιο εύκολο να το κάνεις απο το γενικό λύκειο.
Για να γίνεις αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, πρέπει να μπεις στη σχολή ναυτικών δοκίμων ΣΝΔ που μονο απο το γενικό λύκειο μπορείς και να είσαι πολύ καλή μαθήτρια. Για να γίνεις υπαξιωματικός στο Πολεμικό ναυτικό μπορείς και απο ΕΠΑΛ και απο γενικό λύκειο. Και πάλι θέλει να είσαι μαθητής του 15.
giannis min
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dwra2
Νεοφερμένος
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
abgd
Νεοφερμένος
evangelina96
Νεοφερμένος
Ευχαριστω εκ των προτερων.
evangelina96
Νεοφερμένος
Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει τα παραπανω. Ποιοι ακριβως αποκλειονται; Με τη λεξη ειδικοτητα τι εννοει;
laouliak
Νεοφερμένος
Υ.Γ δεν μπορω να βρω πληροφοριες στο ιντερνετ σχετικα με αυτο το λυκειο ( στο Ιλιον)
Επισης αμα μπορει να με βοηθησει κανεις σε μια ερωτηση μου, μετα την 3η Λυκειο στο ναυτικο λυκειο τι γινεται ? Πηγαινεις κανονικα Α.Ε.Ν να σπουδασεις ή υπαρχει αλλη προοπτικη.
Ευχαριστω εκ τον προτερων
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.