Είναι αλήθεια τόσο αντίξοες οι συνθήκες εργασίας όσο λένε; Διότι μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον σαν αντικείμενο σπουδών και φοβάμαι μήπως αφότου περάσω και όταν με το καλό βγω στην αγορά εργασίας μετανιώσω για την επιλογή μου. Δεν είναι μόνο τα λεφτά το κίνητρο μου να επιλέξω το συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά ο χώρος εργασίας (δεν εννοώ το πλοίο), οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι παίζουν για μένα σημαντικό ρόλο. Απλώς επειδή διάβασα και έχω ακούσει ότι πολλοί εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τομέα, είναι ιδιότροποι σαν άνθρωποι και ότι οι εργοδότες ακριβώς επειδή ο μισθός είναι υψηλός εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.
akis_95
Νεοφερμένος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.

Ναι ειναι αθλιες οι συνθηκεςΕίναι αλήθεια τόσο αντίξοες οι συνθήκες εργασίας όσο λένε; Διότι μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον σαν αντικείμενο σπουδών και φοβάμαι μήπως αφότου περάσω και όταν με το καλό βγω στην αγορά εργασίας μετανιώσω για την επιλογή μου. Δεν είναι μόνο τα λεφτά το κίνητρο μου να επιλέξω το συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά ο χώρος εργασίας (δεν εννοώ το πλοίο), οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι παίζουν για μένα σημαντικό ρόλο. Απλώς επειδή διάβασα και έχω ακούσει ότι πολλοί εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τομέα, είναι ιδιότροποι σαν άνθρωποι και ότι οι εργοδότες ακριβώς επειδή ο μισθός είναι υψηλός εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,807 μηνύματα.

Δεν ξερω οι ναυτιλιακές να εχουν ασχημο περιβαλλον εργασιας ...Είναι αλήθεια τόσο αντίξοες οι συνθήκες εργασίας όσο λένε; Διότι μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον σαν αντικείμενο σπουδών και φοβάμαι μήπως αφότου περάσω και όταν με το καλό βγω στην αγορά εργασίας μετανιώσω για την επιλογή μου. Δεν είναι μόνο τα λεφτά το κίνητρο μου να επιλέξω το συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά ο χώρος εργασίας (δεν εννοώ το πλοίο), οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι παίζουν για μένα σημαντικό ρόλο. Απλώς επειδή διάβασα και έχω ακούσει ότι πολλοί εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τομέα, είναι ιδιότροποι σαν άνθρωποι και ότι οι εργοδότες ακριβώς επειδή ο μισθός είναι υψηλός εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.
Ναι εχουν τραβηγμενα ωραρια .. εχουν και εργασια σε αργιες χωρις παραπανω λευτα ...εχουν ομως και εργασια απο το σπιτι.
Το μονο ειναι οτι ισως να πρεπει να μαθεις να βριζεις ναυτικα.
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 390 μηνύματα.

Εκεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Ελευσίνας δεν λες οτι είναι και το καλύτερο περιβάλλον εργασίας....Δεν ξερω οι ναυτιλιακές να εχουν ασχημο περιβαλλον εργασιας ...
Ναι εχουν τραβηγμενα ωραρια .. εχουν και εργασια σε αργιες χωρις παραπανω λευτα ...εχουν ομως και εργασια απο το σπιτι.
Το μονο ειναι οτι ισως να πρεπει να μαθεις να βριζεις ναυτικα.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,807 μηνύματα.

Ε δεν ειναι περιβαλλον εκκλησιας και ουτε ανθοπωλείου... κρανος και αρβυλακια.Εκεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Ελευσίνας δεν λες οτι είναι και το καλύτερο περιβάλλον εργασίας....
Οι ανθρωποι ( μαστορες) που ασχολουνται με αυτη την δυσκολη τεχνη δεν ειναι ψευτομαγκες ... δεν τους το επιτρεπει η τεχνη τους που τους σμιλεύει.
Ναι εχουν κωδικα επικοινωνιας και σεβασμου που πρεπει να τον μαθεις.
Βεβαια οι ναυπηγοι λιγο εργαζονται εκει ...κυριως υποστηριζουν απο το γραφειο πλοια που ταξιδευουν , ελεγχουν πλοια σε ελεγχους ( νηογνώμονες ) και ελεγχουν εργασιες κατασκευης πλοιων στην κινα -κορεα οπου εχουν την θεση του πελατη και εκει τους προσεχουν.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,405 μηνύματα.

Δεν είναι απαραίτητο να δουλέψεις σε ναυπηγείο εαν δεν θες.Είναι αλήθεια τόσο αντίξοες οι συνθήκες εργασίας όσο λένε; Διότι μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον σαν αντικείμενο σπουδών και φοβάμαι μήπως αφότου περάσω και όταν με το καλό βγω στην αγορά εργασίας μετανιώσω για την επιλογή μου. Δεν είναι μόνο τα λεφτά το κίνητρο μου να επιλέξω το συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά ο χώρος εργασίας (δεν εννοώ το πλοίο), οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι παίζουν για μένα σημαντικό ρόλο. Απλώς επειδή διάβασα και έχω ακούσει ότι πολλοί εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τομέα, είναι ιδιότροποι σαν άνθρωποι και ότι οι εργοδότες ακριβώς επειδή ο μισθός είναι υψηλός εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.
Εκτός αυτού σχετικά με τους ανθρώπους που λες...δεν νομίζω να είναι περισσότερο ιδιότροποι απο οτι είναι γενικά οι μηχανικοί σε όλους τους τομείς.
Οι των επιχειρήσεων συνήθως είναι πολύ χειρότεροι παρά την ενδεχομένως φαινομενικά πιο φιλική τους υπόσταση.
akis_95
Νεοφερμένος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.

Το προβλημα με τις σχολες ναυπηγων ειναι το υποβαθρο(κοινωνικο και επαγγελματικο) των γονεων των φοιτητων.Αρκετοι πλοιοκτητες (ειτε μικροι ειτε μεγαλοι).Που ειναι αδυνατο να τους ανταγωνιστεις.
Μια γενικοτερη συμβουλη για τις σχολες των μηχανικων αυτη την στιγμη, εχετε υποψην σας οτι αν δεν εχετε καποιο γνωστο θα απασχοληθειτε σαν ελευθεροι επαγγελματιες στο τομεα του εργοταξιου(μικρο κομματι του μηχανικου και μεγαλυτερο της νταντας).
Μια γενικοτερη συμβουλη για τις σχολες των μηχανικων αυτη την στιγμη, εχετε υποψην σας οτι αν δεν εχετε καποιο γνωστο θα απασχοληθειτε σαν ελευθεροι επαγγελματιες στο τομεα του εργοταξιου(μικρο κομματι του μηχανικου και μεγαλυτερο της νταντας).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...