12-04-25

20:33
Έχουν γραφτεί διάφορες αρλούμπες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τις προσπερνάω γιατί ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Απλώς σου λεω ψάξου, ρώτα και δες με τα ίδια σου τα μάτια τι ισχύει στην πράξη και στην αγορά εργασίας.Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ναυπηγοί. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μηχανολόγοι είναι ένα πιο γενικό τμήμα, ποιες οι προοπτικές να ασχοληθώ με τον χώρο της ναυτιλίας ; Επιπλέον, έχω την αμφιβολία ότι οι ναυπηγοί είναι ένα πολύ εξειδικευμένο κομμάτι, ενώ οι μηχανολόγοι σου προσφέρουν πληθώρα διεξόδων. Είναι αυτή η αλήθεια; Από την άλλη, η ναυπηγοί φαίνεται να έχουν άμεση αποκατάσταση, όταν οι μηχανολόγοι πιθανώς να χρειάζονται ένα μεταπτυχιακό εξειδίκευσης. Ξέρω ότι και τα 2 τμήματα είναι πολύ καλά, όμως ποιο θα μου προτείνατε εσείς και γιατί; (λαμβάνοντας υπόψη αποκατάσταση Ελλάδα + Εξωτερικό, απολαβές, συνθήκες εργασίας, μέλλον, περιεχόμενο σπουδών)
Σχετικά με το ερώτημα σου τώρα...εκτός εαν είσαι σίγουρος πως θες να δουλέψεις στα πλοία, προτίμησε τους μηχανολόγους. Ακόμα και ναυπηγός να πας όμως, παίρνεις πλήρως τα κατάλληλα εφόδια για να εργαστείς σε παρόμοιες θέσεις με τους μηχανολόγους μηχανικούς.
Η ουσία λοιπόν : Δεν θα κάνει καμία ουσιαστική διαφορά είτε επιλέξεις τους μηχανολόγους είτε τους ναυπηγούς. Δες τα προγράμματα σπουδών, δες τι σε ψήνει παραπάνω και κυρίως, πάρε γνώμη για το σε ποια σχολή σου βγάζουν λιγότερο την πίστη χωρίς νόημα.