Giorgosvr
Νεοφερμένος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Σιδηρόκαστρο (Σέρρες). Έχει γράψει 27 μηνύματα.
15-12-24
15:28
@Argyrisar Άστο δεν είναι το ναυτικό επάγγελμα για εσένα αλλά εύχομαι να αποδείξεις το αντίθετο!
Και ΑΕΝ να περάσεις θα πας κάπου δόκιμος, θα τα βρεις σκούρα και μαύρα, θα τα παρατήσεις και μετά θα λες ότι μέσα ο ένας ήταν έτσι ο άλλος αλλιώς και έφαγα ζόρι γιατί δε με θέλανε κοκ. Στη καλύτερη θα λες τζάμπα έχασα τόσο χρόνο. Τα χω δει τόσα χρόνια οπότε μη τζάμπα χάνεις τον καιρό σου γιατί με τέτοια μυαλά σίγουρα δε θα πας μπροστά..
Εντελώς φιλικά χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά κάποια πράματα φαίνονται..
Και ΑΕΝ να περάσεις θα πας κάπου δόκιμος, θα τα βρεις σκούρα και μαύρα, θα τα παρατήσεις και μετά θα λες ότι μέσα ο ένας ήταν έτσι ο άλλος αλλιώς και έφαγα ζόρι γιατί δε με θέλανε κοκ. Στη καλύτερη θα λες τζάμπα έχασα τόσο χρόνο. Τα χω δει τόσα χρόνια οπότε μη τζάμπα χάνεις τον καιρό σου γιατί με τέτοια μυαλά σίγουρα δε θα πας μπροστά..
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Argyrisar αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 198 μηνύματα.
15-12-24
16:02
Φίλε πες ότι μένεις και σε νοίκι άρα βγάλε 500.Με 2000 εσύ πως θα τα βγάζεις πέρα νερό ρεύμα φαι αν έχεις και παιδιά ακόμα χειρότερα.Οριακα βγαίνουν οι βασικές σου υποχρεώσεις δεν θα θες να βγεις και έξω μια βόλτα με την οικογένειά σου ? Να πάρεις ένα δώρο στην γυναίκα η στα παιδιά σου ? Δεν θα θες να πάρεις ένα αμάξι της προκοπής? Με 2500 δεν γίνονται αυτά συγνώμη που στο λέω.Βεβαια δεν περνάς και μίζερη ζωή απλώς δεν θα έχεις την οικονομική άνεση να κάνεις πολλά πράγματαΕάν δεν περνάς καλή ζωή με 2500€ τον μήνα, το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού πρέπει δηλαδή να πέσει από έναν γκρεμό; Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις ότι δεν κάνω για κάτι ? 15 χρόνων είμαι τι απόψεις και γνώσεις θες να έχω.Ρωταω άτομα σαν και εσένα πιο <<εμπειρα>> που ξέρουν κάτι παραπάνω και προσπαθώ να δω τι παίζει.Ασχετα αν λέω πράγματα τα οποία μπορεί να μην ισχύουν και δικαιολογούμαι γιατί στην ουσία δεν τα ξέρω όμως εσύ καθεσε και κρίνεις τον καθένα ότι δεν κάνει για κάτι αντί να εξηγήσεις και να με καθοδηγήσεις στο τι πρέπει καλύτερα να κάνω.Προσπαθω να βρω εναλλακτικές να αποφύγω την ζωή του καπετάνιου σε εμπορικά πλοία και να βρω τρόπους ώστε να δουλέψω σε θαλαμηγούς η έστω στην καλύτερη σε καμια κρουαζιέρα.Αφου είσαι γνώστης τον ναυτιλιακών και κόβεις ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για ναυτιλιακά βρες τίποτα άλλο να κάνεις από το να κρίνεις.Ετσι αποθαρρύνεις και άτομα που θέλουν να ασχοληθούν και τους προσβάλεις και από πάνω.Εδω πέρα είναι site για να βοηθάμε ο ένας τον αλλο και να δίνουμε συμβουλές όχι για να περνάμε από συνέντευξη σε ναυτιλιακη από δήθεν γνωστές του επαγγέλματος@Argyrisar Άστο δεν είναι το ναυτικό επάγγελμα για εσένα αλλά εύχομαι να αποδείξεις το αντίθετο!
2 μήνες θα τους πληρώνεσαι όμως ?Α ξεχασα να πω οτι εσυ θα εχεις 2 μηνες διακοπες τον χρονο ( ουτε φιλολογος σε λυκειο) και εγω 20 εργασιμες..ε καλα ειναι ..οποτε εχεις πολυ χρονο για ξυσιμο.
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Argyrisar αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 198 μηνύματα.
15-12-24
17:07
Καλησπέρα παιδιά τι δυσκολία έχουν οι σχολές μηχανολόγων ναυπηγών ?
Unboxholics
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1,534 μηνύματα.
15-12-24
18:20
Φανταζομαι εννοεις την σχολη ναυπηγων του Μετσοβιου. Ειναι πολυτεχνικο τμημα οποτε θα πρέπει να περιμένεις αρκετο διαβασμα και αφοσίωση σε όλη τη διάρκεια των σπουδών. Εξ αρχης χρειαζεται να έχεις μια αγάπη για μαθηματικα και φυσική καθώς (πέρα από αυτά τα μαθήματα λογισμου) θα βρεις πιο δυσκολα μαθηματα που χρησιμοποιουν τα μαθηματικα σαν εργαλειο.Καλησπέρα παιδιά τι δυσκολία έχουν οι σχολές μηχανολόγων ναυπηγών ?
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
15-12-24
18:41
Καλησπέρα παιδιά ξέρει κανένας τι είδους δουλειές με σχέση την ναυτιλία υπάρχουν στο εξωτερικό πχ καπετάνιοι σε ιδιωτικά γιοτ η πλοίαρχοι σε εμπορικά πλοία κλπ.Πωσ μπορεί να ξεκινήσει κάποιος εκεί πέρα,τι μισθοί παίζουν και κατά πόσο αξίζει
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,473 μηνύματα.
15-12-24
20:29
Ε ναι θα πληρωνεσαι τους 2 μηνες πληρως ....ειναι θεσμοθετημενη αδεια.Φίλε πες ότι μένεις και σε νοίκι άρα βγάλε 500.Με 2000 εσύ πως θα τα βγάζεις πέρα νερό ρεύμα φαι αν έχεις και παιδιά ακόμα χειρότερα.Οριακα βγαίνουν οι βασικές σου υποχρεώσεις δεν θα θες να βγεις και έξω μια βόλτα με την οικογένειά σου ? Να πάρεις ένα δώρο στην γυναίκα η στα παιδιά σου ? Δεν θα θες να πάρεις ένα αμάξι της προκοπής? Με 2500 δεν γίνονται αυτά συγνώμη που στο λέω.Βεβαια δεν περνάς και μίζερη ζωή απλώς δεν θα έχεις την οικονομική άνεση να κάνεις πολλά πράγματα
Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις ότι δεν κάνω για κάτι ? 15 χρόνων είμαι τι απόψεις και γνώσεις θες να έχω.Ρωταω άτομα σαν και εσένα πιο <<εμπειρα>> που ξέρουν κάτι παραπάνω και προσπαθώ να δω τι παίζει.Ασχετα αν λέω πράγματα τα οποία μπορεί να μην ισχύουν και δικαιολογούμαι γιατί στην ουσία δεν τα ξέρω όμως εσύ καθεσε και κρίνεις τον καθένα ότι δεν κάνει για κάτι αντί να εξηγήσεις και να με καθοδηγήσεις στο τι πρέπει καλύτερα να κάνω.Προσπαθω να βρω εναλλακτικές να αποφύγω την ζωή του καπετάνιου σε εμπορικά πλοία και να βρω τρόπους ώστε να δουλέψω σε θαλαμηγούς η έστω στην καλύτερη σε καμια κρουαζιέρα.Αφου είσαι γνώστης τον ναυτιλιακών και κόβεις ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για ναυτιλιακά βρες τίποτα άλλο να κάνεις από το να κρίνεις.Ετσι αποθαρρύνεις και άτομα που θέλουν να ασχοληθούν και τους προσβάλεις και από πάνω.Εδω πέρα είναι site για να βοηθάμε ο ένας τον αλλο και να δίνουμε συμβουλές όχι για να περνάμε από συνέντευξη σε ναυτιλιακη από δήθεν γνωστές του επαγγέλματος
2 μήνες θα τους πληρώνεσαι όμως ?
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
15-12-24
20:41
Κατάλαβα... Άκου εγώ θέλω να εργαστώ εξωτερικό σε ότι έχει σχέση με την ναυτιλία πχ καπετάνιος σε θαλαμηγό η σε πλοίο στην χειρότερη γενικά τι επιλογές υπάρχουν και τι επαγγέλματα θα μπορούσες να με βοηθήσεις ?Ε ναι θα πληρωνεσαι τους 2 μηνες πληρως ....ειναι θεσμοθετημενη αδεια.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,473 μηνύματα.
15-12-24
20:55
ε οκ ... παιζει.. πρωτα αεν..μετα ακτοπλοοια και μετα χτυπας μεγαλες αναγκες ,ποσοτητα θαλαμηγων και χρημα... δηλαδη μιλαμε για αμερικη και εμιράτα.Αγγλικα ειναι βαση, Αραβικα απαραιτητα , κινεζικα επιθυμητα.Κατάλαβα... Άκου εγώ θέλω να εργαστώ εξωτερικό σε ότι έχει σχέση με την ναυτιλία πχ καπετάνιος σε θαλαμηγό η σε πλοίο στην χειρότερη γενικά τι επιλογές υπάρχουν και τι επαγγέλματα θα μπορούσες να με βοηθήσεις ?
Αν θες να ασχοληθεις με ευρωπη ( κυανη ακτη ,μασσαλια , νικαια ) μαθε γαλλικα.... γενικως μάθαινε γλωσσες.... στις δουλειες αυτες ,δεν ειναι η πλοηγηση η μαγκια αλλα οι δημοσιες σχεσεις... αυτες ειναι το κλειδι.
Ενας ελληνας πλοιαρχος ειναι πολυ προτιμότερος απο ενα φιλιπινο.
Μπορει να μας εφτυσαν οι πληρωμενες κολοεφημεριδες τους ως ζήτουλες αλλα ολοι υποκλινονται στην ευστροφια των ελληνων...γκλαμουρια του παρελθονος ...μην την προδωσεις... με την μαγκια του σωκρατη και του πλατωνα προχωραμε.
Τα καθίκια οι αραβες μας εχουν ρεσπεκ γιατι ζουν με την μουσικη μας.
KonstantinosP
Νεοφερμένος
Ο KonstantinosP αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
15-12-24
21:00
ναι...για τις σχολες πλοιαρχων...Λες για τις πλοιαρχων και συντηρητών μηχανικων εμπορικου ναυτικου?
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
15-12-24
21:27
Κατσε γιατι απαντας με χρονοκαθυστερηση ( και εγω το κανω).ναι...για τις σχολες πλοιαρχων...
Στις σχολες ΑΕΝ πλοιαρχων μπαινεις:
Απο ΓΕΛ μπαινεις απο 2ο και 4ο πεδιο γραφοντας ΜΟ μαθηματων πανελληνιων 8.5
Απο Επαλ μπαινεις απο καθε τομεα εστω και μανικιουρ ( ημαρτον κυριοι αδιαβλητοι) ) με ΜΟ μαθηματων πανελληνιων 6.
Ανταγωνισμος δεν υπαρχει ολοι μπαινουν και δεν φτανουν.
Τωτα αν δεν θες πανελληνιες υπαρχει μια ''μη νομιμη '' ιδιωτικη στον πειραια ...νομιζω την λενε Κοσμος... που συνεργαζεται με ενα κυπριακο πανεπιστημιο μπαρμπουτσαλο το Φρεντερικ ... και επειδη δεν εχουν δικαιωμα πανε τα παιδια σε κυπριακο εδαφος που ειναι η πρεσβεια της κυπρου και δινουν εξετασεις και ολοι περνανε.
Ε μετα τρωνε λιλι και μπον μπον απο τους εφοπλιστες.
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
15-12-24
21:33
Κατάλαβα για αραβικά και γαλλικά πιστεύω πάει πολύ και που θα βρεις δάσκαλο να σου μάθει αραβικά είναι δυσκολη γλώσσα και γαλλικα δεν είμαι λάτρης .Ένα proficiency αρκεί ? Μετά την ακτοπλοΐα τι κανείς πως πας σε θαλαμηγούς? Εξήγησε μου βήμα βήμα από αεν και μετά να καταλάβω αν σου ειναι εύκολοε οκ ... παιζει.. πρωτα αεν..μετα ακτοπλοοια και μετα χτυπας μεγαλες αναγκες ,ποσοτητα θαλαμηγων και χρημα... δηλαδη μιλαμε για αμερικη και εμιράτα.Αγγλικα ειναι βαση, Αραβικα απαραιτητα , κινεζικα επιθυμητα.
Αν θες να ασχοληθεις με ευρωπη ( κυανη ακτη ,μασσαλια , νικαια ) μαθε γαλλικα.... γενικως μάθαινε γλωσσες.... στις δουλειες αυτες ,δεν ειναι η πλοηγηση η μαγκια αλλα οι δημοσιες σχεσεις... αυτες ειναι το κλειδι.
Ενας ελληνας πλοιαρχος ειναι πολυ προτιμότερος απο ενα φιλιπινο.
Μπορει να μας εφτυσαν οι πληρωμενες κολοεφημεριδες τους ως ζήτουλες αλλα ολοι υποκλινονται στην ευστροφια των ελληνων...γκλαμουρια του παρελθονος ...μην την προδωσεις... με την μαγκια του σωκρατη και του πλατωνα προχωραμε.
Τα καθίκια οι αραβες μας εχουν ρεσπεκ γιατι ζουν με την μουσικη μας.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
15-12-24
21:45
Εσυ στοχευεις ψηλα ... Δεν εισαι ουτε αμερικανος ουτε εγγλεζος να σε δεχθουνε ετσι. Ζητα τωρα απο μια ξενοδοχειακου να σε πει για την δυναμη των γλωσσων.Κατάλαβα για αραβικά και γαλλικά πιστεύω πάει πολύ και που θα βρεις δάσκαλο να σου μάθει αραβικά είναι δυσκολη γλώσσα και γαλλικα δεν είμαι λάτρης .Ένα proficiency αρκεί ? Μετά την ακτοπλοΐα τι κανείς πως πας σε θαλαμηγούς? Εξήγησε μου βήμα βήμα από αεν και μετά να καταλάβω αν σου ειναι εύκολο
Το proficiency αγγλικων καλα εκανες και το πηρες αλλα ειναι για την μανα σου στο σουπερ μαρκετ ...οι ξενοι το εχουν γραμμενο. Την επαρκεια γλωσσας θα την ελεγξει ο agent που θα σου παρει συνεντευξη.
Η συνέντευξη δεν ειναι απλη μεχρι και κρυφο ψυχολογο θα εχουν να σου κανει ψυχογράφημα.
Ειπαμε ..τελειωνεις ΑΕΝ...κανεις 5-6 χρονια ακτοπλοια .. δινεις σχολειο κεσεν να φτασεις υποπλοιαρχος και μετα μοιραζεις βιογραφικα στο εξωτερικο να σε καλεσουν.
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
15-12-24
22:57
Δεν το εχω πάρει προς το παρόν το proficiency απλά πες ότι το είχα.Λοιπον έχω μπερδευτεί κάπου άλλο είναι η ΑΕΝ και άλλο η ακτοπλοϊα η απλά μπαίνεις ΑΕΝ και διαλέγεις ακτοπλοϊα? Επίσης μετά σε τι θα δουλεύεις και τι μισθό θα παίρνεις ?Εσυ στοχευεις ψηλα ... Δεν εισαι ουτε αμερικανος ουτε εγγλεζος να σε δεχθουνε ετσι. Ζητα τωρα απο μια ξενοδοχειακου να σε πει για την δυναμη των γλωσσων.
Το proficiency αγγλικων καλα εκανες και το πηρες αλλα ειναι για την μανα σου στο σουπερ μαρκετ ...οι ξενοι το εχουν γραμμενο. Την επαρκεια γλωσσας θα την ελεγξει ο agent που θα σου παρει συνεντευξη.
Η συνέντευξη δεν ειναι απλη μεχρι και κρυφο ψυχολογο θα εχουν να σου κανει ψυχογράφημα.
Ειπαμε ..τελειωνεις ΑΕΝ...κανεις 5-6 χρονια ακτοπλοια .. δινεις σχολειο κεσεν να φτασεις υποπλοιαρχος και μετα μοιραζεις βιογραφικα στο εξωτερικο να σε καλεσουν.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
15-12-24
23:06
Αργυρη μη με δουλευεις... με δωσανε και μια τυροπιτα που ειχε και γραβιερα και βαρυνα πολυ.Δεν το εχω πάρει προς το παρόν το proficiency απλά πες ότι το είχα.Λοιπον έχω μπερδευτεί κάπου άλλο είναι η ΑΕΝ και άλλο η ακτοπλοϊα η απλά μπαίνεις ΑΕΝ και διαλέγεις ακτοπλοϊα? Επίσης μετά σε τι θα δουλεύεις και τι μισθό θα παίρνεις ?
Αεν ειναι το γενικο σχολειο..ακτοπλοια ειναι η εργασια μετα...τα πλοια που πανε κρητη, μυτιληνη ,μυκονο κλπ.
Τα λευτα τα ειπαμε πρότερα ...μπαινεις με 2500€
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
15-12-24
23:08
Σαν ανθυποπλοίαρχος ? Και πόσες μέρες κάθεσαι ?Αργυρη μη με δουλευεις... με δωσανε και μια τυροπιτα που ειχε και γραβιερα και βαρυνα πολυ.
Αεν ειναι το γενικο σχολειο..ακτοπλοια ειναι η εργασια μετα...τα πλοια που πανε κρητη, μυτιληνη ,μυκονο κλπ.
Τα λευτα τα ειπαμε πρότερα ...μπαινεις με 2500€
Δεν το κατάλαβα νόμιζα ότι από ΑΕΝ ειδικεύοσουν για ακτοπλοϊα.Αρα με λίγα λόγια με το που τελειώσεις την σχολή ψάχνεις να βρεις δουλειά σε ακτοπλοΐα αν κατάλαβα καλάΑεν ειναι το γενικο σχολειο..
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
15-12-24
23:11
Αρχιζεις ως δοκιμος ανθυπολοιαρχος ( μουτσος) μετα ανθυπολοιαρχος και μετα κεσεν και μετα υποπλοιαρχος σε διαρκεια 4 ετων .Σαν ανθυποπλοίαρχος ? Και πόσες μέρες κάθεσαι ?
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
15-12-24
23:13
Αφού γίνεις υποπλοίαρχος αρχίζεις και χτυπάς πόρτες στο εξωτερικό μπας και μπεις σε θαλαμηγούς ? Αλλά έτσι όπως μου τα είπες με γλώσσες και αυτά σκούρα τα πράγματαΑρχιζεις ως δοκιμος ανθυπολοιαρχος ( μουτσος) μετα ανθυπολοιαρχος και μετα κεσεν και μετα υποπλοιαρχος σε διαρκεια 4 ετων .
Τι εναλλακτικές έχεις με ένα χαρτί ΑΕΝ στο εξωτερικό ?
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
15-12-24
23:27
Να εργαστεις σε εμπορικα πλοια..δεν εχουν μονο οι ελληνες πλοια..οι ελληνες ελεγχουν το 25% του παγκοσμιου στολου.Αφού γίνεις υποπλοίαρχος αρχίζεις και χτυπάς πόρτες στο εξωτερικό μπας και μπεις σε θαλαμηγούς ? Αλλά έτσι όπως μου τα είπες με γλώσσες και αυτά σκούρα τα πράγματα
Τι εναλλακτικές έχεις με ένα χαρτί ΑΕΝ στο εξωτερικό ?
Η εργασια του ναυτικου συνεχως απαξιωνεται στον δυτικο κοσμο οποτε θεσεις υπαρχουν.... μεχρι να το κλεισουν οι διαβολεμενοι κινεζοι
Argyrisar
Εκκολαπτόμενο μέλος
15-12-24
23:30
Υπάρχουν εταιρίες στο εξωτερικό που δέχονται δόκιμους και αν ναι αξίζει από άποψη μισθού κλπ ?Να εργαστεις σε εμπορικα πλοια..δεν εχουν μονο οι ελληνες πλοια..οι ελληνες ελεγχουν το 25% του παγκοσμιου στολου.
Η εργασια του ναυτικου συνεχως απαξιωνεται στον δυτικο κοσμο οποτε θεσεις υπαρχουν.... μεχρι να το κλεισουν οι διαβολεμενοι κινεζοι
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
15-12-24
23:34
ε προφανως υπαρχουν ...το δογμα των εταιριων ειναι να παρουν νεους να τους εκπαιδευσουν και να εχουν το πληρωμα που εμπιστευονται..Υπάρχουν εταιρίες στο εξωτερικό που δέχονται δόκιμους και αν ναι αξίζει από άποψη μισθού κλπ ?
οι μισθοι πρεπει να ειναι οι ιδιοι πανω κατω διοτι οι τιμες μεταφορας φορτιου ειναι διεθνεις... Η διαφορα ποιοτητας παιζεται στην συνεπεια πληρωμης και στις παροχες επι πλοιου ..διατροφη πχ ..παροχη ιντερνετ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jYanniss
- Giorgosvr
- KwnnaPap
- Reader
- Bleach_enjoyer
- Totreno
- AggelikiGr
- Corfu kitty
- constansn
- Argyrisar
- estrela
- charmander
- Praxis
- Unboxholics
- tsiobieman
- nearos
- Hased Babis
- ioanna2007
- Drglitterstar
- BillyTheKid
- AdonisV
- Schlimazel
- Scandal
- myrtle09
- Mariatzou
- Mitlos
- Φινεύς
- KonstantinosP
- Ilovemycats27
- fgk
- Eagle Eye
- χημεια4λαιφ
- Startx0
- trifasikodiavasma
- iiTzArismaltor_
- spinalgr1990
- FNC_Sophia
- A350
- GeorgePap2003
- blissele
- bibliofagos
- Joji
- krispi
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.