Κάποιοι θέλουν να τελειώσουν νωρίτερα λόγω οικονομικής κατάστασης. Εκείνοι αρκούνται στο να περάσουν απλά όλα τα μαθήματα στα 3 χρόνια, και ας μην τους δώσουν πτυχίο.
Αυτό μπορεί να γίνει σε θεωρητικές σχολές που δεν έχουν εργαστήρια και μαθήματα αλυσίδες. Πχ εγώ που σπουδάζω πληροφορική και υποθέτω στις πολυτεχνικές σχολές, αν εξαιρέσουμε τον βαθμό δυσκολίας, είναι αποσο ξέρω αδύνατο να τελειώσει κάνεις νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, γιατί υπάρχει πχ Προγραμματισμός Ι και προγραμματισμός ΙΙ. Αν δεν έχεις περάσει τον Ι δεν μπορείς να δηλώσεις τον ΙΙ. Δεν σου επιτρέπει δηλαδή η ίδια η διαρρύθμιση των σπουδών σου.
Τώρα, ξέρω άτομα που τελείωσαν Παιδαγωγικό και Φιλοσοφικη στα 3 χρόνια. Ο ένας δεν πήγε τον 1 χρόνο, δούλεψε και στην ουσία πέρασε όλα τα μαθήματα του 1 έτους το 2ο. Και ο άλλος στην Φιλοσοφική πέρασε όλα τα μαθήματα. Δεν του έδωσαν πτυχίο απλά τελείωσε με τα της σχολής. Αλλά αυτές είναι μονομελές περιπτώσεις και σε σχολές, πιο "ελεύθερες".
Είχα ακούσει και για μια περίπτωση ενός, που τελείωσε στα 4 χρόνια Ψυχολογία Αθήνας ενώ έμενε Θεσσαλονίκη και πήγαινε μόνο στις εξεταστικές. Τι να σου πω..
Εξαρτάται και από την σχολή.