Μουράτες σχολές

Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο "μουράτη" σχολή;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 1,018)
  • Νομική

    Ψήφοι: 133 13.1%
  • Ιατρική

    Ψήφοι: 301 29.6%
  • Πολυτεχνείο

    Ψήφοι: 213 20.9%
  • Άλλη σχολή (πείτε ποια)

    Ψήφοι: 47 4.6%
  • Στρατιωτικές - αστυνομία

    Ψήφοι: 40 3.9%
  • Φιλολογία

    Ψήφοι: 34 3.3%
  • Σχολές θετικών επιστημών (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία)

    Ψήφοι: 71 7.0%
  • Οικονομικές - Επιχειρησιακές

    Ψήφοι: 62 6.1%
  • Σχολή πιλότων (ή Ικάρων)

    Ψήφοι: 55 5.4%
  • Σχολή Καλών Τεχνών

    Ψήφοι: 34 3.3%
  • Πολιτικές Επιστήμες

    Ψήφοι: 6 0.6%
  • Ιστορία

    Ψήφοι: 9 0.9%
  • Δεν υπάρχουν "μουράτες" σχολές

    Ψήφοι: 11 1.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 2 0.2%

Alireza

Τιμώμενο Μέλος

Η Alireza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,174 μηνύματα.
Νομίζω πως είμαι ένα από τα άτομα που ψάχνετε:D

Καθ'όλη τη διάρκεια της Β' και της Γ' Λυκείου το μοναδικό μου δίλημμα ήταν αν θα δήλωνα πρώτο το Ιστορικό/Αρχαιολογικό ή την Φιλολογία. Δεν κρύβω πως για ένα μεγάλο διάστημα σκεφτόμουν σοβαρά τη Νομική , όχι αποκλειστικά για τη δικηγορία, αλλά γρήγορα την απέκλεισα επειδή ήμουν σίγουρη ότι δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να γράψω τόσο καλά, και σε περίπτωση που θα έπιανα Νομική σε Θεσσαλονίκη ή Κομοτηνή είχα ξεκαθαρίσει στους γονείς μου ότι δεν θα πήγαινα, λόγω( ή αφορμή) του οικονομικού θέματος. Ήμουν ήρεμη λοιπόν.
Ήρεμη ήμουν κι όσο περίμενα να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, μιας και υπολόγιζα ότι είχα γράψει maximum 18.500, και δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοια πτώση των βάσεων. Ονειρευόμουν ήδη λοιπόν τον εαυτό μου να ασχολείται με τα αρχαία, τα λατινικά και την ιστορία και για τα επόμενα χρόνια, και αυτή η προοπτική με συνάρπαζε.
Και πάω και....βγάζω 19.108 μόρια χωρίς να ρωτήσω κανέναν :P. Δεν είναι δύσκολο νομίζω να φανταστείτε τις πιέσεις , με τρόπο περισσότερο ή λιγότερο ευγενικό που δέχτηκα από καθηγητές, γνωστούς και γονείς να δηλώσω πρώτη τη Νομική ( να τονίσω όμως για οι γονείς μου τουλάχιστον, πως σε καμία περίπτωση δεν επέμεναν στη λόγω του κύρους της σχολής ή επειδή ήθελαν να λένε ότι έχουν κόρη στη Νομική, απλώς θεωρούσαν-σαν γονείς που είναι :P- ότι έχω ανεπτυγμένη την αίσθηση του δικαίου και θα γινόμουν καλή, και φοβούνταν για το μέλλον των σχολών που ήθελα. Κι εγώ η ίδια γνώριζα/γνωρίζω ότι φιλολογία στην ουσία σημαίνει διδασκαλία, κι ενώ δεν ήμουν σίγουρη αν ήθελα να περάσω τη ζωή μου σε τάξη και ξέρω πως η έρευνα σε επίπεδο γλωσσολογίας είναι σχεδόν ανέφικτη εδώ στην Ελλάδα, από την άλλη λάτρευα τα μαθήματα αυτής της σχολής και έπληττα και μόνο διαβάζοντας το πρόγραμμα σπουδών της Νομικής. Μίλησα όμως με άτομα που είχαν βρεθεί στην ίδια θέση και μου είπαν πως τελικά τους άρεσε η νομική. Θυμάμαι πως τις 3 βδομάδες που είχαμε διορία για το μηχανογραφικό, δεν υπήρχε μέρα που να μην πλαντάξω στο κλάμα, γενικά ήμουν απίστευτα φορτισμένη. Τελικά, την τελευταία εβδομάδα, στην πρόχειρη μορφή του μηχανογραφικού μου πρώτη ήταν η Φιλολογία. Άρχισα όμως να σκέφτομαι ότι μου παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να εισαχθώ στη συγκεκριμένη σχολή και πως ίσως κάποια στιγμή ο μελλοντικός μου εαυτός να μετανιώνει που δεν το δοκίμασε τουλάχιστον, αλλά το απέρριψε από φόβο, χωρίς να ξέρει τί πραγματικά είναι. Τη δήλωσα λοιπόν πρώτη, βλέποντάς το περισσότερο σαν μια εμπειρία, εφόσον μπορώ να πάω του χρόνου στη Φιλολογία με το 10% εάν δεν μου αρέσει, όσο κι αν ανέβουν οι βάσεις το 2016 εμένα δεν θα με επηρεάσει. Και υπάρχει πάντα και η δυνατότητα για δεύτερο πτυχίο, έλεγα για να χρυσώσω το χάπι.
Ναι , ήδη το μετανιώνω. Όλο το καλοκαίρι δεν υπήρξε μέρα που να μην ζηλέψω τους φίλους μου που ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι σχολές ενώ εγώ το σκέφτομαι και μελαγχολώ, και να κατηγορήσω τον εαυτό μου επειδή έπρεπε από την πρώτη στιγμή να πω σε γονείς, καθηγητές, θείες ότι" εγώ αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, δεν θα το συζητήσω περισσότερο και δεν σας πέφτει λόγος". Δεν το έκανα όμως. Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει ένα παιδί σαν κι εμένα δειλό, αδύναμο χαρακτήρα, ανώριμο, αλλά θυμώνω αφάνταστα με γενικεύσεις που μας θέλουν όλους να έχουμε πέσει θύματα του prestige των σχολών μας Δεν είμαστε όλοι νάρκισσοι που θέλουν να ακούν το "οοο, μπραβο" όταν λέμε πού περάσαμε, ούτε πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο( εντάξει εγώ κάπως έτσι νιώθω). Αλλά. Δεν έχουμε όλοι τη δύναμη του Δία (που τον θαυμάζω για τη σταθερότητά του και που στήριξε την επιλογή του,μακάρι να σου έμοιαζα Δία...), δεν έχετε όμως σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να διατυπώνετε αυθαίρετες απόψεις με τη μορφή αφορισμών.

Κι εγω ήμουν σε αυτήν ΑΚΡΙβΩΣ τη θέση. Για να μην τα πολυλογώ, κάπου στα μεσα της χρονιάς ένιωσα να πνίγομαι και αποφάσισα να κανω 10% για εκεινο που σκεφτόμουν από την αρχή. Δε βαριέσαι, αν δεν πάρεις και ρίσκα στη ζωή δε ζεις ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstantinab199

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinab199 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 301 μηνύματα.
Οταν ακούω να σχολιαζουν για σχολες οπως ιατρική/νομική ο,τι ο τάδε πήγε εκεί για τη φημη ή επειδη εβγαλε τα μορια κτλ απλα αναρατιωμαι "ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ 17;".Ακομά και εσύ που έλεγες απο τα 15 οτι το ονειρο σου ειναι το φυσικό.Είναι τουλαχιστον αδικο να κρινεις καποιον απο τις επιλογες του ,ειδικα οταν καλειται να αποφασισει σε τοσο μικρη ηλικια σε μια ελλαδα που καταρρεει οικονομικα.
Σε όλο το λυκειο έλεγα οτι το μονο που ηθελα ηταν η φιλολογια.Δεν ξερω πόσοι απο εσας θα με πιστεψετε αλλα ποτε δεν σκεφτηκα τη νομικη (ισως επειδη ημουν παιδι φιλολογων .ισως επειδη μερικα χροννια πριν η αδερφη μουειχε απορριψει τοσο ευκολα την ιατρικη ενώ περνουσε οπου ηθελε.)Πέρασα.Ημουν καταχαρουμενη.Ω ακομα είμαι.Δεν με φανταζομαι σε κατι αλλο.Αγαπω τη φιλοσοφια,τη λογοτεχνια και ο,τι εχει σχεση με αυτη τη σχολη και εχω ονειρα.Πολλα ονειρα.Ομως δεν θα κρυψω οτι τον ιουνη διαβαζοντας με επιασαν τα υπαρξιακα μου.Και που θα βγω τι θα κανω;Σκεφτομουν οτι θα μπορουσα να διαβαζω λογοτεχνια για χομπι ( οπως κανω ολη μου τη ζωη) και οχι να πρεπει να θυμαμαι 1.000 ημερομηνιες θανατου-γεννησης (το μαθημα που διαβαζα εκεινο τον καιρο)και να βγω ανεργη .Ημουν ετοιμη να κανω 10% ή να ξαναδωσω ακομα .Και ισως να τα εκανα ολα αυτα αν εβρισκα κατι στην κατευθυνση μου με καλυτερη επαγκελματικη αποκατασταση και να μου αρεσει .Αρχισα να σκεφτομαι τη νομικη .Ναι αν γινομουν πολυ καλη θα ειχα δουλεια.Αλλα πώς στο καλο θα γινομουν τοσο καλη σε κατι που δεν ειχα ποτε το παραμικρον ενδιαφερον;Σε κατι που ποτε δεν μπορουσα να με φανταστω ποτε; Δικηγορους εξαλλου ηξερα πολλους νεους ανεργους .
Ετσι απλα αποφασισα να μεινω,να γινω οσο πιο καλη μπορω και να το παλεψω.Σκεφτηκα διεξοδους και μεταπτυχιακα.Προτιμω να παλεψω σε κατι που το αγαπω και ας εχει λιγοτερες προοπτικες.
Για μενα δεν υπαρχουν μουρατες σχολες μόνο ανθρωποι που για αυτο που κανουν στην σχολη που ειναι αποπνεουν θαυμασμο.Ανθρωποι με παθος ,με αγαπη,με μερακι για αυτο που κανουν.
Αυτοι συνηθως ειναι και οι επιτυχιμενοι.Ξέρω παιδια στην φιλολογια που θα φτασουν ψηλα .Γνωριζω παιδια στη νομικη με τεραστια αγαπη για αυτο που κανουν.Που ψαχνονται σε συνεδρια ,σε προγραμματα και ναι θα φτασουν πολυ ψηλα.Ολοι εχουμε τετοιους στη σχολη μας νομιζω.Ας πουμε δεν νομιζω κανεις να πιστευει οτι ο πρωτος των πρωτων φετος που μπηκε φετος στο φυσικο θα μηνει ποτε ανεργος;
Ναι ζουμε σε δυσκολες εποχες,εποχες που για να εχεις δουλεια πρεπει να εισαι πολυ καλος,να προσπαθησεις παραπανω,να γινεις αντιγωνιστικος.Κανενας δεν εχει ετοιμη δουλεια πια.
Οσο για τις δυο "μουράτες" σχολες εχω να πω πως η νομικη και η ιατρικη οσο και ο,τι ολοι να λεμε ποτε δεν θα σταματησουν θεωρουνται αντικειμενο κύρους .Σε ολες τις χωρες.Ειναι δυο επαγγελματα με τεραστια ευθυνη και αμα τα κανεις σωστα και συνειδητοποιημενα εκτελεις λειτουργημα.Πρωτου πέσετε πανω να με φατε μαλλον δεν εχετε βρεθει ποτε σε ογκολογικο νοσοκομειο .Και εγω εχω τεραστια ευθυνη και ο μηχανικος και ολοι αλλά επαγγελμα που να συνδεεται τοσο αμεσα με την ανθρωπινη ζωη δεν υπαρχει.Αλλα και για αυτα τα δυο επαγγελαματα ισχυει οτι εγραψα παραπανω για το ποιος θα παράγει θαυμασμο :) Υπαρχουν γιατροι και γιατροι..(οπως και σε καθε αλλο επαγγελμα ;) )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
Αν θεωρείς προβλέψιμο να μπαίνεις στα 18 ξέροντας ότι μετά τα 24 μπορείς να γίνεις από Κυτταρολόγος μέχρι Νευροχειρούργος, πάσο. Δεν μιλάω μόνο για τον χώρο εργασίας (που και εκεί ποικίλλει: Μπορεί να επιλέξεις ακαδημαϊκή καριέρα ξεκάθαρα -που είναι το ασυνήθιστο, να συνεργάζεσαι με διαγνωστικά κέντρα ή ιδιωτικά κέντρα ή να είσαι στο νοσοκομείο, ή να είσαι στο νοσοκομείο ΚΑΙ να κάνεις μάθημα στο πανεπιστήμιο), αλλά τις εναλλακτικές που έχεις ως εν δυνάμει επαγγελματίας.

μια φορα κατι θα επιλεξεις στο τελος,δεν μπορεις να κανεις ΟΛΕΣ τις ειδικοτητες
μιλησες για μελλον προβλεψιμο επαγγελματικο σε προηγουμενο μηνυμα σου γι αυτο και η αναφορα,
τωρα αυτο το συνδυαστικο να εισαι π.χ στο νοσοκομειο και να κανεις μαθημα και στο πανεπιστημιο(ελαχιστοι ειναι οι αποφοιτοι ιατρικης πανεπιστημιακοι) θα σου πει και ενας αποφοιτος φαρμακευτικης καλη ωρα αφου τους ανεφερες ως προβλεψιμους επαγγελματικα
πως μπορει να κανει μαθημα στο πανεπιστημιο να εχει ,αν δεν κανω λαθος,φαρμακειο π.χ ,ταυτοχρονα να τρεχει για ερευνα στην ελλαδα(ως ενα βαθμο υπαρχει και ειναι αξιολογη) κ στο εξωτερικο κατα διαστηματα(πραγμα συνηθες για τους πανεπιστημιακους).
θα συμφωνησω παντως πως ο ιατρος συγκριτικα με ολα τα αλλα επαγγελματα μπορει να εχει ενα μπουκετο επιλογων και να τις ακολουθει ολες,αν και δεν ειναι και συνηθες αυτο.(το πολυ που βλεπω ειναι ιατρειο plus συνεργασια με καποια κλινικη για εγχειρησεις κ.λπ)
Απο κοντα ομως νομιζω πρεπει να τοποθετησουμε και νομικαριους,ισως και φαρμακοποιους...για το πολυτεχνειο δεν ξερω,τα παιδια θα γνωριζουν.



αλλα τελος παντων κατι αλλο ηθελα να ρωτησω(οχι σε εσενα :D ) καποια ανεφερε πως στην ελλαδα δεν ειναι εφικτη η ερευνα πανω στην γλωσσολογια,επειδη ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα και μου εκανε εντυπωση,για ποιο λογο δεν ειναι εφικτη;θεωρητικο αντικειμενο δεν ειναι; :hmm:

Όπως φαίνεται στις μέρες μας δεν γίνεται κανείς γιατρός για να πλουτίσει, και όποιος έχει τέτοιους σκοπούς μάλλον τρέφει αυταπάτες θα έλεγα, απλά έχει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με κάποιες άλλες σχολές να βιοπορίζεται αφού αποφοιτήσει.

αυτο πιστευω και εγω,παρηλθε η εποχη των παχεων αγελαδων
βλεπεις και στους πολιτικους μηχανικους τι εγινε,θα ανεβει βεβαια η βαση του χρονου παρα χρονου,αλλα ηδη υπαρχει ως ενα βαθμο απαξιωση,η αιγλη η παλια παρηλθε ανεπιστρεπτι
σε αυτο συνετελεσαν οι πολλες αντιστοιχες σχολες,με πολλους εισακτεους(και επομενως και αποφοιτους) και φυσικα η συνδεση του επαγγελματος με την αναπτυξη μιας χωρας(ανυπαρκτη στην περιπτωση της ελλαδας),το τελευταιο ωστοσο καποια στιγμη μετα απο χρονια θα αλλαξει λογικα,αλλα υπαρχει χωρος πια με τοσους πολλους αποφοιτους; τι στην ευχη γινεται! το υπουργειο παιδειας αντι να θετει ως στοχο του την μειωση των σχολων (φιλολογιας,πολυτεχνικων,πληροφορικης κ.λπ) ηγρον αγοραζει ασχολειται με το σαμαρι.
απο την αλλη σκεφτομαι ισως βγει σε καλο ολο αυτο.παλαιοτερα οποιος εμπαινε σε ΑΕΙ(σε αρκετες περιπτωσεις οποιοδηποτε ΑΕΙ) ειχε δεσει τον γαιδαρο του.ηταν λιγοι οι εισακτεοι,το πτυχιο ηταν το παν και μονο με αυτο (οποιο βαθμο και αν ειχε) ειχες προοπτικη,αυτο περιοριστηκε σημαντικα πια.
πλεον πρεπει να εχουν συνειδητοποιησει τα παιδια πως απαιτειται σκληρη δουλεια και μεσα στην σχολη,αλλα και εξω.δεν τελειωνουν ολα με την εισαγωγη στο ΑΕΙ
αυτο πιθανολογω θα ανεβασει την ποιοτητα (μ.ο) του αποφοιτο,των αριθμο των αριστουχων.ηδη αλλωστε πολλαπλασιαστηκαν τα διδακτορικα,τα masters,ελπιζω καποια στιγμη να περασουμε και σε αυτο το θεμα απο την ποσοτητα στην ποιοτητα(χωρις να σημαινει πως πολλα δεν ειναι και ποιοτικα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
σεβαστό ποσό χρειάζεται σε πολλά επαγγέλματα γι αυτό υπάρχουν τα επαγγελματικά δάνεια για όποιον θέλει, αν και στις μέρες μας όλο και λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα τα προτιμούν. Ποια η διαφορά να πάρεις δάνειο για καφετέρια και να πάρεις δάνειο για ιατρείο? Πάντως όσο υπάρχει άλλη επιλογή εγώ τουλάχιστον θα προσπαθήσω να το αποφύγω
όταν βγει κανείς από την σχολή κάνει αγροτικό, εμένα δεν θα με πείραζε και ακριτική περιοχή, πάει στρατό και έτσι περνάνε 2-3 χρόνια. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιες εποχιακές εργασίες όπου παίρνουν γενικούς γιατρούς, όπως σε τουριστικούς προορισμούς, σε κατασκηνώσεις, σε αθλητικές οργανώσεις (πρωταθλήματα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά). Έτσι περνάνε τα χρόνια και κάνει ειδικότητα, μιας και στην Ελλάδα χρειάζεται μπόλικα χρόνια αναμονή. Ίσως βάλει λίγα χρήματα στην άκρη όσο κάνει ειδικότητα και αν επιλέξει κάποια με ελάχιστο ιατρικό εξοπλισμό ίσως καταφέρει να ανοίξει και ιατρείο. Μπορεί να δουλέψει και σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο.
Όπως φαίνεται στις μέρες μας δεν γίνεται κανείς γιατρός για να πλουτίσει, και όποιος έχει τέτοιους σκοπούς μάλλον τρέφει αυταπάτες θα έλεγα, απλά έχει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με κάποιες άλλες σχολές να βιοπορίζεται αφού αποφοιτήσει.

Δεν είναι τόσο πολλά τα χρόνια αναμονής πλέον, ειδικά αν αποφασίσεις να ξεφύγεις από το δίπολο Αθήνα-Θεσσαλονίκη :)

μια φορα κατι θα επιλεξεις στο τελος,δεν μπορεις να κανεις ΟΛΕΣ τις ειδικοτητες
μιλησες για μελλον προβλεψιμο επαγγελματικο σε προηγουμενο μηνυμα σου γι αυτο και η αναφορα,
τωρα αυτο το συνδυαστικο να εισαι π.χ στο νοσοκομειο και να κανεις μαθημα και στο πανεπιστημιο(ελαχιστοι ειναι οι αποφοιτοι ιατρικης πανεπιστημιακοι) θα σου πει και ενας αποφοιτος φαρμακευτικης καλη ωρα αφου τους ανεφερες ως προβλεψιμους επαγγελματικα
πως μπορει να κανει μαθημα στο πανεπιστημιο να εχει ,αν δεν κανω λαθος,φαρμακειο π.χ ,ταυτοχρονα να τρεχει για ερευνα στην ελλαδα(ως ενα βαθμο υπαρχει και ειναι αξιολογη) κ στο εξωτερικο κατα διαστηματα(πραγμα συνηθες για τους πανεπιστημιακους).

Προφανώς και δεν θα κάνεις όλες τις ειδικότητες, απλά έχεις πολύ περισσότερες επαγγελματικές επιλογές βγαίνοντας από την σχολή και σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να πιάσεις αυτό που σε ενδιαφέρει και όχι να κουτσοβολευτείς με κάτι.
Οι γιατροί που είναι στις πανεπιστημιακές κλινικές δεν είναι απαραίτητα ακαδημαϊκοί, αλλά επειδή είμαστε στο Ελλάντα και πολλές φορές ο καθηγητής βαριέται να κάνει μάθημα, παρότι μέλος ΔΕΠ, χώνει τον ειδικευόμενο ή τον επιμελητή ΕΣΥ. Και κάπως έτσι μπορεί να σου ξυπνήσουν ταλέντα και ενδιαφέροντα που δεν ήξερες ότι έχεις. Ο φαρμακοποιός δεν νομίζω ότι έχει αυτά τα ερεθίσματα για να το κάνει. Επίσης δεν είναι παράνομο να διατηρεί την ιδιωτική του επιχείρηση και να πληρώνεται και από το δημόσιο?:hmm:Θα μου πεις και οι γιατροί το κάνουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,892 μηνύματα.
Που το κάνεις μάξιμουμ για 2 χρόνια, σκοτώνονται όλοι να πάνε στα αγροτικά εντός ή κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα (γι' αυτό πριν να το επαναφέρουν ξανά ως υποχρεωτικό, οι περισσότεροι το παραλείπανε), και αν επιλέξεις να πας κάπου ακριτικά (για να νιώσεις την έννοια του αγροτικού), γερνάς 15 χρόνια σε 10 μήνες.
Ναι. Είδες οι βολεψάκηδες τι πήγαν και σκέφτηκαν για να βγάλουν λεφτά?

Διαφωνώ σε αυτό που λες αν πας κάπου πολυπληθυσμικά ο φόρτος εργασίας είναι μεγαλύτερος. Σε κάθε περιπτώση αν η ανεργία στους γιατρούς ήταν ίδια με τους αποφοίτους άλλων σχολών δεν θα αναγκαζόταν η κυβέρνηση να τα κάνει πάλι υποχρεωτικά.

Ακόμα και αγροτικό να έχεις τελειώσει και να είσαι αναμονή στην ειδικότητα αν κοιτάξεις οι αγγελίες είναι γεμάτες με θέσεις εργασίας γιατρών με μόνη προυπόθεση το πτυχίο τους (ούτε ξένες γλώσσες, ούτε εμπειρία, ούτε εξειδικεύσεις). Σε μια κατασκήνωση που τη διαχειρίζεται γνωστός μου έψαχνε γιατρό με μισθό 1500 ευρώ και δεν έβρισκε....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
και με τους φαρμακοποιους γινεται και εχουμε και αρκετα ανταγωνιστικη φαρμακοβιομηχανια στην ελλαδα,οποτε πολλοι κανουν πρακτικη σε αυτες ηδη σε προπτυχιακο επιπεδο,γενικα υπαρχει συνδεση ,ενω το αλε λετουρ σε προχωρημενο επιπεδο σε ελβετιες,γαλλιες κ.λπ ειναι αρκετα συνηθες

το αν μπορουν να κατεχουν φαρμακειο και να ναι και πανεπιστημιακοι δεν το ξερω,αλλα πιθανολογω πως γινεται,αν και με επιφυλαξη δεν το εχω ψαξει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,976 μηνύματα.
Ακόμα και αγροτικό να έχεις τελειώσει και να είσαι αναμονή στην ειδικότητα αν κοιτάξεις οι αγγελίες είναι γεμάτες με θέσεις εργασίας γιατρών με μόνη προυπόθεση το πτυχίο τους (ούτε ξένες γλώσσες, ούτε εμπειρία, ούτε εξειδικεύσεις). Σε μια κατασκήνωση που τη διαχειρίζεται γνωστός μου έψαχνε γιατρό με μισθό 1500 ευρώ και δεν έβρισκε....

Aυτό Έρινυς είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η επιστήμη που σπουδάζεις όμως. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the plant

Νεοφερμένος

Η the plant αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 89 μηνύματα.
Από άποψη ωραρίου λίγο δύσκολο και φαρμακείο και καθηγητής αλλά λογικά γίνεται όπως κάνουν και οι καθηγητές οδοντιατρικής... Επίσης υπάρχει και ο εοφ ή αντίστοιχοι φορείς, φαρμακοβιομηχανια στην οποία μπορεί να κάνει πρακτική και από τη σχολή ακόμη ή εταιρείες καλλυντικών αν και σε άμεσο επίπεδο δεν προσφέρει όντως τόσες επιλογές όσο η ιατρική παρότι μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό ή ακόμη και να γίνει διδάκτορας ή ερευνητής αυτής καθώς και άλλων συναφών επιστημών εάν το προσπαθήσει βέβαια !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
Δεν είναι τόσο πολλά τα χρόνια αναμονής πλέον, ειδικά αν αποφασίσεις να ξεφύγεις από το δίπολο Αθήνα-Θεσσαλονίκη :)


.
αυτο συμβαινει επειδη αρκετοι φευγουν εξωτερικο.ετσι δεν ειναι;
αλλα καποια στιγμη οταν δουνε πως και εδω μπορουν να κανουν την ειδικοτητα χωρις αναμονη παλι θα γεμισουν οι ουρες και τουμπαλιν

edit the plant λογικα υπαλληλους θα βαζουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vasilakis13

Δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 717 μηνύματα.
Και εκτός αυτού γνωστός μου που κανει ειδικότητα στην Γερμανία μου είπε ότι παρατηρείται κορεσμός και εκεί τώρα όσον αφορά τους γιατρούς αφού έχουν παει πολλοί έλληνες και όχι μονο και έχουν αρχίσει να διώχνουν κόσμο. Ο ίδιος με πτυχίο απο το ΑΠΘ και βαθμο μεγαλύτερο του 9 δυσκολεύτηκε πολυ να βρει νοσοκομείο για ειδικότητα. Γι αυτό βέβαια φταίει και η διστακτικότητα των γερμανών επειδή είναι έλληνας.
Τα επόμενα χρόνια πάντως πιστεύω θα αυξηθούν πάλι οι αναμονες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
αυτο συμβαινει επειδη αρκετοι φευγουν εξωτερικο.ετσι δεν ειναι;
αλλα καποια στιγμη οταν δουνε πως και εδω μπορουν να κανουν την ειδικοτητα χωρις αναμονη παλι θα γεμισουν οι ουρες και τουμπαλιν

edit the plant λογικα υπαλληλους θα βαζουν

Το ότι πέφτουν οι αναμονές στα μεγάλα αστικά κέντρα σχετίζεται με το εξωτερικό.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν πόλεις μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους, με νοσοκομείο, εξοπλισμένες κλινικές, ανοιχτές θέσεις και μηδέν αναμονή με συνήθως μηδέν αιτήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα Ηράκλειο, Ρόδος, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη. Ο απόφοιτος δεν πηγαίνει εκεί, λόγω υπολειτουργίας τα περισσότερα περιστατικά διοχετεύονται στα μεγάλα αστικά κέντρα ή αντιμετωπίζονται πρόχειρα με σύσταση να πάνε στην πρωτεύουσα ή στην συμπρωτεύουσα μόλις αισθανθούν καλύτερα, και γίνεται φαύλος κύκλος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
ε αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο για την εκπαιδευση του γιατρου
ή για τις περιοχες εκεινες
κατ ονομα νοσοκομεια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstantinab199

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinab199 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 301 μηνύματα.
Νομίζω πως είμαι ένα από τα άτομα που ψάχνετε:D

Καθ'όλη τη διάρκεια της Β' και της Γ' Λυκείου το μοναδικό μου δίλημμα ήταν αν θα δήλωνα πρώτο το Ιστορικό/Αρχαιολογικό ή την Φιλολογία. Δεν κρύβω πως για ένα μεγάλο διάστημα σκεφτόμουν σοβαρά τη Νομική , όχι αποκλειστικά για τη δικηγορία, αλλά γρήγορα την απέκλεισα επειδή ήμουν σίγουρη ότι δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να γράψω τόσο καλά, και σε περίπτωση που θα έπιανα Νομική σε Θεσσαλονίκη ή Κομοτηνή είχα ξεκαθαρίσει στους γονείς μου ότι δεν θα πήγαινα, λόγω( ή αφορμή) του οικονομικού θέματος. Ήμουν ήρεμη λοιπόν.
Ήρεμη ήμουν κι όσο περίμενα να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, μιας και υπολόγιζα ότι είχα γράψει maximum 18.500, και δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοια πτώση των βάσεων. Ονειρευόμουν ήδη λοιπόν τον εαυτό μου να ασχολείται με τα αρχαία, τα λατινικά και την ιστορία και για τα επόμενα χρόνια, και αυτή η προοπτική με συνάρπαζε.
Και πάω και....βγάζω 19.108 μόρια χωρίς να ρωτήσω κανέναν :P. Δεν είναι δύσκολο νομίζω να φανταστείτε τις πιέσεις , με τρόπο περισσότερο ή λιγότερο ευγενικό που δέχτηκα από καθηγητές, γνωστούς και γονείς να δηλώσω πρώτη τη Νομική ( να τονίσω όμως για οι γονείς μου τουλάχιστον, πως σε καμία περίπτωση δεν επέμεναν λόγω του κύρους της σχολής ή επειδή ήθελαν να λένε ότι έχουν κόρη στη Νομική, απλώς θεωρούσαν-σαν γονείς που είναι :P- ότι έχω ανεπτυγμένη την αίσθηση του δικαίου και θα γινόμουν καλή, και φοβούνταν για το μέλλον των σχολών που ήθελα. Κι εγώ η ίδια γνώριζα/γνωρίζω ότι φιλολογία στην ουσία σημαίνει διδασκαλία, κι ενώ δεν ήμουν σίγουρη αν ήθελα να περάσω τη ζωή μου σε τάξη και ξέρω πως η έρευνα σε επίπεδο γλωσσολογίας είναι σχεδόν ανέφικτη εδώ στην Ελλάδα, από την άλλη λάτρευα τα μαθήματα αυτής της σχολής και έπληττα και μόνο διαβάζοντας το πρόγραμμα σπουδών της Νομικής. Μίλησα όμως με άτομα που είχαν βρεθεί στην ίδια θέση και μου είπαν πως τελικά τους άρεσε η νομική. Θυμάμαι πως τις 3 βδομάδες που είχαμε διορία για το μηχανογραφικό, δεν υπήρχε μέρα που να μην πλαντάξω στο κλάμα, γενικά ήμουν απίστευτα φορτισμένη. Τελικά, την τελευταία εβδομάδα, στην πρόχειρη μορφή του μηχανογραφικού μου πρώτη ήταν η Φιλολογία. Άρχισα όμως να σκέφτομαι ότι μου παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να εισαχθώ στη συγκεκριμένη σχολή και πως ίσως κάποια στιγμή ο μελλοντικός μου εαυτός να μετανιώνει που δεν το δοκίμασε τουλάχιστον, αλλά το απέρριψε από φόβο, χωρίς να ξέρει τί πραγματικά είναι. Τη δήλωσα λοιπόν πρώτη, βλέποντάς το περισσότερο σαν μια εμπειρία, εφόσον μπορώ να πάω του χρόνου στη Φιλολογία με το 10% εάν δεν μου αρέσει, όσο κι αν ανέβουν οι βάσεις το 2016 εμένα δεν θα με επηρεάσει. Και υπάρχει πάντα και η δυνατότητα για δεύτερο πτυχίο, έλεγα για να χρυσώσω το χάπι.
Ναι , ήδη το μετανιώνω. Όλο το καλοκαίρι δεν υπήρξε μέρα που να μην ζηλέψω τους φίλους μου που ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι σχολές ενώ εγώ το σκέφτομαι και μελαγχολώ, και να κατηγορήσω τον εαυτό μου επειδή έπρεπε από την πρώτη στιγμή να πω σε γονείς, καθηγητές, θείες ότι" εγώ αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, δεν θα το συζητήσω περισσότερο και δεν σας πέφτει λόγος". Δεν το έκανα όμως. Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει ένα παιδί σαν κι εμένα δειλό, αδύναμο χαρακτήρα, ανώριμο, αλλά θυμώνω αφάνταστα με γενικεύσεις που μας θέλουν όλους να έχουμε πέσει θύματα του prestige των σχολών μας Δεν είμαστε όλοι νάρκισσοι που θέλουν να ακούν το "οοο, μπραβο" όταν λέμε πού περάσαμε, ούτε πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο( εντάξει εγώ κάπως έτσι νιώθω). Αλλά. Δεν έχουμε όλοι τη δύναμη του Δία (που τον θαυμάζω για τη σταθερότητά του και που στήριξε την επιλογή του,μακάρι να σου έμοιαζα Δία...), δεν έχετε όμως σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να διατυπώνετε αυθαίρετες απόψεις με τη μορφή αφορισμών.

Καταρχην συγχαρητηρια για την επιτυχια σου.:clapup:
Απλα θέλω να σου πω να εισαι χαρούμενη.Μην μελαγχολεις για μια σχολη που δεν εχεις ακομα παρακολουθησει και εφοσον εχεις τα μορια να τα πας με το 10% σε οποια αλλη σχολη θελεις αν τελικα το μετανιωσεις.Φαντάσου αυτούς που ενω θελουν πολυ μια σχολη δεν εχουν τα απαιτουμενα μορια.
Μπορει να την αγαπήσεις εξάλλου και να ανακαλυψεις αλλες προοπτικες απο αυτες που ξερεις τώρα.Πραγματι η νομικη σου ανοιγει πολλες επιλογες.Αρκει να το αγαπας γιατι κανενας δεν πετυχαινει σε κατι που δεν αγαπα.
Αν δεν σαρεσει ή δεν μπορεις καθολου να φανταστεις τον εαυτο σου σε αυτο φύγε.
Είναι κατι που τοσο ευκολα διορθωνεται :)
Καλη αρχη σου εύχομαι.

ps:Και εγω απο την Α-Γ λυκειου με φανταζομουν στην φιλολογια.Την λατρευω και η γλωσσολογια πραγματικα ειναι αποκαλυψη σαν μαθημα.Απο τα πιο ενδιαφεροντα.Αλλα δεν θα κρυψω πώς φετος προς το τελος του β εξαμηνου αφου αντικρισα και εγω σιγα σιγα την πραγματικοτητα εκει εξω αρχισαν να με απασχολουν οι προοπτικες.Αλλα επειδη δεν με φανταζομαι σε κατι αλλο (η νομικη πραγματικα Δεν με ενδιαφερει καθολου.Και ξερω οτι δεν θα πετυχαινα απο πουθενα σε κατι που ουτε σαν σπουδες ουτε σαν επαγκελμα με ελκευει) που θα μου αρεσε εστω λιγοτερο αλλα θα ειχε καλυτερες προοπτικες μενω εδω και το παλευω :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
ε αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο για την εκπαιδευση του γιατρου
ή για τις περιοχες εκεινες
κατ ονομα νοσοκομεια

Το γενικό κομμάτι της ειδικότητας (παθολογία, χειρουργική) καλό είναι να πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της επαρχίας και γιατί γλυτώνεις την αναμονή και γιατί, συνήθως, θα είσαι εσύ, οι επιμελητές και ο διευθυντής της κλινικής, συνεπώς θα αποκτήσεις πολύτιμη εμπειρία. Το ειδικό κατ'εμέ πρέπει να γίνει σε μεγάλο τριτοβάθμιο νοσοκομείο Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή στα πανεπιστημιακά των υπολοιπων σχολών, άσε που τα περισσότερα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν δίνουν πλήρη ειδικότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,675 μηνύματα.
Το πτυχίο της ιατρικής είναι πολύ δυνατό στην Ελλάδα και κατά τη γνώμη μου η μοναδική μουράτη σχολή που έχει μείνει στην Ελλάδα.

Όσο άσχετος και να είσαι μπορείς πολύ εύκολα να βολευτείς με μισθό >1000 ευρώ. Όλοι οι υπόλοιποι απόφοιτοι άλλων σχολών είναι αντιμέτωποι με ανεργία και απαξίωση.


Και η Ιατρική έχει απαξιωθεί. Απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, ελλείψεις σε υλικά σε νοσοκομεία, μειωμένο κίνητρο λόγω μισθών κλπ.

1000 ΕΥΡ δεν είναι αντάξια της δουλειάς ενός ιατρού, έστω και σε περίοδο κρίσης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,892 μηνύματα.
Και η Ιατρική έχει απαξιωθεί. Απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, ελλείψεις σε υλικά σε νοσοκομεία, μειωμένο κίνητρο λόγω μισθών κλπ.

1000 ΕΥΡ δεν είναι αντάξια της δουλειάς ενός ιατρού, έστω και σε περίοδο κρίσης.

Μη ξεχνάς ότι έχουν και πάρα πολλά τυχερά που δεν τα έχουν άλλα επαγγέλματα.

Αν έχει απαξιωθεί η ιατρική τι να πούμε οι μηχανικοί που έχουν μοιραστεί τα δικαιώματά μας δεξιά και αριστερά και για να διατηρήσουμε το τίτλο μας εξακολουθούμε να πληρώνουμε ταρίφα πάνω από 1000 ευρώ/εξάμηνο. Οι άνεργοι συνάδελφοι που δουλεύουν στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ και είναι αμοιβόμενοι με 500 ευρώ, πρέπει να καλύψουν μόνοι τους ένα μέρος της ασφάλειά τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,675 μηνύματα.
Μη ξεχνάς ότι έχουν και πάρα πολλά τυχερά που δεν τα έχουν άλλα επαγγέλματα.

Αν έχει απαξιωθεί η ιατρική τι να πούμε οι μηχανικοί που έχουν μοιραστεί τα δικαιώματά μας δεξιά και αριστερά και για να διατηρήσουμε το τίτλο μας εξακολουθούμε να πληρώνουμε ταρίφα πάνω από 1000 ευρώ/εξάμηνο. Οι άνεργοι συνάδελφοι που δουλεύουν στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ και είναι αμοιβόμενοι με 500 ευρώ, πρέπει να καλύψουν μόνοι τους ένα μέρος της ασφάλειά τους.


Τυχερά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,976 μηνύματα.
Με 38 ειδικότητες έχεις 2.63% πιθανότητα να το προβλέψεις.
Όχι Νίκο δεν είναι,αν εννοείς οτι κατά πάσα πιθανότητα αν βρει δουλειά θα είναι σε κάποιο νοσοκομείο ή ιδιόκτητο ιατρείο,τότε ναι,αλλά αυτό μπορεί να γενικευθεί για όλες τις σχολές.

Στις Επιστήμες, που ανήκουν στο φάσμα των Θετικών Σχολών, όσους πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς κλπ γνωρίζω, δεν έχουν ένσημο ενώ από τα λεγόμενά τους, δεν έχουν καλές προοπτικές εργασίας. Δεν τους θέλει κανείς λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας, λόγω υπεργενικευμένης γνώσης, λόγω έλλειψης ανάλογων θέσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες γνώσεις. Γενικά οι Επιστήμες που δεν έχουν ρεαλιστικές εφαρμογές στην κοινωνία, ειδικά στην Ελληνική κοινωνία φαντάζουν άχρηστες. Λυπηρό αλλά αληθινό. :hmm:

ηταν λιγοι οι εισακτεοι,το πτυχιο ηταν το παν και μονο με αυτο (οποιο βαθμο και αν ειχε) ειχες προοπτικη,αυτο περιοριστηκε σημαντικα πια.
πλεον πρεπει να εχουν συνειδητοποιησει τα παιδια πως απαιτειται σκληρη δουλεια και μεσα στην σχολη,αλλα και εξω.δεν τελειωνουν ολα με την εισαγωγη στο ΑΕΙ
αυτο πιθανολογω θα ανεβασει την ποιοτητα (μ.ο) του αποφοιτο,των αριθμο των αριστουχων.ηδη αλλωστε πολλαπλασιαστηκαν τα διδακτορικα,τα masters,ελπιζω καποια στιγμη να περασουμε και σε αυτο το θεμα απο την ποσοτητα στην ποιοτητα(χωρις να σημαινει πως πολλα δεν ειναι και ποιοτικα)

Με λεγόμενα καθηγητών Πανεπιστημίου, το επίπεδο των φοιτητών όσο περνάνε τα χρόνια φθίνει απότομα. :hmm: Τα κενά από το δημόσιο σχολείο είναι ανεξέλεγκτα. Οι σπουδές σε ένα αφιλόξενο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, η πολύωρη χρήση των social media και άλλων εφαρμογών, έχουν μειώσει την όρεξη. Μια καλή απόδειξη είναι τα άσχημα αποτελέσματα στις εξεταστικές και η έξαρση των φοιτητικών φροντιστηρίων τα τελευταία χρόνια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

CIVILALEX

Νεοφερμένος

Η CIVILALEX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Ω ρε παιδια ειστε βαθεια νυκτωμενοι, ολοι νεοι με απαισιοδοξια, ο αλλος πρηζει τους παντες οτι οι φοιτητες σημερα ειναι σκραπες , αλλος λεει ανεργια αλλος το κοντο του και το μακρυ του, ε τι να πω μεινετε στη δυστυχια να ειναι ευτιχισμενοι οι πολιτικαντες με τα κοτερα να σας πηδ....νε μια ζωη. ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ ΡΕ, ΠΙΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Γ...ΣΤΕ ΤΗΝ. παρακαλω το μυνημα μου να μη σβηστει αφου ο ιδιος λογοκριθηκα, ας μεινει εδω να μετριαζει την απαισιοδοξια γιατι στο φορουμ μπαινουν και μικροτεροι και δεν ειναι αναγκη να τους φορτιζετε περιττη αρνητικη ενεργεια, αρκει η σκουπιδοτηλεοραση
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Deutsch... Lover

Επιφανές μέλος

Η Everl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 18,613 μηνύματα.
'' I don't love studying. I hate studying. I like learning. Learning is beautiful'' λέει η Natalie Portman και αυτή είναι η ουσία στο όλο παιχνίδι της απόκτησης γνώσης. Να μαθαίνουμε επειδή θέλουμε να μάθουμε. Και ας μην μας είναι αυτό το κάτι που θα μάθουμε απαραίτητο για την δουλειά μας στο μέλλον. Έτσι κι αλλιώς πλέον, στην εποχή που ζούμε, ποιος θα κάνει ακριβώς αυτό που σπούδασε; Ας έχουμε την χαρά τουλάχιστον πως σπουδάσαμε αυτό που πραγματικά θέλαμε, αυτό που μας γέμιζε και αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε για όλη μας την ζωή. Δεν πειράζει και αν δεν το κάνουμε τελικά, φτάνει που προσπαθήσαμε.
Ναι, σπουδάζω Νηπιαγωγός. Ναι, αγαπώ τα παιδιά όπως εσύ αγαπάς τα μαθηματικά/ την φυσική / την πληροφορική, γι' αυτό διάλεξα και αυτή την δουλειά. Ναι, δεν θα το μετανιώσω ποτέ που επέλεξα αυτό το επάγγελμα γιατί δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω τίποτε άλλο από το να ασχολούμαι με παιδιά. Μπορεί να μην καταφέρω ποτέ να ασχοληθώ με το επάγγελμα της Νηπιαγωγού, αλλά υπάρχουν τόσες άλλες δουλειές με παιδιά που μπορώ να κάνω με τα προσόντα που έχω ως τώρα.
Μην απογοητεύεστε λοιπόν, μαζέψτε όσες πιο πολλές γνώσεις μπορείτε πάνω στα αντικείμενα που σας αρέσουν. Όσο πιο πολλά, τόσο το καλύτερο και για το επαγγελματικό σας μέλλον! Και μην ακούτε όταν σας λένε για ''σίγουρες'' δουλειές. Καμιά δουλειά δεν είναι σίγουρη πλέον, το μόνο σίγουρο είναι ο άνθρωπος και το τι κουβαλάει μέσα του. Αυτό έχουμε ξεχάσει.

Πηγή

Αν κάποιος μπει στην Ιατρική ή στην Νομική και μετά περιμένει να ανοίξει ένα γραφείο και να έρχεται ο συγγενής για τσεκ απ μια φορά το 6μηνο ή αν ο απόφοιτος της φιλολογίας αρκεστεί στα 3 ιδιαίτερα τότε ναι έχουν το ίδιο μέλλον. Ένα μέλλον σάπιο.

Μια πολύ καλή μου φίλη, που θαυμάζω πραγματικά στα 49 της με μωρό παιδί και πολλές ώρες εργασίας τελείωσε ήδη τον 1ο χρόνο του διδακτορικού της. Έχει περάσει όλη της την ζωή διαβάζοντας και μαθαίνοντας όλο και περισσότερα για την επιστήμη που σπούδασε. Θέλει να μάθει, ακόμα και στα 49 της έχει όνειρα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αγαπούσε αυτό που σπούδασε. Αγαπάει αυτό που κάνει και το ψάχνει. Και όχι δεν έχει τελειώσει ούτε νομική ούτε ιατρική ούτε τίποτα ''μουράτο''. Κι όμως έκανε αξιοπρεπέστατες σπουδές στο εξωτερικό, με μεταπτυχιακά, ειδικεύσεις, επιμορφώσεις, σεμινάρια, ημερίδες... Και την βλέπω ισάξια με έναν γιατρο που τα έχει κάνει όλα αυτά και πολύ ανώτερη από κάποιον που τελείωσε την νομική για να λέει πως τελείωσε την νομική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top