tyrex
Νεοφερμένος
εδω θα συμφωνησω...καλως ή κακως το να ζεις σε μια καπιταλιστικη κοινωνια συνεπαγεται οτι επαγγελματα που ασχολουνται με τα χρηματοοικονομικα αντιμετωπιζονται εστω και σιωπηρα με δεος και σεβασμο(βλ. χρηματιστες ) αλλο που με το τελμα της οικονομιας τα τελευταια χρονια υπαρχει ενα θεμα..το γεγονος οτι στην πραγματικοτητα οι συγγενεις επιδιωκουν την ιατρικη ή τη νομικη πιστευω οτι πηγαζει απο την αναγκη να αποδειξουνε οτι τα δικα τους παιδια κανουν κατι ανθρωπιστικο ( και παραλληλα πληρωνονται καλα γιατι μπορει να μαστε καλοι ανθρωποι αλλα οχι και μα.....)η αληθεια ειναι μια οτι ουσιαστικα γκλαμουρατη σχολη θα ναι παντα αυτη που φερνει τα φραγκα ( ειδικα σε οικογενειες που τα χουνε στερηθει...βλ.προηγουμενο χωρίο για χωρια και μεγαλογιατρους)...αντιθετως βλεπεις οτι καλλιεργημενα ατομα γουσταρουν την ιδεα το παιδι τουσ να γινει καλλιτεχνης κατι που στην ελληνικη πραγματικοτητα ισοδυναμει με το να εισαι αεργος (γιατι μη γελιομαστε ανεργοι θα μαστε ολοι)...γι αυτο βλεπεις τους φυσικους . μαθηματικους και φιλοσοφους που κατ εμε ειναι αυτο που εξηγαγε παντα η ελλαδα και θα πρεπε να θεωρουνται τοπ παραγκωνιζονται και γινονται τελευταιες επιλογες στο μηχανογραφικο της ντροπης και της βλαχιας ....το ξερω οτι ειναι βαρυ αυτο π λεω και μαλιστα δεν βγαζω και εγω τον εαυτο μ εκτος μιας και ειμαι κ εγω μια απο τους προνομιουχος των μουρατων σχολων απλα ελπιζω σε μια αλλαγη στον τροπο σκεψης του νεοελληνα.κ για οσους μαθητες με διαβαζουνε διαλεξτε αυτο π πραγματικα γουσταρετε αλλιως θα χτυπατε το κεφαλι σας...ο.τι και να ναι αυτο...ειτε ιατρικη ειτε τει οινοποιιας...στο κατω κατω η δικια σ γνωμη και αυτοεκτιμηση πρεπει να σε ενδιαφερει και οχι ανθρωπων που δεν εχουν τπτ καλυτερο να κανουν απο το να κρινουν αν το παιδι του γειτονα περασε νομικη ή οχι.Εγώ θέλω να ασχοληθώ με τα οικονομικά..το'χα απο μικρός...είναι μια απο τις αγάπες μου...με θυμάμαι απο τις αρχές του λυκείου να βγάζω το τζίρο της επιχείρησης της μητέρας μου,να οργανώνω τους λογαριασμούς και ακόμη και τώρα να συμβουλεύω την μητέρα μου και να την βοηθάω
Θα γούσταρα πολύ να το σπουδάσω
Και ναι οι οικονομικές σχολές είναι οι πιο μουράτες χαχαχα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά τι μουράτη σχολή και μαλακίες; Μετράει κάπου αυτό; Υπάρχει ειδικός συντελεστής να μετράει την ποιότητα και την επάρκεια γνώσεων ενός πτυχιούχου;
πες τα...επιπλεον ο χαρακτηρισμος "μουρατη" ειναι τελειως ακυρος...
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά τι μουράτη σχολή και μαλακίες; Μετράει κάπου αυτό; Υπάρχει ειδικός συντελεστής να μετράει την ποιότητα και την επάρκεια γνώσεων ενός πτυχιούχου;
όχι αλλά μετράει στο τι θα πει η γιαγιά,η θεία,οι γονείς,οι γείτονες της γιαγιάς,οι συγχωριανοί κτλ.Οπότε..
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
ευτυχώς που δεν είχα ποτέ τέτοιους γονείς
οι γονείς μου πάντα με στήριξαν και με στηρίζουν στις επιλογές μου λέγοντάς μου να αδιαφορώ για τις απόψεις ανθρώπων που μόνο "φθορά" σου προκαλούν με μειωτικά σχόλια, σποντίτσες...κτλ και γενικότερα να αδιαφορώ για ανθρώπους που δεν έχουν κάτι να σου δώσουν
Pure_Seduction
Επιφανές μέλος
όχι αλλά μετράει στο τι θα πει η γιαγιά,η θεία,οι γονείς,οι γείτονες της γιαγιάς,οι συγχωριανοί κτλ.Οπότε..
Ακριβως αυτο,μονο οι γιαγιαδες και θειες ενδιαφερονται για τις ''μουρατες'' σχολες (τρε μπαναλ,τζιζας).
Επισης,κατι μαναδες που προσπαθουν να αποδειξουν οτι το παιδι τους την εχει μεγαλυτερη απο τα αλλα.
Το τι ψωμι θα βγαζουν μετα ειναι αλλο θεμα
Εδω ταιριαζει η παροιμια ''Ας με λενε προεδρινα και ας πεθαινω απο την πεινα''
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος
μα για την γιαγιά, την θεία, τους γονείς, τους γείτονες της γιαγιάς, τους συγχωριανούς,...κτλ σπουδάζει κάποιος;
ευτυχώς που δεν είχα ποτέ τέτοιους γονείς
οι γονείς μου πάντα με στήριξαν και με στηρίζουν στις επιλογές μου λέγοντάς μου να αδιαφορώ για τις απόψεις ανθρώπων που μόνο "φθορά" σου προκαλούν με μειωτικά σχόλια, σποντίτσες...κτλ και γενικότερα να αδιαφορώ για ανθρώπους που δεν έχουν κάτι να σου δώσουν
και πολύ καλά έκαναν, άλλωστε όπως είπες,σπουδάζουμε για τον εαυτό μας και όχι για να ικανοποιήσουμε τον περίγυρό μας...
Selestian
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
όλα τα άσχετα 16χρονα νομίζουν ότι με ένα Πανεπιστήμιο και ένα ΕΜΠ συγκεκριμένα θα τα κονομήσουν για μια ζωή...
ειδικά που σήμερα για επιβιώσεις εκτός από πτυχίο (που είναι ένα απλό "άχρηστο" χαρτί από μόνο του) θέλεις και πολλά ζαρζαβατικά όπως προσωπικότητα, γνώσεις, μυαλό,...κτλ.
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος
μα σε αυτό το φόρουμ έχει καταντήσει έλεος αυτό το θέμα με τα vs των "φιρμάτων" σχολών (μέχρι και υπογραφή το έκανα... λέω να το βάλω και ως slogan στο εσώρουχο)
όλα τα άσχετα 16χρονα νομίζουν ότι με ένα Πανεπιστήμιο και ένα ΕΜΠ συγκεκριμένα θα τα κονομήσουν για μια ζωή...
ειδικά που σήμερα για επιβιώσεις εκτός από πτυχίο (που είναι ένα απλό "άχρηστο" χαρτί από μόνο του) θέλεις και πολλά ζαρζαβατικά όπως προσωπικότητα, γνώσεις, μυαλό,...κτλ.
τελικά τι διάλεξες?ΗΜΜΥ,ιατρική ή νομική?
fockos
Επιφανές μέλος
Εξισώσουν κάποιες σχολές με την μόρφωση, το κοινωνικό επίπεδο, το κύρος και αυτό είναι μεγάλο λάθος...
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος
συμφωνω απολυτα,το βιωνω και εγω ο ιδιος πολλες φορες με τον πατερα μου!Οι άσχετοι δυστυχώς είναι πιο πολλοί από τους σχετικούς. Πολλοί γονείς τα 16χρονα επηρεασμένα από τους γονείς και μαζί οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν θεοποιήσει κάποιες σχολές.
Εξισώσουν κάποιες σχολές με την μόρφωση, το κοινωνικό επίπεδο, το κύρος και αυτό είναι μεγάλο λάθος...
stevedionys
Νεοφερμένος
Πω πω φιλε τι μου θυμισες ... πριν κανα μηνα με ρωταει μια φιλη της μανας μου '' που θες να περασεις ειπαμε? '' , απαντω και εγω ''μηχανολογος μηχανικος '' . και μου απανταει '' α , ωραια . αυτοκινητων σε συνεργειο ? '' ... δεν υπονοοω , προς Θεου , τιποτε για το συγεκριμενο επαγγελμα , αλλα ειναι να μην γινεσαι τρελος να βγαζεις 18200++++ μορια και να περνας μηχανικος και να στο βγαζουν ''ασχετο '' ?- Γιαγιά, έβγαλα 19500 μόρια, περνάω στους ηλεκτρολόγους!!!
- πωπω βρε παιδάκι μου! 19500 για ηλεκτρολόγους; Οι υδραυλικοί τι βάση έχουν;
- Γιαγιά, πέρασα στο παν/μιο, σε σχολή υπολογιστών!!!
- Υπολογιστής θα γίνεις βρε παιδάκι μου; Ούτε καν λογιστής;
nPb
Επιφανές μέλος
γιατί θα πρέπει να δίνεις αναφορά στην κάθε βλαμμένη άσχετη τι (θα) σπουδάσεις...κτλ;
Catalyst
Επιφανές μέλος
To πιο εκνευριστικό είναι ότι αυτή η βλαμμένη άσχετη (συνήθως η κουτσομπόλα της γειτονιάς), ό,τι και να της πεις ότι σπουδάζεις, θα βρει τρόπο να το μειώσει και ταυτόχρονα να εξυψώσει τις σπουδές του κανακάρη της ή της κοκόνας της...φίλε με όλο το θάρρος,
γιατί θα πρέπει να δίνεις αναφορά στην κάθε βλαμμένη άσχετη τι (θα) σπουδάσεις...κτλ;
Σας έχει συμβεί ή μόνο στη δική μου ''μικρή'' γειτονιά συμβαίνει αυτό?'
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
JosefK
Πολύ δραστήριο μέλος
Πω πω φιλε τι μου θυμισες ... πριν κανα μηνα με ρωταει μια φιλη της μανας μου '' που θες να περασεις ειπαμε? '' , απαντω και εγω ''μηχανολογος μηχανικος '' . και μου απανταει '' α , ωραια . αυτοκινητων σε συνεργειο ? '' ... δεν υπονοοω , προς Θεου , τιποτε για το συγεκριμενο επαγγελμα , αλλα ειναι να μην γινεσαι τρελος να βγαζεις 18200++++ μορια και να περνας μηχανικος και να στο βγαζουν ''ασχετο '' ?
Για να μην παραβιάσω τον όρο χρήσης #10 του phorum.gr, δεν αντιγράφω το μήνυμα αλλά δίνω link :
https://www.phorum.gr/viewtopic.php?p=3265625#p3265625
respect στον τύπο που το έγραψε. 8)
Ειδικά η τελευταία φράση του post είναι όλα τα λεφτά!
stevedionys
Νεοφερμένος
φίλε με όλο το θάρρος,
φιλε npb σε μενα πηγαινε αυτο το να μην δινω αναφορα σε καθε ασχετη ? ρωταω ,γιατι δεν ειχε παραθεση :-)
nPb
Επιφανές μέλος
γιατί όσο και να καθήσεις να εξηγήσεις σε κόσμο που δεν ξέρουν τι πάει να πει Πανεπιστήμιο...μπορεί να γίνεις και κακός
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 63 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 345 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- giorgos5002
- userguest
- iminspain
- Kaiti.07
- Hased Babis
- ch2006
- Corfu kitty
- Reader
- Libertus
- despoina13
- Verikoko17
- ikigai
- Alessandra Eliza
- EFAKIT
- Ryuzaki
- hirasawayui
- Unboxholics
- Aggel0sss
- Than003
- Nasia2433266
- Annou1
- thekwarxitektonikh
- nearos
- Ιωάννης1234
- Mary_03
- Peter Pan13
- mermaid89
- thenutritionist
- Antonius
- George_dr
- jj!
- emilyfan85
- J.Cameron
- Nocommingback
- Nala
- Giii
- Drglitterstar
- Philologist
- Appolon
- SlimShady
- ggl
- ioannaion
- nikoletaz57
- TakSimeon
- Chrisa
- Aggelos_mptz
- 69lover
- El_
- abc1234
- emzou
- Sense
- Cheryl
- Lexii
- fockos
- Nikos05
- Schlimazel
- calliope
- roud
- Petros.21
- tfghp
- Eri0611
- vetas
- Alexandros36k
- Jimmy20
- BioChemical
- theonewhoknocks
- elewnora
- Viedo
- stefan
- Σωτηρία
- KingOfPop
- MarcoReus
- eukleidhs1821
- Georgekk
- Κλημεντίνη
- Darkking
- barkos
- Athens2002
- luisnazariodelima
- tsiobieman
- Barka
- ΘανάσοςG4
- Nikoletasch
- dragonite
- Manolo165
- Kamelan
- Marinamani
- Alekos7savv
- eri548
- andreas2002
- cel123
- vehement
- Nefh_
- Αλεξια
- Tommy_civil
- civilian
- Nat Dor
- Θανασης Α.
- CuHg
- Scandal
- Memetchi
- Thanos_D
- Bgpanos
- joannaΚΑ
- Stefanosxios
- Revekka
- fay01
- Lab13
- Λαμπρινηη
- Mukumbura
- panagiotis23
- sofiannam
- Belle26
- charmander
- miak
- Rene2004
- gwgw_5
- olga123
- milianis
- Unseen skygge
- azula
- Pharmacist01
- MarilynSt
- Panagiotis849
- Μάρκος Βασίλης
- MaryM
- Superhuman
- theodoraooo
- Ifigenia
- George.tr
- Γιώργος - Κόρινθος
- nicole1982
- Kostakis45
- Ggpg
- Ν.Χ.
- ploutarxos123
- GeoCommand
- Έμμα
- PanosCh002
- marianna04
- Βλα
- Αλκης Κ.
- art1
- PanosBat
- uni77
- igeorgeoikonomo
- Vold
- Serotonin
- Nefiki
- Ria99
- Imelda82
- Panos blg
- B747
- gregory nub
- fmarulezkd
- Jocaste
- χημεια4λαιφ
- ChrisNoris
- jul25
- tymvorixos
- Yiorgosk
- Intravenous_drug
- St11
- Vasilis2000kak
- yellowdust
- CHRYSA S
- T C
- kiyoshi
- Anonym0s
- Αριάνα123
- Elena78
- EiriniS20
- Γιώργος Ζ
- Nina42
- louminis
- Mary Jane
- alexrami
- lnesb
- Monster Hunter
- User2350
- D.a.i.s.y
- Metamorph
- Steffie88
- element skate
- don_vito
- Cassano
- Μαρία234
- nick 3484
- MariaAdamantia
- Demetria22
- gaga.boy
- Danaoula2020
- suaimhneas
- Trolling Stones
- Giorno
- giannhs2001
- Ιωάννα2
- mitsos14
- maria20
- TigerHunt
- cynzp
- American Economist
- dim6
- aggelosst9
- Ireneeneri
- CELTICS FAN
- fearless
- Meow
- Annaaa345667
- γιω99
- the purge
- victor 21
- Dr House
- Hera167
- Dunedain10
- Slytherin
- Greg1900
- future.nurse.29
- Πύρος
- Boethiah
- cpalazis
- bigbrownfox
- Dababy
- Alma Libre
- Gary
- Νομικάριος13
- tslef8
- jimis2001
- Eleni54
- lenaki001
- ChristosV21
- ros
- Makis7
- Livaja10
- Σταβι
- Mr.Blonde
- tasost
- Scott
- VouDou
- Idontknoww
- Evimgr
- papa2g
- Φινεύς
- Ststst02
- giota1111
- Thoba19
- Dimitris2001
- Paul77
- nucomer
- johnsala
- Arvacon
- DimitraA.
- chanyeol
- Johnny15
- ag97
- Kostis-Palamas
- TonyMontanaEse
- stamoul1s
- Power-13
- Big Mak
- tonyler
- PsychoGR
- ioanchatzip
- efi25
- sweater weather
- Άρτεμις Α.
- Dimitris9
- MIkeTr123
- Vasilina93
- hecktors
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.