Μουράτες σχολές

Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο "μουράτη" σχολή;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 1,018)
  • Νομική

    Ψήφοι: 133 13.1%
  • Ιατρική

    Ψήφοι: 301 29.6%
  • Πολυτεχνείο

    Ψήφοι: 213 20.9%
  • Άλλη σχολή (πείτε ποια)

    Ψήφοι: 47 4.6%
  • Στρατιωτικές - αστυνομία

    Ψήφοι: 40 3.9%
  • Φιλολογία

    Ψήφοι: 34 3.3%
  • Σχολές θετικών επιστημών (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία)

    Ψήφοι: 71 7.0%
  • Οικονομικές - Επιχειρησιακές

    Ψήφοι: 62 6.1%
  • Σχολή πιλότων (ή Ικάρων)

    Ψήφοι: 55 5.4%
  • Σχολή Καλών Τεχνών

    Ψήφοι: 34 3.3%
  • Πολιτικές Επιστήμες

    Ψήφοι: 6 0.6%
  • Ιστορία

    Ψήφοι: 9 0.9%
  • Δεν υπάρχουν "μουράτες" σχολές

    Ψήφοι: 11 1.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 2 0.2%

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Ας κάνω κι εγώ μια λίστα με τις σχολές στο άκουσμα των οποίων προκαλείται θαυμασμός στα αυτιά αυτών που τις ακούνε (πάντοτε σύμφωνα με τη δική μου αντίληψη):

Πρώτη και μόνη κυρίαρχη είναι η Ιατρική

Μετά έρχεται η Νομική και στο ίδιο επίπεδο οι ανώτατες στρατιωτικές σχολές (Ναυτικών Δοκίμων, Ευελπίδων, Ικάρων)

Ακολουθούν συγκεκριμένες σχολές του Πολυτεχνείου όπως η Αρχιτεκτονική, η σχολή Πολιτικών Μηχανικών και η σχολή Καλών Τεχνών

Ακολουθεί η φιλολογία και η φιλοσοφία οι οποίες πάντως έχουν χάσει για άλλους λόγους την παλιά τους αίγλη (παλιότερα ίσως ήταν κοντά στην Νομική)

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες άλλες σχολές οι οποίες εντυπωσιάζουν με το άκουσμά τους (Διεθνών κ΄ Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πολιτικών Επιστημών) κυρίως γιατί απευθύνονται σε παιδιά της «ελίτ» που κυβερνά τον τόπο.

Πάντως, χώρια από τις εμμονές και γενικότερα τις αρρωστημένες αντιλήψεις που υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία, θεωρώ ότι σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένο το κύρος που αποπνέουν αυτές οι σχολές κυρίως λόγω της φύσης του Δυτικού πολιτισμού. Οι σχολές αυτές ουσιαστικά καλούνται να εκπαιδεύσουν αυτούς οι οποίοι θα είναι οι πρωτοπόροι της σκέψης στην κοινωνία μας:

Ο γιατρός, εκτός από το να σώσει ζωές, είναι αυτός που θα δώσει στην υπόλοιπη κοινωνία το μέτρο για το πώς αυτή θα αντιληφθεί την αξία της ανθρώπινης ζωής αλλά και ύπαρξης γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αναγέννηση η έννοια του ιατρού ήταν περίπου ταυτόσημη με την έννοια του φιλοσόφου.

Ο νομικός είναι αυτός ο οποίος θα καθορίσει μέσω της Επιστήμης του το πώς θα αντιλαμβάνεται την έννοια του Δικαίου η κοινωνία και άρα σε ποιά βάση θα λειτουργούν οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Γι'αυτό φαίνεται λογικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολιτικοί προέρχονται από το χώρο της Νομικής Επιστήμης.

Οι στρατιωτικοί που προέρχονται από τις ανώτατες σχολές, εκτός από τα αμιγώς στρατιωτικά τους καθήκοντα, είναι αυτοί οι οποίοι την πολεμική σύγκρουση, η οποία είναι χαρακτηριστικό στοιχείο όλων των κοινωνιών, θα την απομακρύνουν από το ενστικτώδες στάδιο της ωμής βίας και θα την περικλείσουν σε κανόνες οι οποίοι λειτουργούν πάνω σε καθαρά φιλοσοφικά και ηθικά κριτήρια.

Οι πολιτικοί μηχανικοί καλούνται αφενός να σχεδιάσουν γερά κτίσματα τα οποία μπορούν να στεγάσουν κάθε δραστηριότητα του ανθρώπου ενώ οι αρχιτέκτονες τα μορφοποιούν καλλιτεχνικά ώστε αυτά να έχουν και αισθητικό χαρακτήρα εκτός από χρηστικό και ως εκ τούτου να δίνουν το στίγμα των αξιών του εκάστοτε πολιτισμού. Αντίστοιχα, ο απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών είναι αυτός ο οποίος θα καθορίσει το πώς η κοινωνία αντιλαμβάνεται την έννοια της αισθητικής και σε μεγάλο βαθμό να καθορίσει και τις αξίες τις οποίες ενστερνίζεται η κοινωνία μέσω της τέχνης.

Ο φίλολογος, είναι αυτός ο οποίος ασχολείται με έναν από τους κυριότερους παράγοντες πολιτισμού μιας κοινωνίας, τη γλώσσα, η οποία είναι το εργαλείο που μπορεί να καταγράψει με τον πιο σαφή τρόπο τη σκέψη του ανθρώπου. Ο φιλόσοφος τέλος, είναι αυτός ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τη γλώσσα για να μιλήσει για τα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν την ανθρώπινη ύπαρξη και έτσι να είναι και αυτός από τον οποίο θα ξεκινήσει μια εκ βάθρων αλλαγή της κοινωνίας.

Αυτά τα οποία ανέφερα, δε μειώνουν τις υπόλοιπες σχολές. Απλώς, εξηγώ γιατί θεωρώ ότι δικαιολογημένα έχουν κατά βάση ένα περισσότερο κύρος αυτές οι σχολές ενώ αντιλαμβάνομαι με μεγάλη μου λύπη ότι στην Ελληνική κοινωνία κυριαρχούν και γι' αυτές τις σχολές ωφελιμιστικά κριτήρια και οι ίδιοι οι οποίοι υπηρετούν αυτές τις επιστήμες τις κάνουν να χάνουν το κύρος τους χρησιμοποιώντας τες μόνο για την ευκολότερη απόκτηση χρημάτων. Γι' αυτό το λόγο και κάποιες απ' αυτές τις σχολές τους (π.χ. Φιλολογία) έχασαν από τη λάμψη τους λόγω της μεγάλης ανεργίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Οι Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, το μόνο που προκαλούν είναι ερωτήματα για το τι θα κάνεις μόλις βγεις...Το ίδιο και οι πολιτικές επιστήμες....!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,270 μηνύματα.
Δηλαδή, Πατρέα όσοι δεν ανήκουν στην λίστα των πρωτοκλασσάτων επιστημών που αναφέρεις είναι καταδικασμένοι να ζήσουν σαν φτωχοί συγγενείς; Με κόμπλεξ κατωτερότητας; Να θεωρούνται λιγότερο επιστήμονες;

Την αίγλη μιας επιστήμης από πότε την καθορίζει η κοινωνία ανθρώπων; Νομίζω ότι μια επιστήμη δεν έχει ανάγκη την κοινωνία για να δείξει το "κύρος" της. Μια πρωτοκλασσάτη επιστήμη σε τι διαφέρει από μια ν-κλασσάτη επιστήμη, όπου ν>1; Μήπως ασχολούμαστε πολύ με το τι λέει ο άσχετος κόσμος; Πόσοι γονείς και πόσοι μαθητές ή πόσες μαθήτριες γνωρίζουν την κάθε επιστήμη; Εδώ νομίζω κάποια despοina, ανέφερε για παράδειγμα ότι το ΗΜΜΥ είναι κατεξοχήν η επιστήμη της τεχνολογίας συνεπώς έχει μέλλον. Συνεπώς, η κοπέλα πρέπει να γνωρίζει καλά τις άλλες επιστήμες για έχει αυτήν την άποψη. Δηλαδή, οι άλλες επιστήμες ασχολούνται με παρελθοντολογίες και παρωχημένη γνώση; Γνωρίζει ότι υπάρχουν και άλλες επιστήμες εκτός του ΗΜΜΥ πού ασχολούνται με την τεχνολογία; Εξάλλου η τεχνολογία δεν είναι μόνο οι τηλεπικοινωνίες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
(Ω) Πατρεύ, (στην κλητική - σωστά το λέω;:P) επέτρεψέ μου στην λίστα σου να προσθέσω και το Τμήμα Μαθηματικών διότι χωρίς Μαθηματικά πολύ απλά δεν θα υπήρχαν οι άλλες επιστήμες (άρα ούτε κι αυτές που αναφέρεις) και το Τμήμα Φυσικής επειδή ασχολείται με τους φυσικούς νόμους που διέπουν το Σύμπαν. Επομένως, μήπως αυτές οι σχολές θα έπρεπε να είναι πρώτες στη λίστα των πρωτοκλασάτων αφού συμβάλουν κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στις άλλες επιστήμες;; :hmm::clapup:

Θα μπορούσαμε επίσης να αναφέρουμε και την αξία των υπολοίπων σχολών για την Δυτική κοινωνία, του Μεταλλειολόγου :D, του Πληροφορικού, του Ναυπηγού, του δάσκαλου (πολύ σημαντικό!!) κ.ο.κ. Καθένας παίζει το ρόλο του νομίζω και όλοι συνδέονται μεταξύ τους. Αν για κάποιο λόγο σπάσει η αλυσίδα και κάποιος φύγει τότε η κοινωνία δεν θα μπορεί να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Με αυτή το λογική, δεν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι όλες οι σχολές, ειδικότητες, επιστήμες κ.ο.κ είναι πρωτοκλασάτες και ιδιαιτέρως χρήσιμες;; Μία ειδικότητα αν εξαφανιστεί, τότε θα έχουμε πρόβλημα.

Οπότε οι έννοιες "πρωτοκλασάτο" και "μουράτο" είναι καθαρά υποκειμενικές. Αφορούν τον καθένα ξεχωριστά, ανάλογα τι τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί. Όλες οι επιστήμες και οι σχολές κατ' επέκτασιν έχουν να προσφέρουν από την δική τους πλευρά στην κοινωνία η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει αν κάποια από αυτές εξαφανιστεί, συνεπώς καταλήγω ότι μάλλον ο όρος "πρωτοκλασάτη σχολή ή επιστήμη" είναι αδόκιμος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Να θεωρούνται λιγότερο επιστήμονες;



E νταξ ρε c... Δεν πειράζει, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δουλειά πέραν των επιστημών.
Ο Παναθηναϊκός πχ, προσλαμβάνει Πρόεδρο :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Νομίζω ότι αρκετός κόσμος θεωρεί μουράτες με σειρά τις:
1) σχολές της ιατρικής, κυρίως λόγω της σημαντικότητας της στην κοινωνία (και των χρηματικών απολαβών φυσικά),
2) οι πολυτεχνικές, κυρίως λόγω των οικονομικών απολαβών και τέλος οι
3) στρατιωτικές, κυρίως γιατί πάντα ο στρατός έχει μία επιρροή στην κοινωνία.

Ποιές είναι, όμως, οι πιο μουράτες επιστήμες;
Αυτές διαφέρουν εν γένει από τις μουράτες σχολές.
Σίγουρα η ιατρική με τις ανακαλύψεις της και τις έρευνες της για την υγεία των ανθρώπων είναι και στη λίστα των μουράτων επιστημών. Ο κόσμος ενδιαφέρεται να μαθαίνει τα αποτελέσματα νέων ιατρικών ερευνών.
Οι στρατιωτικές αμφιβάλλω αν ενδιαφέρουν κανέναν.
Οι πολυτεχνικές ενδιαφέρουν κυρίως τους ίδιους τους πολυτεχνίτες, τις επιχειρήσεις κτλ, αλλά όχι τον κόσμο τόσο.
Και μας μένουν οι θετικές επιστήμες. Πόσος κόσμος δεν ενθουσιάζεται πχ με την δημοσίευση μίας νέας θεωρίας για τη δημιουργία-εξέλιξη του σύμπαντος, πόσος κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αστρονομία, το CERN, την εξω-βιολογία κ.α.; Κόσμος άσχετος με την επιστήμη, νοιάζεται, για το πότε και αν θα ανακαλυφθεί το σωματίδιο Ηiggs, για το ότι ένα μικρόβιο επιβιώνει ενσωματώνοντας στο DNA του αρσενικό, για τον αστεροειδή "άποφις" που θα περάσει κοντά από την γη, πόσο μεγάλος είναι και το αν τα αστρονομικά δεδομένα δείχνουν ότι θα χτυπήσει ή όχι τη γη κ.α.
Νομίζω ότι η πιο μουράτες επιστήμες είναι πρώτα οι θετικές, αμέσως μετά οι ιατρικές και όλες οι άλλες έπονται με διαφορά.

Το ποια σχολή θα θεωρήσεις μουράτη εν τέλει εξαρτάται υπό ποια οπτική γωνία θα το δεις. Από το αν βγάζει χρήμα ή από το αν ενδιαφέρει και τον απλό κόσμο. Προσωπικά δίνω έμφαση στο δεύτερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,167 μηνύματα.
Θεωρώ την απόλυτη μουράτη σχολή την πιλοτική

γενικά πολλές σειρές έχουν βγει με βάση ένα μουράτο επάγγελμα



(πιστεύω ότι όλοι νιώθουμε δέος για τους πιλότους)


:P

Η ιατρική είναι μια γκλάμουρ σχολή σε Ελλάδα και εξωτερικό greys anatomy, dr house, ιατρικό απόρρητο (είναι μουράτη σχολή). Πιστεύω αν ρωτήσουμε όλο τον πληθυσμό της γης 3 μουράτες σχολές όλοι σχεδόν θα βάλουν την ιατρική σε μια απο τις επιλογές του. Γενικά πιστεύω το πιο μουράτο στην ιατρική είναι η μεθ και η χειρουργική. Μην ξεχνάμε ότι ο Jack στο λοστ ήτανε χειρουργός

Πληροφορική και ΗΜΜΥ είναι και αυτες μουράτες σχολή (μην ξεχνάμε την επιτυχία του big bang theory).

Από το prison break αρκετά μουράτη σχολή αποδείχτηκε και ο πολιτικός μηχανικός, οι τεχνικές του η λογική του michael έδωσε πολύ μούρη στο επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού σε όλον τον κόσμο.
η Σάρα (η κοπέλα του) ήταν ιατρός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Εδώ νομίζω κάποια despοina, ανέφερε για παράδειγμα ότι το ΗΜΜΥ είναι κατεξοχήν η επιστήμη της τεχνολογίας συνεπώς έχει μέλλον. Συνεπώς, η κοπέλα πρέπει να γνωρίζει καλά τις άλλες επιστήμες για έχει αυτήν την άποψη. Δηλαδή, οι άλλες επιστήμες ασχολούνται με παρελθοντολογίες και παρωχημένη γνώση;
Νίκο, πέφτεις στο λάθος που πέφτουν και οι θεωρητικοί. Η δήλωση "το ΗΜΜΥ είναι επιστήμη του μέλλοντος" δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει και το αντίθετο (το "αν δεν είναι ΗΜΜΥ, δεν είναι επιστήμη του μέλλοντος"). Θαρρώ ότι εσύ ξέρεις την διαφορά αντίστροφου και αντιθετοαντίστροφου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Πληροφορική και ΗΜΜΥ είναι και αυτες μουράτες σχολή (μην ξεχνάμε την επιτυχία του big bang theory).
Μπα πανάθεμά σε, αυτοί ήταν φυσικοί υποτίθεται...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

astathmitos

Δραστήριο μέλος

Ο astathmitos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 667 μηνύματα.
Λοιπόν η πιο πουλ-μουρ επιστήμη είναι να γίνεις διάσημος.Τι να το κάνω εγώ να γίνεις γιατρός,δικηγόρος πιλότος,πανεπιστημιακός κτλ και να μην σε ξέρει η μαμά σου; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Νομίζω ότι παρανοήθηκαν αυτά που έγραψα. Εγώ δεν είπα ότι η π.χ. η Ιατρική είναι ανώτερη από τις άλλες σχολές. Σίγουρα όμως, αυτός που σπουδάζει Ιατρική, έχει ένα μεγαλύτερο φόρτο ευθύνης για την ανθρωπότητα από κάποιον που σπουδάζει π.χ. Κοινωνιολογία ή Δημόσιες Σχέσεις. Εξ ου απορρέει και το αδιαμφισβήτητο κύρος που έχει αυτή η σχολή. Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει με τους Πολιτικούς Μηχανικους και τις άλλες σχολές τις οποίες ανέφερα. Και σίγουρα δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον ο οποίος σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις ότι το κάνει για τα λεφτά, ενώ ένας γιατρός ή ένας στρατιωτικός ο οποίος τον ενδιαφέρουν κυρίως τα λεφτά θεωρείται (και λογικό είναι) ότι υποβαθμίζει το λειτούργημά του. Εγώ πάντως, δε θα διάλεγα σε καμία περίπτωση μια σχολή με βάση το κύρος της αλλά μόνο επειδή μου αρέσει. Και 19,9 να είχα βγάλει, δε θα δήλωνα μια σχολή απλά και μόνο για το κύρος της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Κατά παράδοση "μουράτες" σχολές θεωρούνται όσες έχουν δύσκολη εισαγωγή και αποφοίτηση. Ειδικά Ιατρική και Νομική σε παγκόσμιο επίπεδο λίγοι κατορθώνουν να πάνε. Λόγου χάριν ο Ομπάμα έγινε δεκτός στη Νομική σχολή σε ηλικία 27 ετών. Επιπροσθέτως οι "μουράτες" σχολές οδηγούν σε καλοπληρωμένα επαγγέλματα.

Επίσης σημαντική παράμετρος για τις συγκεκριμένες σχολές είναι τα υψηλά ποσοστά εγκαταλείψεων των σπουδών από μέρους των φοιτητών. Επιπλέον η πλειοψηφία των αποφοίτων τους σχηματίζουν την άρχουσα τάξη της εκάστοτε χώρας. Οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό για τη μέση ελληνική οικογένεια που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για τα τέκνα της να κάνει τα πάντα προκειμένου τα βλαστάρια της να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες σπουδές και να έχουν προοπτικές ενός καλύτερου μέλλοντος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Σίγουρα όμως, αυτός που σπουδάζει Ιατρική, έχει ένα μεγαλύτερο φόρτο ευθύνης για την ανθρωπότητα από κάποιον που σπουδάζει π.χ. Κοινωνιολογία ή Δημόσιες Σχέσεις. Εξ ου απορρέει και το αδιαμφισβήτητο κύρος που έχει αυτή η σχολή.
Πάντως, πολύς κόσμος ξεχνάει ότι ο κλάδος εκτός από κύρος διαθέτει και πολλά λαμόγια. :/: Αλλά τι είναι οι "απατεωνιές" μπροστά στο κύρος και τη φήμη;; :hmm::(

Θέλω να πω ότι όλοι ξέρουν για τη διαφθορά και στον ιατρικό τομέα αλλά όλοι θέλουν γιατρούς τα παιδιά τους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Πάντως, πολύς κόσμος ξεχνάει ότι ο κλάδος εκτός από κύρος διαθέτει και πολλά λαμόγια. :/: Αλλά τι είναι οι "απατεωνιές" μπροστά στο κύρος και τη φήμη;; :hmm::(

Θέλω να πω ότι όλοι ξέρουν για τη διαφθορά και στον ιατρικό τομέα αλλά όλοι θέλουν γιατρούς τα παιδιά τους...

Ενώ σε άλλους κλάδους δεν υπάρχουν λαμόγια και διαφθορά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Ενώ σε άλλους κλάδους δεν υπάρχουν λαμόγια και διαφθορά;
Μα και βέβαια. Σχεδόν παντού υπάρχουν. Δεν ήθελα να θίξω τους γιατρούς της παρέας...:P απλά αναφέρθηκα στο ότι πολλοί άνθρωποι δίνουν βάση στο κύρος και ξεχνάνε τα υπόλοιπα. Μια παρατήρηση έκανα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Μα και βέβαια. Σχεδόν παντού υπάρχουν. Δεν ήθελα να θίξω τους γιατρούς της παρέας...:P απλά αναφέρθηκα στο ότι πολλοί άνθρωποι δίνουν βάση στο κύρος και ξεχνάνε τα υπόλοιπα. Μια παρατήρηση έκανα.

Μου φαίνεται φίλε ότι δε διάβασες ολόκληρη την τοποθέτησή μου. Και δυστυχώς η τόσο εκτεταμένη διαφθορά ανάμεσα στους γιατρούς αντικατοπτρίζει εν πολλοίς την παρακμή της κοινωνίας. Για μένα πάντως, άλλο ο γιατρός και άλλο η Ιατρική. Όσο διεφθαρμένοι κι αν είναι οι γιατροί, η Ιατρική θα είναι πάντοτε η επιστήμη με το μεγαλύτερο κύρος για τους λόγους που προανέφερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,167 μηνύματα.
Το κακό με τους ιατρούς είναι ότι κάνουν μια πολύ υπεύθυνη δουλειά με άμεση ευθύνη και όταν κάνουν μια λαμογιά γίνεται θέμα. Πιστεύω ότι το πιο λαμόγικο επάγγελμα είναι ο φαρμακοποιός και έπεται ο ιατρός. (και οι φαρμακολογικές εταιρίες οι πιο λαμόγικες). Και το τρίγωνο ιατρός, φαεμακοποιός. φαρμακευτικές είναι πιο λαμόγικο και από το τρίγωνο των βερμούδων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Selestian

Δραστήριο μέλος

Ο Selestian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Βασικα στην εποχη μας το βρισκω υπερβολικα ανουσιο να μιλαμε για "μουρατες" σχολες , καθως η καθε επιστημη συνδεεται με την αλλη ειτε αμεσα , ειτε εμμεσα ,αποτελουν δηλαδη μια αλυσιδα. Μπορειτε να φανταστειτε π.χ Νοσοκομεια χωρις τηλεπικοινωνιες και εργαλεια χειροργικης που βασιζονται στην ρομποτικη (καλα για την Ελλαδα ειναι νωρις ακομα :P) για να υπαρχει η δυνατωτητα να σωζονται οσο το δυνατων περισσοτερες ανθρωπινες ζωες ; 'Η μηπως χωρις σχεδια κτιριων για τις απαραιτητες εγκαταστασεις ; Μπορειτε να φανταστειτε Οικονομολογους χωρις υπολογιστες και για να ενημερονονται ποσο εχει το χρηματηστηριο και να υποχρεωνονται να παιρνουν τηλεφωνο ; κ.τ.λ . Οπως και να το κανουμε δεν γινεται ολοι να γινουμε γιατροι ουτε και δικηγοροι. Το θεμα ειναι να κανουμε αυτο που μας αρεσει και με τον δικο μας τροπο να συνισφερουμε στην κοινωνια αλλα και στον εαυτο μας. Εχουν περασει ποσα χρονια αλλα απ'οτι φενεται ειμαστε ακομα πισω...Επειδη μας νοιαζει τι θα πει η γειτονισα και ο καθε ενας... εχουμε πολυ πιο σημαντικα πραγματα για να ασχολουμαστε και αυτο ειναι το ποτε επιτελους θα παμε μπροστα σαν πολιτισμος και σαν Ελλαδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Μου φαίνεται φίλε ότι δε διάβασες ολόκληρη την τοποθέτησή μου. Και δυστυχώς η τόσο εκτεταμένη διαφθορά ανάμεσα στους γιατρούς αντικατοπτρίζει εν πολλοίς την παρακμή της κοινωνίας. Για μένα πάντως, άλλο ο γιατρός και άλλο η Ιατρική. Όσο διεφθαρμένοι κι αν είναι οι γιατροί, η Ιατρική θα είναι πάντοτε η επιστήμη με το μεγαλύτερο κύρος για τους λόγους που προανέφερα.
Μια παρατήρηση έκανα λέμε.

Βασικα στην εποχη μας το βρισκω υπερβολικα ανουσιο να μιλαμε για "μουρατες" σχολες , καθως η καθε επιστημη συνδεεται με την αλλη ειτε αμεσα , ειτε εμμεσα ,αποτελουν δηλαδη μια αλυσιδα. Μπορειτε να φανταστειτε π.χ Νοσοκομεια χωρις τηλεπικοινωνιες και εργαλεια χειροργικης που βασιζονται στην ρομποτικη (καλα για την Ελλαδα ειναι νωρις ακομα :P) για να υπαρχει η δυνατωτητα να σωζονται οσο το δυνατων περισσοτερες ανθρωπινες ζωες ; 'Η μηπως χωρις σχεδια κτιριων για τις απαραιτητες εγκαταστασεις ; Μπορειτε να φανταστειτε Οικονομολογους χωρις υπολογιστες και για να ενημερονονται ποσο εχει το χρηματηστηριο και να υποχρεωνονται να παιρνουν τηλεφωνο ; κ.τ.λ . Οπως και να το κανουμε δεν γινεται ολοι να γινουμε γιατροι ουτε και δικηγοροι. Το θεμα ειναι να κανουμε αυτο που μας αρεσει και με τον δικο μας τροπο να συνισφερουμε στην κοινωνια αλλα και στον εαυτο μας. Εχουν περασει ποσα χρονια αλλα απ'οτι φενεται ειμαστε ακομα πισω...Επειδη μας νοιαζει τι θα πει η γειτονισα και ο καθε ενας... εχουμε πολυ πιο σημαντικα πραγματα για να ασχολουμαστε και αυτο ειναι το ποτε επιτελους θα παμε μπροστα σαν πολιτισμος και σαν Ελλαδα.
Ακριβώς. Όπως είχα πει και προηγουμένως (και είπες κι εσύ) όλα είναι μια αλυσίδα η οποία αν σπάσει θα διακόψει την "επικοινωνία" ανάμεσα στις επιστήμες με αρνητικές συνέπειες για όλες. Γι' αυτό και θεωρώ αδόκιμο να μιλάμε για χρήσιμες, μουράτες, πρωτοκλασάτες...κλπ σχολές και άχρηστες, δεύτερης κατηγορίας...κλπ σχολές.

(Τα μόνα που δεν έχουν ανάγκη την ύπαρξη καμιάς επιστήμης είναι τα Μαθηματικά).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gina54

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Σλοβακία (Ευρώπη). Έχει γράψει 161 μηνύματα.
Βασικα στην εποχη μας το βρισκω υπερβολικα ανουσιο να μιλαμε για "μουρατες" σχολες , καθως η καθε επιστημη συνδεεται με την αλλη ειτε αμεσα , ειτε εμμεσα ,αποτελουν δηλαδη μια αλυσιδα. Μπορειτε να φανταστειτε π.χ Νοσοκομεια χωρις τηλεπικοινωνιες και εργαλεια χειροργικης που βασιζονται στην ρομποτικη (καλα για την Ελλαδα ειναι νωρις ακομα :P) για να υπαρχει η δυνατωτητα να σωζονται οσο το δυνατων περισσοτερες ανθρωπινες ζωες ; 'Η μηπως χωρις σχεδια κτιριων για τις απαραιτητες εγκαταστασεις ; Μπορειτε να φανταστειτε Οικονομολογους χωρις υπολογιστες και για να ενημερονονται ποσο εχει το χρηματηστηριο και να υποχρεωνονται να παιρνουν τηλεφωνο ; κ.τ.λ . Οπως και να το κανουμε δεν γινεται ολοι να γινουμε γιατροι ουτε και δικηγοροι. Το θεμα ειναι να κανουμε αυτο που μας αρεσει και με τον δικο μας τροπο να συνισφερουμε στην κοινωνια αλλα και στον εαυτο μας. Εχουν περασει ποσα χρονια αλλα απ'οτι φενεται ειμαστε ακομα πισω...Επειδη μας νοιαζει τι θα πει η γειτονισα και ο καθε ενας... εχουμε πολυ πιο σημαντικα πραγματα για να ασχολουμαστε και αυτο ειναι το ποτε επιτελους θα παμε μπροστα σαν πολιτισμος και σαν Ελλαδα.

Πες τα ρε φίλε!;)Τι νόημα έχει να μιλάμε για μουράτες σχολές? Τι πάει να πει αυτό?Ο καθένας κάνει αυτό που τον ευχαριστεί.Προσφέρει στον εαυτό του και την κοινωνία και έχει ανάγκη απο όλους!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top