Παντως και τα 4 βιολογίκα πάνω κάτω το ίδιο πρόγραμμα σπουδών έχουν . Θελω να πω την ίδια ύλη θα κανείς στα βασικά μαθήματα όπως μοριακή βιολογια , γενετική , βοτανική , οικολογια , μαθηματικά , φυσική , χημεία, ζωολογία κλπ. Αυτό που αλλάζει λίγο είναι το ονομα των μαθημάτων και ο αριθμός ( πχ στην Αθήνα υπάρχει μικρότερος αριθμός μαθημάτων σε σχέση με της Κρήτης , αλλά τα μαθήματα τής Αθήνας είναι σαν συγχώνευση κάποιων της Πάτρας με αποτελέσματα να είναι το ίδιο πράγμα ), όπως και διάφορες έχουν στα μαθήματα επιλογής . Αν συγκρίνεις τον οδηγό σπουδων αλλά και αναλυτικά το περιεχόμενο των μαθημάτων μεταξύ τους θα το διαπιστώσεις .
Της Κρήτης που ανέφερες δεν έχει παραπάνω φυσική από τα υπόλοιπα . Φυσική και φυσικοχημεία είναι υποχρεωτικά μαθήματα τόσο στην Κρήτη όσο και στην μοριακή της Αλεξανδρούπολης για Παράδειγμα . Δεν βρίσκω λόγο να την αποκλείσεις τελείως .
Παρόλο που μπορεί να σου φαίνεται περίεργο η φυσική είναι πολύ σημαντική για αυτήν την επιστήμη . Εαν θέλεις δηλαδή να ασχοληθείς όντως με την μοριακή βιολογία , πίσω από καθε διαδικασια βρίσκεται η χημεία και η φυσική , θα το καταλάβεις αυτό όταν ξεκινήσετε τις διαλέξεις στα μαθήματα. Επιστήμες που στην μοριακή βιολογία «συνεργάζονται» για να καταλάβουμε το τι συμβαίνει στις διεργασίες των κυττάρων .
Όπως προανέφερα η μοριακή βιολογία είναι βασικό μάθημα σε αυτές τις σχολές , θα το γνωρίσεις δηλαδή και στην Πάτρα που είχες δισταγμό τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και στα εργαστήρια . Αν θες μπορείς να μπεις στο e class της βιολογία της Πάτρας και της Αθήνας (τυχαίνει το μάθημα να είναι ανοιχτό ) στο μάθημα μοριακή βιολογία να δεις τις διαλέξεις αλλά και το τι κάνουν στα εργαστήρια. Βέβαια δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει και τόσο να καταλάβεις αν σου αρέσει η Ιδέα του μαθήματος . Ισωσ απλοποιημένα βιντεάκια στο Ίντερνετ να σε βοηθήσουν καλύτερα όσον αφορά το θέμα της κατανόησης για το τι είναι η μοριακη βιολογία, που μπορείς να εργαστείς κλπ οπως ήδη έχει επισημανθεί .
Τώρα όσον αφορά το θέμα βιολογικό ή μοριακή βιολογία πχ που είναι κάτι πιο εξειδικευμένο νομιζω είναι δύσκολη η απάντηση .Η αλήθεια είναι ότι ζωολογία , οικολογία , βοτανική δεν διδασκόμαστε τόσο στο λυκειο όποτε ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου Αρέσουν . Εγώ πχ ελεγα ότι η ζωολογία δεν μου αρέσει καθόλου , αλλά μόλις έκανα τις Διαλέξεις την λάτρεψα , σε αντίθεση με την Βοτανική που παραμένω προσκολλημένος στην αρχική μου άποψη

. Πιο ασφαλές ναι είναι να πας βιολογικό, αλλά άμα είσαι αρκετά σίγουρους μέχρι να κανείς μηχανογραφικό μετά από πολύ ψάξιμο βέβαια ότι σου αρέσει η μοριακή δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να μην την δηλώσεις . Και στην Αλεξανδρούπολη θα κανείς λίγο βοτανική, ζωολογία,οικολογία αλλά όχι τόσο όσο στις άλλες σχολές . Όποτε θα πάρεις μια ιδέα και από αυτά τα μαθηματα Και εκεί .
Πάντως να ξέρεις υπάρχει και το τμήμα των Ιωαννίνων με λίγο λιγότερα μόρια , βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών , που η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι έχει 1 χρόνο (5ετες δηλαδή )παραπάνω και κάνετε πιο εξειδικευμένα μαθήματα τον τελευταίο χρόνο . Αυτό στο αναφέρω μηοως θες να ρίξεις μια ματια και σε αυτήν την σχολή . Βιολόγος βγαίνεις και από εκεί
Ειναι δύσκολη απόφαση , καταλαβαίνω. Αλλα έχεις χρόνο ακόμα να το ψάξεις μέχρι να έρθει η στιγμή του μηχανογραφικού . Και εμένα να σου πω ήταν πολύ δύσκολη περίοδος μέχρι να καταλήξω γιατί δεν ήμουν ούτε και εγω σίγουρος για το τι ήθελα .