Μοριακή βιολογία Πάτρας ή Αλεξανδρούπολη;

denjerwtithelwhelp

Νεοφερμένος

Η denjerwtithelwhelp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καλησπέρα σας λοιπόν είχα ρωτήσει πρόσφατα περί το θέμα μοριακής Βιολογίας και ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε την διαφορά μεταξύ του τμήματος της Πάτρας (βιολογία ανάπτυξης κυττάρου και γενετικής) και της Αλεξανδρούπολης (μοριακή βιολογία και γενετική) λοιπόν στο τίτλο δεν έχει την λέξη μοριακή (στην Πάτρα) όμως στο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνονται περίπου τα ίδια μαθήματα με αυτό τησ Αλεξανδρούπολης . Έτσι αναρωτιομουν ποια μπορεί να είναι η διαφορά και αν τα μαθήματα είναι ενδιαφέρον γενικά ή ακόμα και οι εγκαταστάσεις αν γνωρίζετε και τα εργαστήρια πως είναι γενικά που θα μου προτείνατε αν γνωρίζετε;
 

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Tσεκαρε κι ένα πολύ ωραίο τμήμα στα Γιάννενα
 

denjerwtithelwhelp

Νεοφερμένος

Η denjerwtithelwhelp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 19 μηνύματα.

MrDna

Νεοφερμένος

Ο MrDna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής Θράκης. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Όσον αφορά της Αλεξανδρούπολης οι περισσότεροι καθηγητές γενικά είναι φιλικοί και μπορείς άφοβα να ρωτήσεις οποιαδήποτε απορία , είτε σε μέιλ είτε μετά / κατά την διάρκεια του μαθήματος .

Η σχολή και άρα και τα εργαστήρια βρίσκονται σε σχετικά νέο κτίριο δίπλα από την ιατρική και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο .Τουλαχιστον στα εργαστήρια του 1ου έτους που γνωρίζω δεν θα έχεις θέμα όσον αφορά τον εξοπλισμό .Αντιστοιχει ένα μικροσκοπιο , μηχανική πιπετα ανα φοιτητή και ένα στερεοσκοπιο ανά ομάδα .Πρόσφατα πήραν και 2 ή παραπάνω (δεν θυμάμαι ακριβώς )νέα ηλεκτρονικά πεχάμετρα που θα χρειαστείς στις εργαστηριακές ασκήσεις της χημείας και της βιοχημείας και σίγουρα μετέπειτα. Θα χωριστείτε σε τμηματα Των 20 έως 25 ατόμων και θα εχετε κάθε εβδομάδα εργαστήριο έως και 3 ώρες .

Στην Πάτρα όπως ήδη έχεις δει τα 2 πρώτα έτη κάνουν τα γενικα μαθήματα και στο 3ο και 4ο επιλέγεις μαθήματα . Πολλά από τα επιλογής είναι παρόμοια με αυτά της Αλεξανδρούπολης ναι . Το ίδιο ισχύει και Για κάποια βασικά όπως η βιοχημεία , η γενετικη , εξέλιξη , βιολογία ανάπτυξης κλπ.

Στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχουν μαθήματα όπως ζωόλόγια ή βοτανική αλλά στην θέση τους υπαρχουν κάποια πιο εξειδικευμένα στον τομέα.

Το ότι λείπει η λέξη μοριακή από τον τομέα που μπορείς να εξειδικεύτεις στο Βιολογικό Πάτρας δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο . Μοριακή βιολογία θα κανείς και στις 2 σχολές , είναι υποχρεωτικό Μάθημα , όποτε τις βασικές γνώσεις θα τις εχεις Όπου και να πας . Δυστηχως για την Πάτρα δεν γνωρίζω παρά πολλά όποτε δεν μπορώ να σου πω παραπάνω πράγματα .

Το αν είναι ενδιαφέροντα ή όχι είναι υποκειμενικό . Σίγουρα δεν θα είναι όλα το ίδιο αρεστά , αυτό συμβαίνει παντού . Το αν θα σου αρέσουν ή όχι μάλλον πρέπει να το καταλάβεις όσο μπορείς εσυ . Και ναι το ξερω…δεν είναι εύκολο μόνο από τον οδηγό σπουδών ή από τους τίτλους των μαθημάτων … Αν η βιολογία και οι θετικές επιστημες είναι όντως αυτό που σου αρέσει φυσικά και θα σου είναι ενδιαφέροντα , τα περισσότερα τουλάχιστον !

Γενικα όπως ήδη είχε αναφερθεί και πιο παλιά σε ένα τοπικ, πάνω κάτω η ίδια κατασταση επικρατει στα βιολογικά όσον αφορά για παράδειγμα τον εξοπλισμό , εκεί που υστερεί το ένα υπερτερεί το άλλο .Υπάρχουν πολλοί καλοί καθηγητές σε όλα , όπως και κάποιοι που δεν έχουν τοση μεταδοτικότητα, αυτό είναι αναπόφευκτο .Θεωρώ ότι σε οποία από αυτές τις σχολές που ανέφερες περάσεις θα μείνεις ικανοποιημένη , ειδικά αν αγαπάς αυτό που θα σπουδάσεις .


.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top