djimmakos
Διάσημο μέλος
Σε λίγες εβδομάδες θα πάμε με το σχολείο 12 μέρες στη Γερμανία και προσπαθώ να σκεφτώ τι θα γίνει με το κινητό τηλέφωνο...
Πρέπει να κάνω κάποια αίτηση για να έχω σήμα στη Γερμανία ή θα μπορώ να μιλάω κανονικά εφ' όσον έχω καρτοκινητό (cosmote);
Από το σχολείο μας είπανε να αγοράσουμε μια γερμανική κάρτα sim από εκεί, έτσι ώστε να μιλάμε χωρίς προβλήματα και επιπλέον χρέωσεις και με τα παιδιά στη Γερμανία και με τα άτομα που βρίσκονται στην Ελλάδα ()
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει γιατί πλησιάζει ο καιρός και έχω αρχίσει να αγχώνομαι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν κρατήσεις την ελληνική θα σε σκίσουν στις χρεώσεις
e-vela
Νεοφερμένος
iasonsea
Νεοφερμένος
miv
Επιφανές μέλος
Καλά θα κάνεις να βρεις τα αντίστοιχα συνεργαζόμενα δίκτυα (πάρε τηλ στην εταιρεία σου) και να κάνεις manual ρύθμιση σε περίπτωση που δε μπει μόνο του.
-----------------------------------------
ΔΕΝ χρεώνεσαι εσύ ούτε όταν σε παίρνουν ούτε όταν παίρνεις στην Ελλάδα. Οι άλλοι χρεώνονται όταν παίρνουν εσένα από Ελλάδα με μια χρέωση roaming. Απλά το sms χρεωνει λίγο παραπάνω.
madster95
Νεοφερμένος
djimmakos
Διάσημο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
-----------------------------------------
Σημείωση, μερικές φορές το roaming μπορεί να είναι πολύ πιο ακριβό απ'οσο φανταζόμαστε.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Μιλάω εκ πείρας, το καλοκαίρι έβαλα 40 ευρώ στην κάρτα μου (cosmote), έλειψα για 10 μέρες στο εξωτερικό, δεν λέω έστειλα αρκετά sms, όμως όχι τόσα πια! Τελείωσαν και τα 40, αυτό μονάχα σου λέω.
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.cosmote.gr/cosmote/cosmo...=L131_roaming_service_a&serviceToShow=whatsup
Anarki
Διάσημο μέλος
Δεν ισχύει αυτό. Όταν σε καλεί κάποιος απο Ελλάδα και έχεις την ελληνική sim, αυτός χρεώνεται σαν να κάνει κλήση σε κινητό που βρίσκεται στην Ελλάδα, εσύ χρεώνεσαι όλα τα υπόλοιπα. Είναι λογικό κιόλας, γιατί να πληρώσει ο άλλος παραπάνω ενώ δεν μπορεί να ξέρει που βρίσκεσαι εσύ;ΔΕΝ χρεώνεσαι εσύ ούτε όταν σε παίρνουν ούτε όταν παίρνεις στην Ελλάδα. Οι άλλοι χρεώνονται όταν παίρνουν εσένα από Ελλάδα με μια χρέωση roaming. Απλά το sms χρεωνει λίγο παραπάνω.
Με roaming θα σου έρθουν όλα πιο ακριβά πιστεύω, βάλε μια τοπική sim να ξεμπερδεύεις.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
εγω πηρα μαζι μου συνδεση της μανας μου,οκ ενταξει εκανα αρκετες κλησεις(ακομη δεν ηρθε ο λογαριασμος:papas::papas:)αλλα αλλοι φιλοι μου με καρτοκινητο παιρνανε σχεδον καθε μερα καρτα γιατι τους τελειωνε,βασικα οτι και να κανεις καλυτερα να παιρνεις εσυ τηλεφωνο στη Ελλαδα γιατι αν δε παιρνουν απο εδω χρεωνεσαι και εσυ αλλα και αυτος που σε καλει
100 euro στη γαλλία για 7 μέρες βέβαια μιλούσαμε μεταξύ μας...
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ισχύει αυτό. Όταν σε καλεί κάποιος απο Ελλάδα και έχεις την ελληνική sim, αυτός χρεώνεται σαν να κάνει κλήση σε κινητό που βρίσκεται στην Ελλάδα, εσύ χρεώνεσαι όλα τα υπόλοιπα. Είναι λογικό κιόλας, γιατί να πληρώσει ο άλλος παραπάνω ενώ δεν μπορεί να ξέρει που βρίσκεσαι εσύ;
Με roaming θα σου έρθουν όλα πιο ακριβά πιστεύω, βάλε μια τοπική sim να ξεμπερδεύεις.
Ακριβώς αυτό.
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν καλύπτει όλο το κόστος του roaming τον καλούμενο, τουλάχιστον στη δική μου εταιρεία. Όταν σε παίρνει ο άλλος (μιλάω για καρτοκινητό και μόνο) στη WIND, χρεώνεται με το κόστος roaming, αν όχι όλο, ένα ποσοστό.
Δεν στέκει αυτό.Δεν μπορεί να γνωρίζει αυτός που σε καλεί που βρίσκεσαι την δεδομένη χρονική στιγμή,επομένως θα χρεωθεί,σαν να ήσουν Ελλάδα.Την απόσταση από Ελλάδα μέχρι το μέρος που βρίσκεσαι την πληρώνεις εσύ,σε οποιαδήποτε εταιρία και να είσαι.
Anarki
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.