UnSourCeR
Νεοφερμένος
Άρα δεν το μετάνιωσες έτσι;
Καθόλου ,μου αρέσει πολύ η σχολή μου (σε γενικές γραμμές τουλάχιστον)
Ρε σύ άν και οι Ηλεκτρολόγοι δέν είναι Μηχανικοί Η/Υ μόνο, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί πηγαίνετε θετική κατεύθυνση αν θέλτε Πολυτεχνείο...
Μήν σε απογοητεύω, αν και από πλευράς μορίων, φέτος ίσως να μπείς, γιατί έχεις πιθανότητες αρκετές με τις φετινές βάσεις, σύν του ότι η Ξάνθη ανεβάζει θέσεις εισαγωγής... αλλά να ξέρεις ότι θα έχεις κάποια μαθήματα τύπου προγραμματισμός, Ειαγωγή Η/Υ κλπ κλπ, που εσένα θα σου είναι εντελώς άγνωστα...
η χημεία και η βιολογία που έκανες σου είναι παντελώς άχρηστα για τέτοιου είδους σχολές...
Με λύπη σου λέω τα όσα σου λέω γιατί στη σχολή μου έβλεπα φέτος παδιά από θετική να δυσκολεύονται πολύ σε αυτά τα μαθήματα (αν κι εμείς τα κάνουμε σε πιο απαιτητικά επίπεδα).
Το θέμα δεν είναι να μην πας, αλλά εάν επιλέξεις να πας, να ξέρεις ότι πρέπει να προσπαθήσεις παραπάνω σε αυτά τα μαθήματα από ότι οι συμφοιτητές σου!
καλή επιτυχία από μένα...
Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο του post σου αλλά έχω μία ένσταση με το "η χημεία και η βιολογία που έκανες σου είναι παντελώς άχρηστα για τέτοιου είδους σχολές" . Στην δικιά μου τουλάχιστον δεν ισχύει , είχαμε μάθημα 2ου εξαμήνου "Εισαγωγή στα υλικά" που περιελάμβανε αρκετή έως πολύ χημεία και στο 3ο εξάμηνο έχουμε μάθημα "Ηλεκτροτεχνικά υλικά" που πάλι θα έχει πολύ χημεία...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rex
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ακόμα και η Βιολογία μπορεί να σου χρειαστεί αν αποφασίσεις σαν Μηχανικός Η/Υ να ασχοληθείς με τη Βιοπληροφορική ας πούμε...
Απλά δεν γίνετε να μπεις εύκολα στο κλίμα του προγραμματισμού στη σχολή σου (C,java,ακόμα και assembly) ενώ δεν ξέρεις καν τι θα πει αλγόριθμος και δεν ξέρεις πως δουλεύει ένας υπολογιστής...
Θα μου πείς τώρα πολλοί επιλέγουν τη Βιολογία Γενικής για πιο σίγουρα μονοπάτια (παπαγαλία), για να μπούν σε Μαθηματικό και Φυσικό, αντί να πάρουν Μαθ. Γενικικής να μπούν στο κλίμα των πιθανοτήτων και της Στατιστικής...
Συμπέρασμα: το σύστημα μπάζει από παντού, αλλά και οι μαθητές-φοιτητές δεν έχουν μάθει στη ζωή τους να κάνουν τις επιλογές που θα τους κάνει τη ζωή πιο εύκολη!
και αυτό είναι απόρροια του ότι η Παιδεία έχει γίνει απλή Εκπαίδευση στις μέρες μας και δεν υπάρχει και σωστός Επαγγελματικός Προσανατολισμός από τα σχολεία και από την κατάλληλη ηλικία!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
rex
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δηλαδή να ήταν και τα μαθήματα κατεύθυνσης ελεύθερης επιλογής!
Εγώ θα έπαιρνα τότε Ηλεκτρολογία και Προγραμματισμό (για μαθήματα βαρύτητας μιας και ήθελα ΗΜΜΥ) και Μαθηματικά, Φυσική τα άλλα 2 κατεύθυνσης...
Πιστεύω έτσι θα ήταν πιο δίκαιο (αν βέβαια δεν μπαίναε εύκολα εδώ δύσκολα εκεί), ευέλικτο και πιο ενδιαφέρον το όλο θέμα.
Και σε πιο προχωρημένο στάδιο, ας απαιτούσαν τέτοιες σχολές να έχεις πάρει πχ
Ηλεκτρολογία για να μπορέσεις να μπείς ΗΜΜΥ,
Προγραμματσμό για να μπείς Μηχανικός Η/Υ ή σχολές πληροφορικής,
Χημεία Κατ. για να μπείς Χημικός,
Βιολογία για ιατρικές... κλπ κλπ
και όχι να πάρεις Τεχνολογική κατεύθυνση 2 χρόνια, και να έχεις δικαίωμα να μπείς Χημικός από 2ο πεδίο με ΑΕΠΠ,ΑΟΔΕ και με βαρύτητας τα Μαθ. κ' Φυσική κατεύθυνσης!!!
(άντε πες ο Χημικός Μηχανικός στην τελική είναι και μηχανικός κάνει κ προγραμματσμό όπως είπες κλπ)
geoedessa
Νεοφερμένος
rex
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχ ρε φίλε πόσο θα στενοχωρεθείς με το που μάθεις τη μαύρη αλήθεια...Το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην συνεδρίαση της 30/3/2009 ενέκρινε την μετονομασία του ΤΜΗΥΤΔ σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
πολύ κρίμα...
και δεν το λέω με κακία,απλά τα περάσαμε και μεις αυτά...
Τολμηρος
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mathitisp
Δραστήριο μέλος
Μηχανολογος ειναι αυτος που θα κανει μελετη για μηχανολογικες κατασκευες, οπως την λειτουργια ενος συστηματος θερμανσης,
Αδιαμφισβητητα καμια τεχνολογικη επιστημη δεν θα μπορουσε να υπαρξει χωρις την αμοιβαια συνεισφορα,
ετσι ενας μηχανολογος πρεπει να ξερει βασικη ηλεκτροτεχνια, οπως και ενας ηλεκτρολογος βασικη μηχανικη
Ομως οι σχολες δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους
Εχε παντα στο μυαλο σου οτι μηχανικος δεν γινεσαι με ενα πτυχιο, θελει πολλες ωρες ενασχολησης με το αντικειμενο σου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τολμηρος
Νεοφερμένος
mathitisp
Δραστήριο μέλος
στους μηχανολογους παντως πλεον δεν ανηκουν τα οχηματα που γι αυτα υπαρχει ξεχωριστο ΑΤΕΙ
fisher96
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος
σορρυ για την πλακιτσα,αλλα επειδη βλεπω τον civilara καθε τρεις και λιγο να επαναλαμβανει το διπλωματουχοι μπηκα στον πειρασμο
civilara μην κρατας κακια
κατα τα αλλα παιδια επειδη δεν παιζει να ειστε ο βεγγος,καλο ειναι να σκεφτεστε τι ακριβως θελετε να κανετε σε μια σχολη,η εξειδικευση παιζει μεγαλο ρολο...και εσεις αν θελετε να γινετε περιζητητοι πρεπει να εξειδικευτειτε σε ενα τομεα,τι σημασια εχει να βγεις απο κατευθυνση π.χ ενεργειακη και να χεις επαγγελματικα πληροφορικου
και γι ανα ειμαι ειλικρινης δνε ξερω πως θα ναι και το τοπιο των επαγγελματικων στο μελλον
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DarthFederer
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα σας,πηγαίνω Β'Λυκειου σε ΓΕΛ και με το Νέο Λύκειο πρέπει να επιλέξω απο φέτος ποιο πεδίο θα ακολουθήσω του χρόνου.Προφανώς έχω ακολουθήσει θετική κατεύθυνση.Δεν έχω καταλήξει σε κάποια σχολή.Είμαι αρκετά μπερδεμένος.Επειδή όμως μου αρέσουν τα Μαθηματικά σκεφτόμουν για το πεδίο των θετικών επιστημών.Ενδιαφέρομαι για τις σχολές ΗΛ.ΜΗΧ. και ΜΗΧ.ΜΗΧ..Αναρωτιέμαι ποια από τις δυο αυτές σχολές έχει καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης κυρίως στην Ελλάδα.Ξέρω ότι το Πολυτεχνείο είναι δύσκολη υπόθεση αλλά θέλω να το ρισκάρω.Ποια είναι η γνώμη σας για τις σχολές αυτές? Επιπλέον αναρωτιέμαι που θα μπορέσω να εργαστώ όταν με το καλό τελειώσω, αν ακολουθήσω κάποια από τις σχολές αυτές.(Αυτό είναι και το χειρότερο στοιχείο του Νέου Λυκείου.Πρέπει από πολύ νωρίς να αποφασίσουμε και να περιοριστούμε).Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πας σε οποια σου αρεσει. Ειναι ατοπο να συζητας για επαγγελματικη αποκατασταση 7-8 χρονια πριν βγεις στην αγορα εργασιας. Τωρα στην Ελλαδα πιο ευκολα βρισκουν νομιζω οι ηλεκτρολογοι, κυριως οσοι ασχολουνται με software. Τωρα ομως. Δεν ξερεις πως θα ειναι οταν θα βγεις εσυ.
Σαν σχολες ενω ειναι δυσκολες, δεν μοιαζουν. Για αυτο διαλεξε προσεκτικα τι σου αρεσει.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
alex4
Νεοφερμένος
Εδωσα φετος Πανελληνιες και με το βαθμο μου περναω και στα δυο τμηματα,ηλεκτρολογους και μηχανολογους στο ΕΜΠ.εχω λοιπον αυτο το τεραστιο διλημμα για την επιλογη μου και δεδομενου οτι απομενει μονο μια εβδομαδα ακομη μεχρι τη δηλωση του μηχανογραφικου,πρεπει να λαβω μια αποφαση
Οσον αφορα τις προτιμησεις μου,ισως μου αρεσε να ασχοληθω ως προγραμματιστης αλλα κι αυτο οχι με σιγουρια.εχω καποια δυσκολια στη φυσικη τοσο στην ηλεκτρομαγνητικη οσο και στη θερμοδυναμικη-μηχανικη,με αποτελεσμα να μην εχω προτιμηση απο αυτη την αποψη για τα δυο τμηματα.αυτο θα το ξεπερασω αλλωστε
Σκεφτομαι ισως περισσοτερο τους ηλεκτρολογους γιατι γνωριζω οτι θα εχω περισσοτερες επιλογες στο τριτο ετος
Το ξερω πως δεν εχω δωσει σαφεις πληροφοριες,ομως κι εγω ειμαι σε μια κατασταση που δεν μπορω να γνωριζω σιγουρα ποια ειναι η σωστη επιλογη.αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω κι εχει διαθεση,ας με ενημερωσει
Ευχαριστω εκ των προτερων
mechaniceng
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mechaniceng
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.