sakaros
Νεοφερμένος
1)Τι επαγγελματικές προοπτικές έχει?
2)Είναι καλό το Πολυτεχνίο Κρητης?
3)Φοιτιτική ζωή?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Πιο πολύ νόημα έχει να ρωτήσεις αν η σχολή είναι καλή, όχι αν όλο το πολυτεχνείο είναι καλό. Υπάρχουν πανεπιστήμια που έχουν γενικά πολύ καλό όνομα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα ανεξαιρέτως τα τμήματά τους είναι καλά.
Υπάρχει το λογοπαίγνιο "ΜΗΧ.Ο.Π., no hope", δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όμως
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sakaros
Νεοφερμένος
garch
Πολύ δραστήριο μέλος
Για την τρίτη ερώτησή σου: https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=47759
Πιο πολύ νόημα έχει να ρωτήσεις αν η σχολή είναι καλή, όχι αν όλο το πολυτεχνείο είναι καλό. Υπάρχουν πανεπιστήμια που έχουν γενικά πολύ καλό όνομα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα ανεξαιρέτως τα τμήματά τους είναι καλά.
Υπάρχει το λογοπαίγνιο "ΜΗΧ.Ο.Π., no hope", δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όμως
χαχαχαχα τί του λες του παιδιού ρε και το τρομάζεις?
Δηλαδής εμείς τί να πούμε?
Anarki
Διάσημο μέλος
Ναι sakaros, αλλά είμαι σε άλλο τμήμα, ΗΜΜΥ συγκεκριμένα.
garch
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τη φοιτητική ζωή είναι εγγυημένο ότι περνάς καλά.
Οι ΜηχΟΠ δεν είναι -νομίζω- το αντίστοιχο των Μεταλλειολόγων Μηχανικών?
sakaros
Νεοφερμένος
Anarki
Διάσημο μέλος
sakaros
Νεοφερμένος
~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σωστός.
Για τη φοιτητική ζωή είναι εγγυημένο ότι περνάς καλά.
Οι ΜηχΟΠ δεν είναι -νομίζω- το αντίστοιχο των Μεταλλειολόγων Μηχανικών?
Ναι, θεωρείται το αντίστοιχο - και παλεύουν ποιός θα έχει ποιά δικαιώματα.
Ήμουν ένα χρόνο στους Μεταλλειολόγους και απ' όσο ξέρω το εύρος σπουδών στους ΜηχΟπ είναι υποσύνολο εκείνου των ΜΜΜ.*
Όπως λέει ο Civilara σ' αυτό το post,
Οι απόφοιτοι του τμημάτος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης εγγράφονται στο ΤΕΕ ως "Διπλωματούχοι Μηχανικοί Ορυκτών Πόρων" στη βασική κατηγορία των Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών, αποτελούν δευτερεύουσα ειδικότητα και δεν διαθέτουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα της βασικής κατηγορίας στην οποία εγγράφονται.
*Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών.
sakaros
Νεοφερμένος
johnheraklio
Νεοφερμένος
ευχαριστω.
Λοιπόν, είμαι πρώτο έτος στο mixop και έχω ασχοληθεί με τα επαγγελματικά δικαιώματα...θα μπαρούσες όμως να το είχες ψάξει και λιγάκι μόνος σου για τις επαγγελματικές προοπτικές της σχολης στο internet....Ρε παίδες καλά όλα αυτά που μου λέτε κ ευχαριστώ για την ανταπόκριση,αλλά δεν μου έχετε απαντήσει σε κάτι βασικό.Έχει επαγγελματικές προοπτικές αφου τελιώσεις την σχολή?Βρίσκεις εύκολα δουλειά σχετικά με αυτό που σπούδασες ή είσαι κανα 2 χρόνια άνεργος??
- Μελέτη και επίβλεψη έργων για την ανίχνευση και τον εντοπισµό ορυκτών πόρων µε γεωτρήσεις, κοιτασµατολογικές, γεωφυσικές, ορυκτολογικές και άλλες σύγχρονες µεθόδους.
- Εκπόνηση, επίβλεψη και εφαρµογή οικονοµικοτεχνικών µελετών για την επιφανειακή ή υπόγεια εκµετάλλευση βιοµηχανικών ορυκτών και µεταλλευµάτων.
- Συµµετοχή στη µελέτη και επίβλεψη γεωτεχνικών έργων όπως διακινήσεις εδαφών, διάνοιξη σηράγγων, σταθεροποίηση πρανών κλπ.
- Σχεδιασµός, µελέτη, επίβλεψη διαδικασιών εµπλουτισµού και ποιοτικής αναβάθµισης µεταλλευµάτων βιοµηχανικών και ενεργειακών ορυκτών.
- Αξιοποίηση βιοµηχανικών ορυκτών πρώτων υλών για τη δηµιουργία τυποποιηµένων βιοµηχανικών υλικών και προϊόντων (κεραµικά, πυρίµαχα, γυαλιά, κονιάµατα κ.λ.π.).
- Σχεδιασµός, µελέτη επίβλεψη συστηµάτων παραγωγής και εκµετάλλευσης ρευστών από υπόγειους ταµιευτήρες (υδρογονάνθρακες, γεωθερµικά ρευστά κ.λπ.).
- Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποκατάσταση περιβάλλοντος σε περιοχές εκµετάλλευσης ορυκτών πόρων.
Τέλος, μετά από αυτές τις αλλαγές και τις εξελίξεις που υπάρχουν στο τομέα του ορυκτού πλούτου στην ελλάδα,...μπορείς άνετα να βρεις δουλειά....αλλά κανένας δεν βγαίνει και βρίσκει την επομενη μέρα δουλειά....
Τι θες να μάθεις περί mixop;
Υπάρχει και το άλλο λογοπαίγνιο...."have no fear MHXOP και ησυχία"..Για την τρίτη ερώτησή σου: https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=47759
Όσον αναφορά στην φοιτητική ζωή...ο φίλος που έγραψε το ωραιότατο άρθρο ότι παρατάει την σχολη λόγω των Χανιών...πρέπει να είναι πολύ στερημένος....πρώτα από όλα τα χανιά έχουνε ζωή όλο το χρόνο....απλά αυτός δεν ήξερε που να πάει...υπάρχουν τόσα μαγαζιά Χειμώνα-Καλοκαίρι που μαζεύουν πάρα πολύ και ωραίο κόσμο.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
theo93
Νεοφερμένος
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
https://www.hqaa.gr/eks/MHXOP_External Evaluation Report FINAL.pdf
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Specon
Εκκολαπτόμενο μέλος
machine18
Νεοφερμένος
Όντως. Έτσι πέφτει πολύ και το επίπεδο των φοιτητών. Βέβαια οι βάσεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ποιότητα των σπουδών στη σχολή, όσο με τις προτιμήσεις των υποψηφίων μιας και όλα τα περιφερειακά τμήματα πέφτουν τις τελευταίες χρονιές. Κατά την άποψή σας έχει προοπτικές το συγκεκριμένο τμήμα στην Ελλάδα ή πρέπει να ξενιτευθείς; Για ένα φίλο που σπουδάζει ρωτάω.Ρε παιδιά είμαστε σοβαροί ; Είδα τις βάσεις και το αντίστοιχο τμήμα στην Κοζάνη είχε 1350 μόρια και 7 κενές θέσεις.Εάν δηλαδή κάποιος που δεν έγραψε τίποτα στις πανελλήνιες και όταν εννοώ τίποτα εννοώ μηδέν σε όλα τα μαθήματα μόνο το όνομα του και έκανε μηχανογραφικό θα πέρναγε χωρίς καθόλου μόρια σε ένα από τα δύσκολα τμήματα μηχανικών ;; Τι να πω είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση !
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 55 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- EFAKIT
- kalhkardia
- Hased Babis
- theo93
- Nick_nt
- mikrhfoititria
- Don25
- ansent123
- Scandal
- thecrazycretan
- 69lover
- Alexecon1991
- το κοριτσι του μαη
- Ryuzaki
- Greg1900
- KingOfPop
- igeorgeoikonomo
- pink_panther
- Johnman97
- χημεια4λαιφ
- tsiobieman
- azula
- the purge
- Viedo
- calliope
- Paragontas7000
- Georgekk
- SlimShady
- Ασαπ
- iminspain
- Monster Hunter
- Medjnik
- Thanos_D
- Θανασης Α.
- Belle26
- Nar20
- leo41
- Thoba19
- Kostakis45
- Φινεύς
- angelaRet
- Rk15
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.