koufontinas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια βασική διαφορά είναι ότι έχεις πτυχίο μηχανικού και αν γραφτείς στο τεχνικό επιμελητήριο οφείλουν να σε προσλάβουν ως μηχανικό με κατώτατο μισθό ανώτερο από τον κατώτατο μισθό του αποφοίτου πληροφορικής.
Και γιατι να θελουν να σε προσλαβουν, αν ως μηχανικος ζητας περισσοτερα χρηματα για την ιδια δουλεια;
Επισης, ως μηχανικος ασχολεισαι με τεχνικα θεματα και ως γνωστον στην Ελλαδα δεν υπαρχουν εταιρειες που ειδικευονται με θεματα υλικου, εκτος αν αποβλεπεις σε αποκαταση στο εξωτερικο.
Μεταξυ αλλων, το οτι εχει γεμισει ο τοπος με τμηματα "πληροφορικης" δεν σημαινει οτι μπαινουν ολες στο ιδιο "σακι".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RottenCrusader!
Εκκολαπτόμενο μέλος
1)στο ceid που ναι γαμάτο τμήμα εξειδικεύεσαι σε πολλούς τομείς της πληροφορικής,στο cs@uoi εξειδικεύεσαι τρελα στη θεωρητική πληροφορική(αυτό θα αλλάξει στα επόμενα χρονια,αλλα still θα εξακολουθεί για μια 5ετια μην το τμήμα να χει τον ίδιο θεματικό χαράκτηρα).Ελπίζω να σε κάλυψα.Ότι άλλο θες ρωτα!1)Δηλαδή τι διαφορά έχει το να τελειώσεις ceid από το να τελειώσεις ξέρω γω πληροφορική ιωαννίνων; Από επαγγελματική αποκατάσταση τί παίζει;2) Όσο για το 2ο, το άκουσα από ένα καθηγητή μου και ο ίδιος απορούσα πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει.
2)Μην αναπαράγεις ότι ακούς,κακό σε σένα κανεις...καλά και στα ματια/αυτιά μας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
petermer
Νεοφερμένος
Uncle Ernie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα για το αν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα για ένα μηχανικό υπολογιστών, ας μην εγκαταλείπουμε την ελπίδα ακόμη. Στο εξωτερικό και περισσότερες ευκαιρίες υπάρχουν (από ότι λένε) και καλύτεροι μισθοί, αλλά από την άλλη δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να πας έτσι απλά στο εξωτερικό. Ας ελπίσουμε ότι σε 1-2 χρόνια που θα ψάχνουμε δουλειά, κάτι θα βρούμε και εμείς.
Samy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Uncle Ernie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Samy
Εκκολαπτόμενο μέλος
RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος
statakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απ' ότι βλέπω στο προφίλ σου λες πως στόχος σου είναι η πληροφορική. Παρόλα αυτά επιλέγεις ΗΜΜΥ.
Τώρα για αυτό που ρωτάς υπάρχει μία σχετική εγκύκλιος του υπουργείου που αναφέρει τις σχολές απο τις οποίες μπορείς να πάρεις μετεγγραφή. Αν τη βρώ θα κάνω edit και θα την κάνω post. Νομίζω πώς μπορείς.
reS_nobOdY
Νεοφερμένος
RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος
-----------------------------------------
μα δεν μίλησα για ceid. τι εννοείς ότι δεν το πιάνω με τίποτα ε? ναι τα μόρια είναι στο τεταρτο.Έβγαλες 17.996 και σκέφτεσαι αν θα μπεις CEID?OMG,τις περσινές βάσεις τις κοίταξες?Υποθέτω ότι αυτά τα μόρια τα έβγαλες στο 4ο πεδίο.
reS_nobOdY
Νεοφερμένος
RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν νομίζω{χωρίς να είμαι σίγουρη. ceid= ΗΜΤΥ(Ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνικών υπολογιστών)} Διορθώστε με αν κάνω λάθος.Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής πάτρας =CEID και το πιανεις άνετα πιστεύω
τελικά είχες δίκιο. όντως ceid= μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής. λάθος μου.
Λοιπόν. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Rebecca εβγαλα λιγα παραπανω μορια απο σενα,οποτε σου τρωω ανετα τη θεση!!! μουαχαχαχαχα
Πλακα κανω, ευχομαι να περασουμε ολοι μας εκει που θελουμε.:no1:
RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εγω σκεφτομαι ceid.Γενικα εχω μαλλον αποριψει το μαθηματικο()και ειμαι αναμεσα σε αυτο και πληροφορικη κ τηλεπικοινωνιων ΕΚΠΑ.
Rebecca εβγαλα λιγα παραπανω μορια απο σενα,οποτε σου τρωω ανετα τη θεση!!! μουαχαχαχαχα
Πλακα κανω, ευχομαι να περασουμε ολοι μας εκει που θελουμε.:no1:
κακέ!!!!! να πας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών! άντε!(πλάκα κάνω)αλήθεια πόσο έβγαλες? και τελικά λες να είναι καλό που σκεφτόμαστε ceid?
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Uncle Ernie
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν νομίζω{χωρίς να είμαι σίγουρη. ceid= ΗΜΤΥ(Ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνικών υπολογιστών)} Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
τελικά είχες δίκιο. όντως ceid= μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής. λάθος μου.
Λοιπόν. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?
CEID = Computer Engineering and Informatics Department οπότε ναι, Μηχανικοί Η/Υ και Πληροφορικής.
17.997 είχε βάση η σχολή όταν μπήκα εγώ πριν από 6 χρόνια, οπότε λογικά η βάση θα είναι αρκετά παρακάτω φέτος, άρα μάλλον θα την πιάνεις.
Δεν ξέρω τι κάνουν στις σχολές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών πάντως εδώ έχουμε αρκετά μαθήματα τηλεπικοινωνιών και ειδικά με τα μαθήματα επιλογής, αν θέλεις να μπλέξεις με αυτόν τον τομέα, θα βρεις ενδιαφέρον μάλλον. Τώρα για τα επαγγελματικά δικαιώματα και την ισχύ του πτυχίου, υπάρχουν κι άλλα topics δείτε τα κτλ.
Emma-2-
Νεοφερμένος
Μιας και ειναι το πρωτο ποστ μου θα ηθελα να δωσω συγχαρητηρια σ ολα τα παιδια που καταφεραν να περασουν στη σχολη που επιθυμουν! Καλη σταδιοδρομια! :no1:
Εγω συγκεντρωνω γυρω στα 17 χιλιαδες μορια ,πολυ κατω απ τις προσδοκιες μου και βρισκομαι σε αδιεξοδο! Ως πρωτη επιλογη εχω (ειχα?) τους μηχανικους Η/Υ Πατρας.Απ οτι ομως καταλαβαινετε,θα πρεπει να ευχομαι σε πτωση των βασεων για να περασω εκει.
Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας,κ περισσοτερο των παιδιων που φοιτουν ηδη στο τμημα για μια συγκριση με την αντιστοιχη σχολη του Βολου.Αξιζει?
Ειναι κ αυτη του ιδιου επιπεδου? O Βολος για φοιτητικη ζωη πως ειναι? Η' να επιλεξω καποια σχολη πανεπιστημιου?
Δεν μπορω να αποφασισω κ θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Ευχαριστω εκ των προτερων!
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Να γνωριστουμε καλυτερα οι 'μελλοντικοι' ceidες :xixi:
Uncle Ernie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έλα το νέο αίμα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.