Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης

TheNorth

Νεοφερμένος

Ο TheNorth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω για όσο αναφορά τη σχολή Μηχανικός Παραγωγής κι διοίκησης και Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης κι Παραγωγής. Μπορώ να περάσω σαν μηχανολογία μηχανικός και αν θέλω να πάρω κατεύθυνση στη πληροφορική; Αυτο μου είπαν οι δάσκαλοι εμένα γιατί αν ισχύει θα Μ είναι σίγουρη επιλογή

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,636 μηνύματα.
Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω για όσο αναφορά τη σχολή Μηχανικός Παραγωγής κι διοίκησης και Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης κι Παραγωγής. Μπορώ να περάσω σαν μηχανολογία μηχανικός και αν θέλω να πάρω κατεύθυνση στη πληροφορική; Αυτο μου είπαν οι δάσκαλοι εμένα γιατί αν ισχύει θα Μ είναι σίγουρη επιλογή
Γεια ..τι πεδιο εισαι ? 2ο ή 4ο?

TheNorth

Νεοφερμένος

Ο TheNorth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Είμαι στο 4ο πεδίο. Αν πάω μηχανολογία βέβαια σκέφτομαι το καλοκαίρι να ψάχνω μόνος μου έτσι ώστε να μη έχω κενά αλλά τώρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι θα μπορώ να περάσω από αυτή τη σχολή επειδή έχω ακούσει διάφορα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,636 μηνύματα.
Είμαι στο 4ο πεδίο. Αν πάω μηχανολογία βέβαια σκέφτομαι το καλοκαίρι να ψάχνω μόνος μου έτσι ώστε να μη έχω κενά αλλά τώρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι θα μπορώ να περάσω από αυτή τη σχολή επειδή έχω ακούσει διάφορα.
Κοιτα να δεις
Απο το 4ο πεδιο δεν μπορεις να πας σε σχολη μηχολογων μηχανικων ..ειναι μονο του 2ου
Απο το 4ο μπορεις να πας σε ολες τις σχολες μηχανικων παραγωγης ( Δημοκριτειο ξανθη, Διπαε,Παδα,Χανια,Χιο). Δυσκολες σχολες και θα ζοριστεις. Μηχανολογους γραφειου τους λενε λαικα.
Δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση με πληροφορικη απλα μπορουν και πρεπει να την καταλαβαινουν οχι ομως να την εκτελουν.
Αν γουσταρεις την πληροφορικη σε βαρυ επιπεδο σε συναρτηση με την ηλεκτρονικη τοτε πας σε σχολη μηχανικων υπολογιστων ΔΙΠΑΕ,ΠΑΔΑ,ceid Πατρα, Ιωαννινα ,Σαμο.
Στην πατρα και τα ιωανννα πας με by pass κατασταση ευκολα..Δηλαδη μπαινεις σαμο πχ και μετα μετεγγραφη.
Επισης η σχολη ηλεκτρονικων μηχανκων του ελμεπα στα χανια μπορει να σου δωσει αυτο που θες ... δυσκολες σχολες παντως.
Τωρα τι σου ειπαν οι καθηγητες στο φροντ δεν καταλαβα.

Επισυναπτομενα θα δεις και τα δικαιωματα που αναγνωριζει το ΤΕΕ ( τεχνικο επιμελητήριο ελλαδος ) στους μηχανικους παραγωγης.

Τελευταία επεξεργασία:

TheNorth

Νεοφερμένος

Αυτό που μου έχουν πει εμένα είναι ότι μπορώ να περάσω κι μηχανολόγος μηχανικός μέσω μηχανικός παραγωγής κι διοίκησης από τη κατεύθυνση η αν θέλω να περάσω πληροφορική. Το λέω σε περίπτωση που δεν γράψω τόσα μόρια κι απλά όταν το δηλώσω για 2η επιλογή να ξέρω τι μπορεί να μου προσφέρει η σχολή κι τι μπορώ να δουλέψω και να περάσω

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Αυτό που μου έχουν πει εμένα είναι ότι μπορώ να περάσω κι μηχανολόγος μηχανικός μέσω μηχανικός παραγωγής κι διοίκησης από τη κατεύθυνση η αν θέλω να περάσω πληροφορική. Το λέω σε περίπτωση που δεν γράψω τόσα μόρια κι απλά όταν το δηλώσω για 2η επιλογή να ξέρω τι μπορεί να μου προσφέρει η σχολή κι τι μπορώ να δουλέψω και να περάσω
Λυπαμαι δεν ισχυουν αυτα που σου ειπαν ή καταλαβες εσυ, για μηχανολογους μηχανικους.
Απο το 4ο μπορεις να δηλωσεις μηχανικων παραγωγης και πληροφορικη και μηχανικων υπολογιστων.
Το τι μπορεις να κανεις ως μηχανικος παραγωγης στο εδειξα οπως το περιγραφει το ΤΕΕ

Τελευταία επεξεργασία:

TheNorth

Νεοφερμένος

Ευχαριστώ πολύ. Πέρα από τη σχολή πληροφορικής εσεις το Μπδ θα το προτείνατε σαν σχολή με τις προοπτικές που έχει;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

TheNorth

Νεοφερμένος

Το Μπδ ειναι μηχανικος παραγωγης?
Ναι αυτό εννοώ. Επειδή έκατσα κι το κοίταξα είδα ότι έχει αρκετά παρόμοια ακόμα κι ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με το μηχανολόγο μηχανικό. Από όσο βλέπω είναι σαν υποκλαδος μηχανολόγου μηχανικού αν δεν κάνω λάθος; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,985 μηνύματα.
Να προσθέσω μόνο το εξής απλό:

ΔΕΝ μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό όπως λες και να βαπτισθείς ΜηχΜηχ.

Ο μόνος τρόπος να γίνεις ΜηχΜηχ είναι να περάσεις σε σχολή ΜηχΜηχ (!)

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1,546 μηνύματα.
Αυτό που μου έχουν πει εμένα είναι ότι μπορώ να περάσω κι μηχανολόγος μηχανικός μέσω μηχανικός παραγωγής κι διοίκησης από τη κατεύθυνση η αν θέλω να περάσω πληροφορική.
Μηχανολογος γινεσαι μεσω του τμηματος Μηχανολόγων. Ετσι παιρνεις τον τιτλο "Μηχανολογου"

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ναι αυτό εννοώ. Επειδή έκατσα κι το κοίταξα είδα ότι έχει αρκετά παρόμοια ακόμα κι ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με το μηχανολόγο μηχανικό. Από όσο βλέπω είναι σαν υποκλαδος μηχανολόγου μηχανικού αν δεν κάνω λάθος; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
Καλη χρονια
Πολλα δεν ξερω για τους μηχανικους παραγωγης και εχω και το ελατωμα να αλληθωριζω προς την ειδικοτητα του μηχανικου.
Επισης δεν εχουμε και κανενα εδω με 20 χρονια προυπηρεσια στο κλαδο να μας πει συν και μειον του επαγγελματος.
Με την επιφυλαξη του παραπανω σκηνικου εχω να σου πω οτι οι σχολες αυτες ειναι οτι καλυτερο μπορεις απο το 4ο εφοσον σου αρεσει η μηχανολογια και επαγγελματικα οδηγει σε υψηλες υπαλληλικες θεσεις.
Τα επαγγελματικα δικαιωματα σχεδον τα εχεις απο το ΤΕΕ... αν και δεν θα εχεις γνωσεις κατασκευης αλλα κυριως project management.
Αν σου αρεσει η ηλεκτρολογια, ηλεκτρονικη, υπολογιστες τοτε στην Ηλεκρονικων Μηχανικων Χανιων... και αυτη ΤΕΕ ειναι.
Κα οι δυο ειναι δυσκολες αλλα με μια σχετικη οικονομικη και εντονη προετοιμασια στα μαθηματικα και την φυσικη θα καταφερεις να καταλαβαινεις τον πινακα και να προχωρας.
Ορεξη και επιμονη να εχεις.

Υγ ... τα πιο πολλα κοριτσια που εχουν περασει στην μηχανολογων μηχανικων εμπ επιλεγουν κατευθυνση παραγωγης.

Τελευταία επεξεργασία:

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,370 μηνύματα.
Ο ΜΠΔ είναι μια από τις κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου σπουδών του ΜηχΜηΧ.

Σε ΔΠΘ και ΠολΚ (τα δύο παλιότερα ΜΠΔ), αντί να φτιάξουν ΜηχΜηχ με όλες τους τις κατευθύνσεις, έφτιαξαν προπτυχιακό πανεπιστημιακο οδηγό σπουδών με μια μόνο κατεύθυνση ΜηχΜηχ.

Στα ΕΔ, από όσο γνωρίζω, είσαι ουσιαστικά ΜηχΜηχ και από τα δύο ανωτέρω.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1,546 μηνύματα.
τα πιο πολλα κοριτσια που εχουν περασει στην μηχανολογων μηχανικων εμπ επιλεγουν κατευθυνση παραγωγης.
Παντως απθ ο τομεας ενεργειας και ο κατασκευαστικος ειναι τα πιο επιλεγμενα απο τους φοιτητες. Ο τομεας βιομηχανικης διοικησης οπως λενε πολλοι ειναι για αυτους που τα βρηκαν "σκουρα" στα υπολοιπα ετη

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Παντως απθ ο τομεας ενεργειας και ο κατασκευαστικος ειναι τα πιο επιλεγμενα απο τους φοιτητες. Ο τομεας βιομηχανικης διοικησης οπως λενε πολλοι ειναι για αυτους που τα βρηκαν "σκουρα" στα υπολοιπα ετη
χρονια πολλα
Ναι ετσι ειναι παντου.. αυτοι που πανε μηχανολογων μηχανικων θελουν αρχιμαστοράτζα και δυο ειναι οι κατευθυνσεις ενεργεια και κατασκευες.
Το εμπ παντα θελει να διαφερει και εχει βαλει μεσα τραίνα αεροπλανα αυτοκινητα και την παραγωγη.
Αλλο που δεν θελουν και τα κοριτσια του... ουτε φορμες θελουν ουτε αρβηλακια και κρανος ...μεταλα ,μουτζουρες και λαδια μακρια ...και πανε εκει να παιζουν με το autocad. Μια χαρα.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Τελευταία επεξεργασία:

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

εχετε παραγωγης εκει πανω?
Παραγωγης λογικα εννοεις τον τομεα βιομηχανικης διοικησης του τμηματος.
για πες ποιο ειναι το ακριβως να καταλαβω?
Οι μηχ μηχ επιστημονες βγαινουν οχι μαστορια αυτοκινητων σε συνεργεια, επιστημονες που εφαρμοζουν και τις γνωσεις τους σε μελετες. Σου ξαναλεω τα ατομα που ξερω απο απθ που πανε σε αυτον τον τομεα μου λενε χυμα οτι απλα εφτασαν σε ενα ετος που καταλαβαν οτι δεν τους αρεσε τιποτα και ηθελαν να παρουν με καποιο τροπο το πτυχιο. Βγαινουμε λιγο εκτος θεματος με αυτα, αλλα ναι το τμημα ΜΠΔ ειναι ενα υποτμημα των μηχανολογων. Το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν γινεται να τους πουμε μηχανολογους(αλλιως δεν θα ξαναεδινα πανελληνιες για να παω μηχ μηχ)✌️

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Παραγωγης λογικα εννοεις τον τομεα βιομηχανικης διοικησης του τμηματος.

Οι μηχ μηχ επιστημονες βγαινουν οχι μαστορια αυτοκινητων σε συνεργεια, επιστημονες που εφαρμοζουν και τις γνωσεις τους σε μελετες. Σου ξαναλεω τα ατομα που ξερω απο απθ που πανε σε αυτον τον τομεα μου λενε χυμα οτι απλα εφτασαν σε ενα ετος που καταλαβαν οτι δεν τους αρεσε τιποτα και ηθελαν να παρουν με καποιο τροπο το πτυχιο. Βγαινουμε λιγο εκτος θεματος με αυτα, αλλα ναι το τμημα ΜΠΔ ειναι ενα υποτμημα των μηχανολογων. Το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν γινεται να τους πουμε μηχανολογους(αλλιως δεν θα ξαναεδινα πανελληνιες για να παω μηχ μηχ)✌️
ε ναι ...τωρα ειδα το προγραμμα σας.... εχετε την κατευθυνση βιομηχανικης διοικησης ...ναι αυτοι ειναι οι μηχανικοι παραγωγης.
ε τι ? μηχανολογοι ειναι και αυτοι ..ιδιο πτυχιο θα παρετε... ενταξει τεμπελοκατασταση ειναι αλλα μηχανολογοι ειναι..
Και να δεις που και σε γραφειο θα ειναι και πιο πολλα λευτα απο σενα ...και ας το παιζουν ντουβαρια.
Τσου δεν εισαι επιστημονισα ... τεχνικου σπουδαζεις και με τα προσοντα να γινεις αρχιτεχνικου.
Και αν δεν με πιστευεις βγες εξω απο την σχολη σου και κοιτα την πινακιδα ..πολυτεχνικη σχολη λεει.
Οι επιστημοσυνες ειναι παρακατω ...στο φυσικο.
Ενταξει στα κοριτσια δεν δινουν γερμανοπολυγωνο και στουπι...Διαγραμματα και στηθοσκόπιο θα εχεις...αλλα ημιμονιμο οχι.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Και να δεις που και σε γραφειο θα ειναι και πιο πολλα λευτα απο σενα
Ναι λες και απο αυτο πληρωνουν καποιον.
Τσου δεν εισαι επιστημονισα ... τεχνικου σπουδαζεις και με τα προσοντα να γινεις αρχιτεχνικου.
Οποτε δεν ειμαστε engineers ειμαστε technicians. Αντε παμε να ανοιξουμε και κανα συνεργειο να φτιαχνουμε civic του 96

Χρήστες Βρείτε παρόμοια