ΧΑ! Πολύ ωραίο θέμα
Εγώ είμαι ένα άτομο με πάρα πολλά ενδιαφέροντα σε πολλούς κλάδους, καλώς ή κακώς. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είναι το ζητούμενο στα χρόνια μας, όπου όλοι αποζητούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξειδίκευση. Και θλίβομαι πάρα πολύ, γιατί έτσι μάς παίρνει όλους η μπάλα...
Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω στην Α' λυκείου ιδανικά θα επέλεγα την θετική ή τεχνολογική κατεύθυνση για να περάσω σε κάτι σχετικό με την πληροφορική, που ανέκαθεν αγαπούσα και εξακολουθώ να αγαπώ (δεν εννοώ browsing, facebook και instagram, αν είναι δυνατόν!!). Ίσως να γινομουν game developer ή web designer

Κάποιοι ακόμη μού λένε να το κυνηγήσω αυτό, αφού σε κάποια φάση μάθαινα βασικές αρχές κώδικα (σε C κυρίως), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό στην ηλικία που είμαι...
Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω στη Γ' λυκείου, θα έπαιρνα μαθηματικά και ΑΟΘ προκειμένου να εισαχθώ σε κάποια οικονομική σχολή. Ιδανικά θα επεδίωκα την εργασία ως λογιστής ή σε κάποια εταιρία. Νομίζω ότι θα μού δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με τώρα που μου λένε "ααα, είσαι από θεωρητική σχολή,
άρα είσαι βλάκας!".
Γενικά, πάντως, αν κρίνω από την πορεία μου στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο, ανέκαθεν με γοήτευε η πολιτική και η λειτουργία του κράτους. Η κοινωνική και πολιτική αγωγή, οι αρχές οικονομίας, η βιολογία και τα αρχαία, ήταν τα μόνα μαθήματα που διάβαζα με ευχαρίστηση στο σχολείο. Ήδη από την Α' λυκείου έψαχνα τα ΦΕΚ, τους νόμους που ψηφίζονταν κλπ και μάλιστα εξηγούσα στον κόσμο τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Στο 1ο έτος βοηθούσα όλους τους φίλους μου για το πάσο, το φοιτητικό επίδομα, την αίτηση σίτισης. Ακόμη και τώρα, βοηθώ με αιτήσεις, βεβαιώσεις, δηλώσεις, επιδόματα, ενστάσεις κλπ
Άρα νομίζω, εν τέλει, αυτό ήταν που με γέμιζε. Άρα για εμένα το ιδανικό επάγγελμα θα είχε να κάνει με λογιστικά ή νομικά ζητήματα. Πλέον την λογιστική δεν θα μπορούσα να την κυνηγήσω, άρα ίσως μία δυνατή λύση να ήταν η Νομική... Και είναι κρίμα που όταν ήμουν πιο μικρός δεν είχα κατασταλάξει ακόμη

Άρα ναι, αν ήμουν και πάλι θεωρητική, θα ξαναεδινα πανελλήνιες για την Νομική Σχολή ή έστω το ΔΕΣ (που σε αφήνει να εγγραφείς στο οικονομικό επιμελητήριο, αν πάρεις οικονομική κατεύθυνση

).
Και όλα αυτά παιδιά μου, είναι η ευχή και η κατάρα να έχεις πολλά [και διεπιστημονικά] ενδιαφέροντα. Ξέρω ότι κάποιοι θα πείτε "δεν ξέρει τι του γίνεται", αλλά έχω να απαντήσω ότι πολλές φορές η οικονομική μας κατάσταση μάς αναγκάζει να κάνουμε κάποιες επιλογές της ζωής μας...
@Ryuzaki τελικά μπήκες στρατό;