nPb
Επιφανές μέλος
Επειδή ΘΑ πάω με μπαμπά σίγουρα θέλω να δω τι θα αντιμετωπίσω. Δεν ξέρω τι παίζει με το κλίμα της εγγραφής.
Άλλη σκέψη δεν είχαν, να δουν εσένα... Το Πανεπιστήμιο έχει πάρα πολύ κόσμο και δεν υπάρχει το "οικογενειακό" κλίμα του Λυκείου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
buffon85
Δραστήριο μέλος
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Ρωτώντας αριστερά και δεξία όποιον έβρισκα έφτασα τελικά στο Πολυτεχνείο και προσπάθησα να διαβάσω τον χάρτη στην είσοδο... Ούτε καν....
Μπήκα μέσα στην πρώτη είσοδο που βρήκα, ρώτησα έναν Καθηγητή για τη Γραμματεία και τελικά έφτασα. Και με το που διάβηκα την πρώτη πόρτα, τσουπ: "Φίλε, ήρθες για την εγγραφή σου?". Ναι, του απάντησα και με συνόδευσε στο διάδρομο. Μάζεψα ένα κάρο κομματικά φυλλάδια και έφτασα μπροστά στο γραφείο που γίνονταν οι εγγραφές. Ο "φίλος" με βοήθησε να συμπληρώσω τα φυλλάδια του ΑΠΘ (για στατιστικούς λόγους είπε ότι τα θέλουν....) και άρχισε να με ρωτάει από πού είμαι, τι μουσική ακούω, αν βρήκα σπίτι και τα σχετικά. Εγώ μπήκα στη συζήτηση και τον ρώτησα τι παίζει με τα μαθήματα, ποια είναι εύκολα, δύσκολα, ποιο λεωφορείο βολεύει από την περιοχή μου κτλπ.
Η αλήθεια είναι ότι είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ εξυπηρετικοί. Εγώ ρώτησα μόνο ποιο λεωφορείο να παίρνω για να με αφήνει μπροστά στη σχολή και αυτός μου εξήγησε ολόκληρο το σύστημα (δεν με χάλασε καθόλου, απλώς, μην ντρέπεστε να ρωτήσετε, είναι παραπάνω από πρόθυμοι).
Μέτα μπήκα στη Γραμματεία, μια κυρία μου ζήτησε τα πιστοποιητικά σε σπαστά Ελληνικά και σε 7-8 λεπτά ήμουν οκ. Όταν βγήκα, ο "φίλος" με γνώρισε και σε 2-3 ακόμα γνωστούς τους και μου είπε να κανονίσουμε να βγούμε το βράδακυ, σε "ένα καινούργιο μαζαγί που άνοιξε ένα φιλαράκι του"...
Εδώ, όπως έχει πει και ο Sourotiri, ΜΗΝ δώσετε τον αριθμό σας. Ζητήστε να σας δώσουν το δικό τους, αποθήκευσε το και, αν σας ζητήσουν αναπάντητη, ρωτήστε σε τι δίκτυο είναι και πείτε ότι δεν έχετε κάρτα. Αν επιμείνουν για τον αριθμό σας, δώστε τον αλλαγμένο. Σε εμένα απλώς με πέρασε στις επαφές και δεν με κάλεσε να τσεκάρει. Ευτυχώς...
Σε τελικό απολογισμό, κατέβηκα, έκοψα μια σύντομη βόλτα Φιλολογία-Βιβλιοθήκη-Πολυτεχνείο, συμπλήρωσα τα χαρτιά μου τσάκα-τσάκα, γνώρισα λίγο κόσμο (μάλλον ΔΑΠίτες, αλλά δεν παίρνω όρκο), συγκέντρωσα ό,τι πληροφορίες χρειαζόμουν και όλα κομπλέ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείξει ότι ξέρετε 1-2 βασικά μεν, αλλά είστε ότι και λίγο χαμένοι/ψαρωμένοι και θέλετε βοήθεια.
Άντε να δούμε πότε ξεκινάν και τα μάθήματα τώρα...
Edit: Για το ΑΠΘ, κάθε τμήματα έχει τη δική του Γραμματεία και ώρες λειτουργίας. Για τις ώρες λειτουργίας πάρτε τηλέφωνο να ρωτήστε. Ένας φίλος μου κατέβηκε να γραφτεί τη Δευτέρα στην Πληροφορική και διαπίστωσε ότι η Πληροφορική εγγράφεται 10-11 το πρωί, ενώ 11-12 έχει σειρά η Βιολογία.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
γνώρισα λίγο κόσμο (μάλλον ΔΑΠίτες, αλλά δεν παίρνω όρκο)
Αποκλείεται ΔΑΠίτες στο Πολυτεχνείο και μάλιστα με τέτοιο αέρα.
tipotas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από τη μια με τον πατέρα μου δε θα χρειάζεται να πληρώσω λεωφορείο και ούτε να ψάχνω αστικά κτλ
Αλλά από την άλλη μόνος νομίζω πως θα είναι ποιο ωραία εμπειρία.
προτείνετε κάτι
υ.γ. εντάξει δεν το λες και φοιτητική απορία... αλλά είμαι σε δίλημμα
DarthFederer
Διάσημο μέλος
Περα απο πλακα πηγαινε με το αμαξι να ξεμπερδευεις. Σιγα την εμπειρια
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Δεν μπορώ να αποφασίσω να πάω για εγγραφή με τον πατέρα μου ή μόνος...
Από τη μια με τον πατέρα μου δε θα χρειάζεται να πληρώσω λεωφορείο και ούτε να ψάχνω αστικά κτλ
Αλλά από την άλλη μόνος νομίζω πως θα είναι ποιο ωραία εμπειρία.
προτείνετε κάτι
υ.γ. εντάξει δεν το λες και φοιτητική απορία... αλλά είμαι σε δίλημμα
Πήγαινε με τον πατέρα σου. Εγώ με τη μητέρα μου πήγα, σχεδόν όλοι με τους γονείς τους είχαν έρθει.
tipotas
Εκκολαπτόμενο μέλος
thanks
summertime1996
Εκκολαπτόμενο μέλος
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Κανείς αλλος για Καποδιστριακο??
EleniKat
Νεοφερμένος
intefina
Δραστήριο μέλος
sophia<3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χαράλαμπος μβ
Νεοφερμένος
Alireza
Τιμώμενο Μέλος
Μετά πέρασα από μια σήραγγα αποτελούμενη από ΚΝίτες, ΔΑΠίτες και άλλες ομοειδείς παρατάξεις και ίσαμε να μπω στη γραμματεία είχα γεμίσει με τρελή χαρτούρα. Ύστερα συνέχισαν να μου δίνουν αλλά τους ξεκαθάρισα ότι "είπαμε, μπάστα έχω και μια εγγραφή!" Πάντως κανένας τους δεν ήταν πολύ πιεστικός, οκ σε πρήζανε μέχρι να φτάσεις στον όροφο αλλά με ένα ευγενικό "όχι ευχαριστώ" ξεμπέρδευες.
Το τραγικό της όλης διαδικασίας ήταν τα παιδιά που είχαν έρθει με τους γονείς οι οποίοι ήθελαν εκείνοι να συμπληρώσουν τα χαρτιά, εκείνοι να ρωτήσουν για τα μαθήματα, εκείνοι να δουν μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος... Άσε ρε φίλε το παιδί σου να πάρει λίγο αέρα! Εξάλλου η διαδικασία της εγγραφής ήταν πολύ απλή και κράτησε τουλάχιστον 10-15 λεπτά
Διονύσης13
Τιμώμενο Μέλος
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Η αληθεια ειναι πως ειναι λιγο ως πολυ αστειο το θεαμα να βλεπεις μαντραχαλαδες 18 χρονων να πηγαινουν με τη μανα τους για εγγραφη, λες και ειναι καμια τρομερη διαδικασια...
Ενταξει, το θεμα δεν ειναι οτι ειναι δύσκολη η εγγραφη... Αλλα αν κάποιος δεν ειναι απο την πόλη στην οποία πέρασε και δεν εχει εξοικειωθεί ακομα με τις συγκοινωνίες, ειναι πιο εύκολο να τον πανε οι γονείς με το αυτοκίνητο... Και μετα το θα τους πει, σταθείτε απ'εξω; Εγω γνώρισα για παράδειγμα ενα παιδί που ήρθε απο την Κύπρο και ήρθε με τη μητέρα του. Σχεδόν ολοι με τους γονείς τους ηταν τωρα που το σκέφτομαι.
life12
Πολύ δραστήριο μέλος
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Λοιπόν εγώ πήγα μόνη μου τελικά. Πριν καλά καλά στρίψω με περίμενε η πρώτη κομματού και ούτε που θυμάμαι τι μου είπε. Μετά μου λέει "θες να μου δώσεις το τηλ σου να σε ενημερώσω για τα μαθήματα κλπ;" Εγώ αιφνιδιάστηκα και ήμουν έτοιμη να της πω ότι δεν έχω κινητό αλλά η χαζή το κρατούσα στο χέρι μου τέλος πάντων της το έδωσα, σιγά, θα μάθω και τις εξελίξεις...
Μετά πέρασα από μια σήραγγα αποτελούμενη από ΚΝίτες, ΔΑΠίτες και άλλες ομοειδείς παρατάξεις και ίσαμε να μπω στη γραμματεία είχα γεμίσει με τρελή χαρτούρα. Ύστερα συνέχισαν να μου δίνουν αλλά τους ξεκαθάρισα ότι "είπαμε, μπάστα έχω και μια εγγραφή!" Πάντως κανένας τους δεν ήταν πολύ πιεστικός, οκ σε πρήζανε μέχρι να φτάσεις στον όροφο αλλά με ένα ευγενικό "όχι ευχαριστώ" ξεμπέρδευες.
Το τραγικό της όλης διαδικασίας ήταν τα παιδιά που είχαν έρθει με τους γονείς οι οποίοι ήθελαν εκείνοι να συμπληρώσουν τα χαρτιά, εκείνοι να ρωτήσουν για τα μαθήματα, εκείνοι να δουν μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος... Άσε ρε φίλε το παιδί σου να πάρει λίγο αέρα! Εξάλλου η διαδικασία της εγγραφής ήταν πολύ απλή και κράτησε τουλάχιστον 10-15 λεπτά
Ένα αγόρι, το οποίο ήταν και συμμαθητής μου και περάσαμε στην ίδια σχολή, άφηνε τη μάνα του να τη συμπληρώσει τα χαρτιά.
Πάντως σχεδόν όλοι με τους γονείς μας πήγαμε. Εντάξει, δεν έκαναν και τίποτα οι άνθρωποι. Εγώ με τον ξάδερφό μου πήγα και με βοήθησε πολύ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.