Γεια σας
Ειμαι μελος πολυτεκνης οικογενειας(ειμαστε 4 αδερφια-ΝΟΜΟΣ: [FONT="] [/FONT] Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα πολυτέκνων (παρ.1 εδ.α άρθρου 1 ν. 3282/2004).Ως πολύτεκνοι θεωρούνται όσοι πληρούν μια εκ των προϋποθέσεων του άρθρου πρώτου του ν. 1910/44, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν.3454/06.)
Εδωσα φετος πανελλαδικες, περναω στη σχολη που θελω οχι ομως και στην πολη(σθηνσ) που θελω(απαιτειται πτωση 270 μοριων για να την πιασω). Δικαιουμαι ομως μετεγγραφη απο οσα γνωριζω. Απο το σπιτι των γονεων μου χιλιομετρικα τα δυο πλησιεστερα τμηματα ειναι η θεσσαλονικη και η αθηνα ( αθηνα με ενδιαφερει ). Βαση του νομου που ισχυει επιλεγω εγω ενα απο τα δυο πλησιεστερα τμηματα (ΝΟΜΟΣ: δικαίωμα μετεγγραφής υφίσταται μόνο για ένα από τα δύο Τμήματα, κατ' επιλογή του ενδιαφερομένου, που είναι πλησιέστερο στον τόπο της κατοικίας των γονέων ) . Αξιζει να αναφερω οτι ο μεγαλυτερος αδερφος μου ειναι 28 ετων εχει αποφοιτησει απο μια σχολη και σπουδαζει τωρα σε μια αλλη με το 10% στην αθηνα.Αυτο που θελω να μου πειτε ειναι αν καταρχας υπαρχει προβλημα στη μετεγγραφη με βαση τα δεδομενα που σας ανεφερα. Επειτα θελω να μου διευκρινησετε το εξης καθως υπαρχει και ενας αλλος τροπος( αν δεν ισχυει ο πρωτος) ουτως ωστε να αξιωσω μετεγγραφη: η αδερφη μου σπουδαζει στην αθηνα το σεπτεμβριο ομως παραδιδει πτυχιακη και αν περασει ορκιζεται το φεβρουαριο. Σε αυτο το διαστημα θα θεωρειται φοιτητρια και θα μπορω να δηλωσω οτι εχω αδερφη-φοιτητρια σε αλλη πολη ωστε να βοηθησει στη μετεγγραφη? (ΝΟΜΟΣ: ή στην πόλη που φοιτά ήδη ένας τουλάχιστον αδελφός ή αδελφή τους και είναι αντίστοιχο με το Τμήμα προέλευσης). Εν κατακλειδι υπαρχει περιπτωση να μην γινει η μετεγγραφη? Παιζει ρολο η ηλικια του μεγαλου μου αδερφου? Η αδερφη μου θα θεωρειται για τα δικαιολογητικα φοιτητρια τους εξι μηνες μεχρι να ορκιστει?
Ευχαριστω, περιμενω τις απαντησεις σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.