pizza1993
Δραστήριο μέλος
Προγράμματα που βοηθούν να πληρώσεις τις σπουδές σου (δάνεια απο εξωτερικό) υπάρχουν; Έχω ακούσει συγκεκριμένα ότι υπάρχουν δάνεια που και καλά τα ξεπληρώνεις αφού τελειώσεις και πιάσεις δουλειά.. Άριστος βαθμός, δηλαδή 8,51+ ;
Συστατικές Επιστολές πώς πέρνουμε; Σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε γράψει απαραιτήτως 10 στο συγκεκριμένο μάθημα;
Aπο οσο ξερω μην βαρατε,για συστατικη επιστολη πρεπει να εισαι γαμαουα αριστος και να ξεχωριζεις στην σχολη και να εισαι και το πουτανακι του καθηγητη!
Καποιος που γνωριζει ας απαντησει θα ηθελα να μαθω και εγω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μπάμπης ο Άλλος
Δραστήριο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάντως τσιράκι για να πάρεις καλή συστατική. Απλά να έχεις καλούς βαθμούς στα μαθήματα και αν έχεις κάνει και εργασία ακόμα καλύτερα. Δεν μιλάω για ερευνητικά προγράμματα, εργαστήρια κλπ. Αυτά ακόμα καλύτερα, απλά έπιασα την απλή περίπτωση.
Για τα οικονομικά στο LSE. Θες ΠΟΛΥ καλό βαθμό. Να προσθέσω ότι είναι διαγωνισμός. Δηλαδή, παίρνουν 100 άτομα. Θα πάρουν τα 100 με τα καλύτερα προσόντα. Αν ο καλύτερος βαθμός ας πούμε είναι το 9, μπορεί να μπεις και με 7. Αν όμως είναι το 9,8 μπορεί να μην το δεις ούτε από μακριά. Αν σου πετύχουν όλοι οι καλοί, είσαι άτυχος...όσο και αν φαίνεται περίεργο, παίζει και ο παράγοντας τύχη, ειδικά στα οικονομικά στο LSE που είναι τα κορυφαία του μεταπτυχιακά (γι'αυτό είναι και πολύ ακριβά-ανταγωνιστικά-δύσκολα).
Υπάρχουν και αυτά τα δάνεια που αναφέρθηκαν. Εγώ προσωπικά δεν θα έμπλεκα με το αγγλικό κράτος.
astathmitos
Δραστήριο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Από του χρόνου από 3000 πάνε 9000ευρώ τα προπτυχιακά τα μεταπτυχιακά λογικαν θα τσούζουν.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Βασικά, αυτά πλέον με τους φακέλους γίνονται κυρίως στην Ελλάδα, καθώς έχουμε μείνει στον μεσαίωνα. Στα περισσότερα Παν/μια του εξωτερικού οι φόρμες είναι ηλεκτρονικές. Κοινώς δίνεις το e-mail των καθηγητών σου και στέλνουν την συστατική από μία φόρμα που θα τους αποσταλεί. Απαραίτητη προϋπόθεση, σαφώς, είναι το e-mail αυτό να είναι της Σχολής. Όχι τύπου @gmail, @hotmail, @yahoo, etc.Θα τους προσκομίσεις ένα φωτοαντίγραφο της αναλυτικής κατάστασης βαθμολογίας σου και θα τους ζητήσεις συστατικές επιστολές για το τάδε μεταπτυχιακό του τάδε πανεπιστημίου για το τάδε ακαδημαϊκό έτος. Η συστατική επιστολή παραδίδεται σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο και το περιεχόμενό της θεωρείται εμπιστευτικό. Αν την ανοίξεις, ακυρώνεται η ισχύς της και δεν γίνεται δεκτή.
Τουλάχιστον σε όσες αιτήσεις έκανα εγώ, πουθενά δεν χρειάστηκε να πάρω hardcopy συστατική. Παντού ήθελαν ηλεκτρονική.
Να έχετε υπ' όψιν ότι ο βαθμός πτυχίου είναι ίσως για το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Από εκεί και πέρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι συστατικές και ειδικά ποιος σας τις δίνει. Είναι εμφανές ότι αν το άτομο που σας τις δίνει έχει κάνει PhD στο εξωτερικό - και ειδικά στο Παν/μιο που ενδιαφέρεστε - τότε έχετε λίγο αυξημένες πιθανότητες. Αν έχετε επίσης δημοσιεύσεις, τότε αυξάνονται πολύ οι πιθανότητές σας.
Γενικά μην πιάνεστε μόνο από τον βαθμό πτυχίου. Δεν είναι ΑΣΕΠ για να πάρουν τος 42 καλύτερους. Συνήθως κοιτάνε όλο το "πακέτο".
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Βασικά, αυτά πλέον με τους φακέλους γίνονται κυρίως στην Ελλάδα, καθώς έχουμε μείνει στον μεσαίωνα. Στα περισσότερα Παν/μια του εξωτερικού οι φόρμες είναι ηλεκτρονικές. Κοινώς δίνεις το e-mail των καθηγητών σου και στέλνουν την συστατική από μία φόρμα που θα τους αποσταλεί. Απαραίτητη προϋπόθεση, σαφώς, είναι το e-mail αυτό να είναι της Σχολής. Όχι τύπου @gmail, @hotmail, @yahoo, etc.
Τουλάχιστον σε όσες αιτήσεις έκανα εγώ, πουθενά δεν χρειάστηκε να πάρω hardcopy συστατική. Παντού ήθελαν ηλεκτρονική.
Σωστό!!Εγώ έχω μείνει στα δικά μου που τα έστειλα ταχυδρομικώς!!!
Να έχετε υπ' όψιν ότι ο βαθμός πτυχίου είναι ίσως για το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Από εκεί και πέρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι συστατικές και ειδικά ποιος σας τις δίνει. Είναι εμφανές ότι αν το άτομο που σας τις δίνει έχει κάνει PhD στο εξωτερικό - και ειδικά στο Παν/μιο που ενδιαφέρεστε - τότε έχετε λίγο αυξημένες πιθανότητες. Αν έχετε επίσης δημοσιεύσεις, τότε αυξάνονται πολύ οι πιθανότητές σας.
Γενικά μην πιάνεστε μόνο από τον βαθμό πτυχίου. Δεν είναι ΑΣΕΠ για να πάρουν τος 42 καλύτερους. Συνήθως κοιτάνε όλο το "πακέτο".
Πρέπει να πιάνονται ΚΑΙ από το βαθμό πτυχίου, καθώς αν δεν έχουν αυτό, δεν θα πάνε καν στο επόμενο στάδιο....
Johnny15
Επιφανές μέλος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Ναι.Άριστος βαθμός, δηλαδή 8,51+ ;
Συστατικές Επιστολές πώς παίρνουμε; Σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε γράψει απαραιτήτως 10 στο συγκεκριμένο μάθημα;
Όχι απαραίτητα. Εξαρτάται από τον εκάστοτε διδάσκοντα.
Με τέτοιους βαθμούς, είσαι μέσα.Aπό βαθμούς τι ξέρετε; Από 9 και πάνω αρκεί;
Μήπως και να του κάτσουμε; Αν δε ξέρουμε, δε μιλάμε.Aπο οσο ξερω μην βαρατε,για συστατικη επιστολη πρεπει να εισαι γαμαουα αριστος και να ξεχωριζεις στην σχολη και να εισαι και το πουτανακι του καθηγητη!
Καποιος που γνωριζει ας απαντησει θα ηθελα να μαθω και εγω!
pizza1993
Δραστήριο μέλος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Αμέ.μονο απο τις επιδοσεις σου θα σου δωσει νομιζεις συστατικη?
pizza1993
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
pizza1993
Δραστήριο μέλος
ΝΑ ρωτησω κατι ασχετο τις πτυχιακες τις κανεις συνεργασια με καθηγητε΅ς?δηλαδη την επιβλεπουν σου κανουν προτασεις για βελτιωσεις κι ετσι?
nPb
Επιφανές μέλος
Μια άλλη καθηγήτρια είχε πει σε άλλο παιδί: «Τι το θες εσύ το μεταπτυχιακό; Αφού παρ' όλο που έγραψες καλά στα μαθήματά μου, σε είδα ότι τα έχεις δώσει με πολλές προσπάθειες, ενώ δεν είχες έρθει ούτε μια φορά στο μάθημά μου. Νομίζω ότι δεν κάνεις για μεταπτυχιακό».
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Μαθηματικών
Μια άλλη καθηγήτρια είχε πει σε άλλο παιδί: «Τι το θες εσύ το μεταπτυχιακό; Αφού παρ' όλο που έγραψες καλά στα μαθήματά μου, σε είδα ότι τα έχεις δώσει με πολλές προσπάθειες, ενώ δεν είχες έρθει ούτε μια φορά στο μάθημά μου. Νομίζω ότι δεν κάνεις για μεταπτυχιακό».
Αυτά είναι...!!!
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Σόρρυ, αλλά γιατί η συνεργασία σε projects και δημοσιεύσεις να είναι κατακριτέα; Μήπως όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια;το πουτανακι εννοω να εχεις καποια συνεργασια με τον εν λογω καθηγητη...Αν δεν σε γνωριζει καλα μονο απο τις επιδοσεις σου θα σου δωσει νομιζεις συστατικη?
Ανάλογα. Συνήθως σε ρίχνουν σε κάναν διδακτορικό τους, οπότε και αυτός ουσιαστικά σε επιβλέπει. Εγώ βέβαια την έκανα απευθείας με τον καθηγητή μου.ΝΑ ρωτησω κατι ασχετο τις πτυχιακες τις κανεις συνεργασια με καθηγητε΅ς?δηλαδη την επιβλεπουν σου κανουν προτασεις για βελτιωσεις κι ετσι?
pizza1993
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Φινεύς
- Hased Babis
- Barka
- phleidhs
- Eleni123-
- Τρελας123
- NasosJet
- Gus Roger10
- GeorgePap2003
- Fofifofi78
- Philologist
- Emilonop
- Ria99
- kilopo
- Clary
- tslef8
- Monster Hunter
- Κλημεντίνη
- New member
- johnsala
- lnesb
- tsiobieman
- korlef
- paulkin94
- Viedo
- aekaras 21
- No name
- ggl
- constansn
- SlimShady
- Memetchi
- Nina-nana
- fmarulezkd
- Eri0611
- johnietraf
- Jocaste
- ag97
- eri548
- taketrance
- Sokratis Mitropoulos
- Meow
- mariana.kpt
- Wrong
- Σπυρακος (^^)
- Catherine3
- Alma Libre
- Giorgos216
- don_vito
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.