Civilara
Περιβόητο μέλος
Μία φίλη μου τελείωσε ιδιωτικό Ιεκ και εργαζόταν πάνω σε αυτό που σπούδασε 4,5 χρόνια!έκανε αιτήση σε πανεπ. της Αγγλίας,σε ένα από τα καλύτερα πανεπ. στην Ευρώπη και την πήραν για Master's Degree.
Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω αλλά το δέχομαι. Είναι δυνατόν η φίλη σου χωρίς να έχει την κατάλληλη πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε επίπεδο Bachelor να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master? Της λείπουν βασικές γνώσεις. Δεν κολλάει. Θα συναντήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τζινο...
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω αλλά το δέχομαι. Είναι δυνατόν η φίλη σου χωρίς να έχει την κατάλληλη πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε επίπεδο Bachelor να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master? Της λείπουν βασικές γνώσεις. Δεν κολλάει. Θα συναντήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Δυσκολο ειναι αλλα οχι ανεφικτο και μιλαω εκ' πειρας. Τελειωνω Msc στα οικονομικα με background Iek λογιστικη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν έχω κάτι με τα ιεκ αλλά δεν θα ονομάσουμε και πτυχία απλές βεβαίωσεις παρακολούθησης...Ελεος
Στον εαυτο σου αναφερεσαι? 2 χρονια ειναι το ΙΕΚ, δεν ειναι βεβαιωση παρακολουθησης. Το να εκμηδενιζεις ειναι σιγουρα γελοιοτητα. Ελεος κ απο μενα
Civilara
Περιβόητο μέλος
Το να γίνουν δεκτοί οι κάτοχοι διπλώματος ΙΕΚ της ημεδαπής (ισότιμου του Higher National Diploma του Ηνωμένου Βασιλείου) στο 3ο έτος προγράμματος προπτυχιακών σπουδών ΑΕΙ της αλλοδαπής για τη λήψη bachelor και στη συνέχεια σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για τη λήψη master είναι άλλο ζήτημα.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω πέσει πάνω σε μεταπτυχιακό στην Αγγλία που σε (μάλλον) εξαιρετικές περιπτώσεις δεχόταν άτομα χωρίς bsc. Θυμάμαι πως λάμβαναν πολύ υπόψιν την επαγγελματική προϋπηρεσία. Ο τομέας ήταν βιοϊατρικές επιστήμες και σίγουρα ήταν μέσα στα 2 τελευταία χρόνια.Κανένα σοβαρό ΑΕΙ δεν δέχεται φοιτητές σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών για τίτλο σπουδών 2ου κύκλου ανώτατης εκπαίδευσης (master), υποψηφίους που δεν κατέχουν τίτλο σπουδών 1ου κύκλου ανώτατης εκπαίδευσης (bachelor). Τα ευρωπαϊκά ΑΕΙ που εφαρμόζουν αυτήν την τακτική παραβιάζουν τη διαδικασία της Bologna για την σύσταση του Ευρωπαϊκού Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
NimertiS
Εκκολαπτόμενο μέλος
hidd
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο συγκεκριμενο που φοιτω εγω στο Εδιμβουργο σε εγγραφουν σαν φοιτητη τους απο τη στιγμη που θα περασεις τα 3 πρωτα μαθηματα. 2 core και ενα elective και πιστεψε με ειναι πολυ σοβαρο πανεπιστημιο.
Στο University of Edinburgh θελουν πτυχιο ΑΕΙ (ουτε καν ΤΕΙ) με 7.5+ . Εννοεις οτι καταφερες να σε παρουν για μαστερ ενω εχεις αποφοιητσει απο ΙΕΚ? σορυ αν δεν καταλαβα καλα
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
ΑΕΙ ειναι και τα τει. Ειναι και τα δυο ΑΕΙ και απο εκει χωριζονται σε πανεπιστημια και ΤΕΙ.Στο University of Edinburgh θελουν πτυχιο ΑΕΙ (ουτε καν ΤΕΙ) με 7.5+ . Εννοεις οτι καταφερες να σε παρουν για μαστερ ενω εχεις αποφοιητσει απο ΙΕΚ? σορυ αν δεν καταλαβα καλα
antis
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο University of Edinburgh θελουν πτυχιο ΑΕΙ (ουτε καν ΤΕΙ) με 7.5+ . Εννοεις οτι καταφερες να σε παρουν για μαστερ ενω εχεις αποφοιητσει απο ΙΕΚ? σορυ αν δεν καταλαβα καλα
Γνωρίζεις κανέναν πτυχιούχο ΑΕΙ ΤΤ δηλαδή ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, επίπεδο 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, που να έκανε αίτηση για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να μην τον δέχτηκαν ? Πολύ περίεργο πάντως γιατί εγώ όσους φίλους έχω όλοι μια χαρά δεχτοί έγιναν..
hidd
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γνωρίζεις κανέναν πτυχιούχο ΑΕΙ ΤΤ δηλαδή ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, επίπεδο 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, που να έκανε αίτηση για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να μην τον δέχτηκαν ? Πολύ περίεργο πάντως γιατί εγώ όσους φίλους έχω όλοι μια χαρά δεχτοί έγιναν..
Nαι πολλα τοπ πανεπιστημια δεχονται αποκλειστικα και μονο αποφοιτους ΑΕΙ. Ο ξαδεργος μου ηθελε να ερθει στο Εδινβουργο για μαστερ στη πληροφορικη και ενω ειχε βαθμο πτυχιου 8.5 απο το ΤΕΙ Αθηνων του ηπαν οτι δεχονται μονο απο ΑΕΙ. Εχεις δικιο δεν το λενε στο σαιτ τους αλλα αν στειλεις ενα μαιλ θα στο επιβαιβεωσουν. Δεν ξερω γιατι σου κανει τοσο εντυπωση παντως, τα περισσοτερα τοπ πανεπιστημια λειτουργουν με αυτο το τροπο. Δες το LSE για παραδειγμα που λεει ξεκαθαρα οτι δεχεται μονο αποφοιτους ΑΕΙ και οχι ΑΤΕΙ.
https://www.lse.ac.uk/study/informat...Region/europeEU/Greece/entryRequirements.aspx
antis
Πολύ δραστήριο μέλος
Liaki-m
Νεοφερμένος
https://www.medcollege.edu.gr/ypopsh...h-plhroforikhs/msc-advanced-computer-networks
τραγικο..΄/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rapounzela
Νεοφερμένος
Δυσκολο ειναι αλλα οχι ανεφικτο και μιλαω εκ' πειρας. Τελειωνω Msc στα οικονομικα με background Iek λογιστικη.
μπορεις να μου δωσεις παραπανω πληροφοριες? Πώς ακριβως το εκανες αυτο? Και εγω εχω τελειωσει ιεκ διοικησης επιχειρησεων και βοηθος λογιστη και σκεφτομουν να συνεχισω σπουδες με πανελληνιες....
Guest 699855
Επισκέπτης
μπορεις να μου δωσεις παραπανω πληροφοριες? Πώς ακριβως το εκανες αυτο? Και εγω εχω τελειωσει ιεκ διοικησης επιχειρησεων και βοηθος λογιστη και σκεφτομουν να συνεχισω σπουδες με πανελληνιες....
Αυτό να κάνεις κορίτσι μου. Να δώσεις πανελλαδικές σε ένα σχετικό τμήμα με την ειδικότητα που τελείωσες στο ιεκ.΄Ετσι θα εκμεταλλευτείς τις γνώσεις που έχεις ήδη αποκομίσει και μετά μπορείς να συνεχίσεις για μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορικό και ο,τι άλλο θες.
Μετα-πτυχιακό δεν υπάρχει χωρίς πτυχίο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.