Μεταπτυχιακό Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Unicorn30

Νεοφερμένος

Η Unicorn30 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Γεια σε όλους!

Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ και ψάχνω ένα σχετικό μεταπτυχιακό.

Θα μπορούσε κάποιος/α να με βοηθήσει απαντώντας μου στις παρακάτω ερωτήσεις;

1) Τι επιλογές μεταπτυχιακών μπορεί να κάνει κάποιος που έχει αποφοιτήσει από αυτό το τμήμα; (Κατεύθυνση ειδικής αγωγής)

2) Ποια η διαφορά ιδιωτικών κολλεγίων από τα δημόσια ΑΕΙ ως προς το μεταπτυχιακό;

3) Τι γνώμη έχετε για το Aegean College και για το ΠΜΣ Σχολικής Ψυχολογίας που διαθέτει;

4) Τα περισσότερα πανεπιστήμια ζητούν πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας. Με ποια πτυχία γίνεται αυτό και ποσό χρόνο παίρνει η προετοιμασία αν τα αγγλικά σου βρίσκονται σε επίπεδο C1?

Ευχαριστώ πολύ!!!😊
 

hirasawayui

Νεοφερμένος

Ο hirasawayui αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Λοιπόν, συναδέλφισσα. Τα 2) και 3) ξέχνα τα. Δεν υπάρχει ακαδημαική ισοτιμία με τα κολέγια. Όχι τουλάχιστον σε ενεστώτα χρόνο ,ελπίζουμε οχι και σε μέλλοντα. Θα κλαις τα λεφτά σου αν το κανεις. Δεν θα στο αναγνωρισουν και οταν καταθεσεις τα χαρτια σου στον ΑΣΕΠ θα ειναι σαν να μην το εκανες. Αυτά για εντος συνορων παντα.

Τωρα για το 1). Και πολλες και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά τι εννοεις. Καλύτερα ρώτα σε γκρουπάκια εκπαιδευτικών στο φβ. Σε αντίθεση με της γενικής, εμείς (τα καθαρόαιμα) της ειδικής δεν ξέρω και νομιζω δεν μπορούμε να ανοίξουμε άλλους πίνακες. Έχω την εντύπωση πως το μεταπτυχιακό σε μας πρέπει να έχει συνάφεια με το αντικείμενό μας. Αν θες να συνεχισεις σε μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη, οι επιλογες ειναι πολλες. Το πότε ξεκινουν οι αιτήσεις, δεν ξέρω, πρεπει να τα παρακολουθεις. Αν εισαι απο Θεσσαλονικη και το ΠΑΜΑΚ εχει και το ΑΠΘ. Επισης, εχει το ΕΑΠ και γενικοτερα και 2-3 ακομη πολεις στην Ελλαδα. Το δικό μας εχει και δωρεαν με εισαγωγικές εξετασεις και επι πληρωμη (στη 2η περιπτωση τα θεωρω απαραδεκτα υψηλα τα διδακτρα). Μετά έχει τα γνωστά....ΒουλγαροΙταλίες και Κύπρο... Αυτά τα γενικά και έτσι όπως τα εχω στο μυαλό μου. Ξαναλέω, καλύτερα ρώτα σε γκρουπακια αναπληρωτων, ειδικης στο φβ για σιγουρια.

5) Το επιπεδο c1 νομίζω σε καλύπτει, τουλάχιστον σε μας ειναι οκ. Κάποιο άλλο πανεπιστημιο ισως εχει αλλες προυποθεσεις εισαγωγης
 
Τελευταία επεξεργασία:

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 423 μηνύματα.
Καλημέρα,
Να ξέρεις ότι τα μετπατυχιακά από τα Κολλέγια δεν αναγνωρίζονται στον ΑΣΕΠ, δηλαδή αν θες να πάρεις μόρια για να μπεις σε ένα δημόσιο σχόλειο δεν θα πάρεις τα 20 μόρια, αυτό συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα υπάρχει νόμος που ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα ξένων Πανεπιστημίων, οπότε δεν θα θεωρείται ότι έχεις μαστερ. Αυτό έγινε με πολλούς πχ που είχαν μαστερ στην Ειδική από το mediterrenean.
 

Unicorn30

Νεοφερμένος

Η Unicorn30 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις!

Εμένα γιατί μου είπαν ότι αναγνωρίζονται στο δημόσιο κανονικά τα μεταπτυχιακά ιδιωτικών κολλεγίων; Ρώτησα για τα μόρια και αν θα μπορέσω να συμμετέχω σε προκηρύξεις του δημοσίου και μου απάντησαν θετικά οι ίδιοι από το Aegean college. Μάλιστα, μου είπαν ότι αναγνωρίζονται από τον ΣΑΕΠ και ότι είναι πολύ πιο γρήγορη η διαδικασία σε σχέση με τον ΔΟΑΤΑΠ.

Γενικά είναι δύσκολο να μπει κανείς σε ένα μεταπτυχιακό του δημοσίου; Μου φαίνεται βουνό η διαδικασία. 😕
 

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 423 μηνύματα.
Ακριβώς ΣΑΕΠ όχι ΔΟΑΤΑΠ! Αν δεν έχεις αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ δεν αναγνωρίζεται τίποτα!
Το ΣΑΕΠ δεν μετράει πουθενά μόνο για επαγγελματικά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα!
Να ξέρεις πως όλοι όδοι έκαναν το λάθος να κάνουν μαστερ σε ιδιωτικό κολλέγιο δεν πήραν μόριο γιατί δεν αναγνωρίζεται από ΔΟΑΤΑΠ γιατί υπάρχει αυτή η διάταξη που σου είπα! Εγώ έκανα στην Ειδική Αγωγή στο ΔΠΘ σε συνεργασία με ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και ήταν πολύ απλή η διαδικασία!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top