Μεταπτυχιακά (κλάδος οικονομιας-διοικησης)

vas.th

Νεοφερμένος

Η vas.th αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!

Προσπαθώ να διαλέξω το κατάλληλο μεταπτυχιακο κ θα ηθελα μερικες πληροφοριες για οποιον γνωριζει το οτιδηποτε ή εχει να μου προτεινει κάτι ή να μου δώσει μια συμβουλή, ιδως αναφορικα με τα παρακατω ή πως να προχωρησω για να καταληξω σε αυτο που θέλω. Αν εχει κανεις παρακολουθησει κάποιο από αυτά, θα εκτιμούσα να μου πει δυο πραγματα.
Έχω προπτυχιακο στα οικονομικα κ μου αρέσουν αρκετα τα διοικητικά-οικονομικά. Οι επιλογές που κρατώ ειναι οι ακόλουθες:
1. Τεχνοοικονομικά συστήματα (ΕΜΠ)
2. Διοικηση υπηρεσιών (ΑΣΟΕΕ)
3. ΜΒΑ (το βάζω σχετικα πιο χαμηλα στις προτιμήσεις μου, καθως βλεπω πως ολοι εκει πανε πλεον)
4. ΔΕΤ (ΑΣΟΕΕ)
5. Μαρκετινγκ και επικοινωνια (ΑΣΟΕΕ)
 

Φινεύς

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Δε γνωρίζω πολλά για τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι η αλήθεια αλλά γενικά σκέψου μεταπτυχιακά τα οποία σου προσφέρουν εξειδίκευση. Το Διοίκησης Υπηρεσιών στην ΑΣΟΕΕ λ.χ. ενώ ακούγεται ενδιαφέρον, ίσως είναι πολύ γενικό. Για αυτό είναι το προπτυχιακό, το μεταπτυχιακό πρέπει να σε ωθήσει στην αγορά εργασίας σε συγκεκριμένο κλάδο. Άσε που πάντα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής καριέρας μέσω MBA πιο μετά (3+ χρόνια εργασίας φάση). Το οποίο με φέρνει στο επόμενο μου πόιντ, μακριά από ΜΒΑ όπως έχεις ήδη αντιληφθεί βλέπω. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτό, να κοπανάς MBA χωρίς προϋπηρεσιακή εμπειρία. Σε πιο σοβαρά πανεπιστήμια, η διαδικασία επιλογής ξεκαθαρίζει ότι hard κριτήριο είναι να έχεις δουλέψει κάποια χρόνια πριν. Το 1ο μεταπτυχιακό του ΕΜΠ δεν έχω ιδέα τι είναι, οπότε δε μιλάω. Το ΔΕΤ επίσης μου φαίνεται φουλ γενικό για μεταπτυχιακό αλλά δεν είμαι και σίγουρος, κάποιος άλλος θα σε πληροφορήσει καλύτερα. Το συγκεκριμένο του Μάρκετινγκ είναι πιο στοχευμένο, απλώς η αγορά εργασίας στον τομέα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Θέλει φουλ ταλέντο να ξεχωρίσεις και μπορεί να περάσεις από απόρριψη σε απόρριψη. Αν σου αρέσει πάντως και θεωρείς ότι είσαι καλός, μπορείς να τα καταφέρεις. Γενική συμβουλή είναι να διαλέξεις κάτι πιο applicable στην αγορά εργασίας. Πολλοί θέλουν να γίνουν μάνατζερ, λίγοι θα τα καταφέρουν. Στο εγγυώμαι ότι αυτοί οι λίγοι κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχουν μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων στα 23 τους. Βρες έναν πιο ειδικό τομέα που σε ενδιαφέρει, εξειδικεύσου, δούλεψε για μερικά χρόνια και αν ξεχωρίσεις, θα υπάρχει ανέλιξη στον τομέα που επιθυμείς. Αυτά. :happy:
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,161 μηνύματα.
Εγω δεν ειμαι του οικονομικου χωρου...τεχνοκρτατης ειμαι ,αλλα νομιζω οτι το μονο που θα σε ξεχωρισει σε χωρους οπως η ναυτηλια , η παραγωγη, τα λοτζιστικς,και οπου υπαρχουν κατασκευες και εξοπλισμοι ειναι αυτο.

Τεχνοοικονομικά συστήματα (ΕΜΠ)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top