Debugging_Demon
Νεοφερμένος
Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 94 μηνύματα.

05-03-25

21:04
Γνωρίζω πρώην συμφοιτητές μου στο που εξειδικεύθηκαν στο HW (στο κομμάτι της σχεδίασης κυκλωμάτων και της αρχιτεκτονικής Η/Υ) που έχουν τώρα αποφοιτήσει και μια χαρά δουλειά στο αντικείμενό τους έχουν βρει (ένας από αυτούς μάλιστα άρχισε να δουλεύει στο 5ο έτος παράλληλα με την διπλωματική του...)Ύπαρχει μια φούσκα στις ειδικότητες Software. Δηλαδή αν κάποιος γουστάρει Κυκλώματα ή Κινητήρες ή Labcoat και Testube υπάρχει πρόβλημα;
Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις ΔΕΝ θα πεινάσεις. Αν σχετίζεται με την τεχνολογία ειδικότερα είναι το μόνο σίγουρο.
redpointer
Νεοφερμένος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.

05-03-25

21:07
Aμα λεμε για τοσο low level ναι θες πολυ c και λειτουργικα συστηματα και οχι μαθηματικα θα ελεγα. Αλλα υπαρχουν θεσεις οπως devops, cloud, fullstack που δεν χρειαζεται το πτυχιο. Τωρα ναι οποιος μπορει να δουλεψει σε low level ας το κανει μιας και τα λεφτα ειναι πολυ παραπανω.Άλλο Software Engineer, Άλλο Computer Scientist-Engineer.
Το τι θα ξεχάσεις εξαρτάται από το που θα δουλέψεις. Πρόσφατα πέτυχα στο LinkedIn την Canonical (επιχείρηση που συντηρεί το γνωστό λειτουργικό Ubuntu Linux), να ζητά από την ελλάδα (σε remote θέση) Junior Kernel Engineer. Όποιος απόφοιτος του ceid δουλέψει εκεί θα είναι συνεχώς με Low level πράγματα αφού ασχολείται με πυρήνες λειτουργικών συστημάτων οπότε η χρονοδρομολόγηση, η παράλληλη επεξεργασία, η διαχείριση μνήμης θα είναι το βούτυρο στο ψωμί του για όσο καιρό δουλεύει εκεί, πιθανότατα να ξεχάσει το web developing framework Node.js που του δίδαξε το πανεπιστήμιο στο 6ο εξάμηνο...Αλλά με τίποτα δεν θα ξεχάσει δομικα στοιχείων (όπως η μετάφραση και η απεικόνιση του προγράμματος στην μνήμη, η εκτέλεση των εντολών από την CPU κ.ο.κ) καθώς με αυτά πραγματεύεται ένα λειτουργικό σύτημα...
Αυτή δεν είναι η μόνη σχετική αγγελία στο LinkedIn που έχω βρει...
Hased Babis
Δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 667 μηνύματα.

05-03-25

21:17
Ακριβώς. Δεν περιστρέφονται όλα γύρω από το Software.
Άπλα το 1984 ιδρύθηκε το τότε τμήμα Στατιστικής και Πληροφορικής στην Πρώην ΑΣΟΕΕ που ιδρύθηκε για να θεραπεύσει τα αντικείμενα των Πληροφοριακών Συστημάτων, των Buisness Informatics και των εφαρμογών γραφείου, για αυτό τον λόγο σε αντίθεση με το Πολυτεχνικό τμήμα του Ceid στην Πάτρα, και το Csd στο Ηράκλειο που ήταν στην Α' Δέσμη (Φυσική - Χημεία - Μαθηματικά - Έκθεση), το εν λόγω τμήμα μπήκε στην Δ' Δέσμη (Ιστορία - Κοινωνιολογία - Μαθηματικά (Διαφορετικά από την Α) - Έκθεση).
Λόγω προπαγάνδας από τον Επιχειρηματικό χώρο είναι πιο δημοφιλές το ΟΠΑ, από Dit ΕΚΠΑ και Ceid.
Άπλα το 1984 ιδρύθηκε το τότε τμήμα Στατιστικής και Πληροφορικής στην Πρώην ΑΣΟΕΕ που ιδρύθηκε για να θεραπεύσει τα αντικείμενα των Πληροφοριακών Συστημάτων, των Buisness Informatics και των εφαρμογών γραφείου, για αυτό τον λόγο σε αντίθεση με το Πολυτεχνικό τμήμα του Ceid στην Πάτρα, και το Csd στο Ηράκλειο που ήταν στην Α' Δέσμη (Φυσική - Χημεία - Μαθηματικά - Έκθεση), το εν λόγω τμήμα μπήκε στην Δ' Δέσμη (Ιστορία - Κοινωνιολογία - Μαθηματικά (Διαφορετικά από την Α) - Έκθεση).
Λόγω προπαγάνδας από τον Επιχειρηματικό χώρο είναι πιο δημοφιλές το ΟΠΑ, από Dit ΕΚΠΑ και Ceid.
Debugging_Demon
Νεοφερμένος
Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 94 μηνύματα.

05-03-25

21:21
Συμφωνώ, άρα λες και μόνος σου κάτι: Η κάθε δουλειά έχει διαφορετικές απαιτήσεις και υπάρχουν δουλειές σε όλους τους τομέις. Ένα πανεπιστήμιο πρέπει να σε καθιστά ολοκληρωμένο μηχανικό-επιστήμονα υπολογιστών ώστε να μπορείς να δουλέψεις σε μια θέση ανάλογα με την εξειδίκευσή σου μεν, όμως χωρίς να σου περιορίζει τις γενικές γνωσεις πληροφορικής που θα έχεις. Συνεπώς όποιο τμήμα δεν προσφέρει λειτουργικά συστήματα, αρχιτεκτονική υπολογιστών, ψηφιακή σχεδίαση κλπ είναι λειψό και τα τμήματα οικονομικής πληροφορικής κάνουν ακριβώς αυτό (θα μπορούσα να πω ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ "οικονομικό" με την έννοια ότι τσιγκουνεύεται τις έννοιες που διδάσκει, αλλά είναι κακό αστείο..)Aμα λεμε για τοσο low level ναι θες πολυ c και λειτουργικα συστηματα και οχι μαθηματικα θα ελεγα. Αλλα υπαρχουν θεσεις οπως devops, cloud, fullstack που δεν χρειαζεται το πτυχιο. Τωρα ναι οποιος μπορει να δουλεψει σε low level ας το κανει μιας και τα λεφτα ειναι πολυ παραπανω.
redpointer
Νεοφερμένος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.

05-03-25

22:50
Ολα τα τμηματα πληροφορικης οπα, παπει, χαροκοπειο (για εκπα εννοειται προφανως) εχουν μαθηματα λειτουργικων συστηματων, αρχιτεκτονικης υπολογιστων, λογικης σχεδιασης κλπ. Με c ομως ενα πολυ πολυ μικρο ποσοστο αποφοιτων θα ασχοληθει, η πλειοψηφια των αποφοιτων παει σε web dev κλπ. Επισης και τα 4 αυτα τμηματα παρεχουν οσο υποβαθρο χρειαζεται για να μαθεις μονος σου κωδικα σε c αλλο που κανεις δεν το κανει γιατι δεν βρισκει την ορεξη. Τελος διαβασα αυτο καπου:Συμφωνώ, άρα λες και μόνος σου κάτι: Η κάθε δουλειά έχει διαφορετικές απαιτήσεις και υπάρχουν δουλειές σε όλους τους τομέις. Ένα πανεπιστήμιο πρέπει να σε καθιστά ολοκληρωμένο μηχανικό-επιστήμονα υπολογιστών ώστε να μπορείς να δουλέψεις σε μια θέση ανάλογα με την εξειδίκευσή σου μεν, όμως χωρίς να σου περιορίζει τις γενικές γνωσεις πληροφορικής που θα έχεις. Συνεπώς όποιο τμήμα δεν προσφέρει λειτουργικά συστήματα, αρχιτεκτονική υπολογιστών, ψηφιακή σχεδίαση κλπ είναι λειψό και τα τμήματα οικονομικής πληροφορικής κάνουν ακριβώς αυτό (θα μπορούσα να πω ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ "οικονομικό" με την έννοια ότι τσιγκουνεύεται τις έννοιες που διδάσκει, αλλά είναι κακό αστείο..)
Πριν από δύο χρόνια ολοκλήρωσα τη διπλωματική μου εργασία πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Είδα κυρίως υπολογιστική όραση αλλά εμβάθυνα και σε μηχανική όσο και βαθειά μάθηση. Τότε, αναζητησα δουλειές σε αυτόν τον τομέα και απογοητεύτηκα από την έλλειψη ζήτησης και τους μικρούς μισθούς καθώς και από το γεγονός ότι ζητούσαν διδακτορικούς. Μετά απο τον στρατο, εργάζομαι πλέον στον τομέα του backend με τεχνολογίες .NET.
Γενικα ολα τα τμηματα παρεχουν οσο γνωση χρειαζεται μετα ειναι προσωπικο ψαξιμο. Ειμαι σιγουρος το 70-80% των αποφοιτων ceid οτι δεν θα ασχοληθει ποτε με c.
Debugging_Demon
Νεοφερμένος

05-03-25

23:02
Well στο OΠΑ η αρχιτεκτονική υπολογιστών είναι επιλογής, τα δίκτυα επίσης, μεταγλωτιστές επίσης, πράγμα που θεωρώ τραγικό . Επίσης δεν έχουν μαθήματα ηλεκτρονικής, επεξεργασίας σημάτων, επικοινωνιών, εργαστήριο Ψηφιακής σχεδίασης (μόνο θεωρία δεν φτάνει).Ολα τα τμηματα πληροφορικης οπα, παπει, χαροκοπειο (για εκπα εννοειται προφανως) εχουν μαθηματα λειτουργικων συστηματων, αρχιτεκτονικης υπολογιστων, λογικης σχεδιασης κλπ. Με c ομως ενα πολυ πολυ μικρο ποσοστο αποφοιτων θα ασχοληθει, η πλειοψηφια των αποφοιτων παει σε web dev κλπ. Επισης και τα 4 αυτα τμηματα παρεχουν οσο υποβαθρο χρειαζεται για να μαθεις μονος σου κωδικα σε c αλλο που κανεις δεν το κανει γιατι δεν βρισκει την ορεξη. Τελος διαβασα αυτο καπου:
Πριν από δύο χρόνια ολοκλήρωσα τη διπλωματική μου εργασία πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Είδα κυρίως υπολογιστική όραση αλλά εμβάθυνα και σε μηχανική όσο και βαθειά μάθηση. Τότε, αναζητησα δουλειές σε αυτόν τον τομέα και απογοητεύτηκα από την έλλειψη ζήτησης και τους μικρούς μισθούς καθώς και από το γεγονός ότι ζητούσαν διδακτορικούς. Μετά απο τον στρατο, εργάζομαι πλέον στον τομέα του backend με τεχνολογίες .NET.
Γενικα ολα τα τμηματα παρεχουν οσο γνωση χρειαζεται μετα ειναι προσωπικο ψαξιμο. Ειμαι σιγουρος το 70-80% των αποφοιτων ceid οτι δεν θα ασχοληθει ποτε με c.
Μην βάζεις ποσοστά και μην προδικάζεις θα πω εγώ, ποτέ δεν ξέρεις που θα δουλέψει κανείς.
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 404 μηνύματα.

05-03-25

23:08
Σε παρακαλώ πες περισσότερες λεπτομέρειες. Το Data Science και το ΑΙ engineering δεν είναι οι πιο περιζήτητες ειδικότητες; Ή το backend είναι; Το blockchain; Και που έψαχνες; Ελλάδα; Ευρώπη; Αμερική;
redpointer
Νεοφερμένος

06-03-25

09:36
Για ελλαδα το διαβασα οπως ειδα και αυτο: https://www.reddit.com/r/greece/comments/1giz3juΣε παρακαλώ πες περισσότερες λεπτομέρειες. Το Data Science και το ΑΙ engineering δεν είναι οι πιο περιζήτητες ειδικότητες; Ή το backend είναι; Το blockchain; Και που έψαχνες; Ελλάδα; Ευρώπη; Αμερική;
Ας παει στο εκπα τοτε οποιος θελει να ασχοληθει με αυτα περνας και απο 2ο και απο 4ο πεδιο εκειπερα.Well στο OΠΑ η αρχιτεκτονική υπολογιστών είναι επιλογής, τα δίκτυα επίσης, μεταγλωτιστές επίσης, πράγμα που θεωρώ τραγικό . Επίσης δεν έχουν μαθήματα ηλεκτρονικής, επεξεργασίας σημάτων, επικοινωνιών, εργαστήριο Ψηφιακής σχεδίασης (μόνο θεωρία δεν φτάνει).
Μην βάζεις ποσοστά και μην προδικάζεις θα πω εγώ, ποτέ δεν ξέρεις που θα δουλέψει κανείς.
Debugging_Demon
Νεοφερμένος

06-03-25

09:46
Το είπα και εγώ αυτό. Με μόνη διαφορά ότι αν το κάνει θα πρέπει να κάνει μια στοιχειώδη επανάληψη στην φυσική.Ας παει στο εκπα τοτε οποιος θελει να ασχοληθει με αυτα περνας και απο 2ο και απο 4ο πεδιο εκειπερα.
redpointer
Νεοφερμένος

06-03-25

11:01
Σιγουρα παντως για να γινεις προγραμματιστης δεν θες φυσικη και χημεια οτι εχει 1 μαθημα ενα τμημα δεν ειναι κριτηριο να πας απο 2ο πεδιο και οχι 4ο πεδιο. Γενικα οσοι καναν κατι σχετικο με πληροφορικη απο 2ο πεδιο που ξερω παλι το μετανιωσαν.Το είπα και εγώ αυτό. Με μόνη διαφορά ότι αν το κάνει θα πρέπει να κάνει μια στοιχειώδη επανάληψη στην φυσική.
Debugging_Demon
Νεοφερμένος

06-03-25

11:09
Τι λες... Το έκανα εγώ αρχικά και δεν το μετανιώνω. Το έχω πει γενικά πολλές φορές και εδώ. Ιδανικά για αυτές οι σχολές θα έπρεπε να δίνεις Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική, Έκθεση. Αλλά δεν συμβαίνει so we cope with reality και διαβάζουμε χημεία για να την ξεχάσουμε έπειτα.Σιγουρα παντως για να γινεις προγραμματιστης δεν θες φυσικη και χημεια οτι εχει 1 μαθημα ενα τμημα δεν ειναι κριτηριο να πας απο 2ο πεδιο και οχι 4ο πεδιο. Γενικα οσοι καναν κατι σχετικο με πληροφορικη απο 2ο πεδιο που ξερω παλι το μετανιωσαν
Το λέω ξανά άλλο επιστήμονας-μηχανικος υπολογιστών και άλλο προγραμματιστής, προγραμματιστής γίνεσαι και από ΙΕΚ ...
redpointer
Νεοφερμένος

06-03-25

14:47
Φυσικη δεν θα ελεγα οτι χρειαζεσαι για να γινεις επιστημονας υπολογιστων, θα ελεγα οτι χρειαζεται να ξερεις μαθηματικα και πληροφορικη.Τι λες... Το έκανα εγώ αρχικά και δεν το μετανιώνω. Το έχω πει γενικά πολλές φορές και εδώ. Ιδανικά για αυτές οι σχολές θα έπρεπε να δίνεις Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική, Έκθεση. Αλλά δεν συμβαίνει so we cope with reality και διαβάζουμε χημεία για να την ξεχάσουμε έπειτα.
Το λέω ξανά άλλο επιστήμονας-μηχανικος υπολογιστών και άλλο προγραμματιστής, προγραμματιστής γίνεσαι και από ΙΕΚ ...
Nala
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Nala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 898 μηνύματα.

08-03-25

19:49
Αν σου αρέσουν τα οικονομικά το Παντειο πανεπιστήμιο σου προσφέρει τις Σχολές δημόσιας διοίκησης και το τμήμα οικονομικής και Περιφερειακής ανάπτυξης και τα δύο δίνουν δικαιώματα οικονομολόγουΕυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!
Θα ήθελα επίσης να σημειώσω (αν ενδιαφέρει κανέναν) πώς αν περάσω ΔΕΣ θα διάλεγα για κατεύθυνση την διπλωματία και όχι τα οικονομικά καθώς έχω ως στόχο (και πολύ μακρινό όνειρο) να μπω στην διπλωματική ακαδημία ή να ασχοληθώ με κάποια διεθνή οργάνωση.
Ίσως το δίλημμα μου με τα οικονομικά είναι ότι εκεί θα είχα περισσότερες επιλογές (μπορώ να περάσω Δες και από εκεί και για αυτό είναι η πρώτη μου επιλογή και στα δύο μηχανογραφικά) αλλά και θα είχα περισσότερες πιθανότητες να γράψω καλά στις πανελλήνιες σε σχέση με την θεωρητική που έχει τα αρχαία και την ιστορία και ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος (προσωπική μου άποψη). Ακόμα προσπαθώ να είμαι ρεαλίστρια και ξέρω πως το να γράψω 18.895 (η βάση του 24) ακόμα και με αγγλικά (που αν γράψω 19-20 μετράνε 4 χιλιάδες μόρια) από την κατεύθυνση της θεωρητικής είναι πολύ δύσκολο.
(Συγγνώμη για τα γραμματικά-συντακτικά λάθη στο πρώτο μου post αλλά και εδώ αν υπάρχουν)
Αν σε ενδιαφέρει η διπλωματία και οι διεθνείς οργανώσεις τότε ή σχολη Διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών αλλά και η δημοσιογραφιας είναι ότι πρέπει
Βάλε τα δυνατά σου να γράψεις όσο καλύτερα γίνεται για να μπορείς να επιλέξεις
Έχω φίλη από την σχολή δημοσιογραφιας στο απθ που κάνει πρακτική άσκηση στην action aid
Επίσης έχω φίλη από Παντειο δημόσιας διοίκησης με MBA από ΟΠΑ που δουλεύει manager
Να θυμάσαι ότι κάθε σχολή δεν είναι μονόδρομος
giannis8krono
Νεοφερμένος
Ο giannis8krono αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 92 μηνύματα.

09-03-25

15:46
Είμαι μαθήτρια τρίτης λυκείου και τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές κατάλαβα ότι έπρεπε να είχα πάει οικονομικά.
Δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα με τα μαθήματα της θεωρητικής (ίσως λίγο με την ιστορία στο θέμα της αποστήθισης) καθώς στα αρχαία το γνωστό μου αρέσει πολύ και τα λατινικά είναι το αγαπημένο μου γιατί πάντα ήμουν καλή με τις ξένες γλώσσες οπότε θεωρώ το θεωρώ ως το μάθημα που θα γράψω καλά.
Οι λόγοι όμως που δεν είχα διαλέξει οικονομικά εξ αρχής είναι οι εξής:
1.Από το δημοτικό είχα διαμορφώσει κακή εικόνα απέναντι στα μαθηματικά σε σημείο που όταν έγραφα διαγώνισμα/τεστ έκλαιγα και με έπινε κρίση
2.Αυτή η κατάσταση είχε επικρατήσει μέχρι την πρώτη γυμνασίου ώσπου ήρθε ο κορονοϊός οπότε παράτησα τα μαθηματικά εντελώς
3. Ίσως ένας ακόμη λόγος είναι ότι η μάνα μου είναι δασκάλα (στο ίδιο δημοτικό που πήγαινα) οπότε μεγάλωσα βασιζόμενη στην δικιά της γνώμη και αντίδραση απέναντι στις επιδόσεις μου στα μαθηματικά (αρνητικά σχόλια τις περισσότερες φορές).
Όμως η μέρα της γ γυμνασίου έφτασε και έπρεπε να αντιμετωπίσω τα μαθηματικά με αποτέλεσμα οι γονείς μου να με γράψουν σε φροντιστήριο στο οποίο γνώρισα τον καλύτερο μαθηματικό και για πρώτη φορά ασχολήθηκα με τα μαθηματικά σοβαρά με αποτέλεσμα να γράψω 20 στις εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς.
Ένα χρόνο μετά στην πρώτη λυκείου με την σκέψη ότι θα πάω θεωρητική συγκεντρώθηκα στα μαθήματα της κατεύθυνσης οπότε μαθηματικά τίποτα (έγραψα 5)
Δευτέρα λυκείου. Ήμουν η μόνη που πρόσεχε στα μαθηματικά γενικής, έλυνα ασκήσεις στην τράπεζα θεμάτων και κάθε φορά που έλεγα σε κάποιον ότι μου αρέσουν τα μαθήματα της θετικής με κοιτούσε με μισό μάτι.(Εξετάσεις έγραψα 15)
Fast Forward Τρίτη λυκείου λατρεύω την στατιστική και μετανιώνω κάθε μέρα που δεν πήγα οικονομικά, καθώς μου αρέσει και η πληροφορική και το αοθ και τα μαθηματικά.
Σημαντικό επίσης που πρέπει να πω είναι ότι από την τρίτη γυμνασίου που κοιτάω τις σχολές της θεωρητικής δεν μου αρέσει και μια εκτός από την Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και όλες οι άλλες εκτός από αυτές που αναγκαστικά πρέπει να δηλώσω δεν με ενθουσιάζουν καθόλου (για να μην μιλήσω για νομικά και ψυχολογία που ούτε να τα βλέπω δεν θέλω) Όπως και παιδαγωγικά δεν θα δηλώσω καθόλου λόγο του τραύματος από την μάνα μου αλλά και γιατί δεν θέλω να διδάξω ΚΑΘΌΛΟΥ
Αν θα έκανα μηχανογραφικό τώρα θα ήταν κάπως έτσι
1. Διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών/ Παμακ
2. Μετάφρασης και διερμηνείας/ Κέρκυρα
3. Πολιτικές επιστήμες/ Θεσσαλονίκη
4.Διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών/ ΠΑΠΕΙ
5. Διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών/ Πάντειο
6. Γλωσσικών και διαπολιτισμικών σπουδών/ Βόλος
7. Βιβλιοθηκονόμος και αρχειονομίας/ Θεσσαλονίκη
8. Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας/ Θεσσαλονίκη
Πολιτικές επιστήμες/ Κομοτηνή
9. Γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας/ Θεσσαλονίκη
10. Κοινωνικής ανθρωπολογίας/ Διπαε
Το χειρότερο είναι μόνο το πρώτο με "ενδιαφέρει" και θεωρώ ότι αν δεν γράψω όσα μόρια χρειάζονται για να μπω αυτήν την σχολή και θεωρώ όλες τις υπόλοιπες ως αποτυχίας
Υ.Γ Θα γράψω πανελλήνιες και αγγλικά και γερμανικά
Αν δεν μπεις εκει που σε ενδιαφέρει, ξαναδωσεΕίμαι μαθήτρια τρίτης λυκείου και τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές κατάλαβα ότι έπρεπε να είχα πάει οικονομικά.
Δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα με τα μαθήματα της θεωρητικής (ίσως λίγο με την ιστορία στο θέμα της αποστήθισης) καθώς στα αρχαία το γνωστό μου αρέσει πολύ και τα λατινικά είναι το αγαπημένο μου γιατί πάντα ήμουν καλή με τις ξένες γλώσσες οπότε θεωρώ το θεωρώ ως το μάθημα που θα γράψω καλά.
Οι λόγοι όμως που δεν είχα διαλέξει οικονομικά εξ αρχής είναι οι εξής:
1.Από το δημοτικό είχα διαμορφώσει κακή εικόνα απέναντι στα μαθηματικά σε σημείο που όταν έγραφα διαγώνισμα/τεστ έκλαιγα και με έπινε κρίση
2.Αυτή η κατάσταση είχε επικρατήσει μέχρι την πρώτη γυμνασίου ώσπου ήρθε ο κορονοϊός οπότε παράτησα τα μαθηματικά εντελώς
3. Ίσως ένας ακόμη λόγος είναι ότι η μάνα μου είναι δασκάλα (στο ίδιο δημοτικό που πήγαινα) οπότε μεγάλωσα βασιζόμενη στην δικιά της γνώμη και αντίδραση απέναντι στις επιδόσεις μου στα μαθηματικά (αρνητικά σχόλια τις περισσότερες φορές).
Όμως η μέρα της γ γυμνασίου έφτασε και έπρεπε να αντιμετωπίσω τα μαθηματικά με αποτέλεσμα οι γονείς μου να με γράψουν σε φροντιστήριο στο οποίο γνώρισα τον καλύτερο μαθηματικό και για πρώτη φορά ασχολήθηκα με τα μαθηματικά σοβαρά με αποτέλεσμα να γράψω 20 στις εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς.
Ένα χρόνο μετά στην πρώτη λυκείου με την σκέψη ότι θα πάω θεωρητική συγκεντρώθηκα στα μαθήματα της κατεύθυνσης οπότε μαθηματικά τίποτα (έγραψα 5)
Δευτέρα λυκείου. Ήμουν η μόνη που πρόσεχε στα μαθηματικά γενικής, έλυνα ασκήσεις στην τράπεζα θεμάτων και κάθε φορά που έλεγα σε κάποιον ότι μου αρέσουν τα μαθήματα της θετικής με κοιτούσε με μισό μάτι.(Εξετάσεις έγραψα 15)
Fast Forward Τρίτη λυκείου λατρεύω την στατιστική και μετανιώνω κάθε μέρα που δεν πήγα οικονομικά, καθώς μου αρέσει και η πληροφορική και το αοθ και τα μαθηματικά.
Σημαντικό επίσης που πρέπει να πω είναι ότι από την τρίτη γυμνασίου που κοιτάω τις σχολές της θεωρητικής δεν μου αρέσει και μια εκτός από την Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και όλες οι άλλες εκτός από αυτές που αναγκαστικά πρέπει να δηλώσω δεν με ενθουσιάζουν καθόλου (για να μην μιλήσω για νομικά και ψυχολογία που ούτε να τα βλέπω δεν θέλω) Όπως και παιδαγωγικά δεν θα δηλώσω καθόλου λόγο του τραύματος από την μάνα μου αλλά και γιατί δεν θέλω να διδάξω ΚΑΘΌΛΟΥ
Αν θα έκανα μηχανογραφικό τώρα θα ήταν κάπως έτσι
1. Διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών/ Παμακ
2. Μετάφρασης και διερμηνείας/ Κέρκυρα
3. Πολιτικές επιστήμες/ Θεσσαλονίκη
4.Διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών/ ΠΑΠΕΙ
5. Διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών/ Πάντειο
6. Γλωσσικών και διαπολιτισμικών σπουδών/ Βόλος
7. Βιβλιοθηκονόμος και αρχειονομίας/ Θεσσαλονίκη
8. Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας/ Θεσσαλονίκη
Πολιτικές επιστήμες/ Κομοτηνή
9. Γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας/ Θεσσαλονίκη
10. Κοινωνικής ανθρωπολογίας/ Διπαε
Το χειρότερο είναι μόνο το πρώτο με "ενδιαφέρει" και θεωρώ ότι αν δεν γράψω όσα μόρια χρειάζονται για να μπω αυτήν την σχολή και θεωρώ όλες τις υπόλοιπες ως αποτυχίας
Υ.Γ Θα γράψω πανελλήνιες και αγγλικά και γερμανικά
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 88 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Tasos Kakias
- Hased Babis
- Varus
- Tommy Gunn
- Vera
- goti
- ioanna2007
- Jesse_
- rseven
- AggelikiGr
- bibliofagos
- Theo7
- shuuu
- ck_chrysiis
- Chris1993
- Nosokomos
- charmander
- Frozensun
- Debugging_Demon
- georgetherrr
- Dr. Gl. Luminous
- Corfu kitty
- jellojina
- FNC_Sophia
- Helen06
- Hecticism
- Theme
- jYanniss
- Kate1914
- Reader
- woasibe
- redpointer
- iew
- gegeorgiou90
- Entropy24
- constansn
- Nala
- E.Z
- Kzaro
- Scandal
- Joji
- MarcoReus
- tsiobieman
- stefan
- pastellie
- Praxis
- globglogabgalab
- fgk
- Μήτσος10
- giorgos8907
- Eagle Eye
- ggl
- pinkheart
- V@Per
- blissele
- GeorgePap2003
- BatGuin
- Ryuzaki
- Natsuko
- Τρελας123
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.