Crookshanks
Διάσημο μέλος
Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα.

16-07-08

10:28
Ο,τι μαθαινεις ποτε δεν παει χαμενο....εξαλλου η γνωση ποτε δεν εβλαψε κανεναν.
Μόνο εάν μαθαίνεται εις βάρος άλλης γνώσης.
Με αντιγράφεις...![]()
1) Δε γράφουμε τεστ για να απαγορεύεται η αντιγραφή

Πάντως εγώ ακόμη θεωρώ τα αρχαία χάσιμο χρόνου. Γιατί δεν μαθαίνουμε τα ουσιώδη, τα οποία πολύ ωραία περιγράφονται εδώ:
.στα αρχαία να μαθαίνεις το νόημα των λόγων των αρχαίων φιλοσόφων και να το κατανοείς ετσι ώστε να καταλάβεις ποιες αξίες και αρχές οδήγησαν τους αρχαίους εκεί που έφτασαν ή ποια ήταν η νοοτροπία τους
Γι' αυτό κι εγώ δεν τα αντέχω τα αρχαία. Επειδή, με τον τρόπο που διδάσκονται, καταντούν ένα άκρως αντιπαιδαγωγικό μάθημα που το μόνο που μας κάνει είναι να παπαγαλίζουμε. Και όταν το λέμε αυτό στον καθηγητή, λέει "μα έτσι είναι παιδιά ο κανονισμός από το υπουργείο". Τί, να πάμε να το πούμε στο υπουργείο; Να κάνουμε διαδήλωση για τα αρχαία; Ε όχι δα. Πιο καλά να παπαγαλίσουμε όσο χρειάζεται για να περάσουμε και από τα υπόλοιπα να μάθουμε όσα έχουν φιλοσοφική αξία. Λιγότερο χρόνο και κόπο θα μας πάρει.
Με συγχωρείτε αλλά εγώ αρχαία δεν πρόκειται να μάθω ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι δε τα διδάχτηκα ποτέ.
Ερώτηση: Τόσο ηλίθιο είναι το Υπουργείο και μας βάζει να κάνουμε το μάθημα αυτό δια παπαγαλισμού;
Απλά μερικές φορές κουράζει όσους βαριούνται, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.
Εσύ δηλ. την παπαγαλία δε τη βαριέσαι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.