α αυτό το είχα ρωτήσει και εγώ πολύ πολύ παλιά και είχαν πέσει όλοι να με φάνε
Γιατί να μάθω αρχαία.???άντε να μελετήσω κάνω κειμενάκι, αλλά γιατί να κάτσω να μάθω πώς τα απαρέμφατα μερικές φορές χρησιμοποιούνται ώς υποκείμενα, σε απρόσωπα ρήματα...?
Γιατί να μάθω όλες εκείνες τις εγκλίσεις, όλα εκείνα τα είδη μετοχών, όλα τα ρήματα που παίρνουν κατηγορηματικές??Ε?Ε?
Μα γιατί θα μου χρειαστούνε στο άμεσο μέλλον...Βέβαια...Για να γράψω έκθεση, για να γίνω καλύτερη στην γλώσσα...(όχι δεν θέλω, εγώ θετική ή τεχνολογική θα πάω)
Πάντως στην αναγέννηση, ένα νέο πρότυπο ανθρώπου είχε βγει, ο καθολικός άνθρωπος όπου είχε άποψη για τα πάντα, ήταν καλός στην φιλοσοφία, στα μαθηματικά, στην ζωγραφική στην μουσική και είχε αναπτυχθεί σωματικά, ψυχολογικά κλπ κλπ...(πρότυπο ο Ντα Βίντσι-> καλλιτέχνης, επιστήμονας)Μήπως αυτό είναι το πρότυπο της εποχής μας? Δεν νομίζω...Γιατί σήμερα οι περισσότεροι μαθαίνουν κάτι μόνο και μόνο για να περάσουν κάπου, για να πάρουν έναν καλό βαθμό και μετά το ξεχνάνε. Όχι μόνο δεν τους χρησιμεύει...αλλά το ξεχνάνε... Είναι σχεδόν σαν να μην το μάθανε ποτέ...
Πάντως μπορεί τα αρχαία και οι μιγαδικοί να μην σου χρησιμέψουν για να πάς για πληροφορική όμως πρέπει να έχεις μια άποψη σε διάφορα μαθήματα..Ίσως αυτό έπρεπε να γίνεται πιο επιφανειακά. Δεν ξέρω.
Πάντως όσο να αφορά την ιστορία. Μπορεί να μην χρειάζονται όλες αυτές οι λεπτομέριες, τα κουραστικά ονόματα, οι χρονολογίες που το μόνο που κάνουν είναι να σε μπερδεύουν αλλά πιστεύω πώς ο καθένας πρέπει να ξέρει την ιστορία του τόπου του...Είναι ντροπή να ρωτάμε για το 1821 και να λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι...και να γελάμε με τα χάλια μας. Πρέπει να μάθουμε την ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης μιας και τώρα πια αποτελεί την άμεση γειτονιά μας...
Αυτά από εμένα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.