Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πω πω πεστα!κανενας δν αντιλεγει οτι καθε γνωση ειναι χρησιμη και θα τη χρειαστουμε καποια στιγμη στη ζωη μας..απλως εγω (για τους παραπανω λογους)δν θεωρω το πως κανει το επιμπρημι γ προσωπο προστακτικη γνωση.υπαρχουν πολυ πιο ουσιωδη πραγματα για ν καθενα.επειδη αναφερθηκε πριν ο homo universalis εχω να σας ρωτησω με μεγαλη περιεργεια ποιος απο σας πιστευει οτι το σημερινο ελληνικο σχολειο υπηρετει τις ιδεες και τα προτυπα της αναγεννησης και του διαφωτισμου..γτ κυκλοφορωντας χρονια σε διαδρομους σχολειων και ξεροντας απο αλλους τι γινεται στους διαδρομους των πανεπιστημιων δεν ειδα ποτε κανεναν ανερχομενο da vinci ή Βολταιρο παρα μονο βαθμοθηρες με τυποποιημενες γνωσεις που τις ξεχνουν 1 μηνα μετα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

+1!
Ντάξει δεν σε πέρνει εσένα να μιλάς πολύ για ωριμότητα.
Πέρα από την πλάκα, συμφωνώ ότι όλα τα μαθήματα είναι σημαντικά, αλλά έτσι όπως τα έχουν διαμορφώσει τα βιβλία και την ύλη, είναι τόση πολύ που ξεχνιέται εύκολα και δεν μένει τίποτα στα παιδιά από τα μαθημάτα που δεν τους ενδιαφέρουν. Πιστεύω θα έρπεπε να διδάσκωνται πιο ελαστικά ή έστω πιο αναλυτικά, παρά αυτό το χάος "Βάζω 500 πράγματα λέω 2-3 πράγματα και τελείωσα" χωρίς ούτε παραδείγματα όπως πειράματα σε θετικά μαθήματα να γίνονται ούτε τίποτα. Και όσο για τα αρχαία, είσαι ακόμα Α Γυμνασίου, ρώτα και εμένα στην Ά Λυκείου, που έκλεισα 13.5 ώρες διαβάσματος και ακόμα διαβάζω για τις εξετάσεις, χώρια που είναι πανδύσκολα ενώ στο Γυμνάσιο ήταν γελοία...
Μιλάει ο πάτσος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ωρίωνας
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε μένα είναι χρήσιμα η βιολογία και η χημεία σε άλλον μπορεί να είναι τα αρχαία σε άλλον η γυμναστική σε άλλον το ΣΕΠ κτλ..
Από την άλλη δείτε το πρακτικά το θέμα: Πως θα θεωρήσουμε ποια μαθήματα είναι χρήσιμα και ποια άχρηστα (καθαρά υποκειμενικό το θέμα)? Πότε θα γίνεται ο διαχωρισμός και η επιλογή από τους μαθητές? Από το γυμνάσιο που σχεδόν όλα τα παιδιά δεν ξέρουν επακριβώς τι θέλουν? Και αν κάποιος αλλάξει γνώμη στην πορεία τι γίνεται? Αν πχ κάνει μαθηματικά και θέλει να ασχοληθεί με τα αρχαία, θα πρέπει να σκοτωθεί στο διάβασμα για να φτάσει σε αξιόλογο επίπεδο.
miv
Επιφανές μέλος

SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

leftkox
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν υποστηρίζω ούτε την εξειδίκευση από την πρώτη λυκείου ούτε την κατάργηση των κατευθύνσεων, απλά τουλάχιστον μέχρι και τη 2α λυκείου όπου δεν υπάρχει το άγχος των πανελληνίων πρέπει στη γενική παιδεία να γίνεται ουσιαστικό μάθημα.
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος

Τώρα αυτό ήταν αστείο?Να ξέρω να γελάσω...Αρχική Δημοσίευση από quertyuiop2:Μιλάει ο πάτσος...![]()
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

Το γεγονός οτι η Γενική Παιδεία αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα οφείλεται απλά και μόνο στο γεγονός οτι υπάρχει έντονη εξειδίκευση. Δεν οφείλεται στο γεγονός οτι υπάρχει Γενική Παιδεία που όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί, αλλά και να μονοπωλήσει την εκπαίδευση μέχρι τα 18. Και όχι, δε μπορείς να αποκλείεις τη λογική των μισών επιστημών της ανθρωπότητας όντας ένα σχεδόν αγράμματο δωδεκάχρονο παιδάκι. Και γραμματική και συντακτικό και τα πάντα χρειάζεσαι...
αγραμματο μεν 16χρονο δε

Nick-Firestorm
Νεοφερμένος

Guest 901443
Επισκέπτης

Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ τα τελευταία 8 χρόνιαΜα γιατί να μαθαίνουμε πράματα που δεν θα μας χρησιμεύσουν ποτέ στη ζωή μας

Scandal
Διαχειριστής

Γιατί αν δεν ξέρεις μιγαδικούς, μάλλον θα τα βρεις σκούρα στη σχολή Πληροφορικής.Γιατί δηλαδή πρέπει εγώ να λιώσω στο διάβασμα, να διαβάζω περι μιγαδικούς αριθμούς και ταλαντώσεις ώστε να περάσω Πληροφορική???
Δεν μπορώ να το καταλάβω...

Μα καλά, τι νομίζετε ότι θα πάτε να μάθετε σε μία σχολή Πληροφορικής; Τι είναι η μητρική, η CPU, η RAM και άλλες τέτοιες νηπιακές γνώσεις;

(άντε δείτε το πρόγραμμα σπουδών μιας οποιασδήποτε σχολής πληροφορικής ΤΕΙ/ΑΕΙ... )
btw, σχολείο δεν πάμε για να πάρουμε γνώσεις οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν πρακτικά (τουλάχιστον άμεσα) στην καθημερινή ζωή. Όπως είπε και ο miv, σκοπός είναι να μας εισάγουν έναν τρόπο σκέψης και να μας αναπτυχθεί η αντίληψη.
Πέρα από αυτό όμως και στον τομέα της εξειδίκευσης βοηθάνε αυτές οι γνώσεις καθώς σε εισάγουν στις διάφορες επιστήμες. Αργότερα μπορείς να διαπιστώσεις πια επιστήμη σου ταιριάζει περισσότερο και να την ακολουθήσεις (μαθηματικά, φυσική, φιλολογία, βιολογία, χημεία κτλ).
-petros
nick29
Εκκολαπτόμενο μέλος

conn-a
Νεοφερμένος

filipaster
Νεοφερμένος

happy i
Εκκολαπτόμενο μέλος

ρε παιδια εκτος απο αυτο ειναι μερικα μαθηματα δεν περιεχουν και σωστες πληροφοριες..............
σε ποια μαθήματα αναφέρεσαι;;
mimi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το σχολικό πρόγραμμα και όλα τα μαθήματα.
ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. Δυστυχώς δεν έχεις πάει ακόμα Γ' λυκείου αδερφέ... Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θ' απογοητευτείς απ' τον χρησιμοθυρικό τρόπο που αντιμετωπίζονται ΟΛΑ τα μαθήματα εκεί... Αν έστω για μια στιγμή αισθανθείς ότι μαθαίνεις τα Μαθηματικά ή τη Φυσική σωστά και ανοίγει το μυαλό σου σφύρα μου.
Προς απόφοιτους: Αν νομίζετε αγάπες μου γλυκές ότι γίνατε στο ελάχιστο επιστήμονες, ότι χρησιμοποιήσατε την κριτική σας ικανότητα ή ότι μάθατε πραγματικά κάτι όμορφο ή/και χρήσιμο, δεν έχετε πάρει πρέφα.
Κι επειδή μερικά μπουζούκια θα πουν ότι ζηλεύω or something κι εγώ αριστούχος είμαι, 18,4.
miv
Επιφανές μέλος

Μαθηματικά εντάξει, λόγω καθηγητή, νομίζω οτι θα χω την ευκαιρία να τα δω κι αλλιώς, αλλά σίγουρα ξέρω οτι δεν υπάρχει χρονος για τέτοιες πολυτέλειες.
ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Νεοφερμένος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.