konstantinab199
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η konstantinab199 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 301 μηνύματα.

18-06-15

13:03
Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τι σχολές να βάλω. Μου αρέσουν πάρα πολλές σχολές από 3ο και 2ο πεδίο, γενικά μου αρέσει σχεδόν ότι περιέχει βιολογία και/ή χημεία. Το βιολογικό θα μου άρεσε ίσως περισσότερο απ'όλα αλλά έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας λόγω περιορισμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων. Το χημικό έχει πολλές διεξόδους, από έρευνα μέχρι εκπαίδευση και εργοστάσια, αλλά δεν μου αρέσει η χημεία τόσο πολύ όσο η βιολογία. Το ίδιο ισχύει και για τους χημικούς μηχανικούς. Η φαρμακευτική αν και πολύ ωραία σχολή έχει πολύ αβέβαιο μέλλον (μπορεί όταν θα βγω εγώ να πωλούνται φάρμακα και στα σουπερ μαρκετ, ή να αγοράσω άδεια και μετά από λίγο να ελευθερωθεί το επάγγελμα). Ιατρική είναι πολύ ενδιαφέρουσα αλλά πολύ μου λένε ότι είναι καθαρά πρακτική σχολή και δεν μπορείς να κάνεις έρευνα από αυτή, γεγονός που με χαλάει πολύ και έχει και πολλά χρόνια σπουδών χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο από επαγγελματική αποκατάσταση. Γεωπονικό που μου αρέσει επίσης πολύ είναι και αυτό πολλά χρόνια και δεν υπάρχει στην πόλη μου
Γενικά, αν και θέλω να δηλώσω βιολογικό πρώτη επιλογή το σκέφτομαι μόνο από την άποψη της επαγγελματικής αποκατάστασης. Ακόμα και ο βιολόγος στο σχολείο μας έλεγε μακριά από το βιολογικό, στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν και τώρα που το σκέφτομαι όλες οι σχολές πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση είναι :p
Πάντως αυτές τις σχολές θα έχει το μηχανογραφικό μου, τώρα με ποια σειρά δεν ξέρω![]()
για το μονο που μπορω να σε συμβουλεψω ειναι μακρια απο το χημεικο αν δεν σαρεσει η χημεια(τα ξερω απο την αδερφη μου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.