Μαθητικοί διαγωνισμοί ρομποτικής

Klaou2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Βιολογίας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 264 μηνύματα.
Τι κριμα που δεν υπαρχει στο 90% των περιπτωσεων η παραμικρη ενημερωση απο το σχολειο... Τετοια βλεπω και στεναχωριεμαι-εκνευριζομαι που ποτε κανενας δεν ανεφερε καποιον σχολικο πανελληνιο διαγωνισμο... Μονο οι διαγωνισμοι απο τη μαθηματικη εταιρια ειναι γνωστοι (επρεπε να φτασω Γ' λυκειου για να μαθω μονος μου για αστρονομια-φυσικη-χημεια-βιολογια και πολλα αλλα ειδη διαγωνισμων!)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βάσια Λαζαρίδου

Νεοφερμένος

Η Βάσια Λαζαρίδου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Η Ελλάδα μπορεί να περνάει κρίση, ωστόσο αρκετοί νέοι είναι γεμάτοι ζωντάνια και ιδιαίτερα δραστήριοι. Ας δούμε τι έκανε η ομάδα μας "PID TEAM " στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στα πλαίσια της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα που πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι εμπλέκονται τόσο στην κατασκευή ρομποτικού μηχανισμού όσο και στον προγραμματισμό της συμπεριφοράς του. Ο προγραμματισμός της ρομποτικής κατασκευής γίνεται με μια απλή γλώσσα οπτικού προγραμματισμού - ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές - ώστε να πραγματοποιήσει το ρομπότ μια συγκεκριμένη ενέργεια. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να επιβεβαιώσουν άμεσα τα αποτελέσματα τους.

Η εκπαιδευτική ρομποτική απευθύνεται:

  • Σε γονείς που διακρίνουν στο παιδί τους (10- 17 ετών) μια ιδιαίτερη κλίση στα θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής αλλά δεν μπορούν να του δώσουν οι ίδιοι τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να εκπαιδευτεί.
  • Σε μαθητές που λαχταρούν να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας, που έχουν την περιέργεια να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζεται η τεχνολογία και οι αυτοματισμοί στην καθημερινή τους ζωή και που θέλουν να δημιουργήσουν και οι ίδιο τους δικούς τους «έξυπνους» αυτοματισμούς και ρομπότ.
  • Σε σχολεία που θέλουν να εντάξουν στις εξωσχολικές δραστηριότητες τους καινοτόμα προγράμματα που σαν στόχο δεν θα έχουν μόνο την ψυχαγωγία των μαθητών τους αλλά και τη δημιουργική μάθηση σε εκπαιδευτικούς τομείς που το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου δεν εμβαθύνει.
  • Σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Οι ομάδες που διακρίθηκαν και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό που θα γίνει το Νοέμβριο 2013 στην Τζακάρτα, Ινδονησία:
  • E-T TEAM με τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Δήλερη Ειρήνη, Διακονά Μαρία και Κουγιουμτζή Ελένη, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Γυμνασίου.
  • HERON TEAM με τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γεωργιάδου-Μαντουβάλου Κατερίνα, Πλυτά Εκάβη και Ρέππα Σμαράγδα, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατηγορία Γυμνασίου.
  • PID TEAM με τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Καλακίδη Κατερίνα και Λαζαρίδου Βάσια.

Η διάκριση αυτή οδηγεί αυτόματα στη συμμετοχή της πρώτης ομάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, από 15 μέχρι 17 Νοεμβρίου 2013 (wro2013).

Για περισσότερες πληροφορίες στο wrohellas. Το ρομπότ κατασκευάστηκε με εξαρτήματα του πακέτου LEGO MINDSTORMS NXT και προγραμματίστηκε με λογισμικό της εταιρίας LEGO.

Σχόλια μαθητών που συμμετείχαν:

  • P.I.D. Team (Βάσια και Κατερίνα)
    Φέτος είναι και η δικιά μας πρώτη χρονιά που διαγωνιζόμαστε σε αυτόν τον διαγωνισμό και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες. Πρώτα από όλα μας αρέσει πολύ που ασχολούμαστε με την νέα τεχνολογία που είναι τα ρομπότ και με ένα εντελώς καινούργιο για μας πρόγραμμα, το NXT της Lego. Είναι αρκετά δύσκολα να προγραμματίσουμε το ρομποτάκι μας να κάνει διάφορες εντολές αλλά με την βοήθεια των καθηγητών μας τα ξεπερνάμε. Είμαστε πολύ χαρούμενες που συμμετέχουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό όχι μόνο για την υπέροχη εμπειρία που θα μας προσφέρει αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σε αυτήν την δουλειά είναι ότι σαν ομάδα ήρθαμε πιο κοντά κατά την επίλυση των δυσκολιών, οι όποιες ήταν πιο πολλές. Πιο συγκεκριμένα συναντήσαμε δυσκολίες ακόμη στην ανανέωση-αναβάθμιση του εξοπλισμού, για να είναι ανταγωνιστική η συμμετοχή μας, ενώ παράλληλα ακόμη και σήμερα η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής είναι υποαμφισβήτηση, επειδή η οργανωτική επιτροπή καλύπτει μόνο μέρος αυτών.
  • E-T Team (Ελένη, Ειρήνη και Μαρία)
    Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που παίρνουμε μέρος στην ρομποτική και μας αρέσει πολύ. Στις προπονήσεις περνάμε ευχάριστα και διασκεδάζουμε. Αν και τα ρομπότ πολλές φορές δεν ακολουθούν το πρόγραμμα εμείς δεν απογοητευόμαστε και με την βοήθεια των καθηγητών ξεπερνάμε τις δυσκολίες!!! :Ρ
  • Heron Team (Σμαράγδα, Εκάβη και Κατερίνα)
    Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχουμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής. Για μας είναι σπουδαία εμπειρία μέσα από την οποία μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να λειτουργούμε ομαδικά αλλά και να είμαστε ψύχραιμες και έτοιμες να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί…!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • 100_2526.JPG
    100_2526.JPG
    848.7 KB · Εμφανίσεις: 137
  • 100_2634.JPG
    100_2634.JPG
    813.1 KB · Εμφανίσεις: 120
  • P6220312.JPG
    P6220312.JPG
    741.4 KB · Εμφανίσεις: 138
  • P6260230.JPG
    P6260230.JPG
    685.9 KB · Εμφανίσεις: 127
  • P6260235.JPG
    P6260235.JPG
    681.4 KB · Εμφανίσεις: 116
  • ΣχέδιοΠίστας.pdf
    101 KB · Εμφανίσεις: 96
  • Αναλυτική παρουσίαση.pdf
    1.1 MB · Εμφανίσεις: 364

Βάσια Λαζαρίδου

Νεοφερμένος

Η Βάσια Λαζαρίδου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Η ομάδα E-T team του σχολείου μας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο διαγωνισμό χρειάζεται μια χορηγία 1200 ευρώ ΑΜΕΣΑ.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη για ανανέωση-αναβάθμιση του εξοπλισμού για να είναι ανταγωνιστική η συμμετοχή μας και για κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής, επειδή η οργανωτική επιτροπή καλύπτει μόνο μέρος αυτών.
Όποιος προσφέρεται να μας βοηθήσει μπορεί να στείλει mail στο msnvikaki01@gmail.com η να τηλεφωνήσει στο νούμερο του προπονητή μας 6996179424.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top