Dias
Επιφανές μέλος
Πάντως από τους καθηγητές, στην παρέλαση πάνε μόνο οι γυμναστές (δεν πειράζει, όλο τον υπόλοιπο χρόνο δεν κάνουν τίποτα) και οι διευθυντές που πρέπει να βρίσκονται στην πασαρέλα των επισήμων (μαζί με το δήμαρχο και το παπαδαριό).εννοείς μαθητές να φανταστώ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alchemia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρωτον, η παρελαση θα πρεπει να γινεται απο στρατιωτες και οχι απο μαθητες
Δευτερον, αυτο που γινεται στις μερες μας δεν ειναι παρελαση.
Και τριτον, ειναι ακρως ρατσιστικη εκδηλωση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 986132
Επισκέπτης
εννοείς μαθητές να φανταστώ?
Δεν το έγραψα εγώ! Σας το παρέθεσα αυτούσιο, δίχως αλλαγές!
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Χαχαχαχα υπάρχουν άτομα που θέλουν να καταργηθούν οι παρελάσεις.....και μάλιστα ουκ ολίγα...Τελικα η άγνοια έγινε ο κανόνας ενώ η συνείδηση, η γνώση και τα ιδανικά η εξαίρεση...!!! Καθένας μας μπορεί να κάνει πως βαριέται να κάνει παρέλαση γιατί είναι και πολύ κουλ...και να χαρακτηρίζει όλα αυτά ως απαρχαιωμένα...απομεινάρια εθνικιστικών αντιλήψεων...ο καθένας μπορεί να το παίζει κάποιος!!....Τα κόμπλεξ όμως δεν θα σας πάνε πουθενά....Κοιτάξτε να εκτιμήσετε κάποια πράγματα βασικά....πρέπει να ξέρετε πως ό.τι ζητάτε πρέπει και να το παρέχετε εσείς οι ίδιοι...Δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι κάποια πράγματα δεν μασ αφορούν μόνο και μόνο επειδή δεν τα ζήσαμε εμείς...Ακόμα και αν κρύβεται απο πίσω το οποιοδήποτε συμφέρον...η οποιαδήποτε σκοπιμότητα...οφείλουμε να διδασκόμαστε από την ιστορία...(καλώς ή κακώς δεν είναι όλοι το ίδιο έξυπνοι ώστε να βρήσκουν τις σωστές επί τόπου λύσεις)...και η ιστορία θα ξεχαστεί αφού είναι σύνηθες το φαινόμενο ολο και να λιγοστεύουν οι μαθητές που διαβάζουν και το μάθημα στο σχολείο να γίνεται όλο και χειρότερο...ώστε να απωθεί τα παιδιά!!Με την παρέλαση η ιστορία μένει στο μυαλό έστω και αμυδρά...έστω και συγκεχυμένα...!!!Όλοι το έχουν πιστέψει πια οτι είναι νέοι...φιλελεύθερα πνεύματα...αντιδραστικοί και νεωτεριστές...πρέπει οπωσδήποτε και πάνε κοντρα σε αυτά που ισχύουν γιατί έτσι κάνουν οι νέοι....Έχω κουραστεί να βλέπω όλους να νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα....παρακμή...αλλά δεν μπορείς να ζητάς παραπάνω από όσα καθείς δύναται να αντιληφθεί!
By any means,το ironymeter βαράει κόκκινο όταν διαβάζω για γνώση από κάποιον που αρθρώνει λόγο σε ένα κείμενο με μικρότερη συνοχή και συνεκτικότητα από παιδί πρώτης δημοτικού στην πρώτη του έκθεση.
καλα ρε παιδια....σχεδον ολοι μεσα εδω κατακρινουν τα κοριτσια τα οποια ντυνονται-βαφονται-φαιρονται ετσι...αλλα να θεσω ενα ερωτημα ????ολοι εμεις λεμε οτι ειναι βλακειες αλλα εξω απο το pc,στις παρεες ...τι γινεται ???τι λεμε ???...........τιποτα...γτ πολυ απλα οι περισσοτεροι εχουμε συμβιβαστει μεσα μας με αυτη την καλη ,κακη δεν ξερω πραγματικοτητα..
Εγώ δεν τις κατακρίνω,να σημειωθεί αυτό.Την πλειοψηφία εδώ μέσα κατακρίνω που κατακρίνουν τον κόσμο επειδή ντύνεται όπως γουστάρει.No particular reason που το λέω αυτό,απλά ήθελα να το πω I guess.
alex2395
Δραστήριο μέλος
Darkness
Περιβόητο μέλος
μα για αυτο κανουμε γιορτη στις 24 για να θυμομαστε η παρελαση ειναι περιττη
Όσο περιττή είναι η παρέλαση άλλο τόσο είναι και η γιορτή.
alex2395
Δραστήριο μέλος
Όσο περιττή είναι η παρέλαση άλλο τόσο είναι και η γιορτή.
για ολους αυτους τους λογους που πρεπει να γινεται παρελαση γινεται η γιορτη
αρα γιατι να γινεται και παρελαση???και μην ξεχνας οτι η γιορτη γινεται σε μερα εργασιμη
Pure_Seduction
Επιφανές μέλος
Darkness
Περιβόητο μέλος
Χμ..για ολους αυτους τους λογους που πρεπει να γινεται παρελαση γινεται η γιορτη
αρα γιατι να γινεται και παρελαση???και μην ξεχνας οτι η γιορτη γινεται σε μερα εργασιμη
Δεν κατάλαβα το σχόλιο αλλά το προσπερνώ.
“για όλους αυτούς τους λογούς που πρέπει να γίνεται η παρέλαση..”
Ποιος είπε ότι πρέπει να γίνεται παρέλαση? Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι λόγοι? Και ποιος/ποιοι έβαλαν αυτό το πρέπει που μου πέταξες?
Όπως δεν βρίσκω πλέον λόγο ύπαρξης αυτής της πράξης που αποκαλείται παρέλαση άλλο τόσο δεν βρίσκω λόγο και αυτής της “γιορτής”που γίνεται την προηγούμενη μέρα.
“άρα γιατί να γίνεται παρέλαση?”
Ποιος είπε να γίνεται?
“μη ξεχνάς ότι η γιορτή γίνεται σε μέρα εργασιμη”
ΚΑΙ?
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν θέλουμε να θυμόμαστε το παρελθόν μας και την ιστορία μας με σοβαρότητα, ας βρούμε καλύτερους και ουσιαστικότερους τρόπους όπως θεατρικά, συναυλίες (χωρίς κλαρίνα απαραίτητα), συζητήσεις. Το κίνητρο θα το δώσει το σχολείο, η κοινωνία και μερικοί δυναμικοί μαθητές, αν το θελήσουν.
Τέλος η παρέλαση ανήκει στο στρατό, στον οποίο τα άτομα λειτουργούν ως ομάδα που πρέπει να δέχονται εντολές και να τις εκτελούν χωρίς ελεύθερη βούληση, ώστε να είναι αποτελεσματικά. Εκεί, ναι, η παρέλαση είναι χρήσιμη! Το σχολείο δεν είναι έτσι όμως! Το σχολείο πρέπει να διαμορφώνει, η καλύτερα να αφήνει να διαμορφώνονται οι προσωπικότητες των μαθητών και όχι να μαζοποιούνται. Η παρέλαση απλά δεν ταιριάζει στο πνεύμα του σχολείου.
Ας κάνει παρέλαση μόνο ο στρατός ρε παιδί μου, να μας κάνουν και κανένα κολπάκι με τις καραμπίνες.
ΥΓ Btw εγώ έχω κάνει καμία 15αριά παρελάσεις στη ζωή μου και θα κάνω πολλές ακόμα ως μέλος της φιλαρμονικής μπάντας. Έχω να πω ότι γουστάρω τρελά κάθε φορά και θα λυπηθώ αν σταματήσει αυτό, αλλά παραμένω σταθερός στις απόψεις μου! Έτσι για να μη πει κανένας ότι πάω κόντρα μόνο για να πάω κόντρα στο σύστημα και στο κατεστημένο κι άλλα τέτοια χαζά εφηβικά κολλήματα.
Jeanjean
Εκκολαπτόμενο μέλος
RunawayDreamer
Δραστήριο μέλος
Άγγελος
Επιφανές μέλος
εισαι σιγουρη?γιατί πραγματικά δεν προσφέρει τίποτα και σε αυτούς που παρακολουθούν την παρέλαση
RunawayDreamer
Δραστήριο μέλος
εισαι σιγουρη?
Οι λόγοι για να μη καταργηθούν είναι πραγματικά δελεαστικοί...αν ήμουν λεσβία ή άντρας.
Εμείς τα καημένα δεν έχουμε τίποτα να θαυμάσουμε την ώρα της παρέλασης
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό ωστόσο, καταργείται μέσω των μαθητικών παρελάσεων, που εν τέλει μόνο φανατίζουν κάποιους άμυαλους και ήδη ρέποντες προς τον κλασικό ... ελληναρισμό μαθητές. Υποχρεώνοντας τον μαθητή να φορέσει κάτι ολόιδιο με τους άλλους, να στοιχηθεί και να αρχίσει να βηματίζει ρυθμικά σαν ένα πιόνι, σίγουρα δεν του μαθαίνεις ότι η διαφορετικότητά του είναι πολύτιμη...
Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ήταν αυτά που ανέκαθεν προσπαθούσαν να ενισχύσουν τη δύναμη της ... Μάζας!
Υ.Γ: Έχω κάνει πολλές παρελάσεις - μόνο αυτή την τελευταία χρονιά είπα οτι αρνιόμουν να κάνω. Η γυμνάστρια - με την οποία είχα και έχω εξαιρετικές σχέσεις αφού ήταν και προπονήτριά μου επί χρόνια - με έστειλε στον διευθυντή και εκείνος μου είπε αυτολεξεί "Είναι κρίμα να χαλάσεις τον βαθμό σου για μια παρέλαση..." και απλά το μόνο που έκαναν ήταν να μειώσουν το βαθμό μου στη γυμναστική!
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
Η παρέλαση δεν είναι για την μαθητική κοινότητα γιατί απλά ένα από τα πιο σημαντικά ερεθίσματα που έχει να σου προσφέρει το σχολείο είναι ότι ναι μεν, είσαι ένα μέρος μια πολιτικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα είσαι μια οντότητα ολότελα διαφορετική από όλους τους υπόλοιπους. Και αυτή η διαφορετικότητα είναι κάτι το αναμενώμενο και φυσιολογικό, γιατί οι άνθρωποι δεν ταυτίζονται απόλυτα μεταξύ τους.
Αυτό ωστόσο, καταργείται μέσω των μαθητικών παρελάσεων, που εν τέλει μόνο φανατίζουν κάποιους άμυαλους και ήδη ρέποντες προς τον κλασικό ... ελληναρισμό μαθητές. Υποχρεώνοντας τον μαθητή να φορέσει κάτι ολόιδιο με τους άλλους, να στοιχηθεί και να αρχίσει να βηματίζει ρυθμικά σαν ένα πιόνι, σίγουρα δεν του μαθαίνεις ότι η διαφορετικότητά του είναι πολύτιμη...
Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ήταν αυτά που ανέκαθεν προσπαθούσαν να ενισχύσουν τη δύναμη της ... Μάζας!
Υ.Γ: Έχω κάνει πολλές παρελάσεις - μόνο αυτή την τελευταία χρονιά είπα οτι αρνιόμουν να κάνω. Η γυμνάστρια - με την οποία είχα και έχω εξαιρετικές σχέσεις αφού ήταν και προπονήτριά μου επί χρόνια - με έστειλε στον διευθυντή και εκείνος μου είπε αυτολεξεί "Είναι κρίμα να χαλάσεις τον βαθμό σου για μια παρέλαση..." και απλά το μόνο που έκαναν ήταν να μειώσουν το βαθμό μου στη γυμναστική!
ποιο βαθμό αφού η γυμναστική δε μετράει στο ΜΟ
LOL
Johnny15
Επιφανές μέλος
Άγγελος
Επιφανές μέλος
δεν πειραζει..Εμείς τα καημένα δεν έχουμε τίποτα να θαυμάσουμε την ώρα της παρέλασης
αφηστε να σας θαυμαζουμε εμεις
παντως εμενα δεν μου αρεσαν καθολου,,και στο λυκειο δεν πηγαινα καθολου,,παρολο που επαιζα μεσα εξω στους παραστατες..
τη σημαια την ειχα χασει απο καιρο..
αλλα δεν μπορω να καλα ρουχα,την εκθεση στον κοσμο..
απλα δεν μπορω,,το τζερτζελο..
ασε που στις παρελασεις παντα εβρεχε,,
προτιμουσα να ειμαι στο ζεστο σπιτι και να βλεπω την παρελαση στην αθηνα με τα στρατά..
ἅλς
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 211 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nearos
- Andante
- gmoutzour
- Hased Babis
- phleidhs
- giorgos5002
- Χρήστος2006
- antonis97
- ggl
- AggelikiGr
- giannhs2001
- Joji
- charmander
- dmav
- MrDna
- tsiobieman
- Scandal
- Giorgkalo
- rafaela11
- Sofos Gerontas
- constansn
- iiTzArismaltor_
- GeorgePap2003
- Maynard
- Obi-Wan Kenobi
- Αναστασία197
- kiyoshi
- American Economist
- Alessandra Eliza
- Mary06
- Dionyshs1
- Nick_nt
- thecrazycretan
- phoni
- P.Dam.
- Jojo K
- Marel
- Wonderkid
- Unboxholics
- Mammy Nun
- Arianara S3
- Helen06
- jYanniss
- eukleidhs1821
- Steliosgkougkou
- gk214
- Polkiu
- flaura
- petrosln
- Philologist
- johnsala
- Kostas568
- το κοριτσι του μαη
- the purge
- oups
- menual
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- Memetchi
- brizoulis
- Drglitterstar
- Στεφανος56
- Miranda32
- Pierre Bezukhov
- korlef
- katia.m
- EmperorPalpatine
- hirasawayui
- ΘανάσοςG4
- nicole1982
- tfghp
- Applepie
- Χάρις
- Praxis
- Zelina
- eirinipap
- angeloskar
- Paragontas7000
- Deadly_sorrowX
- snowy
- spring day
- Νομάρχης
- Euge.loukia
- physicscrazy
- SlimShady
- Ameliak
- globglogabgalab
- Stelios725
- QWERTY23
- Johnnys
- vds3
- abc1234
- Σωτηρία
- barkos
- anastasis06
- papa2g
- Mapas26
- Ryuzaki
- Citylights
- fockos
- azula
- Dimitris2001
- Jimmis18
- aggelosst9
- Dimitris9
- jims
- Ria99
- Theodora03
- katerinavld
- _Aggelos123
- Annu
- Jimmy20
- Nala
- marilou2002
- Georgekk
- Ανώνυμη
- Stanword
- KingOfPop
- Fanimaid123
- Schlimazel
- No name
- harry akritas
- Κάτια23
- Mary Jane
- neurogirl
- Lia 2006
- Ziekr
- Alexandros36k
- jj!
- T C
- sidney
- vivus
- Superhuman
- Μάρκος Βασίλης
- Panos_02
- uni77
- Unseen skygge
- Viedo
- Κλημεντίνη
- Makis7
- panagiotis G
- Earendil
- Elel
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.