chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι ένα αναγκαίο κακό προκειμένου έστω κι έτσι να διατηρήσουμε τη μνήμη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dr.eAMY
Νεοφερμένος
Το έχουμε συζητήσει πολλάκις στο παρελθόν το θέμα των παρελάσεων, σε αυτό το thread έχουν εκφράσει την άποψή τους τα μέλη στις πρώτες σελίδες ακόμα και αν κάνεις τον κόπο να τις διαβάσεις ίσως λυθούν οι απορίες σου. Μιλιταριστικό κατάλοιπο είναι η μαθητική παρέλαση από την Χούντα, τι ακριβώς περιμένεις να προσφέρει; Είναι κάπως υποκειμενικό φαντάζομαι αυτό το τι προσφέρει, κάποιος που νιώθει το χρέος να τιμήσει όσους πολέμησαν/θυσιάστηκαν/δενξερωτι, ίσως να θέλει να το εκφράσει έτσι. Για μένα δεν είναι ανάγκη να κατέβει στο κέντρο της πόλης και να περπατήσει σαν στρατιωτάκι για να το αποδείξει.
Έχω απαντήσει ξανά στο συγκεκριμένο θέμα και έχω εκφράσει την άποψή μου (που συμπτωματικά συμπίπτει με τη δική σου!). Αυτό που επισημαίνω απλώς είναι ότι αυτοί που έχουν την αντίθετη άποψη, δεν παρουσιάζουν κανένα λογικό επιχείρημα! Φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός να τιμά με όποιον τρόπο θέλει τους ήρωες, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο; Πώς γίνεται ένας συγχρονισμένος βηματισμός σε παράταξη μπροστά σε κόσμο να τιμά τους νεκρούς ήρωες; Το να μείνω πειθαρχημένη σαν στρατιώτης για δέκα λεπτά που διαρκεί η παρέλαση, για να τιμήσω την Επανάσταση, χωρίς να έχω ιδέα ποιους τιμώ (χωρίς βέβαια αυτό να ισχύει για όλους), εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Για ποιο λόγο δεν παρουσιάζει λογικό επιχείρημα;Έχω απαντήσει ξανά στο συγκεκριμένο θέμα και έχω εκφράσει την άποψή μου (που συμπτωματικά συμπίπτει με τη δική σου!). Αυτό που επισημαίνω απλώς είναι ότι αυτοί που έχουν την αντίθετη άποψη, δεν παρουσιάζουν κανένα λογικό επιχείρημα! Φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός να τιμά με όποιον τρόπο θέλει τους ήρωες, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο; Πώς γίνεται ένας συγχρονισμένος βηματισμός σε παράταξη μπροστά σε κόσμο να τιμά τους νεκρούς ήρωες; Το να μείνω πειθαρχημένη σαν στρατιώτης για δέκα λεπτά που διαρκεί η παρέλαση, για να τιμήσω την Επανάσταση, χωρίς να έχω ιδέα ποιους τιμώ (χωρίς βέβαια αυτό να ισχύει για όλους), εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα....
Ξαναθέτω το δικό μου επιχείρημα αλλιώς.
Βλέπουμε και σκεφτόμαστε μονόπλευρα και όπως μας συμφέρει.
Εσύ θέτεις το αν πρέπει να γίνονται παρελάσεις ή όχι, εγώ θέτω το πώς τιμούμε (αν τιμούμε) τους ήρωές μας.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Είμαστε μία ανιστόρητη γενιά που αν μη τι άλλο δεν έχει μάθει να διαβάζει πηγές και γεγονότα και να μπορεί να τα συνθέτει.
Δεν μπορούμε να λέμε ότι "δε μου αρέσει να πηγαίνω εκκλησία αλλά δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος".
Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε Μουσουλμάνοι αλλά ότι τρώμε μοσχάρι.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για το αν μας αρέσουν οι παρελάσεις τη στιγμή που πιπιλάμε την καραμέλα περί Μεταξά, Παπαδόπουλου για τα οποία γνωρίζουμε επειδή τα βλέπουμε ως συχνά επιχειρήματα σε τέτοια επιχείρηματα από αγράμματους Τσιπραίους.
Εφόσον κατηγορείτε την παρέλαση προτείνετε κάτι που θα μπορούσε να την εξαλείψει.
Η απάντησή σας θα συμπίπτει πιστεύω με τη δική μου: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΑΠΕΡΟΛΗΠΤΗ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Τη στιγμή όμως που δεν την έχουμε για τους x,y λόγους πείτε μου τι θα μπορέσουμε να κάνουμε έχοντας ως πρότυπο τη σημερινή κατάσταση.
dr.eAMY
Νεοφερμένος
Για ποιο λόγο δεν παρουσιάζει λογικό επιχείρημα;
Ξαναθέτω το δικό μου επιχείρημα αλλιώς.
Βλέπουμε και σκεφτόμαστε μονόπλευρα και όπως μας συμφέρει.
Εσύ θέτεις το αν πρέπει να γίνονται παρελάσεις ή όχι, εγώ θέτω το πώς τιμούμε (αν τιμούμε) τους ήρωές μας.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Είμαστε μία ανιστόρητη γενιά που αν μη τι άλλο δεν έχει μάθει να διαβάζει πηγές και γεγονότα και να μπορεί να τα συνθέτει.
Δεν μπορούμε να λέμε ότι "δε μου αρέσει να πηγαίνω εκκλησία αλλά δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος".
Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε Μουσουλμάνοι αλλά ότι τρώμε μοσχάρι.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για το αν μας αρέσουν οι παρελάσεις τη στιγμή που πιπιλάμε την καραμέλα περί Μεταξά, Παπαδόπουλου για τα οποία γνωρίζουμε επειδή τα βλέπουμε ως συχνά επιχειρήματα σε τέτοια επιχείρηματα από αγράμματους Τσιπραίους.
Εφόσον κατηγορείτε την παρέλαση προτείνετε κάτι που θα μπορούσε να την εξαλείψει.
Η απάντησή σας θα συμπίπτει πιστεύω με τη δική μου: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΑΠΕΡΟΛΗΠΤΗ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Τη στιγμή όμως που δεν την έχουμε για τους x,y λόγους πείτε μου τι θα μπορέσουμε να κάνουμε έχοντας ως πρότυπο τη σημερινή κατάσταση.
Ναι, είναι αλήθεια ότι η δημοκρατική, ελεύθερη, ανεξάρτητη, αμερόληπτη, αντικειμενική δημόσια παιδεία είναι η μόνος τρόπος και είναι αλήθεια επίσης το ότι δεν την έχουμε, όπως θα έπρεπε. Συμφωνώ μαζί σου, απόλυτα. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να την αντικαταστήσουμε στα μάτια και τη συνείδηση του κόσμου με ένα υποτιθέμενο υποκατάστατο, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κατάλοιπο του Χίτλερ και του Μεταξά; Δε θα ήταν καλύτερο να γίνονται εκδηλώσεις μνήμης; Ακόμη και συναυλίες, δημόσιες λογοτεχνικές απαγγελίες, κάτι άλλο τέλος πάντων! Μπορεί για κάποιους να ακούγεται ανιαρό αλλά δεν είναι ανούσιο. Κι όποιος θέλει να τους τιμήσει θα είναι παρών. Δεν είναι δυνατόν να τιμούμε τους επαναστάτες με ένα "έθιμο" που μόνο την επανάσταση δεν τιμά! Το γενικό συμπέρασμα βέβαια είναι πως όλα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, απ' τη βάση τους...
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ μαζί σου αλλά συναυλίες και απαγγελίες είναι τρε μπανάλ (δεν ξέρω γαλλικά καλά) για εμάς.Ναι, είναι αλήθεια ότι η δημοκρατική, ελεύθερη, ανεξάρτητη, αμερόληπτη, αντικειμενική δημόσια παιδεία είναι η μόνος τρόπος και είναι αλήθεια επίσης το ότι δεν την έχουμε, όπως θα έπρεπε. Συμφωνώ μαζί σου, απόλυτα. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να την αντικαταστήσουμε στα μάτια και τη συνείδηση του κόσμου με ένα υποτιθέμενο υποκατάστατο, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κατάλοιπο του Χίτλερ και του Μεταξά; Δε θα ήταν καλύτερο να γίνονται εκδηλώσεις μνήμης; Ακόμη και συναυλίες, δημόσιες λογοτεχνικές απαγγελίες, κάτι άλλο τέλος πάντων! Μπορεί για κάποιους να ακούγεται ανιαρό αλλά δεν είναι ανούσιο. Κι όποιος θέλει να τους τιμήσει θα είναι παρών. Δεν είναι δυνατόν να τιμούμε τους επαναστάτες με ένα "έθιμο" που μόνο την επανάσταση δεν τιμά!
Όταν τα ερεθίσματά μας είναι ο Tus και λοιποί αηδοί (σωστά το γράφω, ναι) δεν μπορώ να βρω έναν άλλον τρόπο.
dr.eAMY
Νεοφερμένος
Συμφωνώ μαζί σου αλλά συναυλίες και απαγγελίες είναι τρε μπανάλ (δεν ξέρω γαλλικά καλά) για εμάς.
Όταν τα ερεθίσματά μας είναι ο Tus και λοιποί αηδοί (σωστά το γράφω, ναι) δεν μπορώ να βρω έναν άλλον τρόπο.
Νομίζω πως τόση ώρα λέγαμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια!(δε χρειαζόταν η διευκρίνιση για το αΗδοί!)
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα δε διαφωνώ μαζί σου.Νομίζω πως τόση ώρα λέγαμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια!(δε χρειαζόταν η διευκρίνιση για το αΗδοί!)
Απλώς προσπαθώ να εξελίξω το διάλογο.
Χαίρομαι γιατί πολλές φορές περνάνε απαρατήρητα τέτοια "ορθογραφικά".
dr.eAMY
Νεοφερμένος
Μα δε διαφωνώ μαζί σου.
Απλώς προσπαθώ να εξελίξω το διάλογο.
Χαίρομαι γιατί πολλές φορές περνάνε απαρατήρητα τέτοια "ορθογραφικά".
Και ίσως να είχες θεωρηθεί και "αγράμματος"!
Constantinos
Νεοφερμένος
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γίνεται η πλήρης διακομόδηση, τα παιδιά δε σέβονται τίποτα και τα σχολεία απαιτούν υπέρογκα ποσά για τη στολή..
αίσχος απλά..
gianhs
Νεοφερμένος
fly
Δραστήριο μέλος
germ1984
Εκκολαπτόμενο μέλος
tzivanoula
Νεοφερμένος
Πριν 10 χρόνια τέτοια μέρα κρατούσα τη σημαία του σχολείου μου και μου'χαν πει να την τραβήξω πιο κοντά μου όταν περάσω δίπλα από τον δεύτερο πρόσκοπο.
Και εγώ μόνο να μη γυρίσω καθόλου το κεφάλι στους επισήμους... Είναι ό,τι ωραιότερο θυμάμαι από τις παρελάσεις τόσων χρόνων, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ...
Κατά τ' άλλα περιττά πράγματα, πασαρέλα για κάποιους , ευχάριστο χάσιμο διδακτικών ωρών, αεροβική πριν τον επιβεβλημένο καφέ ύστερα στην πλατεία...
Λάθος τρόπος να θυμόμαστε τους ήρωες και τις επαναστάσεις.
Dias
Επιφανές μέλος
dr.eAMY
Νεοφερμένος
Νίκος 1995
Εκκολαπτόμενο μέλος
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
Ας πάψουμε να περηφανευόμαστε τόσο πολύ για τους προγόνους μας. Όταν περηφανεύεσαι για τους προγόνους σου είναι σαν να περηφανεύεσαι για κάτι που δεν σου ανήκει. Άλλα την έχουμε βρει με τους προγόνους και ότι αξίζει τώρα βρίσκεται κάτω από το χώμα σαν τις πατάτες.
xdf21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εννοειται πως πρεπει να γινονται οπως γινονταν παλαιοτερα και οχι για χαβαλε..
Ειναι σημαντικο διοτι στην παρελαση ο μαθητης μαθαινει πως να ειναι λειτουργικο μερος ενος συνολου και βασικα καλλιεργουνται στο μαθητη αισθηματα φιλοπατριωτικα και προσφορας προς την πατριδα οποτε αυτο κριθει αναγκαιο..
Η ιστορια εχει αποδειξει οτι εθνη χωρις στρατιωτικη ισχυ εξαφανιζονται.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 211 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nearos
- Andante
- gmoutzour
- Hased Babis
- phleidhs
- giorgos5002
- Χρήστος2006
- antonis97
- ggl
- AggelikiGr
- giannhs2001
- Joji
- charmander
- dmav
- MrDna
- tsiobieman
- Scandal
- Giorgkalo
- rafaela11
- Sofos Gerontas
- constansn
- iiTzArismaltor_
- GeorgePap2003
- Maynard
- Obi-Wan Kenobi
- Αναστασία197
- kiyoshi
- American Economist
- Alessandra Eliza
- Mary06
- Dionyshs1
- Nick_nt
- thecrazycretan
- phoni
- P.Dam.
- Jojo K
- Marel
- Wonderkid
- Unboxholics
- Mammy Nun
- Arianara S3
- Helen06
- jYanniss
- eukleidhs1821
- Steliosgkougkou
- gk214
- Polkiu
- flaura
- petrosln
- Philologist
- johnsala
- Kostas568
- το κοριτσι του μαη
- the purge
- oups
- menual
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- Memetchi
- brizoulis
- Drglitterstar
- Στεφανος56
- Miranda32
- Pierre Bezukhov
- korlef
- katia.m
- EmperorPalpatine
- hirasawayui
- ΘανάσοςG4
- nicole1982
- tfghp
- Applepie
- Χάρις
- Praxis
- Zelina
- eirinipap
- angeloskar
- Paragontas7000
- Deadly_sorrowX
- snowy
- spring day
- Νομάρχης
- Euge.loukia
- physicscrazy
- SlimShady
- Ameliak
- globglogabgalab
- Stelios725
- QWERTY23
- Johnnys
- vds3
- abc1234
- Σωτηρία
- barkos
- anastasis06
- papa2g
- Mapas26
- Ryuzaki
- Citylights
- fockos
- azula
- Dimitris2001
- Jimmis18
- aggelosst9
- Dimitris9
- jims
- Ria99
- Theodora03
- katerinavld
- _Aggelos123
- Annu
- Jimmy20
- Nala
- marilou2002
- Georgekk
- Ανώνυμη
- Stanword
- KingOfPop
- Fanimaid123
- Schlimazel
- No name
- harry akritas
- Κάτια23
- Mary Jane
- neurogirl
- Lia 2006
- Ziekr
- Alexandros36k
- jj!
- T C
- sidney
- vivus
- Superhuman
- Μάρκος Βασίλης
- Panos_02
- uni77
- Unseen skygge
- Viedo
- Κλημεντίνη
- Makis7
- panagiotis G
- Earendil
- Elel
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.