20-07-13

21:02
Χωρις να ειμαι απο Μαθηματικο, εχω ακουσει φοβερα λογια για το Μαθηματικο Ιωαννινων..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Το iSchool είναι η μεγαλύτερη μαθητική διαδικτυακή κοινότητα με 68.375 εγγεγραμμένα μέλη και 3.556.414 μηνύματα σε 105.730 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το iSchool άλλα 262 άτομα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εσυ προφανώς μιλάς για τις μικρές επιχειρήσεις (οικογενειακές) που αυτοί που τις διοικούν δεν έχουν γνώσεις πάνω στην Δ.Ε, απλά είχαν μια ιδέα, ένα κεφάλαιο και 1 λογιστή (η και συμβουλο) για να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές.
Θα σου πρότεινα προτού πετάξεις τις αρλούμπες σου, να ψάχνεις παραπάνω το θεματάκι.
Φίλε μου, ένας παράγοντας καθορίζει αν θα είναι μεγάλη η μικρή μια επιχείρηση. Το κεφάλαιο. Αν έχεις φράγκα, κάνεις μια γαμ*γαμάτη επιχείρηση. Αν όχι, κάνεις μια μικρή. Και τη μικρή επιχείρηση στο χέρι σου είναι να την κάνεις μεγάλη ή να την καταστρέψεις.
Βλέπω απο Θεσσαλονίκη είσαι, οπότε θα ξέρεις τα supermarket «Αρβανιτίδης». Ξέρεις απο ξεκίνησαν; Απο ενα μπακάλικο!!! Ούτε σπούδασαν business administration, managment, logistics και άλλα τέτοια σχετικά. Ξέρεις γιατί πέτυχαν; Επιχειρηματικό μυαλό, είχαν. Κοινώς; Τους έκοβε!!!
Και άλλα 1000 παραδείγματα μπορώ να σου πω. Το συζητούσα με τον πατέρα μου τις προάλλες και μου είπε οτι όλα αυτά τα μπιζνες και τα ακαουντιγκ (όταν τα έλεγε γελούσε πραγματικά), είναι αρλούμπες. Αν δε σου κόβει, και 1000 πτυχία να 'χεις, δεν...
Δε μαθαίνεται η διοίκηση επιχειρήσεων. Ψάξε στα βιογραφικά ανθρώπων που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις (αυτών που τις ξεκίνησαν). Σε λίγους θα δεις πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων.
Δεν μιλαμε για τα μπακαλικα.
170 super market σ' όλη την Ελλάδα, και ξεκίνησαν απο ένα μπακάλικο...![]()
Υπάρχουν παραλειπόμενα που δεν τα έμαθες. Εκτός αν αυτό εννοείς, όταν μιλάς για επιχειρηματικό μυαλό.Φίλε μου, ένας παράγοντας καθορίζει αν θα είναι μεγάλη η μικρή μια επιχείρηση. Το κεφάλαιο. Αν έχεις φράγκα, κάνεις μια γαμ*γαμάτη επιχείρηση. Αν όχι, κάνεις μια μικρή. Και τη μικρή επιχείρηση στο χέρι σου είναι να την κάνεις μεγάλη ή να την καταστρέψεις.
Βλέπω απο Θεσσαλονίκη είσαι, οπότε θα ξέρεις τα supermarket «Αρβανιτίδης». Ξέρεις απο ξεκίνησαν; Απο ενα μπακάλικο!!! Ούτε σπούδασαν business administration, managment, logistics και άλλα τέτοια σχετικά. Ξέρεις γιατί πέτυχαν; Επιχειρηματικό μυαλό, είχαν. Κοινώς; Τους έκοβε!!!
Και άλλα 1000 παραδείγματα μπορώ να σου πω. Το συζητούσα με τον πατέρα μου τις προάλλες και μου είπε οτι όλα αυτά τα μπιζνες και τα ακαουντιγκ (όταν τα έλεγε γελούσε πραγματικά), είναι αρλούμπες. Αν δε σου κόβει, και 1000 πτυχία να 'χεις, δεν...
Δε μαθαίνεται η διοίκηση επιχειρήσεων. Ψάξε στα βιογραφικά ανθρώπων που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις (αυτών που τις ξεκίνησαν). Σε λίγους θα δεις πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων.
Φίλε μου, ένας παράγοντας καθορίζει αν θα είναι μεγάλη η μικρή μια επιχείρηση. Το κεφάλαιο. Αν έχεις φράγκα, κάνεις μια γαμ*γαμάτη επιχείρηση. Αν όχι, κάνεις μια μικρή. Και τη μικρή επιχείρηση στο χέρι σου είναι να την κάνεις μεγάλη ή να την καταστρέψεις.
So what??
Δεν λέει κάτι το παράλογο.
Το management αποτελεί επιστήμη + τέχνη.
Και σαφώς κανείς δεν είπε ότι ο οποιοσδήποτε απόφοιτος Δ.Ε είναι ικανός να στελεχώσει δίχως καμία εργασιακή εμπειρία μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι σας να βάζεις έναν άνθρωπο στον Ατλαντικό Ωκεανό.
έδωσα τροφή για σκέψη
δεν πρέπει να συμμετάσχω ενεργά σε αυτό το θρέντ γιατί θα παραχθεί flame 8)
τα μόνα επιπρόσθετα που θα πώ είναι τα εξής που διατυπώθηκαν λάθος πρίν κατά την γνώμη μου :
1)Εξαρτάται για τί μεταπτυχιακό μιλάμε (ιστορία της οικονομικής επιστήμης,finance,risk management κλπ) δηλαδή πόσο μαθηματικοποιημένο είναι.Όσο πιο μαθηματικοποιημένο είναι , τόσο καλύτερο για τον απόφοιτο μαθηματικού.Μάλιστα σε μερικά ΔΕΝ δέχονται οικονομικάριους (και όχι , δεν πετάω ειρωνίες...λέω την αλήθεια...)
2)Αν ταυτίζεστε με την άποψη του πουλελε (ευφάνταστο νικ μάν), οτι κάνουν σοβαρά μαθηματικά σε τμήματα του 5ου πεδίου τότε ζείστε στον μαγικό σας κόσμο...
Αυτά κυρίως και δύσκολα θα επανέλθω...Ειδικά σήμερα γιατί ετοιμάζομαι για να βγώ σε λίγο...
Αντιός....
o πατερας σου και εσυ εχετε δικαιωμα να λετε πραγματα χωρις να ειναι σωσταΦίλε μου, ένας παράγοντας καθορίζει αν θα είναι μεγάλη η μικρή μια επιχείρηση. Το κεφάλαιο. Αν έχεις φράγκα, κάνεις μια γαμ*γαμάτη επιχείρηση. Αν όχι, κάνεις μια μικρή. Και τη μικρή επιχείρηση στο χέρι σου είναι να την κάνεις μεγάλη ή να την καταστρέψεις.
Μάλλον οταν βλεπεις τα μηνυματα μου τρως σουβλακια. Εγω απλα είπα οτι καποια τμηματα μαθηματικων κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι για κλαματα. Απ εκει και περα λεγε οτι θες.
Επίσης για μενα ενας πολυ καλος φοιτητης των οικονομικων επιστημων μπορει να επιβιωση με προσπαθεια σε μαστερ μαθηματικοποιημενο. Υπαρχουν καποιοι μαθηματικοι που ειναι για κλαματα και καποιοι οικονομικαριοι που θα ηταν πολυ καλυτεροι.
Επίσης μην ακους την καθε βλακεία του καθε Μπαρουφακη.
Δεν αρκεί το κεφάλαιο αγαπητέ.
Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα (=επένδυση) ενέχει κάποιο κίνδυνο (=risk).
...
Αλλά τι λεω.
Η ημιμάθεια δίνει και παίρνει εδω πέρα.
Μάλλον οταν βλεπεις τα μηνυματα μου τρως σουβλακια. Εγω απλα είπα οτι καποια τμηματα μαθηματικων κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι για κλαματα. Απ εκει και περα λεγε οτι θες.
Επίσης για μενα ενας πολυ καλος φοιτητης των οικονομικων επιστημων μπορει να επιβιωση με προσπαθεια σε μαστερ μαθηματικοποιημενο. Υπαρχουν καποιοι μαθηματικοι που ειναι για κλαματα και καποιοι οικονομικαριοι που θα ηταν πολυ καλυτεροι.
Ποιά τμήματα είναι αυτά κατά την άποψή σου και γιατί?Μάλλον οταν βλεπεις τα μηνυματα μου τρως σουβλακια. Εγω απλα είπα οτι καποια τμηματα μαθηματικων κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι για κλαματα. Απ εκει και περα λεγε οτι θες.
Επίσης μην ακους την καθε βλακεία του καθε Μπαρουφακη.
Για μαθηματικός δεν είσαι πολύ ανοιχτόμυαλος πάντως.Κ μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα παραπάνω.Δεν είπα ότι το μαθηματικό του εκπα είναι καλύτερη σχολή.Είπα ότι είναι πιο δύσκολη.Κ εγώ αν ξανάκανα μηχανογραφικό πιστεψέ με δε θα διάλεγα μαθηματικό Αθηνας.Χαλάρωσε όμως λίγο γιατί παρουσιάζεις τη σχολή σου καλύτερη και ανώτερη απ'ολες.Κάτι το οποίο είναι υποκειμενικό.
Ξέρω ότι οι καθηγητές στο ΕΜΠ κάνουν πολύ καλό μάθημα και λύνουν και πολλές ασκήσεις σε αντίθεση με τους δικούς μας που είναι κομπλεξικοί και λίγοι κάνουν καλό μάθημα.
Οταν εσάς ο καθηγητής σας έχει λύσει ασκήσεις και σας βάζει παρόμοια θέματα στο τέλος,χαίρω πολύ κ εγώ 10 θα έγραφα.Η όταν σας έχει λύσει παρόμοια θέματα με τα δικά μας,πάλι εύκολα θα σου φανούν.Αν όμως άλλα σας έκανε στο μάθημα και μετά στην εξεταστική σας έβαζε ότι του κατέβαινε και πήγαινες εσύ και νόμιζες ότι είσαι σε λάθος μάθημα να δω τι θα έλεγες μετά.
Το αν ένα μάθημα είναι δύσκολο ή όχι ειναι υποκειμενικό.Και είναι στο θέμα του καθηγητή αν θα το κάνει πιο εύκολο και κατανοητό ή αν θα το κάνει δύσκολο και απρόσιτο.
Οπότε μην είσαι τόσο απόλυτος.
vikam έτσι από περιέργεια ρωτάω, ποιό το πρώτο πτυχίο των καθηγητών σας, πού κοροιδεύουν τους αντίστοιχους του ΕΚΠΑ?
Μια αυτό μία τα χαρτιά που λες ότι σας δίνουν και λένε ότι είστε οι πιο γαμάτοι δνε εκπλήσσομαι που βγαίνουν όλοι οι σεμφίτες και λένε τέτοια για τη σχολή τους.
Εεε εαν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεισει να σε πλακωσει..δνε εκπλήσσομαι που βγαίνουν όλοι οι σεμφίτες και λένε τέτοια για τη σχολή τους.
Ο Βαρουφάκης μόνο μπαρούφες δεν λέει. Επειδή ακούω τις αναλύσεις του για περισσότερο από 2 χρόνια πλέον και επειδή παρακολουθώ τις ομιλίες του σου συνιστώ να αλλάξεις ρώτα και να κάνεις το ίδιο μπας και οξύνεις λίγο την κριτική σου ικανότητα. Αυτά για τον αγαπημένο Βαρουφάκη.
ΛαΪκισμός αγαπητέ Χρήστο, λαϊκισμός με όλο του το μεγαλείο διακρίνεται σε αυτό τον ιστότοπο από τα 2.5 χρόνια που είμαι μέλος. 'Ισως γι'αυτό δεν ασχολούνται να απαντήσουν και άτομα με επιστημονική γνώση.. Και όχι δεν πρόκειται περι ημμιμάθειας όπως αναφέρεις στην τελευταία σου πρόταση αλλά περί ξεκάθαρης αμάθειας. Αερολογίες, αερολογίες, αερολογίες.
Πώς τα στηρίζεις όλα αυτά;Πώς μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει σ' ένα Τμήμα Μαθηματικών;