ρε φιλε εισαι ακριβως μεσα στο μυαλο μου.διοικηση επιχειρησεων,μαρκετινγκ και μαλακιες.αν θες να ασχοληθεις με οικονομικα πηγαινε οικονομικων επιστημων,πηγαινε χρηματοοικονο μικη και λογιστικη,αντε και χρηματοοικονομικη και τραπεζικη διοικητικη.ολα τα αλλα ειναι αρχιδια καπαμα
Πως φαίνεται κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τα πράγματα.
Στο ΟΔΕ επειδή δεν τα ξέρετε καλά, κάνουμε μόνο 2 μαθήματα που είναι "σαν το ΑΟΔΕ". Κατα τ'άλλα καμία σχέση!
Η Λογιστική & Χρηματοδοτική Διοίκηση είναι μέρος της Δ.Ε, που με την αντίστοιχη κατεύθυνση- ίσως και ένα μεταπτυχιακό- τη καλύπτεις εξ'ολοκλήρου. Όσο για την Τραπεζική Διοικητική είναι ένας ακόμα πιο εξειδικευμένος κλάδος που χρησιμοποιεί σε ένα συντριπτικό ποσοστό τα χρηματοοικονομικά.
Το ότι δεν σου αρέσει το προπτυχιακό σε Δ.Ε η Μάρκετινγκ δεν σημαίνει ότι είναι μαλακίες.
Εγώ παρόλο που έπιανα όλα τα τμήματα της ΑΣΟΕΕ δήλωσα 1η επιλογή την ΟΔΕ, γιατί δεν ήθελα να εξειδικευτώ από προπτυχιακό επίπεδο. Δεν με απασχολεί η γνώμη σου, αλλά βγες στην αγορά εργασίας και μετά έλα να μας πεις τι πιστεύεις.
Το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς του. Το θεωρώ ανούσιο να σπουδάσεις διοίκηση επιχειρήσεων, όταν δεν έχεις κάποια έτοιμη επιχείρηση να αναλάβεις, ή δεν έχεις χρήματα ωστε να φτιάξεις εσύ μια.
Σε ξένη επιχείρηση είναι δύσκολο να δουλέψεις. Γιατί να εμπιστευτεί εσένα και όχι κάποιον γνωστό τους; Συνήθως μέσω γνωριμιών γίνονται αυτές οι δουλείες, και δεν ακολουθεί το μοτίβο «Καταθέτω βιογραφικό--->περνάω απο συνέντευξη--->σε παίρνω».
Τότε είναι ανούσιο να σπουδάζουν παιδιά σε σχολές 5ου πεδίου. Διότι τα τμήματα ΟΔΕ και Οικονομικής Επιστήμης είναι τα βασικότερα τμήματα σε αυτό το πεδίο.
Θες να μου πείς ότι η Colgate-Palmolive ή η IBM θα διαλέξει κάποιον γνωστό γνωστού; Το μόνο που υπάρχει στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι ότι κάποιος εργαζόμενος της μπορεί να προτείνει κάποιον για εργασία και αν κρίνει η εταιρεία ότι πληρεί τις προυποθέσεις (έπειτα απο συνεντεύξεις κτλπ) τότε τον προσλαμβάνει.
Εσυ προφανώς μιλάς για τις μικρές επιχειρήσεις (οικογενειακές) που αυτοί που τις διοικούν δεν έχουν γνώσεις πάνω στην Δ.Ε, απλά είχαν μια ιδέα, ένα κεφάλαιο και 1 λογιστή (η και συμβουλο) για να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές.
Θα σου πρότεινα προτού πετάξεις τις αρλούμπες σου, να ψάχνεις παραπάνω το θεματάκι.
Τα μαθηματικά είναι η βάση των επιστημών. Θες δε θες θα κάνεις μαθηματικά. Μια φίλη μου είναι στο οικονομικό και μου λέει οτι κάνουν μαθήματα σαν το ΑΟΔΕ. Φαντάσου δηλαδή...

Ολα αυτά είναι θεωρίες. Στην πράξη αλλιώς είναι. Πας σε μια τράπεζα, σε 1-2 μήνες έχεις μάθει καλά τη δουλειά. Θα μου πεις, πριν 10-15 χρόνια όποιος ήθελε δούλευε σε τράπεζα. Και πτυχίο φιλολογίας να είχες, μπορούσες να πιάσεις δουλειά σε τράπεζα
Θα επαναλάβω ότι σε όλα τα οικονομικά τμήματα, ακόμα και στο πολυτεχνείο υπάρχουν μαθήματα Δ.Ε (όπως Management η Γενικές Αρχές Δ.Ε η Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων)
Όλα βασίζονται πάνω στη θεωρία. Υπάρχουν συγκεκριμένες φόρμες στις οποίες κινούνται τα πράγματα. Όσο αφορά την Δ.Ε.
Απο εκεί και πέρα αν μιλάς για εργασία σε κατώτερα ιεραρχικά επίπεδα σαφώς τότε θα μιλήσουμε για πιο εμπειρικές εργασίες και πρακτικές. Θα ήθελα να γίνεις βέβαια πιο συγκεκριμένος! Μιλάς για τα παιδιά που κάνουν πρακτική άσκηση σε τράπεζα τύπου "πως να βγάζεται 10000 φωτοτυπίες σε μια μέρα" η αυτούς που δουλεύουν πάνω στα δάνεια, σε risk management κτλπ?
Αν νομίζεις ότι αυτά μαθαίνονται "εμπειρικά" είσαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.