Μαθηματικό Πάτρας ή Αθήνας;

voskos18

Νεοφερμένος

Ο voskos18 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Γεια σε όλους είμαι νέος στο φόρουμ. Του χρόνου θα δώσω πανελλαδικές και ενδιαφέρομαι για το μαθηματικό και συγκεκριμενα της Αθήνας και περισσότερο της Πάτρας. οσα παιδιά βρίσκονται σε αυτά τα τμήματα θα ήθελα να μου πουν κάποια πράγματα σχετικά με αυτές τις δύο σχολές αλλά και γενικότερα για ις γνώσεις που προσφέρει ένα μαθηματικό τμήμα αλλά αλλά και ποιοες είναι οι επαγγελματικες προοπτικές όντας απόφοιοτς μαθηματικου τμήματος εκτός από καθηγητης φυσικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κανείς δεν απαντάει; Δεν υπάρχουν άτομα ΄πυ σπουδάζουν μαθηαμτικό εδώ μέσα; περίεργο :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
nPb δικο σου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,096 μηνύματα.
Voskos18,
δες στα παρακάτω links, αφού λάβεις υπόψιν σου ότι ποιοτικές διαφορές δεν υπάρχουν στα Τμ.Μαθηματικών της Ελλάδας. Οι διαφορές μπορεί να αφορούν κάποια μεμονωμένα μαθήματα ή κάποιες προπτυχιακές «κατευθύνσεις» (με μαθήματα υποχρεωτικά και επιλογής) που προσφέρονται στο κάθε Τμήμα. Αυτό γίνεται ώστε να μην υπάρχει επιστημονική καχεξία και μονομέρεια της επιστήμης αυτής στην χώρα μας, αλλά και για να προσφέρει εύρος βασικών διαφορετικών γνώσεων στους πτυχιούχους από μεγάλος εύρος εφαρμοσμένων mathematical θετικών επιστημών για επιπλέον εργασιακές προοπτικές με ανάλογες μετεκπαιδεύσεις κτλ.






Εδώ έχω παραθέσει είναι μερικές πληροφορίες για το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εδώ υπάρχουν πληροφορίες για το
Τμήμα Μαθηματικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Σημαντικές παρατηρήσεις:
α). Στα Τμήματα Μαθηματικών της Ελλάδας δεν διδάσκονται ούτε εξετάζονται πράγματα επιπέδου Μαθηματικής Εταιρείας. Όλα τα μαθήματα κινούνται πάνω στα πλαίσια μιας καθορισμένης ύλης ενός οδηγού σπουδών.
β). Σε άλλα μαθήματα υπάρχει πολύ ύλη σε άλλα όχι. Όμως σε κάθε μάθημα υπάρχει ύλη που δεν βγαίνει με διάβασμα της πλάκας.
γ). Πολλές φορές δεν ακολουθείται καν ο οδηγός σπουδών σε κάποιο μάθημα, αν θέλει ο καθηγητής να αναβαθμίσει την ύλη του μαθήματός του, με νέα περισσότερα πράγματα. Οπότε κάθε χρόνο η εξεταστέα ύλη ψιλοδιαφέρει ως προς την παρουσίασή της σε θεωρίες και ασκήσεις ή και εμπλουτισμό με επιπλέον εφαρμογές από άλλες επιστήμες.
Για ένα πρόχειρο πλάνο δες τους οδηγούς σπουδών Ελληνικών ή Ξένων Τμημάτων Μαθηματικών για να δεις τι παίζει ακριβώς. Οι προπτυχιακές κατευθύνσεις απλά προσφέρουν μια οργανωμένη δομή των μαθημάτων επιλογής ανά συγκεκριμένη ερευνητική περιοχή των μαθηματικών (θεωρητικών και εφαρμοσμένων) σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της μαθηματικής επιστήμης σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top