pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τους λάτρεις των ταινιών και των Μαθηματικών, δημιουργήθηκε αυτό το thread όπου μπορούμε να προτείνουμε ταινίες με μαθηματικό περιεχόμενο ή με Φυσική...
Καλό είναι να γίνεται και μία σύντομη περιγραφή της ταινίας, μια αναφορά ηθοποιών, μια εικόνα ή ένα trailer...
Σίγουρα υπάρχουν πολλές αξιόλογες ταινίες με θέμα μια μαθηματική ανακάλυψη..κλπ που δεν είναι ευρέως γνωστές.
Περιμένω ν' ακούσω προτάσεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
*school_brick*
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evangeline
Εκκολαπτόμενο μέλος
δες και αυτό
Αν έχεις δει Arronofsky(Requiem for a dream) και σου άρεσε
δες και αυτό...
πολύ ωραία ταινία
μας την έβαλε μάλιστα και ο μαθηματικός μας πέρσι στο τελευταίο μάθημa της κατεύθυνσης
για να μην τρελαθούμε πολύ με τα μαθηματικά PP
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρόσφατα είδα το "π" σε σκηνοθεσία Darren Aronofski του 1999 με πρωταγωνιστή τον Max Cohen (Sean Gullette) έναν μαθηματικό που παλεύει να βρει το μαθηματικό πρότυπο πάνω στο οποίο βασίζεται η χρηματιστηριακή αγορά. Μου άρεσε αρκετά.
Περιμένω ν' ακούσω κι άλλες προτάσεις...
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Ωπ! Δεν προλαβα να διαβάσω το ποστ σου...Αν έχεις δει Arronofsky(Requiem for a dream) και σου άρεσε
δες και αυτό
Αν έχεις δει Arronofsky(Requiem for a dream) και σου άρεσε
δες και αυτό...
πολύ ωραία ταινία
μας την έβαλε μάλιστα και ο μαθηματικός μας πέρσι στο τελευταίο μάθημa της κατεύθυνσης
για να μην τρελαθούμε πολύ με τα μαθηματικά PP
Μου άρεσε το "π" αλλά δεν τρελάθηκα...
Ευχαριστώ πάντως και ό,τι άλλο έχεις υπόψιν σου, να το ποστάρεις
Mr Positive
Δραστήριο μέλος
Isiliel
Επιφανές μέλος
Μια αγαπημένη μου σκηνή:
petran_r21
Δραστήριο μέλος
Eξαιρετικη ταινια ,απο τις καλυτερες που εχω δει.Βασισμενη σε αληθινη ιστορια.Ενας απο τους πιο ταλαντουχους και εξυπνους φοιτητες του ΜΙΤ εντυπωσιαζει τον καθηγητη μαθηματικων του με την οξυδερκεια του και του προτεινει να εμπλακει σε ενα κολπο στο οποιο συμμετειχαν και αλλοι 5 διακεκριμενοι φοιτητες.Ο καθηγητης τους μαθαινε να κλεβουν νομιμα στο blackjack μετρωντας καρτες.Ο πρωταγωνιστης δεχεται να συμμετασχει καθως ηθελε απελπισμενα 300.000 ευρα για να φοιτησει ιατρικη στο harvad.Τα πραγματα περιπλεκονται αφου χανει τον ελεγχο απο την καψουρα του τζογου.Η ταινια εχει ενδιαφερον μεχρι το τελος ,το οποιο δεν λεει να το πω
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Στην Β' Λυκείου μου είχε συμβεί να λύσω άσκηση στον ύπνο μου. Πώρωση...!και εγω παιδια εχω μια πολυ μεγαλη τρελα με μαθηματικα ,φυσικη,χημεια και γενικα θετικες επιστημες...μπορει να τελειωσω τα διαβασματα στις 12 στις 1 αλλα μετα για να ξεκουραστω λιγο πριν με παρει ο υπνος θα προσπαθησω να λυσω καποια γεωμετρικη ασκηση..αχχ πολυ μαγαλη τρελα σας λεω και γι αυτο εχω ερωτευτει και αυτου του ειδους τις ταινιες...εχω δει το a beautifull mind και το 21 και ειναι πραγματικα θεικες!!θα ηθελα παντως καποτε να βγει ενα εργο με την ζωη του paul dirac.ο ανθρωπος ηταν θεοτητα!!!!!!!απο τους μεγαλυτερους φυσικους ever!αχχ τον εχω σαν προτυπο..
χεχε...
Dias
Επιφανές μέλος
1) Όχι δάφνες για τους δολοφόνους (The Prize): Στη Σουηδία μαζεύονται όλοι οι μαγάλοι επιστήμονες για να τους δώσουν το βραβείο Nobel...
2) Σχισμένο παραπέτασμα (Torn Curtain) του Alfred Hitchcock: Ένας φυσικός παραδίδεται στο Ρωσικό Βερολίνο για να κλέψει ένα επιστημονικό μυστικό για πυρηνικούς πυραύλους...
Χε! Δεν είσαι μόνη στο σύμπαν. Εμένα αυτό μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Μάλιστα τώρα τελευταία με ξύπνησε ένα πρωί η μητέρα μου και μέσα στο όνειρο μου την ρώτησα αν τα μακαρόνια βίδες κάνουν απλή αρμονική ταλάντωση.Στην Β' Λυκείου μου είχε συμβεί να λύσω άσκηση στον ύπνο μου. Πώρωση...! χεχε...
evangeline
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα πω δύο ωραίες (κατά τη γνώμη μου) σχετικές ταινίες. Είναι όμως πολύ παλιές και δεν ξέρω αν μπορείτε να τις βρείτε. (Τις έχω δει γιατί σπίτι μου υπάρχει φοβερή αρχαιολογική ταινιοθήκη).
1) Όχι δάφνες για τους δολοφόνους (The Prize): Στη Σουηδία μαζεύονται όλοι οι μαγάλοι επιστήμονες για να τους δώσουν το βραβείο Nobel...
2) Σχισμένο παραπέτασμα (Torn Curtain) του Alfred Hitchcock: Ένας φυσικός παραδίδεται στο Ρωσικό Βερολίνο για να κλέψει ένα επιστημονικό μυστικό για πυρηνικούς πυραύλους...
Χε! Δεν είσαι μόνη στο σύμπαν. Εμένα αυτό μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Μάλιστα τώρα τελευταία με ξύπνησε ένα πρωί η μητέρα μου και μέσα στο όνειρο μου την ρώτησα αν τα μακαρόνια βίδες κάνουν απλή αρμονική ταλάντωση.
γερή πόρωση, μιλάμε
εμένα μου είπε η αδερφή μου ότι πριν γράψουμε μαθηματικά κατ/σης
το βράδυ παραμιλούσα και κάτι έλεγα για εφαπτομένες και ελλείψεις
φαντάσου!!!
nevermind
Εκκολαπτόμενο μέλος
το Beautiful Mind ειναι υπεροχη ταινια οντως. Ακομη μια ειναι το Proof, αλλα προσωπικα την βρισκω απογοητευτικη. Ειναι πολυ χολυγουντιανη και επικεντρωνει περισσοτερο στους ερωτες και τα μυξοκλαματα απ'οτι σε καποιες μαθηματικες αποδειξεις που προβαλλονται μεσα απο το εργο.
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπάρχει καμία άλλη εκτός από αυτές που να αξίζει να τη δούμε?????????
Mr Positive
Δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lila&Lucy
Νεοφερμένος
Στην Αλεξάνδρεια του 4ου αιώνα μ.Χ., η μαθηματικός και αστρονόμος Υπατία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της κίνησης των πλανητών του ηλιακού συστήματος, όταν δεν διδάσκει τους μαθητές της στη βιβλιοθήκη του πατέρα της.
Όμως, οι αναταραχές που ξεσπούν από τους Χριστιανούς που θέλουν να επιβάλουν τη μονοθεϊστική πίστη τους στους Ρωμαίους και τους Εβραίους θα θέσουν σε κίνδυνο όχι μόνο την έρευνά της, αλλά και την ίδια τη ζωή της...
https://www.imdb.com/title/tt1186830/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
asteriva88
Νεοφερμένος
1. The Oxford Murders
2. Dark Matter (2007)
αν και δεν έχει να κάνει τόσο με τα μαθηματικά αλλά με την κοσμολογία
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.