Καλησπέρα παιδιά, καθόμουν και σκεφτόμουν σήμερα, μια που ορίσαμε το ολοκλήρωμα στο φροντιστήριο τον τελευταίο καιρό, κάτι εξίσου ενδιαφέρον με το εμβαδόν κάτω απο καμπύλη. Δηλαδή το ίδιο το μήκος της καμπύλης. Θέλω λοιπόν να μοιραστώ με εσάς τους μαθηματικοδουλευταράδες του φόρουμ τις σκέψεις μου στο θέμα. Πρώτα πρώτα πήρα το γνωστό σχήμα με τα μικρά ορθογώνια που οπτικοποιεί το πως βρίσκουμε το εμβαδόν. Αθώα πρώτη σκέψη ήταν να αθροίσω τις οριζόντιες πλευρές των ορθογωνίων, βεβαια μετα ενιωσα χαζός γιατι απλα αυτη ειναι η οριζοντια απόσταση των α,β που έστω οτι ειναι τα ακρα του μηκους καμπύλης που θέλω. Μετά λέω στον εαυτό μου: "οκ, στην ουσία εκτός απο την οριζόντια απόσταση θελω να λάβω υπόψιν και οτι τρελες κανει η γραφικη παρασταση κατακορυφα, άρα πρεπει να ρίξω μεσα και κατακορυφες μεταβολες." Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω τις υποτείνουσες απο τα τρίγωνα που δείχνω στην παρακάτω εικόνα (σε οριακα μεγέθη) και ίσως τελικά το άθροισμα αυτό να μου δίνει όντως το μήκος της καμπύλης. Αυτά βασικα, πείτε μου παρακαλώ αμα ισχύει αυτό που λεω γιατι μεχρι να ανοιξουν φροντ και σχολεία έχουμε ακομα και θα με φάει η απορία.