Eftyhia_mx
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα προήλθε από το θέμα "Αγγλική Φιλολογία"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenh.dance
Νεοφερμένος
Να ρωτησω κατι? ξερετε αν εχουν τον ιδιο συντελεστη βαρυτητας τα αγγλικα και για τις σχολες ΜΜΕ???
για μμε ο συντελεστης ειναι 1.δηλαδη με 20 εχεις 2000 μορια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsourekaki
Νεοφερμένος
Θέλω να γίνω δημοσιογράφος αλλά πολλοί μου λένε ότι είναι σαν να θέλω να γίνω ηθοποιός....
Τι λέτε ???
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος
tsourekaki
Νεοφερμένος
Grego
Νεοφερμένος
anastasiathess
Νεοφερμένος
D3xt3r_th3_Tr3ck
Νεοφερμένος
Επίσης, εσύ επιλέγεις τι θα γίνεις, γι'αυτό ξανασκέψου το.
diana222
Νεοφερμένος
thanous18
Περιβόητο μέλος
αυτο ακριβως....ολα βασικα θελουν αφοσιωση και θεληση για να γινεις καλος.....παντως να ξερεις οτι υπαρχουν και πολλα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια για δημοσιογραφους και δεν ειναι απαραιτητο να δωσεις πανελληνιες για να γινεις...μαλιστα τα καναλια πολλες φορες εχουν και δικα τους δημοσιογραφικα εργαστηρια και προτιμουν τους δικους τους....λενε οτι θελει και μεσο πολλες φορες....ε καλα στην ελλαδα ειμαστε....οσο για την αγγλικη φιλολογια τωρα πας σε διαφορετικο αντικειμενο....γιατι αυτο θα σε βγαλει στην εκπαιδευση...λεγεται οτι εχει καλες προοπτικες καθως εχεις αρκετες διεξοδους (σχολεια φροντιστηρια ιδιαιτερα).... αλλα στην τελικη μονο με τον εαυτο σου θα μπορεσεις να βγαλεις ακρη...να σκεφτεις τι θες!!οπως ειπα ειναι δυο διαφορετικα αντικειμενα..Επειδή και 'γω το ίδιο ακριβώς θέλω(ΜΜΕ), πιστεύω οτι αν πραγματικά το αγαπάς σαν επάγγελμα και σαν σπουδή, δε θα πρέπει να έχεις κανένα προβληματισμό. Και τώρα που το σκέφτομαι όντος είναι σαν τους ηθοποιούς.. θέλει κ αυτό πάθος και θέληση για να το πετύχεις!
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος
ευκολο αλλα δεν θελω να ειμαι ανεργη
Όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει αποκλείεται να μείνεις άνεργη. Αν ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά αγαπάς δε θα έχεις προβλήματα αποκατάστασης.:no1:
Iliaso
Περιβόητο μέλος
κωνσταντινα Β
Νεοφερμένος
Είμαι ανάμεσα στα ΜΜΕ και την αγγλική φιλολογία...
Θέλω να γίνω δημοσιογράφος αλλά πολλοί μου λένε ότι είναι σαν να θέλω να γίνω ηθοποιός....
Τι λέτε ???
Ψαχνοντας τι σχολη θελω μετα τη νομικη διαπιστωσα οτι τα ΜΜΕ εχουν ενα αρκετα καλο επιπεδο σπουδων.....Με ενα καλο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο κατα προτιμηση πιστευω πως θα σου ανοιχτουν αρκετοι επαγγελματικοι οριζοντες....Μην προσπαθεις να συγκρινεις αυτες τις 2 σχολες.....Διαφερουν πολυ....Και η αγγλικη φιλολογια εχει καποια καλα.....Κατα την γνωμη μου ομως να επιλεξεις ΜΜΕ.Δεν σημαινει πως αν τελειωσεις ΜΜΕ η μονη δουλεια ειναι στην τηλεοραση....Σκεψου ποσα περιοδικα εφημεριδες ραδιοφωνικοι σταθμοι και η τηλεοραση βεβαια περιμενουν νεους δημοσιογραφους με ενα καλο πτυχιο και μεταπτυχιακο....Περαν ολων αυτων βεβαια πρεπει να γραψεις στις πανελληνιες....Περαστικα
tsourekaki
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
ναι εχεις δικιο παντως στο ευχομαι να πετυχεις
Σε λίγους μηνες θα πρεπει να συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου και βρίσκομαι σε ένα δίλημμα.. Ως στόχο εδω και καιρο εχω θεσει την Αγγλική Φιλολογία, ομως εδω και κατι μερες εχω μαζέψει πληροφορίες για το τμήμα της Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και θα με ενδιέφερε να ειδικευτω στον τομεα της διαφημισης. Το προβλημα μου ειναι οτι μου αρέσουν εξίσου και οι δυο σχολές και δέχομαι πιεση απο γονείς να δηλώσω την Αγγλική γιατι ειναι πιο γρήγορη η επαγγελματικη αποκατάσταση. Ωστόσο εχω διαβάσει οτι αυτο το επάγγελμα πλεον ειναι κορεσμένο και θα βρω δυσκολα δουλεια, ενω απο το τμημα του ΕΚΠΑ εχω περισσότερες επιλογές.
Υπάρχει κανεις που ειναι ή έχει τελειώσει καποια απο αυτές τις σχολές? Στη θέση μου τι θα κανατε? Οπως καταλαβατε είμαι αρκετά αναποφασιστη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
olgalicious97
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από την άλλη, το επάγγελμα του δημοσιογράφου (αρκεί να μην είναι και δημοσιοκάφρος, βλ. Μπογδάνο) φαντάζει συναρπαστικό ή και περιπετειώδες σε κάποιες περιπτώσεις (με όποια έννοια). Αν δεν είσαι παθιασμένη με την ιδέα της δημοσιογραφίας, μπορείς να ασχοληθείς "πιο ελεύθερα" με αυτή, π.χ. μέσα από blogs, projects, κ.λπ. - αφού θα είσαι και ΣΤΗΝ πόλη!
Σκέψου τι σε συναρπάζει περισσότερο, αν και έχεις καιρό μέχρι τότε.
Καλό διάβασμα και άγχος μηδέν (όσο γίνεται)!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Είμαι σίγουρη οτι το πρόγραμμα σπουδών της Αγγλικης είναι ενδιαφέρον, οπότε, από τη στιγμή που μπορώ να ασχοληθώ και με την διαφήμιση, νομίζω πως θα είναι η πρώτη μου επιλογή
Ολα ένα πρόγραμμα χρειάζονται, μέχρι στιγμής αγχος μηδέν!!
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Αν όταν λες "γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση" εννοείς να διδάξεις αγγλικά --- αυτό ξέχνα το!
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Στην τελική, αν όνειρό σου είναι να κάνεις "κάποια" ιδιαίτερα, μπορείς να δώσεις για Proficiency και να βγεις στην αγορά 5 χρόνια νωρίτερα. Ποιος ο λόγος να ταλαιπωρηθείς σπουδάζοντας αγγλική φιλολογία; Για τα 5-8 ευρώ την ώρα που θα παίρνεις, κανείς δεν ενδιαφέρεται αν έχεις πτυχίο (ούτε καν αν ξέρεις αγγλικά εδώ που τα λέμε...)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.