Όσον αφορά το λεξιλόγιο με κάλυψαν οι προλαλήσαντες. Λογική του πόσες λέξεις χρειάζομαι δεν υπάρχει. Για κάθε λέξη που μαθαίνεις καλό θα ήταν να κοιτάς τα συνώνυμα της και γενικά όσες σου μοιάζουν ακουστικά και θα μπορούσες να μπερδέψεις. Κατά τα άλλα βγες από το concept του διαβάζω ότι μου δώσει η καθηγήτρια και ότι λέει το βιβλίο.
Για το χρόνο προετοιμασίας που σχολιάστηκε, νομίζω πως εξαρτάται από την ωριμότητα του παιδιού. Στη χώρα μας το ξεφτυλίζουμε με τα Αγγλικά, πολλά χρόνια και οι περισσότεροι δεν ξέρουμε να ανοίξουμε το στόμα μας σε κανονικές συνθήκες. Φέτος έκανα προετοιμασία στο πανεπιστήμιο με άλλα 20 παιδιά ούτε για 4 μήνες σύνολο. Μια ψιλοχάβρα το όλο θέμα. Κατάφερα και έκανα 2 φορές προφορικά και το πήρα μετά από 7 χρόνια που είχαν περάσει από το Lower. Άρα το θέμα είναι πόσο σοβαρά θα το δεις εσύ από μόνος σου. Αν κάποιος έχει ανεπτυγμένο λόγο και ξέρει να γράφει εκθέσεις στα Ελληνικά, μπορεί άνετα να μεταφερθεί στο επίπεδο των Αγγλικών. Δε νομίζω όμως ότι μπορεί να κάνει κάποιος το ίδιο στην ηλικία των 14-15, γιατί ούτε την ίδια ωριμότητα έχει, ούτε τόσα τραγούδια, ταινίες, βιβλία έχει ακούσει,δει, διαβάσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.