Emilonop
Εκκολαπτόμενο μέλος
New Trends και Mastermind έκανα κ εγώ. Ωραίες εποχές.
Ωραία τα New Trends ρε συ, αλλά πολύ κουραστικά. Όλο μπιζνες και μπιζνες και μπίζνες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Δε θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά τότε που τα έκανα μου άρεσαν...Ωραία τα New Trends ρε συ, αλλά πολύ κουραστικά. Όλο μπιζνες και μπιζνες και μπίζνες...
Το mastermind μου έβγαλε την ψυχή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
papas
Διάσημο μέλος
Αχ, το πιο άγριο βιβλίο ever για το proficiency:
Cambridge English: Proficiency (CPE) Masterclass
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο ΑΓΡΙΟ, αλλά ταυτόχρονα και διδακτικό βιβλίο για το prof...
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
Πόσο συμφωνώ!
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
Όλοι τα ίδια κάναμε? Τότε όπου έλεγα ποια βιβλία κάνω με κοιτούσε έτσι
Με αυτά τα βιβλία ξεκίνησα προετοιμασία τον Σεπτέμβριο του 2009 και έδωσα τον Ιούνιο του 2010 ALCE και τον Νοέμβριο του 2010 ECPE. Φοβερά, αν και το Mastermind απαιτητικό. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, δεν ήμουν ο μόνος.
Νοσταλγώ την τελευταία χρονιά που δίναμε...
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Και εγω νοσταλγώ την τελευταία χρονια!! Έχω χαθεί και με κάποια παιδιά που τότε περνούσαμε τέλεια κρίμα.
Emilonop
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ εκανα ένα μπλε με κόκκινο για το Michigan, νομίζω steps το έλεγαν, και μετα το Burlington. Για το Cambridge είχαμε ένα άσπρο με πράσινο και πολλά αλλα που δεν τα θυμαμαι τωρα
Και εγω νοσταλγώ την τελευταία χρονια!! Έχω χαθεί και με κάποια παιδιά που τότε περνούσαμε τέλεια κρίμα.
Εγώ είμαι με ένα φυτό και ένα βόδι στο τμήμα. Πφφφφ
(όχι, δεν κριτικάρω τόσο εύκολα τους άλλους. Μιλάμε για τρομερή απελπισία )
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Laou_95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και αναλόγως με το διάστημα...μπορείτε να μου πείτε και πόσες ώρες τι βδομάδα είχατε μάθημα (φροντιστήριο ή ιδιαίτερα)...?
nPb
Επιφανές μέλος
Παιδιά ...εσείς πόσο διάστημα κάνατε μαθήματα για να πάρετε το proficiency?????? 1 χρόνο? 1.5 χρόνο? 2 χρόνια?
Και αναλόγως με το διάστημα...μπορείτε να μου πείτε και πόσες ώρες τι βδομάδα είχατε μάθημα (φροντιστήριο ή ιδιαίτερα)...?
Θέλω να πιστεύω ότι η χρονική διάρκεια είναι θέμα αυτού που διαβάζει, εννοώντας πόσο γρήγορα μαθαίνει και κατανοεί. Είμαι υπερ του λίγου και ποιοτικού διαβάσματος, παρά της παράνοιας των φροντιστηρίων. Το λέω διότι έχω φάει τα θρανία με το κουτάλι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Παιδιά ...εσείς πόσο διάστημα κάνατε μαθήματα για να πάρετε το proficiency?????? 1 χρόνο? 1.5 χρόνο? 2 χρόνια?
Προοετοιμαστηκα 1.5 χρονο και μετα εδωσα
εκανα φροντηστηριο 3 φορες την εβδομαδα απο 1.5 ωρα αν και αν δεν κανεις τη δικη σου προσπαθεια, το φροντηστηριο δεν μπορει να σου προσφερει και πολλα...
nPb
Επιφανές μέλος
Προοετοιμαστηκα 1.5 χρονο και μετα εδωσα
εκανα φροντηστηριο 3 φορες την εβδομαδα απο 1.5 ωρα αν και αν δεν κανεις τη δικη σου προσπαθεια, το φροντηστηριο δεν μπορει να σου προσφερει και πολλα...
Πόση ώρα προσωπική μελέτη; Έκανες πειθαρχημένο διάβασμα;
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Πόση ώρα προσωπική μελέτη; Έκανες πειθαρχημένο διάβασμα;
Περα απο τις ασκησεις και το λεξιλογιο που ειχαμε να κανουμε για το φροντηστηριο, καθε μερα απο μια ωρα καθομουν και διαβαζα λεξεις. Επαναλαμβανα τις λεξεις που ειχα διαβαζει την προηγουμενη μερα και μετα προχωρουσα παρακατω. Αυτο ομως καθε μερα, ειχα- δεν ειχα μαθημα στο φροντηστηριο. Α, και προσπαθουσα να μαθαινω λεξεις καινουργιες, οχι μονο αυτες του βιβλιου...
methexys
Τιμώμενο Μέλος
laurentides
Εκκολαπτόμενο μέλος
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Επειδή δεν θέλω να διαθέσω 2 χρόνια και κάτι άλλα κουλά που λένε, λόγω υπερβολής, για πείτε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα μελέτης.
Ξεκινάς το καλοκαίρι για κανα μήνα και δίνεις τον επόμενο Μάιο. Εγώ έτσι έκανα με 2 ή 3 δε θυμάμαι ώρες την εβδομάδα (ιδιαίτερα) και άπειρο λιώσιμο στο σπίτι.
nPb
Επιφανές μέλος
Ξεκινάς το καλοκαίρι για κανα μήνα και δίνεις τον επόμενο Μάιο. Εγώ έτσι έκανα με 2 ή 3 δε θυμάμαι ώρες την εβδομάδα (ιδιαίτερα) και άπειρο λιώσιμο στο σπίτι.
Καταλαβαίνω...έχω κάτι εκρεμμότητες με μεταπτυχιακά μαθήματα! Ξέρω τι εστί βερύκοκο. Ένα θα σου πω.
Είχα πει σε προηγούμενο post:
Λόγω συνεχούς ενασχόλησης με επιστημονική αγγλόγλωσση βιβλιογραφία έχω καλό επίπεδο κατανόησης γραπτού λόγου (δηλ., διαβάζω Πανεπιστημιακό κείμενο ή δημοσίευση στα Αγγλικά με άνεση χωρίς λεξικό). Χειρίζομαι καλά τα Αγγλικά και σε προφορικό λόγο απλά θέλω την πιστοποίηση.
Ελπίζω αυτό να βοηθήσει κάπως.
Emilonop
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξεκίνησα τον Σεπτέμβρη του 13, μέχρι αρχές Ιουνίου έκανα 3 φορές την εβδομάδα περίπου μιάμιση ώρα (σε φροντιστήριο) και από Ιούνιο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου έχω προγραμματίσει να κάνω 4 φορές την εβδομάδα, δίωρο. Μετά δεν ξέρω πως θα συνεχίσουμε, αλλά τελειώνω τον Δεκέμβριο που θα δώσω. Σύνολο δηλαδή 1 χρόνος και περίπου 2 μήνες. Απλώς εγώ κάνω και καλοκαιρινό και προφανώς έχω μοιράσει αλλιώς την ύλη. Πάντως σίγουρα έκανα μια καλή επιλογή γιατί θα είμαι ήρεμη τον χειμώνα!
Καταλαβαίνω...έχω κάτι εκρεμμότητες με μεταπτυχιακά μαθήματα! Ξέρω τι εστί βερύκοκο. Ένα θα σου πω.
Σε 1 χρόνο (πρώτο έτος μεταπτυχιακού) έχω ρίξει διάβασμα περισσότερο από όσο στα 4 έτη του πτυχίου και έχω μάθει τα διπλά από όσα μου έμαθαν σε 4 χρόνια, γιατί υπάρχει η ελευθερία να μαθαίνεις όσο αντέχεις.
Είχα πει σε προηγούμενο post:
Λόγω συνεχούς ενασχόλησης με επιστημονική αγγλόγλωσση βιβλιογραφία έχω καλό επίπεδο κατανόησης γραπτού λόγου (δηλ., διαβάζω Πανεπιστημιακό κείμενο ή δημοσίευση στα Αγγλικά με άνεση χωρίς λεξικό). Χειρίζομαι καλά τα Αγγλικά και σε προφορικό λόγο απλά θέλω την πιστοποίηση.
Ελπίζω αυτό να βοηθήσει κάπως.
Ε τότε πάρε κανα δυο βιβλία να δεις περίπου πως είναι το επίπεδο, τι εκθέσεις ζητούν και πως είναι το speaking πάνω κάτω, κάνε κανένα practise test και πήγαινε να δώσεις
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.