angus
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
despoina05
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
delirium
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
ε μετά δε φταίω εγώ που θα το ποστάρω εδώ.
Madclocker
Νεοφερμένος
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="] Κατ αρχάς έχω ακούσει ότι είναι δύσκολη σαν σχολή, σαν χαρακτήρας όμως μου αρκεί να παθιαστώ με κάτι και το καταφέρνω ή τουλάχιστον το προσπαθώ. Ακόμα παθιάζομαι με τα μαθηματικά και την φυσική και με ενδιαφέρουν αρκετά οι υπολογιστές! υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα; [/FONT]
[FONT="] τι κλάδους μπορώ να ακολουθήσω και τι επάγγελμα; τι είναι οι ροές; και τελευταίο αλλά δυστυχώς πολύ σημαντικό τι αποκατάσταση έχει και με τι αμοιβή (ένας μέσος) ξεκινάει ένας μετά το πτυχίο;[/FONT]
κανείς? :-(
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
paladin_k20
Εκκολαπτόμενο μέλος
Madclocker
Νεοφερμένος
δεν μου είπατε όμως τί είναι οι ροές; μόνο το πτυχίο έχει αξία (αγωραστική κ επιστημονική) ή χρειάζονται και άλλες ενέργειες;
paladin_k20
Εκκολαπτόμενο μέλος
Madclocker
Νεοφερμένος
delirium
Εκκολαπτόμενο μέλος
1ον. Γιατί κουράστηκα.
2ον. Γιατί κουράστηκα.
Αυτό που λέμε πήγα καταλάθος; ! Α μπράβο!
Invincible
Νεοφερμένος
Μπορώ να σου πω για το ΗΜΜΥ στα Χανιά (εκεί είμαστε Ηλεκτρονικοί, όχι Ηλεκτρολόγοι).[FONT="]Καλησπέρα! μπόρεσα να διαβάσω λίγα πράγματα σε αυτό το thread καθώς και στο google αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου θα ήθελα να θέσω μερικές ερωτήσεις που πιθανών να έχουν απαντηθεί εδώ! (και συγνώμη γι αυτό ) Ενδιαφέρομαι για ΗΜΜΥ (βασικά είμαι στο στάδιο οπού ψάχνω πληροφορίες)[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="] Κατ αρχάς έχω ακούσει ότι είναι δύσκολη σαν σχολή, σαν χαρακτήρας όμως μου αρκεί να παθιαστώ με κάτι και το καταφέρνω ή τουλάχιστον το προσπαθώ. Ακόμα παθιάζομαι με τα μαθηματικά και την φυσική και με ενδιαφέρουν αρκετά οι υπολογιστές! υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα; [/FONT]
[FONT="] τι κλάδους μπορώ να ακολουθήσω και τι επάγγελμα; τι είναι οι ροές; και τελευταίο αλλά δυστυχώς πολύ σημαντικό τι αποκατάσταση έχει και με τι αμοιβή (ένας μέσος) ξεκινάει ένας μετά το πτυχίο;[/FONT]
κανείς? :-(
Η αλήθεια είναι ότι η σχολή αποτελεί ίσως τη δυσκολότερη της Ελλάδας, με την έννοια ότι έχει projects, online εξέταση (που αν δεν την περάσεις δεν μπορείς να δώσεις το μάθημα στην εξεταστική), έχει αλυσίδες (δηλαδή αν δεν περάσεις στο 1ο έτος τον προγραμματισμό, δεν μπορείς να δηλώσεις στο 2ο έτος το μάθημα του οντοκεντρικού προγραμματισμού, ή αντίστοιχα αν δεν περάσεις Λογική Σχεδίαση δεν μπορείς να δηλώσεις Προχωρημένη Λογική Σχεδίαση...)
Για να μη σε τρομάζω όμως, το θέμα είναι να παρακολουθείς τις διαλέξεις, να κοιτάξεις να λύνεις όλες σου τις απορίες από τους καθηγητές, να κάνεις τα projects και να αφιερώνεις 1 ωρίτσα από το χρόνο σου κάθε μέρα να διαβάζεις στο βιβλίο τι κάνατε το πρωί στο μάθημα.
Δεν είναι σαν την Ιατρική που θέλει να πεθάνεις πάνω από τα βιβλία, απλά πρέπει να έχεις το μυαλό σου εκεί και να κατανοείς αυτά που μαθαίνεις. Παπαγαλία ούτε στο ελάχιστο.
Επίσης, όσον αφορά τις προόδους, υπάρχουν μαθήματα στα οποία παίρνεις bonus από τις προόδους όσο και να γράψεις, υπάρχουν όμως και άλλα που οι πρόοδοι μετράνε ΜΟΝΟ εφόσον περάσεις και την τελική εξέταση (δλδ γράψεις 5), π.χ. στη Λογική Σχεδίαση το 40% του συνολικού βαθμού είναι τα εργαστήρια και το 60% η τελική εξέταση. Όμως για να μετρήσουν τα εργαστήρια πρέπει να γράψεις πάνω απο 5. Έτσι το μάθημα αν το περάσεις δε θα είναι με 5, αλλά με 6,5 και πάνω ανάλογα αν έχεις καλό βαθμό εργαστηρίου.
fockos
Επιφανές μέλος
Τώρα σε ποια στοχεύεις;Τη σχολή τελικώς την άφησα για δύο λόγους.
1ον. Γιατί κουράστηκα.
2ον. Γιατί κουράστηκα.
Αυτό που λέμε πήγα καταλάθος; ! Α μπράβο!
εντάξει είναι σχετικό αυτό που λες. Πιστεύω ότι το ΗΜΜΥ είναι πιο δύσκολο και έχει πιο πολυ διάβασμα απο την ιατρική σε όλους τους τομείς.Μπορώ να σου πω για το ΗΜΜΥ στα Χανιά (εκεί είμαστε Ηλεκτρονικοί, όχι Ηλεκτρολόγοι).
Η αλήθεια είναι ότι η σχολή αποτελεί ίσως τη δυσκολότερη της Ελλάδας, με την έννοια ότι έχει projects, online εξέταση (που αν δεν την περάσεις δεν μπορείς να δώσεις το μάθημα στην εξεταστική), έχει αλυσίδες (δηλαδή αν δεν περάσεις στο 1ο έτος τον προγραμματισμό, δεν μπορείς να δηλώσεις στο 2ο έτος το μάθημα του οντοκεντρικού προγραμματισμού, ή αντίστοιχα αν δεν περάσεις Λογική Σχεδίαση δεν μπορείς να δηλώσεις Προχωρημένη Λογική Σχεδίαση...)
Για να μη σε τρομάζω όμως, το θέμα είναι να παρακολουθείς τις διαλέξεις, να κοιτάξεις να λύνεις όλες σου τις απορίες από τους καθηγητές, να κάνεις τα projects και να αφιερώνεις 1 ωρίτσα από το χρόνο σου κάθε μέρα να διαβάζεις στο βιβλίο τι κάνατε το πρωί στο μάθημα.
Δεν είναι σαν την Ιατρική που θέλει να πεθάνεις πάνω από τα βιβλία, απλά πρέπει να έχεις το μυαλό σου εκεί και να κατανοείς αυτά που μαθαίνεις. Παπαγαλία ούτε στο ελάχιστο.
SonnY
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ προσωπικά στη σχολή θα ήθελα να εργαστώ με software και κυρίως hardware υπολογιστών. Ποια σχολή είναι η καλύτερη γι αυτά???
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπον, στο ζουμι. Οι ΗΜΜΥ εχουν σχεδον ολα τα δικαιωματα πανω σε μελετες. Μονο μπετα δεν υπογραφουν (α, και βαρκες, αλλα δε θα το σκεφτοσασταν μονοι σας, ουτως ή αλλως). Ελεος, ακομα και υδραυλικα εργα υπο πιεση υπογραφουν. Λιγο αδικα, αν θελετε τη γνωμη μου. Παντως θα' λεγα πως ειναι ενα αρκετα ενδιαφερον (ακαδημαϊκα) αντικειμενο. Στην πραξη ειναι αλλιως τα πραγματα βεβαια. Το πιθανοτερο ειναι να μη γουσταρετε ολους τους τομεις που καλυπτει η σχολη. Αυτο σημαινει πρακτικα πως θα σας βγει το λαδι να περασετε ενα σημαντικο αριθμο μαθηματων. Καθολου θελκτικο, ε?
Συμβουλη προς αυτους που θελουν να ασχοληθουν με υπολογιστες: ΜΑΚΡΙΑ. Υπαρχουν αλλες σχολες που καλυπτουν πληρεστερα αυτο το αντικειμενο. Μπορειτε να πατε σε σχολη πληροφορικης, που ειναι και ενα χρονο λιγοτερο (καλη φαση, ε?). Ειναι μαζοχισμος να επιλεγεις να κανεις (τουλαχιστον) ενα χρονο παραπανω σε μια σχολη. Αν τωρα θελετε να ασχοληθειτε με το hardware, αλλα δε μπορειτα για το χ,y λογο να πατε Πατρα ή Βολο (δε μου'ρχεται καποια αλλη παρομοια σχολη), ε, τι να σας πω. Καλη τυχη. Και παλι ομως, μην περιμενετε κουλ εργαστηρια. 'Νταξει, θα εχει και απο αυτα, αλλα το Πολυτεχνειο ειναι, και ποτε μην το ξεχνατε αυτο, κατα βασιν ενα ιδρυμα παροχης θεωρητικης γνωσης. Αν ακομα θελετε, κανενα προβλημα. Μαλλον η σχολη ειναι για σας.
Αποψη του υποφαινομενου (αλλα και αρκετων φοιτητων της σχολης): Η σχολη αξιζει περισσοτερο για τον ενεργειακο τομεα, που εκτος απροοπτου θα γνωρισει μια ανθηση στην Ελλαδα (ειμαι σε θεση να γνωριζω περι υλοποιησης Αιολικων Παρκων σε ξερονησια, τσεκαρετε το). Ειναι ο πιο πολλα υποσχομενος τομεας, με μεγαλη ερευνα και εφαρμογες (βλ. εξηλεκτρισμενο πλοιο). Οι υπολογιστες καταντησαν κλισε πλεον, καθε παιδακι που ηξερε να χειριζεται το cmd εγινε ΗΜΜΥ.
Επισης, προς οσους νομιζουν πως ως ΗΜΜΥ θα λυσουν το βιοποριστικο τους προβλημα, τους πληροφορω πως μεγαλος αριθμος αποφοιτων της σχολης ενασχολειται με δουλειες προγραμματιστη, τις οποιες δυναται να διεκπεραιωσει και αποφοιτος ΙΕΚ. Και θα ηταν παραλειψη μου να μην αναφερω τους ΗΜΜΥ-ιδιαιτεραδες, που διδασκουν προγραμματισμο σε λυκειο.
Τελος, πολλοι φοιτητες της σχολης μετανιωσαν που μπηκαν σε αυτη μετα απο πιεση καθηγητων-οικογενειας κλπ και εχουν παρατησει εντελως τη σχολη. Και το πολλοι το εννοω. Ναι, δεν ειναι ολοι οι ΗΜΜΥ καμμενοι γυαλαμπουκες. Δεν ειναι ανωτερη φυλη. Ειναι σαν εμας, ρηχοι, ηλιθιοι και καγκουρες.
(φιλικα προς τους συναδελφους ΗΜΜΥτες, αυτοι λενε χειροτερα για εμας!)
Lolarikos
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Γιατι πλην τοπογράφοι και μεταλλειολογοί"Τι θελει ο Βαρκαρης", θα πειτε. Αλλα εχω συναναστραφει με αρκετα ατομα απο ΗΜΜΥ (μιλω για ΕΜΠ, προφανως πανω κατω τα ιδια θα ισχυουν και για τις υπολοιποες σχολες ηλετρολογων. Για ηλεκτρονικους δεν εχω ιδεα τι παιζει) και εχω σχηματισει μια γνωμη απο συλλογη αποψεων τους. Η σχολη ειναι δυσκολη (οπως ολες οι πολυτεχνικες, πλην τοπογραφων-μεταλλειολογων).
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατι πλην τοπογράφοι και μεταλλειολογοί
Αυτοι το λενε. Απο εκει και περα, οσα ξερεις, ξερω.
fockos
Επιφανές μέλος
Ένας ΗΜΜΥ παρακαλώ να διευκρινίσειΑυτοι το λενε. Απο εκει και περα, οσα ξερεις, ξερω.
Πάντως μου φαίνεται περίεργο να λένε για τους τοπογράφου και τους μεταλλειολόγους και να μη λένε για τους Αρχιτέκτονες
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 120 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Qwerty 0
- Entropy24
- georgetherrr
- marikakitsou16
- Greg25
- Hased Babis
- VagCr
- sakplat
- thepigod762
- AggelikiGr
- phoni
- Steliosgkougkou
- suuuuiiii
- Hmmytheos
- DiAp
- Νικολινα
- Γιώτα Γιαννακού
- Athens2002
- pavlos1511
- F1L1PAS
- marioushi
- KATIA5
- olakalathapane
- ggl
- Ioanna98
- thenutritionist
- 1234565
- Maynard
- hitmarkerz
- Victorakos
- BilLaKows
- Arvacon
- Geokand54
- nickd6776
- Christos1971
- indecisive
- nastasia8
- sophiaa
- fairyelly
- gregory nub
- fockos
- Unboxholics
- azula
- Alin22
- Nala
- Don25
- Apocalypse
- Joji
- Georgekk
- korlef
- eukleidhs1821
- GeorgePap2003
- Dim36
- bruh_234
- Drglitterstar
- Stergios
- Pierre Bezukhov
- alpha.kappa
- oups
- tsiobieman
- kost28
- KaterinaL
- Ryuzaki
- Nikos05
- Appolon
- Scandal
- Libertus
- vetas
- xmen902
- Lester34
- panosveki
- Jimmy20
- clevercat
- El_
- Mariap.
- Asure
- thecrazycretan
- EiriniS20
- Intruder1
- tosodoulhs12
- dhmm
- Vasiliki Keftedaki
- S1nestro
- vehement
- jul25
- kiyoshi
- iManosX13
- Viedo
- Gtsk55
- Doctorblue
- MarcoReus
- Johnnnn
- Angie_b
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.