Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
2. ‘Αζωτο: Να γίνουν τα προσομοιώματα των παρακάτω στοιχείων και χημικών ενώσεων: Η2 Cl2 Ο2 Ν2 Η2Ο ΝΗ3 CO2 HCl 17. Να γράψετε τις χημικές εξισώσεις των αντιδράσεων που παριστάνονται παρακάτω με προσομοιώματα: α. + → β. + → γ. + → δ. + → 5
Alma Libre: Ειδες που υπηρχαν πολυ λατρεις της χημειας;;;; Χαχαχα δεν μαθαμε ακομα χημικες εξισωσεις!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Ούτε εμείς έχουμε μάθειι...Τώρα κάναμε την κανονική εισαγωγή στο w/w
Εμεις θα μπουμε την Τριτη!
Παιδες και κατι ακομα γιατι αμα βαλω κι αλλα η αδελφη μου ( Alma Libre) Θα με κυνηγαει! 10 mL υδρογόνου ενώνονται με οξυγόνο και σχηματίζουν νερό. Πόσος όγκος οξυγόνου απαιτείται για να αντιδράσει όλο το υδρογόνο ;
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
CaCO3 + HCI ----> CaCL2 + H2O + CO2
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Παιδες και κατι ακομα γιατι αμα βαλω κι αλλα η αδελφη μου ( Alma Libre) Θα με κυνηγαει! 10 mL υδρογόνου ενώνονται με οξυγόνο και σχηματίζουν νερό. Πόσος όγκος οξυγόνου απαιτείται για να αντιδράσει όλο το υδρογόνο ;
Ας προσπαθήσω...
Το νερό αποτελείται απο 10 ml υδρογόνου και x ml οξυγόνου.Οπότε το υδρογόνο είναι το 10% της όλης ύλης και το υπόλοιπο 90% είναι ο όγκος του οξυγόνου που χρειάζεται για να αντιδράσει το υδρογόνο,οπότε το οξυγόνο που θα χρειαστεί για να σχηματιστεί το νερό είναι 90 ml.
σωστή;
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Ας προσπαθήσω...
Το νερό αποτελείται απο 10 ml υδρογόνου και x ml οξυγόνου.Οπότε το υδρογόνο είναι το 10% της όλης ύλης και το υπόλοιπο 90% είναι ο όγκος του οξυγόνου που χρειάζεται για να αντιδράσει το υδρογόνο,οπότε το οξυγόνο που θα χρειαστεί για να σχηματιστεί το νερό είναι 90 ml.
σωστή;
Σωστη! Ειδες αν θελεις πως ακους την μαμα και την αδελφη σου;
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Σωστη! Ειδες αν θελεις πως ακους την μαμα και την αδελφη σου;
Και τον χημικό μου
Λοιπόν βάζω εγώ:
Δίνονται 300 g διαλύματος ζαχαρόνερου 14% w/w.Να βρεθούν πόσα g ζάχαρης και πόσα g νερού περιέχονται στο παραπάνω διάλυμα (δμ).
OChemist
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ασκηση δεν εχει λυθει σωστα, αλλα αυτο οφείλεται και στην λανθασμενη εκφραση της ασκησης. Δεν γινεται ΜΟΝΟ με τον ογκο του Η2 να βρεις τον ογκο του Ο που απαιτουνται για το σχηματισμο Η2Ο. Αν δεν σου πουν σε τι θερμοκρασια και τι Πιεση εκφραζονται ολα δεν εχει βαση η ασκηση. Τα αερια (γιατι τοσο το Η2 και το Ο2 ειναι αερια) ΜΟΝΟ σε ιδιες συνθηκες πιεσης και θερμοκρασια εκφραζουν την αναλογια και των moles.πχ. τα 10ml Η2 μπορει να εχουν λυφθει σε Τ=25 °C και Ρ=1 atm ενω καλειστα θα μπορουν να εχουν ληφθει σε STP.Οποτε αναλογα την περιπτωση ο ογκος του Ο2 ειναι διαφορετικος.Ας προσπαθήσω...
σωστή;
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Και τον χημικό μου
Λοιπόν βάζω εγώ:
Δίνονται 300 g διαλύματος ζαχαρόνερου 14% w/w.Να βρεθούν πόσα g ζάχαρης και πόσα g νερού περιέχονται στο παραπάνω διάλυμα (δμ).
Δεν μπηκαμε ακομα στα w/w! Αλλα την Τριτη θα σου την λυσω! Η οποτε μπουμε! Εκτος κι αν μπορεις να μου δωσεις λιγη θεωρια για να σου τα λυσω τωρα!
Β γυμνασιου και ακομα δεν εχουμε ολοκληρωσει το κεφαλαιο!Η ασκηση δεν εχει λυθει σωστα, αλλα αυτο οφείλεται και στην λανθασμενη εκφραση της ασκησης. Δεν γινεται ΜΟΝΟ με τον ογκο του Η2 να βρεις τον ογκο του Ο που απαιτουνται για το σχηματισμο Η2Ο. Αν δεν σου πουν σε τι θερμοκρασια και τι Πιεση εκφραζονται ολα δεν εχει βαση η ασκηση. Τα αερια (γιατι τοσο το Η2 και το Ο2 ειναι αερια) ΜΟΝΟ σε ιδιες συνθηκες πιεσης και θερμοκρασια εκφραζουν την αναλογια και των moles.πχ. τα 10ml Η2 μπορει να εχουν λυφθει σε Τ=25 °C και Ρ=1 atm ενω καλειστα θα μπορουν να εχουν ληφθει σε STP.Οποτε αναλογα την περιπτωση ο ογκος του Ο2 ειναι διαφορετικος.
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Η ασκηση δεν εχει λυθει σωστα, αλλα αυτο οφείλεται και στην λανθασμενη εκφραση της ασκησης. Δεν γινεται ΜΟΝΟ με τον ογκο του Η2 να βρεις τον ογκο του Ο που απαιτουνται για το σχηματισμο Η2Ο. Αν δεν σου πουν σε τι θερμοκρασια και τι Πιεση εκφραζονται ολα δεν εχει βαση η ασκηση. Τα αερια (γιατι τοσο το Η2 και το Ο2 ειναι αερια) ΜΟΝΟ σε ιδιες συνθηκες πιεσης και θερμοκρασια εκφραζουν την αναλογια και των moles.πχ. τα 10ml Η2 μπορει να εχουν λυφθει σε Τ=25 °C και Ρ=1 atm ενω καλειστα θα μπορουν να εχουν ληφθει σε STP.Οποτε αναλογα την περιπτωση ο ογκος του Ο2 ειναι διαφορετικος.
Ναι αλλά η άσκηση λύθηκε με βάση το w/w (βάρος κατά βάρος) που είναι για την Β' γυμνασίου...Και εμείς τέτοια δεν έχουμε μάθει ακόμα..
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Ναι αλλά η άσκηση λύθηκε με βάση το w/w (βάρος κατά βάρος) που είναι για την Β' γυμνασίου...Και εμείς τέτοια δεν έχουμε μάθει ακόμα..
Αυτο του ειπα! Αλλα μπορεις να μου στειλεις θεωρια για να λυσω την ασκ σου?
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Αυτο του ειπα! Αλλα μπορεις να μου στειλεις θεωρια για να λυσω την ασκ σου?
Καλέ ναι
OChemist
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν θελω να φανω κακος αλλα ml= μοναδα Ογκου .Και επιπλεον δεν ειδα να εκφραζεται τιποτα με περιεκτικοτητες αλλα απλως ογκους. [Η σκεψη της αναλογιας στην ασκηση ειναι σωστη (νομος Proust) αλλα η λυση κατα βαση δυστυχως οχι. Σε μεγαλητερη ταξη θα μαθεται πως λυνονται τετοιου ειδους ασκησεις]Ναι αλλά η άσκηση λύθηκε με βάση το w/w (βάρος κατά βάρος) που είναι για την Β' γυμνασίου...Και εμείς τέτοια δεν έχουμε μάθει ακόμα..
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
Μην συγχυζεστε που δεν τα ξερετε...
OChemist
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστω συναδελφε!!!. Δεν τους ειπα τιποτα με σκοπο να τις επιπλήξω αλλα για να τις δειξω ποιος ειναι ο σωστος τροπος σκεψης και ασκησης.Bρε κοριτσια μου, καλο θα ηταν αν εδω μαθαινατε το κατι παραπανω στη Χημεια...
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Και τον χημικό μου
Λοιπόν βάζω εγώ:
Για να δουμε...
δμ ζαχαρονερου 14% w/w ( κατι κανουμε που δεν θυμαμαι!) 100 νερο σε 14 ζαχαρη; ( 14/100?)
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Bρε κοριτσια μου, καλο θα ηταν αν εδω μαθαινατε το κατι παραπανω στη Χημεια...
Δε συγχυζόμαστε καλέ...Εξάλλου εδώ είναι μαθητικό φόρουμ και είμαστε εδώ για να μαθαίνουμε,και όχι για να κρίνουμε!
Νάγια Τ.
Διάσημο μέλος
Για να δουμε...
δμ ζαχαρονερου 14% w/w ( κατι κανουμε που δεν θυμαμαι!) 100 νερο σε 14 ζαχαρη; ( 14/100?)
Σε 100 gr ζαχαρονερο περιέχονται 14 g ζάχαρης ,όχι σε 100 g νερό!
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
Ετσι μπραβο!Δε συγχυζόμαστε καλέ...Εξάλλου εδώ είναι μαθητικό φόρουμ και είμαστε εδώ για να μαθαίνουμε,και όχι για να κρίνουμε!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.