1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

άλλη φορά να δίνεις από Καστοριά κι όχι από Κοζάνη!Στην Κοζανη δεν ηρθανε παντως...

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντως πιστεύω πως δε θα είναι πολλοί αυτοί που θα δηλώσουν.Το Μάιο συγκεντρώνονται οι περισσότεροι υποψήφιοι....
ENERGIA
Νεοφερμένο μέλος

Έχω πάρει το Β2 (τα αποτελέσματα βγήκαν τέλη αυγούστου- Ιταλικό πτυχίο) και θέλω να δώσω το Γ1 το κρατικό το Νοέμβρη. Έχω ξεκινήσει προετοιμασία εδώ και μια εβδομάδα. Πιστεύετε οτι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω? Το έχει κάνει κανείς με επιτυχία?Να τονίσω οτι όλο το καλοκαίρι ( από μέσα Ιουνίου που ήταν οι εξετάσεις) δεν ασχολήθηκα με διάβασμα. Να δηλώσω συμμετοχή?
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

Μπορείς αν είναι εύκολο να πεις αναλυτικά τους βαθμούς σου στο Β2?Θα ήθελα να ζητήσω μια συμβουλή:
Έχω πάρει το Β2 (τα αποτελέσματα βγήκαν τέλη αυγούστου- Ιταλικό πτυχίο) και θέλω να δώσω το Γ1 το κρατικό το Νοέμβρη. Έχω ξεκινήσει προετοιμασία εδώ και μια εβδομάδα. Πιστεύετε οτι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω? Το έχει κάνει κανείς με επιτυχία?Να τονίσω οτι όλο το καλοκαίρι ( από μέσα Ιουνίου που ήταν οι εξετάσεις) δεν ασχολήθηκα με διάβασμα. Να δηλώσω συμμετοχή?
Είμαι κι εγώ σε ανάλογη κατάσταση στα γαλλικά!
ENERGIA
Νεοφερμένο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

Κοίταξε,έχεις ένα πολύ καλό βαθμό στα κείμενα κι ένα καλό βαθμό στα προφορικά...Η έκθεση και το ακουστικό θέλουν όμως βελτίωση...Για το ακουστικό θα σου συμβούλευα να κάνεις 2 την εβδομάδα από ένα βιβλίο Γ1 ΚΠΓ αν υπάρχει,όμως ΚΑΘΕ εβδομάδα...Εγώ έτσι έκανα στα γαλλικά και πήρα 25/25!Το Diplwma ειναι διαφιοερτικο απο το Κρατικο. Έχεις ξεχωριστα προφορικά και ξεχωριστά γραπτά ( Έκθεση, Κείμενα και Ακουστικό τα βγάζει μαζί).. Στο Diplwma πρέπει να έχεις 12 στα 20 στα προφορικά και 48 στα 80 στα γραπτά. Εγώ είχα 16 προφορικά και 56 γραπτά. Ξέρω οτι το δύσκολο σημείο μου είναι η έκθεση και απο εκεί πέφτει η βαθμολογία μου. Βέβαια είχα δώσει και το Κρατικό και το πήρα με 62, οριακά. Εκεί είχα 20 στα κείμενα, 15.5 στα προφορικά, 14 στην έκθεση 12 στο ακουστικό. Εσύ τί θα κάνεις?Σκέφτομαι να το δώσω γιατί θα πάω χωρίς άγχος ( δεν φτάνει τόσο προετοιμασία, έχει πολύ λεξιλόγιο το Γ1) οπότε να πάω κι οτι γίνει. Βέβαια είναι και τα 70 Ευρώ..Περιμένω τη Συμβουλή σου
Σχετικά με την έκθεση,πιστεύω πως το να πάρεις περίπου 20/30 είναι εύκολο...Αρκεί η έκθεσή σου να έχει δομή(συνδετικές λέξεις,παράγραφοι κλπ.) και να χρησιμοποιείς ένα σχετικά καλό επίπεδο λεξιλογίου!Και επίσης,βασική προυπόθεση απότελει το να γράφεις ΣΥΧΝΑ!Δηλαδή 1-2 την εβδομάδα...
Μετά απ'αυτά θα δεις σίγουρα βελτίωση σ'αυτά τα 2 μέρη!

Σχετικά με λεξιλόγιο,μπορείς ν'αντλείς από ένα οποιοδήποτε βιβλίο Γ1 και πιστεύω πως θα είσαι εντάξει

Όσον αφορά το κόστος,αν δε σε πειράζει να δώσεις 70? δώστο τώρα!!!Αν ναι περίμενε το Μάιο!
ENERGIA
Νεοφερμένο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

δεν ξέρω για ιταλικά τι ακριβώς βιβλίο υπάρχει...ΣΈυχαριστώ Πολύ!Και η καθηγήτρια μου αυτό μου είπε να το προσπαθήσω. Θα γράφω σίγουρα 2 εκθέσεις κάθε εβδομάδα και θα κάνω και ακουστικό όπως μου είπες. Ποιό Βιβλίο είναι αυτό για το ΚΠΓ?Εγώ τα κατεβάζω από το Internet. Εσύ τι θα κάνεις με τα Γαλλικά?

Εγώ στα γαλλικά θα το δώσω το Μάιο,γιατί αυτήν την εξεταστική δίνω Γ2 Αγγλικά και θα ήθελα ν'αφοσοιωθώ εκεί....
Πάντως αν δουλέψεις μεθοδικά πιστεύω πως θα το περάσεις!

Καλή επιτυχία σ'ό,τι κι αν κάνεις!!!
zoyzoyna
Νεοφερμένο μέλος

Alessandra
Διάσημο μέλος

https://www.kpg.ypepth.gr/Αγγλικά/ΘέματαΕξετάσεων/tabid/121/Default.aspx
ώστε να καταλάβεις. Δεν υπάρχουν ιδιαιτερότητες, είναι πιο εύκολες από τις εκθέσεις του lower cambridge, το οποίο ήταν λίγο πιο περίπλοκο. Δηλαδή, έπρεπε να γράψεις στο γράμμα με συγκεκριμενο τρόπο τη διευθυνση, αν επρόκειτο για φιλική ή επαγγελματικη επιστολη. Στο ΚΠΓ συνήθως
υπάρχει ένα e-mail, στο οποίο καλείσαι να απαντήσεις- και τα απλά hi, hello, good morning αρκούν ως χαιρετισμοί.
Σημαντικό είναι ότι στη 2η έκθεση η εκφώνηση δίνεται στην ξένη γλώσσα. Το κείμενο πάνω στο οποίο πρέπει να γράψεις είναι στα ελληνικά αλλά η εκφώνηση δίνει τις πιθανές άγνωστες λέξεις-κλειδιά πάνω στις οποίες θα γραφτεί η έκθεση.
Διάβασε τα θέματα και αν υπάρχουν άλλες απορίες, ξαναγράψε.
zoyzoyna
Νεοφερμένο μέλος

Alessandra
Διάσημο μέλος

Το yours faithfully είναι κατάλληλο και για εδώ. Yours trully, best regards, etc.
Ει δυνατόν, χρησιμοποιούμε όλες τις πληροφορίες. Όταν λέει να χρησιμοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο όνομα (αυτό μας μάρανε

Πώς ξεκινάμε είναι δύσκολο να στο πω, εξαρτάται.
Στο activity 1 ξεκιναμε με το γνωστο τροπο, "dear ...".
Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο, συνεχίζουμε.

Διαβαζεις το κειμενο,βγαζεις τα σημεια που θελεις να βαλεις και θα σου χρειαστουν και μπορεις να κατανοησεις και στη συνεχεια αυτο που κανεις ειναι απλα να κανει ενα paraphrase αυτα τα πραγματα.Οχι κατα λεξη.Με δικα σου λογια.Ειναι σαν να κανεις κατι σαν μια μικρη περιληψη.

zoyzoyna
Νεοφερμένο μέλος

mel999
Δραστήριο μέλος

Μην φοβασαι.
Δεν ειναι δυσκολο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.