Iliaso
Περιβόητο μέλος
Είναι σημαντικός λόγος το μεταπτυχιακό (δε θέλω να ψάχνομαι τελευταία στιγμή σαν τον ξάδερφό μου σε περίπτωση που αποφασίσω να κάνω), αλλά θέλω να έχω και το χαρτί. Και όσον αφορά τα προφορικά, εγώ δεν τα μπορώ, θέλω να τα αποφύγω...
Στο ΠΑΜΑΚ δεν έχει τμήμα Φυσικής, πού θα κάνω το μεταπτυχιακό;
OK εγω ενα παραδειγμα σ εδωσα... μπορεις να ρωτησεις στη σχολη σ παντως ....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τέλος πάντων.
Αρχική Δημοσίευση από exc->Υπενθύμιση των ερωτήσεών μου:Θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα για το ΚΠΓ στα Αγγλικά και ειδικά για το επίπεδο Γ1.
1) Υπάρχουν βιβλία προετοιμασίας ειδικά για αυτά τα πιστοποιητικά;
2) Αναγνωρίζονται στο εξωτερικό;
3) Μερικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα ζητούν Proficiency για να κάνεις μεταπτυχιακό. Γίνεται δεκτό αντί αυτού το ΚΠΓ Γ1;
4) Εξετάζεσαι στον γραπτό και προφορικό λόγο (writing/speaking); Σε μετάφραση; Σε κάτι πέρα από τα γνωστά του lower;
5) Για να δώσω το Γ1 πρέπει να δώσω πρώτα κάποιο μικρότερου επιπέδου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα για το ΚΠΓ στα Αγγλικά και ειδικά για το επίπεδο Γ1.
1) Υπάρχουν βιβλία προετοιμασίας ειδικά για αυτά τα πιστοποιητικά;
2) Αναγνωρίζονται στο εξωτερικό;
3) Μερικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα ζητούν Proficiency για να κάνεις μεταπτυχιακό. Γίνεται δεκτό αντί αυτού το ΚΠΓ Γ1;
4) Εξετάζεσαι στον γραπτό και προφορικό λόγο (writing/speaking); Σε μετάφραση; Σε κάτι πέρα από τα γνωστά του lower;
5) Για να δώσω το Γ1 πρέπει να δώσω πρώτα κάποιο μικρότερου επιπέδου;
Φίλε exc θα σου απαντήσω μόνο γι αυτά που γνωρίω σίγουρα
1)Φυσικά και υπάρχουν βιβλία προετοιμασίας για αυτό το πιστοποιητικό.
3)Το proficiency αντιστοιχεί σε επίπεδο γνώσης Γ2-Άριστη γνώση- (σύμφωνα με το Κοινό ευρωπαικό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες) ενώ το συγκεκριμένο επίπεδο στο ΚΠΓ αντιστοιχεί σε Γ1-Πολύ καλή γνώση- (advanced)...Επομένως ένας υποψήφιος μεταπτυχιακός φοιτητής με proficiency ίσως προτημηθέι... (Και πάλι όμως από μεταπτυχιακό σε μεταπτυχιακό τα απαιτούμενα προσόντα διαφέρουν...)
5)Όχι,μπορείς να το δώσεις κατ'ευθείαν
Ένας σύνδεσμος που θα σου φανεί χρήσιμος είναι ο εξής: www.ypepth.gr/kpg
Το Γ2 είναι το αντίστοιχο Proficiency... Νόμιζα ότι ήταν το Γ1...
Ε, τότε το Γ2 θα δώσω (αν δώσω, και αν ποτέ αποφασίσουν να διενεργούν τέτοιου επιπέδου εξετάσεις γιατί από ό,τι βλέπω στο link μέχρι στιγμής δεν διενεργούνται).
Οπότε μένουν τα παρακάτων ερωτήματα να απαντηθούν από κπ:
Αρχική Δημοσίευση από exc->εναπομείναντα ερωτήματα:2) Αναγνωρίζονται στο εξωτερικό;
dIm@kIs14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Thx!:thanks:
Το Γ2 είναι το αντίστοιχο Proficiency... Νόμιζα ότι ήταν το Γ1...
Ε, τότε το Γ2 θα δώσω (αν δώσω, και αν ποτέ αποφασίσουν να διενεργούν τέτοιου επιπέδου εξετάσεις γιατί από ό,τι βλέπω στο link μέχρι στιγμής δεν διενεργούνται).
Οπότε μένουν τα παρακάτων ερωτήματα να απαντηθούν από κπ:
1)λοιπόν... το κρατικό αφού χοργείται από το υπουργείο παιδείας της Ελλάδας,(βασικά είναι ευρωπα'ι'ική πατέντα) το αναγνωρίζουν οι χώρες-μελη της εε... αυτό όμως το διαψευσαν οι καθηγητές μου,λέγοντας πως είναι μόνο ''εντός συνόρων''... πραγματικά και εγώ είμαι μπερδεμένος,για αυτό καλύτερα μην σταθείς σε αυτά που είπα... 2)με σιγουρια όμως μπορώ να πω πως το γ1 έχει προφορικά και μάλιστα με διάλογο σε ένα part με τον άλλο εξεταζόμενο (μπαίνουν 2)... έχει έκθεση και ακουστικά και γραπτά όπως και το β2 κπγ για να δείς τώρα θέμετα και κοινές προδιαγραφές του γ1 (τι ζητάει, βάσεις κτλ) μπορείς να πας στο www.ypepth.gr:no1:
Demand
Νεοφερμένος
reaction
Εκκολαπτόμενο μέλος
kostas74
Νεοφερμένος
riaro
Νεοφερμένος
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρα θα εχουν καποια σχετικη δυσκολια.
Αλλα ενταξει μην υπερβαλλουμε κιολας οχι και πιο δυσκολα απο Cambridge!
Βe realistic!
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα βγαλει νοκ-ουτ τον παντοκράτορα Cambridge ενα απλό KPG?:p
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος
απλό ολόκληρο ΥΠΕΠΘ?Άλλωστε Νο 1 στην πιστοποίηση ξένων γλωσσών στην Ελλάδα είναι το ΚΠΓ μιας και μαζί με το BULATS είναι τα μοναδικά που προσφέρουν πισττοποιήσεις σε παραπάνω από μία γλώσσες.Αλλά σαφώς το ΚΠΓ είναι ανώτερο!!!Aχα!Εδω εχουμε ζουμερες πληροφορίες
Θα βγαλει νοκ-ουτ τον παντοκράτορα Cambridge ενα απλό KPG?:p
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εννοουσα την δυσκολια των θεματων Cambridge-ΚΠΓ.
Προσωπικα δεν ηθελα να το υποβαθμίσω...
Αφου το έδωσα κιόλας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος
A!εντάξει!Δεν το εννουσα με αυτο το τρόπο.
Εννοουσα την δυσκολια των θεματων Cambridge-ΚΠΓ.
Προσωπικα δεν ηθελα να το υποβαθμίσω...
Αφου το έδωσα κιόλας!
Γιατί περιττό να πούμε πως σαν φορέας το ΥΠΕΠΘ είναι πολύ ισχυρότερος απ'το κάθε πανεπιστήμιο...
Απλα το Cambridge εχει το ιστορικο επειδη βαζει δυσκολα θεματα!
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος
και το Cambridge αφορά μόνο στ'αγγλικά!!!Ενώ το ΚΠΓ σ'άλλες 5 γλώσσες + τ'αγγλικά!!!E ναι ρε συ σιγα.
Απλα το Cambridge εχει το ιστορικο επειδη βαζει δυσκολα θεματα!
Τεσπα κανεις δεν θελει να υποβαθμισει το ΚΠΓ και φυσικα οχι και γω.
Το θεωρω μια πολυ καλη προσπαθεια απο την ελληνικη πολιτεια και ενα συγχρονο οργανο αξιολογησης!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 76 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nicole1982
- averel
- NikosChatzoglou
- Παναγιώτης L
- StargazerLily
- New member
- ΕΛΛΗ*
- Slytherin
- jj!
- nucomer
- Memetchi
- Scott
- ggl
- Viedo
- Nikos05
- Natassa02
- manos1234567
- hirasawayui
- reliazag
- Intravenous_drug
- Nina-nana
- St11
- Steffie88
- tsiobieman
- fmarulezkd
- Rene2004
- Mukumbura
- Ggpg
- ΘανάσοςG4
- Vold
- Meow
- iminspain
- MarilynSt
- KingOfPop
- louminis
- Thanos_D
- Αλκης Κ.
- uni77
- igeorgeoikonomo
- Trolling Stones
- azula
- george777
- jims
- Wrong
- olga123
- T C
- Jocaste
- Panagiotis849
- kristinbacktoschool
- TigerHunt
- fockos
- papa2g
- johnsala
- Φινεύς
- eri548
- lnesb
- Κλημεντίνη
- Μάρκος Βασίλης
- georgin
- aggelosst9
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.